15+ kreatív szabadkézi Rangoli minták a legjobb képekkel

Szabadkézi Rangoli Designs

A szabadkézi Rangoli egy népszerű mindennapi művészeti forma, amelyet otthon végeznek. Nagy ünnepek vagy események idején még nagyobbak a színek és minták széles választéka. Sokan gratuláló üzeneteket közvetítenek, vagy néha üdvözletként szolgálnak. De más napokon általában azért teszik, hogy táplálékot nyújtsanak a hangyáknak és más kisebb lényeknek. Amióta azonban a Rangoli ötlete elkezdődött, hosszú utat tett meg, különböző formákban, formatervezésben és olyan élénk színekben, amelyek vonzzák a nézőket.

Sok ötlet általában az ember kreatívjaiból származik, és néha az anyától a gyermekig terjed. Ahogy a generációk múlnak, és a korkülönbség tágul, az elképzelések megváltoznak, és ez az, amit ma lát.

Szabadkézi Rangoli minták képekkel:

Vessen egy pillantást a legjobb szabadkézi Rangoli ötletekre, amelyeket könnyen kipróbálhat.

1. Diwali Free Hand Rangoli Design:

Szabadkézi Rangoli Design Diwali számára

Ez a szabadkézi rangoli design egyszerűen fantasztikus. Ide tartozik a legtöbb kék színű szín, ami lila és indigókék. A szabadkézi fehér szegély különlegessé teszi ezt a megjelenést. A szabad kezes rangoli központja piros és kék színnel van tele, ami a legjobb kontraszt szín. A rangoli zöld színét nagyon ügyesen használják a szabadkézi rangoli javítására.

2. Virágos szabadkézi Rangoli Design Kolam:

Virágos szabadkézi Rangoli Design Kolam

Ez egy kolam virágos szabadkézi rangoli design. Ez meglehetősen egyszerű, és akár minden kezdő is megteheti. Ez a rangoli elvégezhető pontozott vonalak segítségével, de feltéve, hogy ebben fenntarthatja a szabad kéz áramlását. Minden virág különböző színekben van tele. Így igazán színesnek tűnik, ami minden indiai alkalomra tökéletes.

3. Rangoli hivatalos alkalmakkor:

Szabad kéz Rangoli ötletek

A rangoliban használt árnyalatok tökéletesek és nagyon élénkek, ez a rangoli nagyon vonzó a színeivel. Csak néhány szín használható, például sárga, kék, piros és fehér. Ettől nagyon józannak tűnik, és akár bármilyen formális alkalomra is elkészíthető.

4. Szabadkézi Rangoli minták virágokból és gabonákból:

Szabadkézi Rangoli minták virágok és gabonák

Ez a szabadkézi rangoli gabonafélékből és virágokból készül. Először megjelölheti a mintát a fehér porral, és megtöltheti őket a színes szemekkel és virágokkal. Különböző színeket használnak az árnyalatokhoz, és vonzóvá teszik.

5. Nehéz szabadkézi Rangoli kialakítás:

Nehéz szabad kéz Rangoli Design

Ez a legnehezebb az összes közül. Ezt a szabadkézi munkát csak a szakértelem végezheti el, vagy sok gyakorlatot igényel. Ez is időigényes, de a végeredmény mindig dicséretes. A lány a Diyával a kezében gyönyörűen készült barna háttérrel, fehér porral, ami nagyon földi megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a kék szegély egy kis színt ad a rangolinak. Ez az egyik legnépszerűbb szabadkézi rangoli terv a kolam mintával való versengéshez.

6. Kis szabad kéz Diya Rangoli Design:

Kis szabad kéz Diya Rangoli

Ez a kis rangoli a legegyszerűbb kezdőknek. Nem igényel szakértői gyakorlatot, és bárki elkészítheti. Vegyen egy élénk színt, amely tetszik, és készítse el közvetlenül a padlón. Az itt használt szín tökéletes piros, narancs és zöld, amelyek igazán jól kiegészítik egymást.

7. Ganapathi szabad kéz Rangoli:

Ganapathi szabad kéz Rangoli

Ez a szabadkézi rangoli a Ganpathival a közepén virágzott. A szirmok szabadon vannak rajzolva, ami nagyon sima megjelenést kölcsönöz, és a Ganpathi fehér színű körvonalakkal és narancssárga háttérrel készült.

8. Szabadkézi Rangoli alkalmakkor:

Szabadkézi Rangoli alkalmakra

Ez ismét egy újabb Ganapathi szabadkézi rangoli design. Ez fehér színben készül, piros háttérrel, amely az indiai szín kedvenc fesztiválja. Ez a rangoli minta nagy fehér pontokkal, majd sárga szabadkézi mintával rendelkezik. Ez egy barna háttér, amely tökéletes a középső színnel.

9. Szabadkézi Rangoli különböző színekben:

Szabadkézi Rangoli különböző színekben

Ez nagyon egyszerű, add oda bármelyik gyereknek, és ő megteszi helyetted. Ennek csak a mintái vannak, amelyek tele vannak különböző színekkel. Ez igazán vonzó, és nagy területet is elfoglalhat. Ezért ez a rangoli tökéletes lehet egy hatalmas házhoz vagy „aangan” -hoz is.

10. Klasszikus páva nélküli kéz Rangoli Design:

Klasszikus páva nélküli kéz Rangoli Design

A Free Hand Rangoli az egyik olyan művészeti forma, amely jó kézimunkát és kreativitást igényel a klasszikus művek kiemeléséhez, amelyeket csak a tökéletesség hoz ki. Az egyik klasszikus dizájn a Peacock Rangoli dizájn, amelyet bármilyen alkalomra, például Diwalihoz, újévhez lehet rajzolni, mint a béke és a boldogság egyik formáját a Rangoli tervezéséhez használt élénk színnek köszönhetően.

11. Kör alakú szabadkézi Rangoli kialakítás az Onam számára:

Kör alakú szabad kéz Rangoli Design Onamhoz

Onam a híres fesztivál, amelyet Keralában ünnepelnek; ünneplik a fesztivált a szabadkézi rangoli dizájnjuk díszítésével, különböző színes virágokkal, „Pookalam” néven. A leggyakoribb minta a kör alakú, különböző színű virágszirmok felhasználásával, hogy különböző formájú kör alakú mintát képezzen a szirmoknak, és a Diya közepére helyezhető, amely kiemeli a dizájnt.

12. Félkör alakú szabadkézi Rangoli virágmintával:

Félkör alakú szabadkézi Rangoli virágmintával

A félkör alakú kialakítás az egyik legegyszerűbb tervezés a Freehand módszerrel. A félköríves módszert általában az ünnepi időszakban sorakoztatják fel a küszöbön üdvözlő megjegyzésként. A fogadó vendég hagyománya országonként eltérő. Az egykor indiai házat fogadó emberek művészete a küszöb díszítése színes rangoli dizájnnal. Fontos figyelembe venni az időtényezőt, és ezzel a gondolattal a kezdő embereknek ajánlott kisebb erőfeszítésű félkör alakú rangoli rajzolása, és több időre van szükség, mivel ez kicsi. A Rangolit színes rangoli por díszíti, és a tervezés közé slokas versek írhatók, hogy hagyományosabbá tegyék.

13. Swastik Rangoli Free Hand Design virágokkal:

Swastik Rangoli Free Hand Design virágokkal

A Rangoli hagyományos módon fejezi ki hálánkat azzal, hogy Laxmi urat egy házba fogadja. A szabadkézi rangoli formatervezésnek különböző módjai vannak, az egyik kivitel a virágokkal vagy színes porral készült Swastik design. Ennek egyszerű módja a körvonal megrajzolása, majd különböző színű virágszirmokkal vagy Rangoli porral való megtöltése. A szirom méretének azonosnak kell lennie, ami egységes megjelenést kölcsönöz a tervezésnek.

14. Szabadkézi Rangoli Design Kolam porral:

Szabadkézi Rangoli Design Kolam porral

A Kolam a hagyományos módja annak, hogy díszítse a ház lépteit India déli részén. A Kolam fehér színű por, amelyet a gyönyörű dizájn kiemelésére használnak. A szabadkézi kialakítású Rangoli kolamporral könnyen elindítható egyszerű dizájnnal a kezdőknek a Rangoli művészetében.

15. Szabadkézi Rangoli Design gyümölcsökkel:

Szabadkézi Rangoli Design gyümölcsökkel

A szabadkézi rangoli tervezés gyümölcsökkel a Rangoli tervezés másik legegyszerűbb művészeti formája. Először a tervezés mintáját kell eldönteni, majd felvázolni a terv körvonalait. A terv körvonalait ezután különböző színű gyümölcsökkel töltik ki, mint például a banán, a szőlő, a Jackfruit. Ez az egyszerű kialakítás szemet gyönyörködtető mozdulat, anélkül, hogy bármilyen díszes dolgot használna a díszítéshez. Az ilyen típusú Rangoli design gyerekeknek is elvégezhető, ha a vázlatot a vének rajzolták meg. A gyerekek szeretik ezt a művet csinálni, és boldoggá teszik őket, ha részt vesznek a dekorációban.

16. Absztrakt tervezés:

Absztrakt Design

Itt van egy másik szabadkézi Rangoli ötlet mindennapi használatra. Bár ez nem jelent semmi különöset, inkább a csodálatos mintakalapról szól, amelyet egyszerű vonásokkal és vonalakkal építenek fel. Igazán egyszerűen meg lehet csinálni. Nézze meg jól, és próbáljon ki egy papírt, mielőtt a padlón gyakorolná az igazit. Nézze meg a tervezést itt.

17. A virágos Rangoli:

Szabad kézi virág Rangoli Design

Ez egy színes Rangoli, amelyet könnyű megtenni, de időbe telhet. A fő szépség a színek keverékében rejlik. A vonzó színek feltűnőek. A virág köré építhet egy másik mintát, hogy nagyobb és szebb legyen. Ha elkezdi, az ötletek beáramlanak. Ennek nincsenek pöttyei.

A szeretet és a béke megosztása érdekében minden korosztály emberei szívesen díszítik házukat gyönyörű színes Rangoli dizájnnal, teljes szenvedéllyel és odaadással. Mielőtt hozzákezdenénk az alkalom tervezéséhez, egy durva vázlat a mintáról egy papírlapon mindenképpen segít abban, hogy jobb eredményt érjünk el az ünneplés napján. Kulturális értékeink megőrzése érdekében a fiataloknak meg kell fontolniuk az új dizájn kipróbálását, fényes árnyalattal. Az élénk színek használata a rangoli designhoz lélegzetelállító pillanat minden művészet szerelmese számára.

Az új év az egyszerű félkör alakú rangoli kialakításának kipróbálása a Kolam por felhasználásával.!!