9 legjobb Rangoli dizájn 5 ponttal 2021 -ben

A Rangoli a világ többi része számára csak művészeti forma lehet, de India számára a kultúra és a hagyomány szimbóluma. Indiában a rangoli olyan alapművészet, amelyet nagy művészek gyakorolnak a háztartási nőknek, hogy otthonukban jólétet és gazdagságot jelezzenek. Bármilyen alkalom is legyen, egyetlen indiai ház sem nélkülözheti a kicstől a nagyig, a színestől az egyszerűig terjedő rangolit. Rövid típusú hely esetén az egyszerű és könnyen elkészíthető minták előnyösebbek; a kis rangolisz képes beállítani az otthon üres helyének bármely sarkát. Azok a népek, akik kezdők és a rangoli tervezés induló fázisában vannak, kipróbálhatnak 5 pontos rangolit bármikor a helyükön olyan fesztiválokon, mint a Diwali vagy a gudipadva.

5 pont rangolit naponta kipróbálhatunk az ajtótér vagy a puja szoba előtt is. Többnyire 5 pontos rangolit használnak a tamil népek az új évük megünneplésére és olyan fesztiválokra, mint a Navratri, a Dussera vagy a Diwali. Ha valaki vagy kezdő, akinek több időbe telik egy rangoli elsajátítása, akkor egy notebook segítségével megtervezheti a rangolit először 5 pont felhasználásával, kreativitásának megfelelően kipróbálhatja kreatív tervezését. Azok a népek, akik szeretik a nagy rangoli vagy a kolam szakértőivé válni, először meg kell próbálniuk legalább 5 pont rangolit.

Egyszerű Rangoli formatervezési minták 5 ponttal:

Olvassa el, hogy megtudja, milyen egyszerű rangolit rajzolhat erre a 2021 -es ünnepi időszakra:

1. Virág Kolam 5 ponttal:

Virág Kolam 5 Ponttal

Ez a kolam 5 pont rangolival a legjobb Diwali dekorációnak. Könnyen elkészíthető krétából vagy rizspor pasztából. Kezdheti úgy, hogy először elkészíti a középső virágot, majd rajzolja meg az oldalakat. A 6 viráglevél mindkét oldalon teljessé teheti a rangolit. Használhat párhuzamos görbe típusú vastag vonalakat sötét fehér por használatával. Csak ujjaival adja meg a megfelelő vonalakat vagy görbéket. Ha elkészültünk, szív alakú virágokat kapunk. Ez egy egyszerű rangoli, amely szabadkézi stílusban készíthető, és nem igényel előképzettséget. Színek megadásával is elkészíthető, hogy élénk és színes legyen.

2. Különleges 5 pontos Rangoli:

Különleges 5 pontos Rangoli

Ez az ötpontos rangoli egyszerű alternatíva a kezdőknek a rangoli művészetében. Elkészíthető úgy, hogy a sarokkal kezdjük, majd a négy pontot összekapcsoljuk a negyedekben oly módon, hogy virágszirmokat készítsünk. Miután elkészítette a virágot a sarokban, ugyanazt teheti a rangoli minden oldalán. Csatlakozzon a négy virághoz, és húzza meg a vonalat a virág belsejében. Ez a rangoli bármikor elkészíthető, és bármilyen színösszeállítással megtölthető, amely megfelel az igényeknek. Színezés után a rangoli körvonalazható fehér vagy fekete rangoli por használatával, hogy befejezze.

3. Egyszerű Alpona Design Rangoli:

Egyszerű Alpona Design Rangoli

Ez az egyik legegyszerűbb rangoli az 5 pontos rangoli minták kategóriájában. Szabadkézi stílusú technikával rajzolható. Kezdetben rajzoljon négy pontot, egyiket a másik alá négyzet alakban. Ezekkel a pontokkal bármilyen formatervezést készíthet a központban. Később a négy pont körül egy kört kell rajzolni, és erre a körre négy DIY -t lehet rajzolni. Ezeket a mintákat színekkel lehet feltölteni, lehetőleg narancssárgával, sárgával és pirossal, és fehér szegéllyel kell körvonalazni. Diwali számára ez az egyik legjobb rangoli.

4. Szimmetrikus Mugullu Rangoli:

Szimmetrikus Mugullu Rangoli

Ezt az 5 chukkala muggulu rangolit gyakran készítik az ország sok részén, különösen Dél -Indiában. Elkészíthető úgy, hogy a közepébe helyezett pont köré kis görbéket kezd rajzolni. A félkörös kvadráns pontokat ezután meghosszabbítjuk, hogy minden egyes negyedre sziromszerű alakzatot rajzoljunk. A fennmaradó hely felhasználható a virág szirmai rajzolásához. Ez egy egyszerű rangoli kialakítás, amely krétával vagy rangoli porral készíthető. Színes lehet, vagy csak fehér színnel rajzolható. Ez a rangoli gyakran megváltozik, és a kialakítás az igények alapján módosítható. Nagyszerűvé tehető, ha az alkalom nagy, vagy kicsiben tartható, ha rendszeresen készül. A verandára rajzolható. A ház bejárata vagy az udvaron.

5. Diya 5 Dots Rangoli Design:

Diya 5 Dots Rangoli Design

Ezt a kicsi, 5 pontú rangoli kialakítást sok háztartásban gyakorolják. Elkészíthető úgy, hogy spirálisan négy nagy szirmot rajzolunk, majd Diyas -t készítünk rajta. A rangoli kitöltéséhez kis pontot és virágot lehet készíteni. Ez a rangoli a legjobb olyan alkalmakra, mint a Diwali vagy bármely más alkalom. Nem időigényes és nem igényel sok gyakorlatot az elkészítéséhez. Ha tele van élénk színekkel, mint a zöld a szirmokban, a sárga és a narancs a Diyas -ban, ez a rangoli valóban gyönyörűnek tűnhet. A verandára, a ház bejáratára vagy az udvarra rajzolható. A színsémák is megváltoztathatók, és különböző más minták kísérletezhetnek a rangolival. Esettől függően Diyas helyett virágokat lehet rajzolni.

6. Kör alakú Rangoli 5 ponttal:

Kör alakú Rangoli 5 Ponttal

Ez az 5 pontból álló pulli kolam design bárki számára egy süteményes rangoli. Egyszerűen elkészíthető 5 pont elhelyezésével, oly módon, hogy az egyik a közepén, a másik pedig az oldalán. Ezután görbét lehet rajzolni a 6 pont középpontjában, úgy, hogy kör alakú legyen. Ezután viráglevelek készíthetők minden sarokoldal hegyén. Később ívelt vonalakat rajzolhat az egyes levelekre, és további leveleket is hozzáadhat a rangoli befejezéséhez. A rangoliban színek tölthetők ki, és fekete vagy fehér színnel körvonalazható.

7. Szimmetrikus vonal Rangoli:

Szimmetrikus vonal Rangoli

Ezt az 5 pulli virágos kolamot olyan emberek készíthetik, akiknek nincs tapasztalatuk a rangoli készítésében, egyszerűsége miatt. Ez a rangoli egyszerűen elkészíthető úgy, hogy négyzetet rajzol a középpontba az 5 pont közül 4 összekapcsolásával, és egy pontot hagy a közepén. Később, hogy nagyobb négyzetet rajzolhasson, a kis négyzet sarkából kis vonalakat lehet rajzolni, hogy a nagyobb négyzet oldalai legyenek. Végül 4 négyzet rajzolható a nagyobb négyzet oldalára. Ez a legegyszerűbb rangoli a tételben, ahol az egész kialakítás négyzetekre épül.

8. Ugadi Különleges Rangoli 5 Ponttal:

Ugadi különleges Rangoli

Ez egy szabványos 5 × 5 pontos rangoli, amelyet skálával vagy sablonokkal lehet elkészíteni a tökéletes befejezés érdekében, vagy bonyolult kialakítása miatt sok gyakorlást igényel. Nagyon fontos, hogyan rendezi el a pontokat ebben a rangoliban, mert ez képezi a rangoli kialakításának alapját. Itt elkezdheti a pontok 5 × 5 -ös formába helyezését, majd elkezdheti a vonalak rajzolását a pontok összekötéséhez úgy, hogy azok egymásba legyenek illesztve. A vonalak a vég felé nyúlnak, majd meghajlanak, hogy a rangoli zárva maradjon. Nem mindegyik, de néhány, a sorokból létrehozott dobozban vannak pontok. Ez a rangoli általában egyszerű fehér rangoli porból készül, de finom színösszeállítással is színezhető. Bár Ugadi különleges rangoli, naponta vagy más alkalmakkor is elkészíthető.

9. 5 Dots Star Rangoli Design:

5 Dots Star Rangoli Design

Ez a csillagos rangoli design tökéletes kolam 5 pontos rangoli. Elkészíthető úgy, hogy vonalakat húzunk egymásba, úgy, hogy csillag keletkezik. Bár összetettnek tűnhet, azon az egyszerű technikán alapul, hogy két pontot egy vonallal összekapcsolnak, és mindkét oldalt kinyújtják, hogy egy csillag keze legyen. Miután ezt megtette az összes ponttal, a rangoli végleges kialakítása csillag alakot ad. Ez a rangoli nagyon népszerű, és többnyire rendszeresen rajzolják sok háztartásban. Rajzolható a bejáraton, az udvaron vagy egy szobában. A színeket színekkel lehet kitölteni, vagy egyszerűen meg lehet rajzolni fehér krétával vagy rangoli porral.

A kolam, a mugullu és az 5 pontos rangoli egyéb formái egy ősi művészeti forma Indiában. Az ünnepi alkalmakkor, valamint a verandán, a ház bejáratán vagy az udvaron rendszeresen rajzolnak. Készíthetők szabadkézi stílusokkal vagy sablonok használatával. Ezeket nagyon könnyű elkészíteni, és nem igényelnek gyakorlatot vagy előzetes képzést, és mindenképpen fontos eredményt hoznak. A kezdők nehezen használnak rangoli port a számok keménysége miatt, így a padlót minták készítéséhez használhatják először fehér ceruzával. Próbálja ki ezeket az egyszerű rangoli mintákat, hogy háza szép legyen az ünnepi időszakban, és jólétet hozzon házába.