Kotiideoita ja vinkkejä kodin kirkastamiseen

eläviä ideoita kirkas valo vinkkejä olohuone

Seuraa näitä eläviä ideoita ja sinulla on valoisa ja viihtyisä asunto

Tunnetko itsesi usein väsyneeksi, sairaaksi, stressaantuneeksi tai yksinkertaisesti huonolle tuulelle kotona etkä tiedä miksi? Katso tarkasti talosi ja mieti: Virtaako riittävästi luonnonvaloa??

Se voi tarkoittaa paljon.

On osoitettu, että ihmiset reagoivat, toimivat ja tuntevat olonsa paremmaksi, kun kodissa on runsaasti luonnonvaloa. Tämä vaikutus voidaan saavuttaa myös kirkkauden innoittamana. Jopa pimeimmissä laitteissa muutama yksinkertainen vinkki voi luoda illuusion päinvastaisesta.

1. Kävele talon ympäri ja tarkista huolellisesti tummien alueiden varalta

Jos olet asunut tässä talossa pitkään, olet todennäköisesti tottunut pimeisiin alueisiin. Pukuhuoneissa, olohuoneissa ja perhehuoneissa ei useinkaan ole riittävästi luonnonvaloa. Voi myös olla, että nykyinen värivalikoima ja synkkät huonekalut saavat sisätilat näyttämään tummilta kuin reikä. Jotta huoneet voitaisiin valaista, sinun on selvitettävä etukäteen, mitkä tummentavat tekijät todellisuudessa ovat. Joskus tarvitset sopivampia ikkunoita tai vaaleampia sävyjä seinille. Muissa tapauksissa huoneesi vähemmän tilaa vievät ja huonommat huonekalut voivat näyttää hyvältä.

 Vinkkejä pimeiden huoneiden kirkastamiseen

elävät ideat kirkastavat valo -vinkkejä olohuoneeseen

2. Sekoita ja sovita koristeeseesi runsaasti neutraaleja ja valkoisia

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä keittiön sisustus

Jos kotisi tarvitsee enemmän lämpöä, valitse ihmisen ihon värin neutraalit värit, kuten espresso ruskea, karamelli, sienenharmaa ja lämpimät ruosteen sävyt. Nämä “sävyperheet” ovat erittäin erilaisia ​​ja näyttävät hyvältä, kun ne asetetaan tummien puulattioiden, ovien ja raskaiden puukalusteiden viereen.

3. Avaa tumma katto upotetun valaistuksen kautta

Monille taloille tummat tai puupaneloidut katot ovat hyvin tyypillisiä. Ne luovat draamaa huoneeseen, mutta samalla he voivat saada huoneen tuntumaan luolalta. Upotetut valot voivat valaista huoneen olematta häiritseviä silmille. Harkitse hämäräkytkimen asentamista, jotta voit tarjota enemmän vaihtelua huoneeseen valonohjauksen avulla.

4. Yhdistä kevyemmät pinnat keittiön kalusteisiin

Rakastatko keittiön tummia ja runsaita puupintoja, mutta ne saavat sen tuntumaan liian synkältä? Yhdistä ne sitten valkoisiin pintoihin ja kaappeihin. Siellä ne motivoivat sinua ruoanlaiton aikana, koska tunnelma tuntuu avoimemmalta ja vapaammalta. Jos valitset parhaillaan viimeistelyjä, muista harkita näitä vaihtoehtoja.

5. Valitse kaksikäyttöiset riippuvalaisimet

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä keittiösaari puu sisustus

Jos keittiösi on pimeä vain tietyllä alueella, harkitse riippuvalaisimia, jotka luovat WOW -vaikutuksen muuhun huoneeseen. Valaisimien valmistajilla on runsaasti designlasia, ruostumatonta terästä, mosaiikkilaattoja ja taidokkaasti puhallettua lasia. Sinulla on niin paljon vaihtoehtoja, joista valita.

6. Tuo enemmän valoa dramaattiseen makuuhuoneeseesi

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä makuuhuone täysin musta

Pimeistä ja hyväpalkkaisista makuuhuoneista on ehdottomasti sanottava jotain. Kun seinät, vuodevaatteet, lattia ja tarvikkeet ovat kaikki hyvin tummia, voit rentoutua todella kiireisen päivän jälkeen. Jos haluat lisätä dramaattisen tunnelman tähän kokemukseen, harkitse dramaattisten valojen lisäämistä strategisiin paikkoihin. Etsi luovia ratkaisuja, kuten valaisimia huonekalujen alta tai aksentteja. Riippuvalaisimet ja pöytävalaisimet, joissa on pehmeä hehku, ovat myös erittäin suosittuja.

7. Luo tasapaino makuuhuoneesi pimeän ja valon välille

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä makuuhuone täysin mustavalkoinen

Makuuhuone on yksi niistä paikoista talossa, jotka todella kuuluvat vain sinulle. Kenenkään ei tarvitse tuntea olonsa mukavaksi täällä paitsi sinä. Siksi on välttämätöntä saavuttaa tasapaino. Jos sinulla on tummat seinät, miksi et korvaa sitä vaaleilla, voisilla keltaisilla liinavaatteilla. Ajattele myös valkoisen rikkoutuneita vivahteita, heitotyynyjä ja makuuhuoneen koristeita. Tämän avulla voit luoda tasapainoisen ja rentouttavan ilmapiirin.

8. Päätä oikeat tummat värit seuraavaa projektiasi varten

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä vaatekaappi vaatehuone

Onko huone, jonka haluat maalata mahdollisimman pian, mutta sinulla ei vieläkään ole aavistustakaan, mitä värejä valita. Älä pelkää käyttää tummia värejä. Ne ovat loistava tapa lisätä dramaattista estetiikkaa tilaasi ja lisätä siihen persoonallisuutta. Etsi ensin huoneesta luonnollisia valonlähteitä. Mitä enemmän ikkunoita ja ovia sinulla on, sitä tummempiin väreihin sinulla on varaa. Jos sinulla on liian vähän tai liian pieniä ikkunoita, valitse vaaleammat sävyt, jotta huone tuntuu kirkkaammalta ja tilavammalta.

9. Tuo enemmän luonnonvaloa vaatekaappiin

elävät ideat kirkastavat valovinkkejä vaatekaapin pukuhuone

Yksi huoneesi pimeimmistä kulmista on vaatehuone, johon keräät vaatteesi. Joskus se johtuu siitä, että vaatekaappi on makuuhuoneesi sisäpuolella, tai ehkä koska sinulla ei ole ikkunoita tai koska se on uudelleen luotu huone. Kaikissa näissä monimutkaisissa tapauksissa ratkaisu kuitenkin löytyy. On monia tapoja valaista huoneita. Riippuvat tai upotetut valot lisäävät kirkkautta vaatehuoneessa ja muissa tämän hahmon huoneissa. Voit sisällyttää peilin, joka heijastaa valoa ja saa huoneen näyttämään kirkkaammalta.

Sen sijaan, että ajattelit, että olet tuomittu pimennetylle vaatekaapille, asenna ikkunat, jotka päästävät enemmän valoa. Jos huone on ulkoseinän vieressä, harkitse ikkunoita. Toisaalta, jos se on sisäseinällä, saatat ajatella aurinkoputkea.

Kaikki edellä kuvatut menetelmät ovat erittäin taloudellisia ja energiatehokkuussääntöjen mukaisia.