Vähentynyt asuminen: vähemmän on enemmän

Tutkimus Asuminen Saksassa vuonna 2045 – Miten asuntomarkkinat kehittyvät seuraavan 30 vuoden aikana? (PDF) antaa käsityksen Saksan asuntomarkkinoista seuraavien 30 vuoden aikana. Allianzin ja Prognosin tutkimuksen mukaan Saksassa on vuonna 2045 noin 9,4 miljoonaa kotitaloutta enemmän kuin nykyään. Tämä luku osoittaa, kuinka niukasta asunnosta voi tulla tietyillä alueilla. Asuntojen supistaminen on yksi tapa ratkaista tämä ongelma.

Mikä vähentää elämistä?

Vähentynyt elämä ei tarkoita luopumista olennaisista asioista. Kyse on paljon enemmän tarpeettomien asioiden tietoisesta välttämisestä asuintilassa. Kehittyneen yhteiskunnan ongelma on se, että ihmiset ostavat jatkuvasti uusia asioita miettimättä, tarvitsevatko he sitä todella. Toimivat tuotteet heitetään pois, koska on olemassa uusi versio. Tämä käyttäytyminen – nimeltään kulutus – tuottaa suuren määrän jätettä, josta on tulossa suuri ongelma yhä useammassa maassa.

Saksa on yksi kansakunnista, joka erottaa jätteet suhteellisen hyvin ja kierrättää osan niistä. Mutta monet tänään ostamamme tavarat eivät ole peräisin Saksasta. Ne valmistettiin matalapalkkaisissa maissa, joissa roskat ovat tai tulevat olemaan todellinen ongelma.

alennettu elävä minimalistinen sisustus huoneen jakaja puu sohva valkoinen lattiavalaisin pyöreä ottomaanien nahka musta

Kotitaloustarvikkeiden inventaario

Kuinka monta asiaa minulla on hallussani? Kysymys, johon tuskin kukaan Saksassa voi vastata varmasti. Onko kohteita 1000, 10 000 tai enemmän? Jokainen, joka hyväksyy haasteen luetteloida kaikki omaisuutensa, on yllättynyt tuloksesta.

Seuraava askel olisi pohtia, mitkä artikkelit ovat välttämättömiä.

Toisin sanoen: tarvitset niitä joka päivä tai vähintään muutaman kerran viikossa. Voit turvallisesti erota tavaroista, joita et ole käyttänyt viikkoihin tai kuukausiin.

Tapoja päästä eroon omaisuudestasi mielekkäällä tavalla

Kun olet tunnistanut kaikki tarvikkeet, joita ei enää tarvita, on tärkeää löytää tapa päästä eroon niistä mielekkäällä tavalla. On olemassa seuraavat vaihtoehdot:

  • kirpputori: Monissa kaupungeissa on säännöllinen kirpputori. Täällä kuluttajat myyvät vaatteita, huonekaluja ja muita tavaroita, joita he eivät enää tarvitse. Hyvä sivuvaikutus: ansaitset rahaa myymällä.
  • Online -vaihdot: Olipa eBayn kaltaisia ​​huutokauppaportaaleja tai Internetin foorumeita – voit löytää ostajan jokaiselle tuotteelle. Kuljetus on hieman monimutkaisempaa, mutta yleensä saat parhaan hinnan verkossa.
  • antaa pois: On syytä lahjoittaa tai lahjoittaa tiettyjä esineitä hyvän asian puolesta. Tällä tavalla artikkelit saapuvat niitä tarvitseville, jotka todella tarvitsevat niitä.

alennettu olo minimalistinen moderni huoneisto olohuone matto sohva kirjahylly

Sisusta asunto pienemmällä tavalla

Erityisesti vanhemmat saksalaiset huoneistot on sisustettu vanhanaikaiseen tyyliin-eikä tämä ole enää ajan tasalla. Ongelma ei ole vanhoissa huonekaluissa, vaan niiden järjestelyssä. Huoneet näyttävät pimeiltä, ​​tunkkaisilta ja kutsumattomilta. Erityisesti pienet talot ja huoneistot kärsivät tästä näkökulmasta.

Tämän vuoden näyttely esitti miltä moderni huoneisto näyttää Kevätmessut Leben-Wohnen-Freizeit, joka keräsi 70 000 kävijää. Näytteilleasettajat esittelivät messuilla tuotteita tunnelmasta, rakentamisesta ja asumisesta sekä keittiötrendeistä. Tänä vuonna he tekivät selväksi, että kaikki pyörii asukkaiden hyvinvoinnin ympärillä.

Kuluttajat voivat parantaa hyvinvointiaan asettamalla heidät alas alusta alkaen. Tämä on suhteellisen helppoa kodin rakentajille, loppujen lopuksi heidän suunnitteluvapautensa on erityisen suuri. Jokaisen, joka sisustaa uutta asuntoa, on mietittävä, mitkä huonekalut on annettava tiensä ja kannattaako muuttaa rakennuksen rakennetta.

alennettu elävä minimalistinen sisustus suunnittelija sohva lattiavalaisin teollinen ilme seinäkoriste modernia taidetta

Rahoitustuet asumisen vähenemiseen

Monissa tapauksissa kuluttajilla ei ole taloudellisia syitä muuttaa asuinaluettaan. Tällainen muutos edellyttää yleensä suuria investointeja. Haluan tämän ongelman smava.de ratkaista uudella asuntolainalla, joka tarjotaan yhdessä Targobankin kanssa. Kiinteistönomistajat voivat muuttaa unelmakotinsa todelliseksi edullisesti ja helposti.

Investointi kannattaa, koska se lisää asumismukavuutta pitkällä aikavälillä: Lisää tilaa asuinalueella tarkoittaa, että kuluttajien on huolehdittava vähemmän asioista. Samaan aikaan he tuntevat olonsa vapaammiksi ja vähemmän ahtaiksi omissa neljässä seinässään.

Vähennetyn asumisen käsite on 2000 vuotta vanha

Vaikka ihmiset vasta vasta löytävät ajatuksen vähentyneestä asumisesta, se ei ole nykyajan keksintö. Noin 2000 vuotta sitten roomalaiset tiesivät, että vähemmän on enemmän. Monikerroksisia taloja rakennettaessa he pitivät erittäin tärkeänä korkealaatuisia huonekaluja, joita käytettiin huomaamattomasti. Suurimmalla osalla kansalaisista oli pieni pöytä, useita tuoleja ja kaksi lepotuoleja. Et käyttänyt lisävarusteita silloin.

Arkkitehti Ludwig Mies van der Rohe mukautti tätä vanhaa opetusta iskulauseella ”Vähemmän on enemmän”. Hän itse asiassa tarkoitti vähentää huomio yksityiskohtiin arkkitehtuurin alalla olennaiseen. Nykyään opetusta käytetään myös sisustusalalla ja muilla elämän aloilla.

alennettu elävä minimalistinen sisustus valkoinen istuintakka

Selvittäminen uutena aluna elämässä

Vähentynyt asuminen ja siihen liittyvä raivaus kehittyvät monille harrastuksiksi. Koskaan aiemmin työntekijät eivät ole vaihtaneet työpaikkaa ja ammattia niin usein kuin nykyään. Käytännössä keksit itsesi uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja haluat tehdä tämän uuden alun selväksi omassa asunnossasi.

Asuntopsykologi Uwe Linke näkee myös itsekeskeisyyttä tässä käyttäytymisessä nyky-yhteiskunnassa. Keskity aina omaan henkilöön. Valitsemalla huonekaluja, huoneisto ei ole vain kalustettu, vaan myös elämä.

alennettu olohuone parivuode makuuhuone valkoinen tiiliseinä