10 bedste hjemmemedicin til fjernelse af skæl!

Skæl er et irriterende problem, der kan angribe næsten alle! Fra voksne til børn kan alle være offer for denne lidelse i hovedbunden. Hvis uudholdelig kløe er den ene side af sagen, er de pinlige hvide skæl, der falder over din skulder, en anden! Inden du slår din hovedbund med hårde kemiske produkter, anbefaler vi, at du prøver disse sikre hjemmemedicin mod skæl!

Hjemmemedicin mod skæl

Sammen med det vil vi også guide dig til, hvorfor din hovedbund er tilbøjelig til skæl, og hvad der udløser dette problem, sammen med typer og stadier. At få forståelse for dette kan reducere chancerne for at flage i fremtiden. Så hvis du er ivrig efter at opnå en hvinende ren, flagerfri hovedbund, skal du læse med os!

Hvad er skæl?

Skæl er en hovedbundstilstand, hvor skællende pletter vises på det øverste lag af huden. Det er forårsaget af en type svamp kaldet Malassezia og involverer mærkbare symptomer som hvide flager, kløe og betændelse (1). Sammen med hovedbunden, hvis dette problem påvirker andre områder af kroppen som øjenbryn, bryst eller øjenlåg, kaldes det Seborrheic Dermatitis.

Hvad forårsager skæl?

Det er en misforståelse at konstatere, at skæl skyldes dårlig hygiejne. I stedet skyldes det mange faktorer som livsstil, kost, produkter og medicinske tilstande. Her er de vigtigste syndere bag dette flakey problem:

Mikrobielle faktorer:

1. Gærinfektioner: En af hovedårsagerne til skæl er en svampetype kaldet Malassezia. De trives på talg i vores hovedbund og nedbryder det til oliesyrer. Hvis du har en følsomhed over for dette biprodukt, dvs. oliesyre, fordobles cellevæksten for at fjerne det irriterende. Dette fører til døde flager i hovedbunden, kaldet skæl (2)

2. Bakterielle invasioner: Nylige undersøgelser viser, at bakterier som Propionibacterium acnes og Staphylococcus epidermidis er de største bidragydere til skæl end svamp. Ubalancen i organismens niveauer forårsager hvide flager i hovedbunden (3).

Andre faktorer:

3. Hovedbundstilstande: Hvis din hovedbund enten falder er enten ‘for fedtet’ eller ‘for tør’ typer, øges sandsynligheden for skæl.

4. Uregelmæssig shampooing: Hvis du ikke vasker dit hår regelmæssigt, kan din hovedbund være tilstoppet med uønskede urenheder, døde celler og overskydende olier. Dette kan danne et perfekt miljø for organismerne at vokse og formere sig.

5. Stress: Stress er en direkte bidragyder til skæl. Følelser af angst og nervøsitet kan svække dit immunsystem og gøre det svært for din krop at bekæmpe udenlandske invasioner.

6. Følsomhed over for produkter: Hvis din hovedbund er allergisk over for hårplejeprodukter, er der stor sandsynlighed for at blive ofre for skæl. Produktopbygninger i hovedbunden kan også tilstoppe porer, hvilket fører til hovedbundsinfektioner og flager.

Typer af skæl:

Der er to hovedtyper af skæl, der hver især skyldes en bestemt tilstand i hovedbunden. At lære om disse hjælper dig med at tage den rigtige fremgangsmåde til at behandle dit problem.

1. Tør skæl:

Det skyldes udtømning af fugtighedsniveauer i hovedbunden, hvilket fører til gråhvide flager i hovedbunden. I denne kløende tilstand bliver vægten ved med at falde over hele skulderen, når du kradser i hovedet eller børster dit hår.

2. Fedtet skæl:

Denne skæl er forårsaget, når hovedbunden producerer overskydende talg, som reagerer med gæren på hovedbundens hud. Resultatet er fedtede, klæbrige og milde gullige flager, der kan danne et lag på hovedbunden. For at få hurtig lindring af disse symptomer må du kun bruge et produkt, der er specielt designet til tilstanden.

Kan skæl behandles?

Skæl er ikke et farligt problem og vil ikke udgøre nogen væsentlige sundhedsfarer. Det kan behandles, hvis du tager korrigerende foranstaltninger på det rigtige tidspunkt. Dette inkluderer,

 • Identificering af symptomerne på skæl.
 • Diagnosticerer typen af ​​skæl.
 • Valg af det rigtige shampoo, lotion eller hårplejeprodukt til din tilstand.
 • Brug af hjemmemedicin til at kontrollere væksten af ​​gær i hovedbunden.

10 effektive hjemmemediciner til behandling af skæl:

Der er mange måder at behandle skæl på, hvor naturlige metoder er den sikreste løsning. Disse procedurer er lavet med dagligdags ingredienser for hurtigt at lindre kløe. Vi anbefaler, at du prøver disse først, før du går videre til hårde kemiske produkter. Læs med for at lære om dem i detaljer:

1. Citron til skæl:

Citron til skæl

Citron er en af ​​de potente hjemmemediciner mod skæl. Citronsyren i citron hjælper hovedbundens hud med at genoprette sit pH -niveau. Dette hjælper med at kontrollere olieproduktionen i hovedbunden for at hæmme væksten af ​​gærceller. Citron er også en rig kilde til C -vitamin, som er en kraftig antioxidant til bekæmpelse af frie radikaler, der forårsager oxidativ skade og tilskynder til dannelsen af ​​en sund hovedbundshud. Tilføjelse af kokosolie, som er et naturligt svampedræbende middel, kan øge effektiviteten af ​​citronsaft.

At bruge citron til skæl,

Du får brug for:

 • Citronsaft – få dråber.
 • Kokosolie – 2 spsk.

Forberedelsestid: 2 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Bland citronsaft med kokosolie.
 • Påfør det jævnt på de berørte områder.
 • Massér godt i 2-3 minutter.
 • Lad det sidde i 20 minutter.
 • Brug en mild anti-skælshampoo til at vaske resten af.
 • Skyl grundigt med vand.

Hvor ofte skal jeg bruge: To gange eller tre gange om ugen.

2. Bukkehorn til at fjerne skæl:

Bukkehorn til skæl

Bukkehorn er et ældgammelt naturligt middel mod skæl, der er kendt af mange indianere. Ifølge en undersøgelse viste en lokal anvendelse af spirede bukkehornsfrø at være meget effektiv til at nedbringe væksten af ​​Malassezia Furfur (4). Disse frø indeholder også lecithin, som er et essentielt fedtstof, der kan fugte din hovedbund og styrke hårsækkene. De store mængder aminosyrer, der findes i Bukkehorn, kan forhindre tørhed og hårfald på grund af skæl.

At bruge Bukkehorn til skæl,

Du får brug for:

 • Udblødte Bukkehornfrø: ½ kop.
 • Citronsaft: 2 spsk.

Forberedelsestid: 10 minutter (ekskl. Blød i natten).

Sådan tilberedes og bruges:

 • Mal de natten over gennemblødte bukkehornsfrø med lidt vand.
 • Tilsæt citronsaft og bland godt.
 • Snit din hovedbund og påfør den jævnt på de berørte områder.
 • Lad det stå i 45 minutter.
 • Skyl grundigt med vand uden at efterlade spor af produktet på din hovedbund.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? En gang om ugen.

3. Yoghurt for at slippe af med skæl:

Yoghurt for at slippe af med skæl

Et andet almindeligt brugt hjemmemedicin mod skæl er Curd eller Yoghurt. Dette mejeriprodukt er meget effektivt til at kontrollere betændelsen i hovedbunden og tilbyder en beroligende lindring af kløe. Selvom der ikke er noget solidt bevis for, at Curd helbreder skæl, mener eksperter, at det kan være tilstedeværelsen af ​​mælkesyre, der nedbryder de døde celler og tydeliggør din hovedbund. Curd kan også glatte dit hår og nære dine follikler ved at forhindre tørhed.

Sådan bruges dette naturlige middel til skæl:

Du får brug for:

 • Ostemasse – 1 kop.
 • Citronsaft – 2 spsk.

Forberedelsestid: 2 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Bland ostemasse og citronsaft til en glat pasta.
 • Påfør det jævnt på din hovedbund.
 • Lad det stå i 20-25 minutter.
 • Skyl grundigt med et mildt rengøringsmiddel.
 • Vask med vand.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? En gang om ugen.

BEMÆRK: Hvis du har en meget tør hovedbund, skal du undgå at bruge citronsaft.

4. Bagepulver til skæl:

Bagepulver til skæl

Bagepulver bruges ofte som et billigere alternativ til medicinske anti-skæl formler. Det er et tørremiddel, der kan absorbere overskydende talg i hovedbunden for at efterlade det knirkende rent. Baking Soda har også antiseptiske egenskaber til at kontrollere infektioner forårsaget af mikrober (5). Du skal dog også kende farerne ved at bruge dette middel. Eksperter antyder, at overdreven brug af bagepulver på hår kan forårsage skørhed.

Her er en måde at bruge bagepulver til skæl.

Ting du har brug for:

 • Bagepulver-2-3 spsk.
 • Lunkent vand – 1 kop.

Forberedelsestid: 2 minutter.

Sådan forberedes og bruges?

 • Bland bagepulver med lunkent vand til en glat pasta.
 • Påfør det over det berørte område på hovedbunden.
 • Lad det stå i 5-10 minutter.
 • Shampoo med en skånsom hårrens, efterfulgt af en balsam.

Hvor ofte skal jeg gøre: En eller to gange om måneden.

BEMÆRK: Lav altid en patch -test af bagepulvermasken, inden du påfører den på et større område. Hvis du oplever irritation eller en brændende fornemmelse, skal du undgå dette middel.

5. Multani Mitti til skæl:

Multani Mitti til skæl

Multani Mitti eller Fullers Jord er et naturligt ler, der har olieabsorberende egenskaber. Det kan suge i sig overskydende talg, snavs og urenheder, der øger dine chancer for skæl. Dette middel kan også tilbyde en kølende fornemmelse i hovedbunden for at få øjeblikkelig lindring af kløe og irritation. Multani Mitti er også kendt for at forbedre blodcirkulationen for bedre iltforsyning til dine follikler og styrke dem indefra.

At bruge Multani Mitti til skæl,

Du får brug for:

 • Multani Mitti – 1 kop.
 • Citronsaft-3-4 spsk.
 • Vand – til blanding.

Forberedelsestid: 5 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Lav en tynd pasta med Multani Mitti, citronsaft og vand.
 • Påfør det over hele hovedbunden.
 • Lad det stå i 30 minutter.
 • Vask med et mildt rengøringsmiddel.
 • Skyl med vand.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? En eller to gange om ugen.

BEMÆRK: Hvis du har en tør hovedbund, skal du udskifte citronsaft med aloe vera eller olivenolie.

6. Aloe Vera til skæl:

Aloe Vera naturlige midler mod skæl

Aloe vera er en glimrende naturlig løsning til at slippe af med skæl. Ifølge en undersøgelse er Aloe vera fyldt med mange antibakterielle og svampedræbende midler, som forhindrer formering af gær eller bakterieceller (6). De ingrediensers antiinflammatoriske egenskaber kan hjælpe med bedre sårheling og tilbyde hurtig lindring (7). Aloe har et højt vandindhold og proteolytiske enzymer, som kan forhindre tør skæl ved at holde din hovedbund fugtet.

Følg disse trin for at bruge Aloe til skæl.

Ting du har brug for:

 • Naturlig Aloe-vera gel-1 kop.
 • Citronsaft – 2 spsk.

Forberedelsestid: 5 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Tilsæt citronsaft til friskekstrakt aloe vera gel.
 • Blend det godt for at forhindre klumper.
 • Påfør denne blanding jævnt på hovedbunden.
 • Lad det sidde i 25-30 minutter.
 • Vask en mild hårrens og skyl med vand.

Hvor ofte skal jeg gøre dette: 1-2 gange om ugen.

7. Tree Tea Oil til skæl:

Tea Tree Oil til skæl

Tea tree olie er en kraftfuld løsning, der kan behandle selv den mest genstridige skæl. Ifølge en undersøgelse indeholder tea tree olie mange svampedræbende egenskaber, som har en stærk effekt på en bestemt svamp kaldet P Ovale, som forårsager skæl (8). Den samme undersøgelse siger, at brug af en 5% tea tree oil shampoo har vist en betydelig forbedring i reduktionen af ​​skalaer og fedtet hovedbund. Du kan også bruge en fortyndet version af ren æterisk olie af tea tree for at opnå lignende fordele.

At gøre det,

Du får brug for:

 • Tea Tree Oil-3-4 dråber.
 • Kokosolie – 2 spsk.

Forberedelsestid: 2 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Bland tea tree olie med kokosolie.
 • Påfør det over hele hovedbunden.
 • Lad det sidde i 15-20 minutter.
 • Vask det grundigt med et mildt skælrensemiddel.
 • Skyl med vand.

8. Olivenolie til skæl:

Olivenolie hjemmemedicin mod skæl

Olivenolie er et glimrende hjemmemedicin til behandling af tør skæl. Selvom det ikke behandler problemet direkte, fungerer det som et redskab til at understøtte andre skælbekæmpende ingredienser som citron, ostemasse osv. Selv undersøgelser tyder på, at olivenolie øger effektiviteten af ​​mange naturlægemidler som honning, æg, ricinusolie til behandling hovedbundsrelaterede lidelser (9). Anvendelse direkte på hovedbunden kan reducere spaltede spidser, tørhed og hårfald.

Her er et af de bedste hjemmemedicin mod skæl:

Du får brug for:

 • Olivenolie – 3 spsk.
 • Honning – 2 spsk.

Fremstillingsmetode: 2 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Bland honning med olivenolie.
 • Påfør det jævnt på den skæl-angrebne hovedbund.
 • Lad det stå i 30 minutter.
 • Skyl grundigt med et mildt rengøringsmiddel og vand.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? To gange om ugen.

9. Kamfer og kokosolie:

Kamfer og kokosolie afhjælpning mod skæl

Et simpelt, men effektivt ayurvedisk middel mod skæl er kokosolie tilsat kamfer. Kokosolie indeholder kraftige svampedræbende midler til forebyggelse af gærinfektioner. Det er også en fremragende fugtighedscreme på grund af dets blødgørende egenskaber til behandling af tør og skællet hovedbund. Ifølge en undersøgelse kan tilføjelse af kamfer til enhver anti-skæl applikation midlertidigt reducere kløe i hovedbunden, en hovedbundsforstyrrelse forbundet med Sebbohreic dermatitis (10)

Sådan forbereder og bruger du dette naturlige middel derhjemme:

Ting du har brug for:

 • Kokosolie – 1 kop.
 • Ren kamfer-1-2 tabletter.

Forberedelsestid: 5 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Opvarm lidt kokosolie i en skål ved svag varme.
 • Tilsæt kamfer til den varme olie, og sluk for flammen.
 • Lad det stå i 3-4 minutter for helt at opløse.
 • Når den er klar, skal du anvende den over hele hovedbunden.
 • Massér godt i 5 minutter.
 • Lad det stå natten over for bedre resultater.
 • Vask det af næste morgen med en mild shampoo.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? To gange om ugen.

10. Æblecidereddike:

Æblecidereddike til skæl

Æblecidereddike hyldes ofte som en eliksir til behandling af skæl. Det er et surt stof, der kan balancere pH i din hovedbund for at forhindre funktionsfejl i talgkirtlerne. ACV er også et kraftfuldt antiseptisk middel, der dræber infektionsfremkaldende mikrober, der fører til hovedbundsproblemer. Eksperter mener også, at AHA’erne eller alfa -hydroxysyrerne i ACV kan behandle betændelse i hovedbunden og genoprette dets helbred. Det er også et glimrende rensemiddel, der kan fjerne produktopbygninger og opløse de døde celler og urenheder i din hovedbund.

At bruge ACV til skæl,

Du får brug for:

 • Æblecidereddike – 2 spsk.
 • Vand – 1 kop.

Forberedelsestid: 2 minutter.

Sådan tilberedes og bruges:

 • Tilsæt ACV til en kop vand.
 • Vask nu dit hår med et mildt rengøringsmiddel.
 • Som det sidste trin skal du bruge den fortyndede ACV til at skylle dit hår.
 • Vask det ikke mere.

Hvor ofte skal jeg gøre dette? To gange om ugen.

Yderligere tips til forebyggelse af skæl derhjemme:

Sammen med brug af de hjemmemediciner, der er nævnt ovenfor, skal du også følge disse vigtige tips for at reducere forekomsten af ​​skæl i fremtiden:

 • Tag en afbalanceret kost, der er rig på zink, selen, vitamin C, B6 og andre næringsstoffer for at styrke dit immunsystem. Dette fungerer som din krops første forsvarslinje mod infektioner.
 • Undgå at bruge hårde kemikalier, porestopende produkter som cremer og olier i din hovedbund. Disse øger sandsynligheden for skælangreb.
 • Vask dit hår med en mild skælshampoo mindst én eller to gange om ugen. Sørg for, at din hovedbund er ren og fri for urenheder.
 • Påfør aldrig balsam på din hovedbund eller rødder. Den fedtede formel sidder på huden og kan udløse et udbrud.
 • Wrap en bomuldsstal eller tørklæde rundt om din manke for at forhindre støv og forurening i at sidde på din hovedbund
 • Hvis hjemmemedicin ikke virker, så prøv at gå til apotekets medicinske shampoo, der indeholder salicylsyre, zinkpyrithion osv. De er normalt sikre og effektive.
 • Hvis symptomerne vedvarer, skal du besøge en hudlæge for at søge ekspertbehandling.

Tegn på, at din skæl er under kontrol:

For at teste, om din hovedbund reagerer på hjemmemekanismerne mod skæl, kan du passe på disse tegn:

 • Mindre kløe i hovedbunden end tidligere.
 • Reducer sværhedsgraden af ​​flager og død hud.
 • Kontrolleret talg i hovedbunden.
 • Rødme og betændelse er under kontrol.

Endelige tanker:

Hvis du har bemærket disse resultater, er det en klar indikation på, at du er på rette vej. Skæl kan let behandles, hvis du identificerer og tager rettidig handling. Medmindre det er meget alvorligt, hvor du har brug for lægehjælp, kan de fleste tilfælde af skæl behandles derhjemme. Du skal regelmæssigt følge midlerne og tipsene for at bemærke en synlig forskel og permanent slippe af med “flakey” -problemet!