Hvad er våd skæl, og hvordan behandles det?

Hvad er våd skæl? Vil du vide mere om dette? Dette er en af ​​de hyppigste skønhedsproblemer, som de fleste mennesker oplever skæl. På den anden side kan de korrekte skælbehandlingsmuligheder hjælpe dig med at slippe af med de kløende flager. Tør skæl er typisk mindre alvorlig end den olieagtige eller våde type.

De fleste mennesker gennem fedtet hovedbund får denne type skæl. Denne skæl fremstår som små, blanke flager plus ledsages næsten altid af kløe. Hovedbunden er evigt fugtig af et lag olie, der dækker den. Mens du kradser i din hovedbund, sidder skælflaget fast under dine negle. Denne skæl kommer plus går, og tab kan indeholde den i årevis.

våd-skæl-kur

Hvad er våd skæl?

I dette er fremstilling af talg eller anden olie ved hovedbundens hud en almindelig hændelse. Det er en naturlig proces, der hjælper hovedbunden med at forblive fugtet. Der opstår alvorlige bekymringer, hvorimod der er overproduktion af talg eller også talgkirtler. Uregelmæssig udskillelse af talg fører til forekomsten af ​​olieagtige skæl i hovedbunden. Denne form for skæl er stædig plus har en tendens til at blive fastgjort til hovedbunden plus hår. Situationen bliver værre, mens snavs også bliver fascineret af den fugtige hovedbund, udløser alvorlig kløe samt infektion. Ekstra kropsdele, f.eks. Øjenbryn og ansigt, kan overdrives ugunstigt på grund af skæl. Vådt skæl hårtab er også en almindelig bivirkning af dette symptom.

Årsager og symptomer på våd skæl:

Hovedårsagen til våd skæl er tilstedeværelsen af ​​overskydende olie og talg i hovedbunden. Denne opbygning af talg kan skyldes flere årsager som:

  • Ikke shampoo godt: Hvis du ikke shampooer regelmæssigt, har den overskydende olie en tendens til at blive på hovedbunden og forårsage våd skæl.
  • Fedtet hud: Dette er den mest almindelige årsag til problemet og kaldes ofte seborrheisk dermatitis. Det påvirker din hovedbund og olieagtige kirtler i øjenbrynene, på hver side af næsen og endda dine armhuler.
  • Gærinfektion: En almindelig gær kaldet Malassezia lever på hovedbunden hos mennesker. Nogle mennesker kan være allergiske på grund af dette, da det irriterer deres hovedbund og forårsager cellevækst.

Ligesom med skæl er de vigtigste symptomer på identifikation skællet hud, men våd skæl har det dækket af overskydende olie. Sådan kan du identificere våd skæl:

  • Hvide flager, der ser fedtet ud
  • Kløende, skællende hovedbund
  • Irriteret hud

Bedste tips til at helbrede våd skæl:

Der er flere hjemmemediciner, der er nyttige til behandling af våd skæl, og nogle af dem er som følger;

1. Påfør anti-skælshampoo, der holder salicylsyrer, og skrubber skælene væk på en anden måde, end der kan forårsage tørhed. Anvendelse af en god balsam ellers kan anden hovedbundsaktion genoprette fugtigheden.

2. Bekræft, at du renser dit hår metodisk efter hver vask. Holdes væk fra hårspray ellers hårtørrer. De er tilbøjelige til at blokere din hovedbunds blænde plus hårtørrere er ansvarlige for tørhed, hvilket tilsammen øger din skælbesvær.

3. Fordyb 2 spiseskefulde bukkehornsfrø i vand hele natten. Knus i solopgangen til en fin pasta. Smør hele hovedbunden og gå væk i ½ time. Rengør med en mild shampoo.

4. Brug en børste til at massere din hovedbund, hver gang du shampooer dit hår. Børstens børstehår hjælper med at ophidse hovedbunden og rense den mere vellykket. På samme måde giver dig positive resultater ved at kæmme dit hår, selvom du ikke shampooer.

5. Pisk 2 æg plus kom 2 spsk vand deri. Fugt håret og smør æggeblandingen over håret. På dette tidspunkt skal du massere din hovedbund plus lade blandingen sidde i 10 minutter til 15 minutter. Vask derefter håret med lunkent vand.

6. Masser dit hår ved hjælp af lunken oliven- eller sesamolie og smør det på hovedbunden om natten. Næste morgen udelukkes en lille limesaft og tørres af i hovedbunden. Senere end omkring 1 time skal du rengøre og vaske dit hår med shikakai. Du kan også anvende mandelolie og derefter dyppe et håndklæde i varmt vand og folde det rundt om håret. Udfør det 3 eller 4 gange, mens håndklædet bliver koldt.

7. Foren en klat citronsaft gennem 2 skefulde eddike foruden massage i hovedbunden. Vask dit hår efter påføring af en hvilken som helst hårmaske med denne skylning.

8. Gnid gelen af ​​aloe vera blade (du kan også tilføje et par dråber citron) på hovedbunden og lad den stå natten over. Vask hår dagen efter.

9. Kombiner 3 tsk cider eddike med 3 tsk vand. Få en vatrondel og klapp denne blanding på hovedbunden med vat før du vasker.

10. Smør en gammel ostemasse til behandling af våd skæl. Du skal anvende denne ostemasse på din hovedbund plus hår. Rengør efter 20 minutter.

Top 3 våd skælshampoo:

1. The Body Shop Ginger Anti Dandruff Shampoo:

Body Shop Ginger Anti Dandruff Shampoo

Dette er en af ​​de bedste naturbaserede shampooer fra Body Shop, som er fyldt med Ginger’s godhed til behandling af den skællende hovedbund. Opfrisker og beroliger din hovedbund for at frigøre dig fra symptomer på kløe. Det er også meget skånsomt for håret og bruger nogle af de bedste naturlige ingredienser.

2. Hoved & Shoulders Cool Menthol Anti-Skæl Shampoo:

Hoved & amp; Shoulders Cool Menthol Anti-Skælshampoo

En af de bedste apotekshampooer, hoved og skuldre har vist sig at være effektive mod våd skæl. Det fjerner overskydende olie og klæbrighed af hår. Fedtopbygningen i hovedbunden fjernes forsigtigt. Den kølige menthol -infusion lindrer irriteret hovedbund og giver den en kølig, forfriskende følelse. Dette er en af ​​de mest overkommelige og effektive shampoo mod skæl.

3. Sebamed anti-skælshampoo:

Sebamed anti-skælshampoo

Dette er den bedst våde skælshampoo på markedet, der har vist sig at være ret effektiv mod den olieagtige hovedbund. Det har et pH -niveau på 5,5, der er sikkert for huden. Denne shampoo virker ved at fjerne overskydende olie og er specielt formuleret til mennesker med fedtet hovedbund. De aktive ingredienser bekæmper flagerne og gør din hovedbund pæn og ren.

Oversigt:

Våd skæl er en af ​​de almindelige former for skæl, især i fugtigt vejr. Ikke mange mennesker er klar over denne form for skæl og ignorerer tilstanden. Langvarig våd skæl kan føre til hårinfektioner og i sidste ende hårtab. Det er tilrådeligt at holde din hovedbund pæn og ren. Brug af tørshampoo til at slippe af med olie kan forværre tilstanden. Vælg altid en god shampoo og vask med lunkent vand. Bind ikke dit hår, når det er vådt. En helt lufttørret hovedbund kan være dit første skridt til behandling af våd skæl.