5 alapvető vitamin, amely segít a sötét karikák eltüntetésében

A sötét karikák jelentős aggodalomra adnak okot a szépség és az egészség szempontjából. Biztosan nem örülne, ha az emberek odajönnek hozzád, és azt mondják, hogy a szemed alatti bőr elsötétül. Olyan ez, mint a gyalázat a szép arcodra.

Ha úgy gondolja, sötét karikák történnek, mert éjszakai állat vagy, ez nem teljesen igaz. Ez egy megbélyegzés, amely rögzíti, hogy a szem alatti sötét karikák az alváshiány miatt vannak. A rossz alvási szokások csak egy a sok ok közül. A sötét karikák szintén allergiák, orrdugulás és néha még az örökletes természet következményei is.

A sötét karikák azt jelzik, hogy abbahagyta a gondozást. Ez főként a gyors és elfoglalt életmódnak köszönhető, amelyben nincs ideje arra, hogy egészségünkre és szépségünkre koncentráljon. Ezért azonnal el kell kezdenie. A vitaminok valóban hasznosak a sötét karikák kezelésére. Ez a cikk segít a legjobb vitaminokkal a szem alatti sötét karikák számára. A sötét karikákat sem tekinthetjük olyan tulajdonságnak, amely minden korosztály számára jellemző. Az összes generációt érintik, de többnyire az osztályoktól a felnőttkorig jelennek meg. A stressz az egyik elsődleges oka a sötét karikák kialakulásának.

Vitaminok, amelyek segítenek megszüntetni a sötét karikákat

De a sötét karikák gyakori oka a vitaminok hiánya a szervezetben. A vitaminok nagyban segítenek megszabadulni a szem alatti sötét karikáktól. Arra is ügyeljen, hogy változtassa meg étrendjét, és növelje a vitaminok és kiegészítők bevitelét a sötét karikák eltüntetéséhez. Azt is választhatja, hogy vitaminokban gazdag bőrkrémeket használ a sötét karikák eltűnésének elősegítésére. De óvakodjon az ismétlődő termékektől, vagy konzultáljon bőrgyógyászával az ilyen termékek használata előtt. Ezenkívül vitassa meg dietetikusával a vitaminokat tartalmazó étrendjét, mert a szükségesnél több vagy kevesebb bevitel bármelyike ​​kárt vagy aggodalmat okozhat Önnek.

Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend mindenképpen előnyt jelent a szem alatti fekete karikák eltávolításában. Mivel az állandó étrend minden lényeges ásványi anyagot tartalmazna, a tápanyagok és a vitaminok az alapvető követelmény, hogy a bőr megőrizze izzó állapotát. Ezért ha hajlamos vagy a gyorsételekre, és szereted ezeket az utcai ételeket, akkor az étrended biztosan nélkülözné az alapvető és egészséges vitaminokat. Fokozatosan az idő múlásával sötét karikák jelennek meg a szem alatt, ami tovább zavarja a megjelenését és az általános személyiséget. Ezért ajánlott elkezdeni a zöld szemek, gyümölcsök és tejtermékek bevitelét a szem alatti sötét karikák gyógyítására. Ezért olvassa el előre, hogy megismerje a vitaminokat, amelyeket a szem alatti sötét karikákhoz kell bevenni.

5 kulcsfontosságú vitamin a sötét körök elleni küzdelemben:

Íme az öt legjobb vitamin, amelyek támogatják és csodákat tesznek a szem alatti sötét karikák eltüntetésére. A gonosz sötét karikák elleni küzdelemben az öt kulcsfontosságú vitamin a K -vitamin, a C -vitamin, az A -vitamin, a B3 -vitamin és a B12 -vitamin. Ezek a vitaminok elősegítik a vérkeringést, csökkentik az öregedést a jó és alapos véráramlás révén, valamint gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki.

1. K -vitamin a sötét körök számára:

K -vitamin a sötét körök számára

A K-vitaminról ismert, hogy zsírban oldódó vitamin. A vitamin a hasonló német szóról kapta a nevét, amely a véralvadást jelöli. Ezt a nevet megtartják, mivel ez a vitamin elsődleges jellemzője. Állítólag pozitív hatása van, és csodákat tesz a sötét karikák csökkentésében.

Hogyan segít?

 • A k -vitamin fő feladata a szervezet véralvadása. Konkrétan, ha a szem körüli vérkeringés nem megfelelő és elég jó, akkor a vér szivároghat, és összegyűlhet a szem alatt, sötét, árnyékhoz hasonló zúzódást okozva.
 • Ha sötét karikái hemosztázis miatt jelentkeznek, amely az érintett terület véráramának megszakadására utal, akkor a K -vitaminra van szüksége.
 • A sötét karikák általában a hajszálerek károsodásának következményei, amelyek allergiák, kiszáradás vagy akár napfény hatására következnek be. A k -vitamin véralvadási tulajdonsága miatt kivételesnek tekinthető. Ezért a vérellátással kapcsolatos bármilyen probléma megoldható.
 • Ezért ügyelni kell arra, hogy a szem körüli vérkeringés tökéletes legyen, és a véralvadás a megfelelő módon, minden gond nélkül megtörténjen.

Előnyök és felhasználások:

 • K -vitaminban gazdag krémek kaphatók a piacon. El kell kezdeni rendszeresen alkalmazni őket. A sötét karikákra szánt K -vitamin csodaként hat. Ne felejtse el tesztelni a krémet rendszeres használat előtt, és forduljon bőrgyógyászhoz, ha rendellenesen reagál.

Forrás:

 • A zöld leveles zöldségek, mint a brokkoli, a spenót stb., És a gyümölcsök, mint az eper, a kivi és az avokádó, gazdag K -vitamin források..

2. C -vitamin a sötét körök számára:

C -vitamin a sötét körök számára

A C -vitamin tökéletes összetevő és vitamin minden szépség- és egészségügyi problémára, beleértve a szem körüli sötét karikákat is. Ez a vitamin a szem körüli sötét karikák ellen kiváló megoldás a mögöttes antioxidáns tulajdonságai miatt. Ez egyben a friss és ragyogó bőr titka is. Ezért a sötét karikák könnyen kezelhetők C -vitaminnal.

Hogyan segít?

 • Bőrünk tartalmaz egy kollagén nevű vegyületet, amely felelős feszességéért. A C -vitamin növeli a kollagénszintet, ami miatt a bőr telt és tanultnak tűnik.
 • Ezenkívül a napfény rontja a sötét karikákat, és felgyorsítja az öregedést. A C -vitamin megakadályozza a bőr károsodását a nap hatására, és védi a szabad gyököktől is.

Előnyök és felhasználások:

 • A C -vitamin bőségesen megtalálható az L -aszkorbinsavban, amely a k -vitamin és a C -vitamin kiváló kombinációja. Az ilyen kombinációjú bőrkrémek a legjobbak a sötét karikák számára.
 • A C -vitamin a gyümölcsökben is jelen van, ami a legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a sötét karikáktól.
 • A C -vitamint nem szabad tiszta formában bevenni. Reagál a levegőben lévő oxigénnel, oxidálódik, ami növeli a bőr károsodását a szabad gyökök miatt.
 • A c -vitamin soha nem áll rendelkezésre tiszta formában. A vásárolt bőrkrémekben a c -vitamin koncentrációja mindig valahol 5% körül lesz.
 • A C -vitamin bevitelének legjobb módja, ha vassal kombináljuk. A vas elengedhetetlen a sötét karikák eltüntetéséhez is. A vashiány halványítja a bőrt. A szem alatti erek kibukkannak, így sötétebbnek tűnnek.
 • A c -vitamin azonban szérumok és kétségtelenül jó minőségű krémek formájában áll rendelkezésre, amelyek bizonyítottan hatékonyak
 • C -vitamin szérumot készíthet a sötét karikákra otthon. Könnyű és nagyon hatékony.

C -vitamin szérum

Hozzávalók:

 • tiszta C -vitamin por
 • glicerin
 • desztillált víz
 • E -vitamin kapszula

Módszer:

 • Először fel kell oldani a C -vitamin port desztillált vízben.
 • Ha csak vizet és C -vitamint használ, akkor kész. De a hűtőszekrényben kell tárolni, hogy 2 hétig vagy tovább tartson.
 • De ha glicerint használ, akkor fel kell oldania a C -vitamint egy kisebb mennyiségű vízben, majd adjon hozzá néhány glicerint, alaposan keverje össze és tárolja. Ez a verzió egy hónapig vagy tovább tart
 • Szúrjon egy E -vitamin kapszulát, majd tegye a desztillált víz keverékébe. Az E -vitamin segít a szérum stabilizálásában, így néhány napig tart.

Hogyan kell használni:

 • Az arc megfelelő tisztítása után vigye fel a szérumot az arcára lefekvés előtt. Hidratálja a bizsergés vagy égő érzés elkerülése érdekében.

Források:

 • A C -vitamin bőségesen megtalálható a citrusfélékben, mint a citrom, a narancs, a szőlő stb.
 • A vas nagy mennyiségben megtalálható a zöld leveles zöldségekben, például a spenótban.

3. E- és A -vitamin a sötét körök számára:

E- és A -vitamin a sötét körök számára

Az E- és A -vitamin együttesen drasztikus hatással van a sötét körre. A kombináció nagyon hatékonyan működik. Az e -vitamin a sötét karikák számára jól ismert gyógyító tulajdonságairól és az öregedés elleni hatásáról. Csodálatosan működik bőrkiütéseken, ráncokon és sötét karikákon.

Hogyan segít?

 • Az A -vitamin visszaadja a bőr életét, friss és megfiatalodott.
 • Ezenkívül segít a szövetek helyreállításában, ha szükséges a szem körül. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően megvédi a bőrt a ráncoktól, a vékonyodástól és az öregedéstől.
 • Az E -vitamin viszont fokozza az A -vitamin hatékonyságát, ezért az A -vitaminnal kombinálni kell, mivel védi a bőrt a szennyeződéstől és a szabad gyököktől. Ezenkívül javítja a szem körüli vérkeringést.
 • A sötét karikákat tök szeletekkel kell kezelni. A sütőtök a vitaminok tárolója. K-, C- és A -vitamint tartalmaz, amelyek segítenek visszafordítani a sötét karikák hatását. Ha minden nap 10-15 percig sütőtök szeleteket helyez a szeme alá, észre fogja venni a változásokat.
 • A mentalevél egy másik gyógymód a sötét karikák gyógyítására, mivel hűvös, bizsergő hatást fejt ki a bőrre, amikor felviszik, ami fokozza a vérkeringést a szem alatti területen. A bőr neuronjai olyan fehérjével rendelkeznek, amely nagyon jól reagál a hűsítő érzésre. Az előnyöket csak akkor veheti igénybe, ha először összetöri a mentaleveleket, majd körülbelül 10 percig sötét karikákon alkalmazza. Törölje le az arcról tiszta és nedves pamut ruhával
 • A rózsavíz a sötét karikák megszüntetéséhez szükséges összes vitamin tárháza, kivéve azt a tényt, hogy nagyon hűsítő is. A- és C -vitamint, valamint bizonyos flavonoidokat tartalmaz. ez is kiváló természetes összehúzó, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal kiegészítve. Hihetetlenül nyugtató, fiatalító és frissítő, kellemes illattal.
 • Válasszon ki néhány rózsát a kertjéből, és párolja a szirmokat desztillált vízben, ami éppen elég ahhoz, hogy elfedje őket. Amint észreveszi, hogy a szirmok elvesztették színüket és halványak, szűrjük le a folyadékot, és hagyjuk kihűlni. Tárolja üvegben vagy üvegben. Merítsen labdát rózsavízbe, és rendszeresen vigye fel a sötét karikák területére.

Források:

 • Az A -vitamin megtalálható a leveles zöldségekben, a tojásban, a sütőtökben, a májban, néhány gyümölcsben és néhány bőrkrémben.
 • Az E -vitaminban gazdag ételek az olajbogyó, a spárga, néhány gyümölcs, a leveles zöldségek és a bőrkrémek.

4. A B3 -vitamin, mint megoldás a sötét körökre:

A B3 -vitamin megoldás a sötét körökre

A B -vitaminok nagyszerűen csökkentik és eltüntetik a sötét karikákat. A duzzadt szemeken dolgoznak, ami elsődleges oka a sötét karikák kialakulásának a szem alatti területeken. Jelenleg tehát csökkentik a vízvisszatartást is. Különböző típusú B -vitaminok léteznek, amelyek együttesen biztosíthatják a sötét karikák problémáját. Közülük ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki egyetlen vitamint sem a szem alatti sötét karikákhoz. Az olyan ételek, mint a görög joghurt, előnyösek a sötét karika B3- és B6 -vitamin kezelésében. Ezenkívül az olyan ételek, mint a spenót (B6 és B9), a dió (B1, B6 és B7) és az osztriga (B12) kiválóan alkalmasak a szemkörnyéki sötét karikák és duzzanatok csökkentésére..

Ez a vitamin, más néven niacin, létfontosságú eleme a sötét karikák megszüntetésének, számos előnye miatt.

Hogyan segít?

 • A B3 -vitamin felelős a bőr védelméért a napsugarak káros hatásaitól.
 • Megfelelő fogyasztás esetén ez a vitamin visszafordíthatja a bőr elszíneződését, ami az öregedés jele.
 • Ezenkívül javítja a vér mozgását a testben, ami elengedhetetlen a bőr sötét pigmentációjának csökkentéséhez.
 • Ezenkívül küzd a gyulladással és szabályozza a vérszintet.

Előnyök és felhasználások:

 • A b3 -vitamin -kiegészítők könnyen elérhetők a piacon. Ha nem, akkor b3 -vitaminban gazdag ételeket is fogyaszthat
 • Az avokádó számos tápanyagot tartalmaz, például káliumot, rostot, folsavat, B -vitamint és E -vitamint, amelyek segítenek világosítani a sötét árnyékokat. Nem csak a guacamole-nak jó, hanem öregedésgátlóként is szolgálhat. Mindegyik szem alá tehet szelet érett avokádót, vagy készíthet 3 szelet avokádót és öt csepp mandulaolajat, és összekeverheti, hogy pasztát kapjon.

Források:

 • A B3 -vitamin olyan élelmiszerekben található meg, mint a sertéshús, hal, csirke, zöldborsó, gomba, földimogyoró, avokádó és napraforgómag.

5. A B12 -vitamin, mint nagy segítség a sötét körök számára:

A B12 -vitamin nagyszerű

A B12 -vitamin az egyik legnépszerűbb vitamin, és számos előnye ismert. Elengedhetetlen eleme a szemkörnyéki sötét karikák csökkentésének. Ez a vitamin vízben oldódó, ezért hosszú évekig tárolható. Ezenkívül a B12 -vitamin fokozza a bőrt a sérült sejtek helyreállításában, és csodaként eltünteti a szem alatti sötét karikákat..

Hogyan segít?

 • A B12 -vitamin serkenti az új sejtek képződését, ami szintén vérképzést vált ki. Így a bőr puha és rugalmas marad, ami megkönnyíti a sötét karikák csökkentését.
 • Ha az étrendben hiányzik a B12 -vitamin, akkor vérszegénységben szenvedhet. Ebben az állapotban a bőr elsápad, és kimerültnek tűnik. És ekkor válnak nyilvánvalóbbá a sötét karikák.
 • A B12-vitamin számos bőrproblémát is kezel, mint például az ekcéma, a szabálytalan fehér foltok stb..
 • A b12 -vitamin szintén fontos szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének javításában.

Források:

 • A B 12 -vitamin megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a sajt, izomhús, máj, hústojás, hal és tej.
 • Ezenkívül megtalálható a dúsított szójatejben, a dúsított élesztőben és bizonyos tengeri levelekben, amelyek nagyszerű B12 -vitamin -forrást jelentenek a vegetáriánus emberek számára..

További tippek vitaminok a sötét körök számára:

 • A vitaminok nagy segítséget jelenthetnek a sötét karikák csökkentésében, feltéve, hogy helyesen szedik őket. Vannak bizonyos tippek és trükkök, amelyeket követni kell a legjobb vitaminok számára a sötét karikák számára.
 • A diéta hatékony és azonnali megoldás minden egészségügyi problémára. A különböző forrásokból elengedhetetlen, hogy a fent említett vitaminokat az étkezésekbe bevegye, a szem alatti sötét karikákra pedig jó vitaminokat. A zöld leveles zöldségek, gyümölcsök stb szinte minden vitamin kiváló forrásai.
 • A kiegészítőkben nem szabad bízni. Jobb, ha a természetes utat és megoldásokat választja, ahelyett, hogy gyógyszereket szedne vagy vitaminokban gazdag krémeket alkalmazna. Elfogadható, ha a sötét karikák szörnyű állapotban vannak. De amennyire ez lehetséges és lehetséges, próbálja meg magába foglalni a vitaminokat az étrendbe.
 • Kezdj el jól aludni. Dolgozzon alvási szokásain. Minimum 6 óra megfelelő alvás szükséges nemcsak a sötét karikák eltávolításához, hanem az általános egészségi állapot javításához is.

tea tasakok a sötét karikák számára

 • Kezdje el elkészíteni a diétás táblázatot, és minden szükséges és szükséges vitamint tartalmazzon a napi étrendjében. Előnyösebbnek és megoldásorientáltabbnak tűnnek, mivel a sötét karikák végül csökkenni kezdenek. A vitaminok a szem alatti sötét karikák csökkentésére varázslatosan hatnak.
 • A teazacskók egy másik fantasztikus módja annak, hogy megszabaduljunk a sötét karikáktól. A tea koffeint és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak a sötét karikák és a szem alatti duzzanatok eltüntetésében. A tea ezt az eredményt az erek összehúzásával és a folyadékvisszatartás csökkentésével éri el. A tanninok különösen segítenek csökkenteni a duzzanatot és az elszíneződést. Helyezzen két teás zacskót a hűtőszekrénybe. Miután kihűltek, tegye a szemére egy darabig, majd mossa le az arcát.
 • Használhatja a hűtött kanál technikát is. Vegyünk két kanálnyit, és tegyük a hűtőbe. Hagyja őket egy ideig lehűlni. Ha már elég hidegek, távolítsa el őket, és tegyen egyet minden szemre. Ez megnyugtatja a szeme körüli ereket, és a sötét karikák fokozatosan eltűnnek.

sötét körök

Ez a cikk segít néhány alapvető vitaminnal, amelyek nagyszerű módon csökkentik a sötét karikákat, és segítenek az eddiginél szebbnek tűnni. Ezeket az ételeket vagy összetevőket könnyen beillesztheti a napi étkezésébe, mivel ezek tele vannak esszenciális vitaminokkal, és kielégítik a napi szükségletet. Továbbá segítenek az egészség megőrzésében, valamint csökkentik a szem alatti sötét karikákat. Amint észrevettük, a sötét karikákat segítő vitaminok a legjobb és tökéletes megoldás.

A tökéletes és természetes megoldást adtuk Önnek, hogy megszabaduljon azoktól a sötét karikáktól, amelyek elrontják gyönyörű arcát. A vitaminok mindig nélkülözhetetlenek voltak a szervezet számára számtalan okból és előnyből. A sötét karikák közé tartozik. A vitaminokat könnyen beillesztheti az étrendbe. Ezek megtalálhatók a mindennapi ételekben, és nem igényelnek egyéni erőfeszítéseket.

Ezen előnyök mellett a vitaminok is gondoskodnak mindenről, beleértve a szervezet vérkeringését az új sejtek generálásáig. Mindössze annyit kell tennie, hogy követi és rendszeresen részt vesz ebben a rutinban, és vigyáz magára. Csak egy kis kényeztetés szükséges, és a ragyogó arc nincs messze.

Gyakran Ismételt Kérdések

K. Hogyan használhatjuk az E -vitamint a sötét karikák csökkentésére??

A. Az E -vitamin olaj és gél formájában is kapható a piacon. Javasolt, hogy az E -vitamin gél kapszulákat szem helyett használja. Szúrnia kell a kapszulát, hogy a gél kifolyjon. Finoman és körkörös mozdulatokkal masszírozza ezt a gélt a szeme körül az azonnali és hatékony eredmény érdekében.

K. Hogyan lehet természetes módon eltávolítani a sötét karikákat?

A. A sötét karikákat természetes diétával lehet eltávolítani és megszüntetni. Ha vitaminokban gazdag gyümölcsöket eszel, a sötét karikák idővel teljesen eltűnnek. Azt is választhatja, hogy az uborka és a citromlé kombinációját alkalmazza a sötét karikákra. Hagyja így egy ideig, majd mossa le. Ha rendszeresen végzi ezt a rutint, észre fogja venni, hogy a sötét karikák eltűntek. Ez azért van, mert az uborka és a citrom citrusfélék, és sok C -vitamint tartalmaznak, amelyek alkalmasak a sötét karikák eltávolítására

K. Van valami gyors otthoni megoldás a sötét karikák megszabadítására??

V. Sok apró, de hatékony tipp létezik a sötét karikák megszüntetésére. A burgonyát úgy reszeljük le, hogy a levét kivonjuk. Áztasson be egy vattát és vigye fel a burgonyalét a sötét karikákra. Erre a célra paradicsomlevet is használhat.