A legjobb 8 jógapóz a hatékony súlygyarapodásért!

A „fogyás” megszállott világában sok ember él a súlyspektrum ellentétes végén. Vékony, vékony emberek, akik mindig is álmodtak izmos testükről, nagyon élnek a társadalomban. Annak ellenére, hogy kalóriadús étrendet fogyasztanak, nehezen tudnak kilóni egyetlen kilót sem. A súlygyarapodás jógája áldás az ilyen emberek számára, mivel segíthet a testszerkezetük visszafordításában. A tömeg javításával együtt a jóga is hozzájárulhat a test megerősítéséhez és pozitív változást hozhat az életükben. Ebben a cikkben megtanuljuk a jóga előnyeit a súly növelésében, valamint részletes jóga lépéseket a súlygyarapodáshoz!

Jóga pózok a hatékony súlygyarapodásért

Jóga a súlygyarapodáshoz képekkel:

1. Bhujangasana vagy Cobra póz:

Más néven Bhujangasana póz, a Cobra póz az egyik hatékony jóga póz a súlygyarapodáshoz. Ez egy hátra hajló jógapóz, amely erősíti a gerincét és javítja a légzőképességet. A látható eredmények érdekében minden nap el kell végezni.

jóga a súlygyarapodáshoz

Hogyan kell csinálni:

 • Elöl kell feküdnünk, és fel kell emelnünk a felsőtestet, és a kezek segítségével ott kell tartanunk.
 • Ezután folytatódik a belégzés és kilégzés folyamata.
 • Ez a legalapvetőbb jógapóz a hasizmok kezelésére és tonizálására.
 • Ezt 15 másodperces sorozatokban kell elvégezni, 10 másodperces szünetekkel.

Előnyök:

A Cobra Pose javítja a vérkeringést a szervezetben, valamint az emésztést. A pajzsmirigyhormonokat is kontroll alatt tudja tartani.

2. A Sarvangasana jóga:

A Sarvangasana más néven vállon álló póz gyorsbillentyű az előnyökhöz, például a pajzsmirigy működésének optimalizálásához, a vér tisztításához. Ez az egyik haladó szintű jóga ászana a súlygyarapodáshoz, amelyet minden nap éhgyomorra lehet elvégezni.

jóga a súlygyarapodáshoz

Hogyan kell csinálni:

 • A háton fekve az alsó részt felfelé kényszerítik, és a lapockák segítségével ebben a helyzetben tartják.
 • A váll viseli a test többi részének teljes terhét.
 • A kezeket a derék megtámasztására használják.
 • Ez megkönnyíti a súlygyarapodást, ha a megfelelő étrendet követik a jóga ászana mellett.

Előnyök:

Ez a póz számos előnnyel jár szervezetünk számára. Elősegíti a gyomor jó vérkeringését és elősegíti az emésztést. Ezenkívül csökkenti a stresszt a szervezetben, ami közvetve hozzájárul a fogyáshoz.

3. A Vadzsraszana jóga:

Kíváncsi vagy, hogyan lehet hízni jógával? Próbálja Vajrasana! Gyémántpóznak vagy villámcsapásnak is nevezik a súlygyarapodás másik jóga technikáját. Ez egy egyszerű, kezdő póz, amelyet étkezés után is el lehet végezni a jobb emésztés érdekében. Gyakorold naponta 5-10 percig, hogy észrevegye a különbséget.

jóga a súlygyarapodáshoz

Hogyan kell csinálni:

 • Térdelj le a padlóra a sarkakon, a gerinc felálljon, a tenyér pedig a térdre támaszkodjon.
 • A levegő belégzése és kilégzése lassan történik.

Előnyök:

A Vajrasana közvetlenül az emésztőrendszerre hat, és eltávolítja a gyomorral kapcsolatos rendellenességeket, például székrekedést, puffadást vagy étvágytalanságot. Ezenkívül erősítheti az alsó testet, például a combokat, a vádliizmokat és a csípőt.

4. Pavanamuktasana:

A szélcsillapító póz nagyon segít a test alakformálásában és a súlygyarapodás megkönnyítésében. Az egészséges étrend mellett ez az ászana biztosan meghozza azokat az eredményeket, amelyekre kétségbeesetten szüksége van. Minden nap üres gyomorban kell gyakorolni, körülbelül 5 percig. Ez az egyik hatékony jógagyakorlat a súly növelésére!

jóga ászanák a súlygyarapodáshoz

Hogyan kell csinálni:

 • Feküdjön hanyatt, és tartsa össze a lábát.
 • Tegye karjait a teste mellé.
 • Vegyen mély lélegzetet, és a térdeit közelítse a mellkasához, miközben kilégzik.
 • A folyamat során szorosan fogja meg a térdét.
 • Most lélegezzen be lassan, és engedje el a fogantyút.
 • Ismételje meg 5-10 alkalommal.

Előnyök:

Megszabadítja a hátfájástól, és csökkenti a has puffadását. A póz kiöblíti a szelet a gyomorból, és javítja az anyagcserét. Emellett csökken a savas reflux és égő érzés.

5. A Matsyasana jóga:

A Matsyasana vagy a halpóz egy másik nagy jóga, ahol az ember a lábait összeülve ül, majd hátrafelé hajlik egy könyök által támasztott ívben, miközben a kezét a csípőbe húzza. A fej hátrafelé halad, amíg meg nem érinti a talajt. Így megnyílik a fejben a vérkeringés, és segít a jobb hajállapotban.

A Matsyasana jóga

Hogyan kell csinálni:

 • Feküdj hasra, és hozd össze a lábad.
 • Helyezze tenyerét a csípő alá és a könyökét a talajra merőlegesen.
 • Lassan lélegezzen be, és emelje fel a derekát és a fejét a föld felé.
 • Lélegezzen ki, és engedje el úgy, hogy a fejét visszahelyezi a normál helyzetbe, és háttal a földnek.

Előnyök:

A Matyasana enyhíti a hát feszültségét és serkenti az emésztőrendszert. Javíthatja az egyensúlyt és a testtartást is. A testben rugalmas nyak- és vállizmokat is tapasztalhat.

6. Savasana:

A Savasana egy másik nagyszerű módja a súlygyarapodásnak, mivel megadja a szükséges pihenést. Ez egy egyszerű póz, amelyet gyakran holttestpóznak is neveznek, amikor a tökéletesnek csukott szemmel kell feküdnie egy pozícióban. Ez egy nagyszerű stresszoldó, amely lehetővé teszi, hogy idővel hízni tudjon.

Savasana

Hogyan kell csinálni:

 • Feküdj le a hátadra.
 • Tegye a tenyerét a teste mellé, felfelé.
 • Lazítsa el a testét, és csukja be a szemét.
 • Meditálj egy ideig.

Előnyök:

Ez az ászana segíthet az általános fizikai és szellemi pihenésben. A stressz enyhítésével az ászana javíthatja az étvágyat és az alvás minőségét, ami pedig hozzájárul a súlygyarapodáshoz. Ezenkívül elősegíti a táplálék maximális felszívódását az élelmiszerből az egészséges jólét érdekében.

7. Az Uttasana jóga:

Az Uttasana egy előre hajló póz, amely serkenti az emésztőmirigyeket és növeli az étvágyat. Ezenkívül erősíti a gerincét és nyújtja a végtagjait a nyugodt fizikai énért. Ez egy alap hajlító póz, és a Surya Namaskars része. Ez a legjobb jóga a súlygyarapodáshoz férfi és női gyakorlók számára.

Az Uttasana jóga

Hogyan kell csinálni:

 • Álljon egyenesen, lábát szilárdan a talajon
 • Most lélegezzen ki, és lassan hajoljon előre, amíg tenyere hozzá nem ér a lábához
 • Tartsa a pozíciót 5 másodpercig
 • Lassan lélegezzen be, és térjen vissza az eredeti helyzetbe

Előnyök:

Észre fogja venni, hogy jobban emésztik és hasznosítják az élelmiszerekben lévő tápanyagokat. A póz javítja az egyensúlyt és a testtartást is. Ez is erősítheti a magját és aktív maradhat.

8. A Kapalbhati jóga:

Ezt a formát kapalbhati néven vagy az elülső lebeny tisztító technikájaként ismerik, ahol a légzési mozgásokat a gyomorizmok megerősítik a légzés kidolgozásához. Amikor a levegőt belélegzik, a gyomorizmok felfújódnak, míg a kilégzés a gyomorizmok leeresztéséhez vezet. Ez a póz egyéb előnyök mellett segít az anyagcsere megkönnyítésében, lehetővé téve számunkra, hogy könnyen hízjunk.

A Kapalbhati jóga

Hogyan kell csinálni:

 • Üljön keresztbe tett lábakban, és tegye tenyerét a combra, felfelé nézzen.
 • Vegyen egy mély lélegzetet, és folyamatosan lélegezze ki erővel.
 • Sziszegő hangot adjon ki, hogy kiküszöbölje a méreganyagokat.
 • Ismételje meg 5 percenként.

Előnyök:

Ez a póz javítja a légzés egészségét a tüdő kapacitásának növelésével. Ezenkívül javíthatja az emésztőrendszert és kordában tartja a hormonokat. Belső békét is kínál, és pozitivitással tölti fel testét és lelkét.

Míg a jóga általában a fogyáshoz kapcsolódik, ugyanolyan hasznos a súlygyarapodáshoz is. A jóga segíti a súlygyarapodást azáltal, hogy növeli az étvágyat és a test anyagcseréjét. Ezenkívül erősíti az izmokat és rugalmasságot biztosít a testben. Ahelyett, hogy a sovány éned miatt aggódnál, próbáld ki ezeket a gyakorlatokat, hogy megtapasztald magad. Tájékoztassa velünk a jógával való hízáshoz vezető útját.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Mi a legjobb étrend jógával a gyorsabb súlygyarapodás érdekében?

Válasz: Bár a jóga minden bizonnyal felkészíti a testet a gyorsabb súlygyarapodásra, a legfontosabb különbség az étrended. Ellenőriznie kell a BMI -jét, és ki kell számítania a napi szükséges kalóriamennyiséget. Kényeztesse magát az egészséges, magas kalóriatartalmú étrendben, a szemét ételek helyett, mint a burgonya chips. Ne feledje, hogy a skálán szereplő számoknál sokkal többet számít az egészségi állapota.

Q2. Elősegítheti -e a jóga az étvágy növelését?

Válasz: Igen! A lassú súlygyarapodás egyik fő oka a csökkent étvágy. Az olyan tényezők, mint a rossz emésztés, a gyomor -bélrendszeri rendellenességek vagy az elegendő emésztőenzim hiánya vezetnek ehhez a problémához. A jóga stimulálhatja a hasi régiót és az emésztőmirigyeket. Bizonyos pózok csökkentik a puffadást és a gyomorban rekedt gázokat, valamint javítják az éhséget.

Q3. Hogyan tervezzem meg étrendemet a hatékony súlygyarapodás érdekében?

Válasz: Az étrend soha nem lehet egy nehéz étel egyszerre. Ez súlyos nyomást okozhat a gyomorban, sőt a májban is. Ehelyett ossza fel az étkezést több elemre, és 2-3 óránként fogyasszon el jó ételeket. A kulcs az, hogy a gyomor aktív maradjon, és szabályozott módon engedje el az enzimeket a jobb emésztés és a tápanyagok felszívódása érdekében.

Q4. A jógával együtt, melyek a többi súlygyarapító gyakorlat?

Válasz: A jógában hihetetlen gyakorlatok vannak, amelyek jó súlygyarapodáshoz vezethetnek. A jóga -ászanák végrehajtása során, ha megengedheti magának a kocogást és a gyors sétát, javítja az anyagcserét. Ezenkívül javíthatja az immunrendszert és növelheti az étvágyát néhány kiló felvételéhez.

Q5. Milyen mellékhatásai vannak a jógának a súlygyarapodáshoz?

A súlygyarapodáshoz kapcsolódó jóga gyakorlásának nincsenek komoly mellékhatásai. Azonban azt mondják, hogy azok az emberek, akik jógát gyakoroltak egy ideig, általában váratlan súlyra híznak, miután abbahagyták. Ennek oka a magas kalóriabevitel, kevés vagy semmilyen edzés nélkül. Ez kedvezőnek bizonyulhat azok számára, akik hízni szeretnének. Az egészséges közérzethez azonban elengedhetetlen a jóga!