Súlygyarapodás a terhesség alatt – mi az oka?

Kilenc egész hónapba telik, amíg a csoda megtörténik, és amikor ez megtörténik, az öröm határtalannak tűnik. De vannak napok ebben a kilenc hónapban, amikor a gondtalan megélést a szigorú étrendi táblázat és a heti orvoslátogatások mennyiségében kellett mérni. A terhesség soha nem könnyű, de a nap végén, amikor a kezében kell tartani a gyereket, az érzés óriási, örökké nő. Gyakran vannak komplikációk, amelyekkel a nők a terhesség alatt szembesülnek. A terhesség alatti súlygyarapodás miatt aggódni kell.

A terhesség kezdeti szakaszai azzal kezdődnek, hogy ugyanolyan súlyú vagy, mint azelőtt, a baba elhanyagolható és könnyen hordozható. De idővel a baba a gyomorban nő, és a terhesség alatt lassú súlygyarapodást okoz. A baba nő, és így a súlygyarapodás a terhesség alatt kezdődik. Ez a súlygyarapodás a terhesség alatt különböző nőknél eltérő. Néhányan egyenletesen hízhatnak, mások számára eltarthat egy ideig. Azonban nincs mitől félni, amíg az orvos zöld jelzést ad.

Elegáns súlyú baba

A súlygyarapodás okai a terhesség alatt:

A terhesség alatti súlygyarapodás elsődleges okai babánként változnak.

Baba súlya:

A baba fejlődése

Amikor kicsi vagy, természetesen sokkal kisebb súlyú lennél, mint amit jelenleg sportolsz. Ennek az az oka, hogy az életkor előrehaladtával a csontok nőnek, az izmok és a rostok is. A terhesség kezdeti szakaszában a baba súlya elhanyagolható. Akkor még fejlesztette belső szerveit. Lehet, hogy súlya akkor változott, de a különbségek akkor látszanak, amikor a puha bababőr alatt zsírrétegek kezdenek felhalmozódni, és ekkor kezdenek el hízni a terhesség alatt. A súlya megfelelt a tiédnek, ez az oka annak, hogy a terhes nők tömeget fejlesztenek.

Étel súlya:

Az élelmiszer súlya

Hallottál már olyan kismamát, aki panaszkodott a szörnyeteg étvágyára? Érezted már magad a helyzetet? Ha igen, akkor biztosan tudja, hogyan működik a terhességi rutin és a terhességi diagram. Amikor a baba fejlődni kezd benned, egyre több falatot vesz ki az ételből. Gyorsan növekvő teste hiper sebességgel fejlődik, ahogy a baba többet osztja meg az ételt. Aztán ott vannak a látszólagos émelygések és étvágyak, amelyek növelik a súlyodat.

Ne hibáztasd a babát:

Nem minden súlya a terhesség alatt a baba miatt van. A változó test mellett a súlyod nagy része a bent lévő baba miatt van; napról napra erősebb leszel. De ezután járulékos zsírrétegek halmozódnak fel a szervezetben, például a mellek, a combok, a csípő és a gumik. Valószínűleg ez az az idő, amikor felrobban, és ezeknek a zsíroknak egy része felelős a súlygyarapodásáért.

Nyomon követni:

terhes hölgy Orvos ellenőrzi

A kód, amellyel most tartania kell a kapcsolatot, a BMI és a terhességi diagram. A súlygyarapodás teljesen természetes ebben az időben, különösen a baba növekedési szakaszában, de ez nem jelenti azt, hogy a túlsúly szükségszerűen helyes. Túl sok zsírréteg a testben károsíthatja a babát, mivel a zsír felhalmozódása helyhiányhoz vezethet. Ezért a nap elejétől kérje meg orvosát, hogy készítse el a terhességi súlygyarapítási táblázatot, és kövesse nyomon a súlygyarapodást kg -ban.

Maradj formában:

Diéta terhes nőknél

Győződjön meg arról, hogy a terhesség alatti súlygyarapodást mérik; és tartsa fenn az étrendjét is. Ügyeljen arra, hogy az egészség és a boldogság együtt legyen, hogy egy jó, tápláló étkezés után elfogyaszthassuk a kívánt desszertet. Mindig győződjön meg arról, hogy a terhes nők súlygyarapodása ebben az időben nem zsírnak, olajnak vagy durva takarmánynak köszönhető.

Mi legyen az ideális súlygyarapodás a terhesség alatt:

Míg a súlygyarapodás elengedhetetlen terhesség alatt, elengedhetetlen annak megértése, hogy mennyi súlyt kell elérnie a terhes nőknek kilenc hónap alatt. A terhesség alatti súlygyarapodás függ a terhesség előtti súlyától és a magasságától. Ezt a magasság- és súlyarányt BMI -ben vagy testtömeg -indexben fejezik ki. És ha ez zavaróan hangzik, akkor egyszerűen követheti a nőgyógyász súlygyarapodását a terhesség alatt, kg -ban, gyors hivatkozás céljából.

Ha most kíváncsi arra, hogy egy terhes nőnek mennyit kell híznia, itt van néhány szám.

Az Orvostudományi Intézet szerint a súlygyarapodás néhány irányelve a következő:

Egészséges súlygyarapodás BMI -vel 18,5 – 24,9 között:

  • Most válaszoljon olyan kérdéseire, mint például, hogy mennyi súlyt kell híznia a terhes nőknek? alább vannak megadva:
  • A várandós anyák, akik általában közvetlenül a fogamzás előtt súlyoztak, közel 25-30 kilót híznak kilenc hónapjuk alatt.
  • A súlygyarapodás az első trimeszterben 1-5 font között van, ezt követően hetente egy font fejlődött.
  • Ez a súlygyarapodás ideális a baba optimális növekedéséhez.

Alulsúly, ha a BMI 18,5 alatt van:

A terhesség előtt alulsúlyos nőknek 28-40 kilót kell felvenniük, hogy biztosítsák gyermekük megfelelő növekedését.

Súlygyarapodás a terhesség alatt -ELLENŐRZÉS

Túlsúly 25–29,9 közötti BMI -vel:

A súlygyarapodás terhességi diagramja szerint a túlsúlyos nőknek kilenc hónapig legfeljebb 15-25 fontot kell hízniuk.

Ikerbabák esetében:

Ha ikerbabákat hord, az ajánlott súlygyarapodás kissé változik. Az egészséges testsúlyú nők esetében ez 31-50 font, a túlsúlyos anyáké pedig 25-42 font.

Elhízott, 30 -nál nagyobb BMI -vel:

A terhesség alatti elhízás súlyos egészségügyi komplikációkhoz vezethet az anyában és a babában is. Ezért tudnia kell, hogy mennyi súlyt kell híznia a terhes nőknek. A terhesség alatti súlygyarapodás nem haladhatja meg a 11-20 kilót.

Súlygyarapodás terhesség alatt-zöldségek

Most megtanulta az ideális súlygyarapodást a terhesség alatt. Itt megosztunk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek a terhesség alatti egészséges testsúly elérésében. Ne feledje, hogy amit eszik, elengedhetetlen a benned növekvő drága kicsi egészségéhez. A terhesség nem a diéta ideje, és elengedhetetlen az Ön és a baba egészségéhez. Ezek a tippek segítenek abban, hogy egészségesebben táplálkozzon, hogy megfeleljen a baba növekvő igényeinek.

Tippek az egészséges testsúlyhoz a terhesség alatt:

  1. A terhes nőknek egész nap kisebb ételeket kell enniük. Mivel egész nap magasan tartja az energiaszintjét, és nem fog hirtelen éhségérzetet érezni. Ideális esetben három rendszeres étkezés ajánlott, 2-3 snack idővel.
  2. A terhesség alatt elengedhetetlen, hogy megfelelő adag vasat, jódot és folsavat kapjon az étrendből. A szénhidrátok létfontosságúak a baba egészséges növekedéséhez. Ezért győződjön meg arról, hogy megfelelő ételeket fogyaszt, amelyek megfelelnek a táplálkozási igényeinek. Az orvosával folytatott konzultációt követően néhány kiegészítőt is szedhet, és fenntarthatja a terhességi diagramot.
  3. Okosan válasszon a rágcsálnivalókhoz. Mindig tartson kéznél sajtot, kekszet, szárított gyümölcsöt, mazsolát, diót és joghurtot, hogy kielégítse az étkezések közötti étvágyat..
  4. A tejtermékek erősen ajánlottak a terhesség alatt, mivel a terhesség alatt kielégítik a táplálkozási igények nagy részét. Vásároljon különféle sajtfajtákat, és adja hozzá salátáihoz vagy főtt ételeihez.

Terhesség alatt a legjobb, ha folyamatosan és lassan hízik. Bár ezeket az irányelveket feltétlenül be kell tartani, nincs ok aggodalomra, ha a terhesség bármelyik hetében nem éri el az ajánlott súlygyarapodást. Ne feledje, hogy ez az Ön útja, és csak elengedhetetlen a helyes döntések meghozatala Ön és a növekvő baba számára. Most, hogy megvannak a válaszok az ideális súlygyarapodásra a terhesség alatt, győződjön meg róla, ha egy kicsit aggódik a súlygyarapodása miatt, ne habozzon megbeszélni orvosával.