Top 15 sunde fødevarer til børn, der hjælper dine børn med at vokse

Det er meget vigtigt for børn at spise sund mad og nærende mad udelukkende fordi de er i vækst- og udviklingsfasen. De har brug for masser af essentielle næringsstoffer for at øge højden, knogletætheden, hjernens udvikling og meget mere. Det er dog det sværeste at sikre, at børn holder sig til sunde fødevarer, udelukkende fordi de er mere tiltrukket af smagen af ​​junkfood som pizzaer, burgere, småkager, kage og mere.

Sund mad til børn

For en mor er det vigtigt at vide, hvad der er sunde fødevarer i top til børn, som hun kan inkludere i lækre opskrifter for at sikre, at deres børns næringsbehov opfyldes på den perfekte måde. For at forstå mere om disse sunde fødevarer til børn, tjek denne vejledning herunder, der har de bedste sunde fødevarer til børn.

Bedste sunde fødevarer til børn:

Nedenfor er der 15 ideelle sunde fødevarer til børn, som er meget nyttige og giver sundt liv til børn.

1. havregryn:

Sund mad til børn Havregryn

En af de bedste måder, du kan sikre, at barnet får en sund dag til at starte med, er at inkludere havregryn i morgenmaden. De høje fiberniveauer i havregryn sikrer bedre kognitive præstationer hos børn på grund af langsom frigivelse af glukose i blodet. Du kan altid kombinere det med velsmagende varer som bær og honning for at gøre det lækkert. Havregryn er en af ​​de mest effektive sunde fødevarer til børn.

2. Jordnøddesmør:

Jordnøddesmør mad til børn

Sammen med at være en favorit på listen over fødevarer for de fleste børn, giver jordnøddesmør vitaminer, magnesium, proteiner samt fibre. Den bedste ting at gøre er at kombinere dem med fuldkornsbrød for bedre resultater. Dette er utvivlsomt en mad, der fortjener at være på listen.

3. Ost:

Sund mad til børn Revet cheddarost med blok

Fedtfri hytteost eller ricottaost er nogle af de bedste ting at gøre, når det kommer til at vælge sunde fødevarer til børn. De er ikke kun velsmagende, men også en af ​​de meget nærende muligheder at vælge imellem. Børn elsker ost, og dette er en anden fordel ved at vælge denne madvare.

4. Popcorn:

Popcorn mad til børn

Til snacktiden skal du vælge popcorn til børn som en af ​​de sundeste muligheder. De høje kostfiberniveauer i maden og fordelene ved at være en del af kategorien fuldkorn gør popcorn til et sundt valg for børnene. Prøv at holde det fri for smør.

5. tun:

Bedste mad til børn tun

Sammen med at give sunde fedtstoffer til kroppen har tun et højt indhold af omega fedtsyrer 3, der gør den perfekt til børn. En dejlig tun sandwich lavet af fuldkornsbrød er et ideelt valg til madpakke til børn i skole. Dette vil opfylde en masse næringsværdi, som deres krop har brug for.

6. Mælk:

Børn sund mad mælk

Calcium og D -vitamin er to af de næringsstoffer, mælk giver kroppen sammen med mindre former for andre næringsstoffer. Ifølge fagfolk bør hvert barn have mindst to glas mælk hver dag for en afbalanceret kost. Fra oldtiden er mælken også en af ​​de bedste sunde fødevarer til børn.

7. Yoghurt:

Børn sund mad yoghurt

En god kilde til calcium til børn kommer i form af yoghurt. Det er en af ​​de sundeste fødekilder og især for børn, der ikke drikker mælk. Det har levende aktive kulturer, der er godt for kroppen, men fedtfattig yoghurt bør overvejes for de bedste resultater.

8. Nødder:

Børn Sund mad Nødder

Fra paranødder til valnødder og fra mandler til cashewnødder har alle et godt indhold af vitaminer og mineraler, og det gør det til en perfekt mad til både voksne og børn. De er også rig kilde til fiber. Sørg for at give dem en håndfuld nødder hver dag. Nødder er en anden nyttig og stærkest sund mad til børn.

9. Æg:

Bedste mad til børn æg

Æg er meget rig på proteiner og er et vidunderligt stykke mad til morgenmad for børn. Sørg for at inkludere 1-2 af dem hver dag i måltiderne til det raske barn. Det er en anden bedste og perfekt nærende mad til børn, som også har mange andre fordele.

10. Græskar og Vinter Squash:

Liste over sund mad til børn Orange græskar

Selvom du måske vil reservere græskar til Halloween Octobers, laver de ganske nærende mad at forkæle. Smagfulde retter, der kan tilberedes med græskar, er lige så alsidige. Græskar og squash har begge en bred vifte af smag, nogle søde og nogle mere intetsigende. Men den eneste ting, der stadig er fælles for dem alle, er det faktum, at grøntsagerne er et næringssted for dit barn. Skålen kan ikke kun forbedre din lunges sundhed, men kan også nedbringe enhver betændelse og modstå den fra at blive forværret. Udover dette holder det også immuniteten stærk, hvilket gør det til et gunstigt valg på listen over sund mad til børn.

11. spinat:

God mad til børn Grøn smoothie

Der er ikke noget gæt om, at denne grøntsag skal være på maddiagrammet for børn. Popeye elskede jo ikke bare spinat for ingenting. Enhver ret tilberedt med spinat kan være lige så velsmagende og rig på næringsstoffer. Fra jern til calcium, det har alle de bedste fødeværdier at skænke dig med. Udover disse er det også en afgørende kilde til fibre og vitaminer som A, C, E ud over vitamin B9 og K.

12. Oliven:

God mad til børn Friske oliven

Det bør ikke være for svært at tro, at de fleste sunde opskrifter til børn skal koges i olivenolie. Årsagen bag dette er faktisk ret simpel. Olivenolie i forhold til de fleste andre vegetabilske olier og fedtstoffer som smør har en høj andel af de samlede fedtstoffer, som for det meste er enkeltumættede og derfor fordelagtige. Olien har vist sig at være en hovedårsag til at reducere risikoen for koronarsygdomme. Så når din krop generelt har brug for fedt som sit daglige næringsstof, kan du skifte til en skål med oliven eller mad tilberedt i olivenolie for at reducere risikoen og bevare smagen i din mad alligevel.

13. Hvidløg:

Sund mad til børn hvidløg

Hvidløg er ordineret som en naturmedicin den næstmest, lige efter valmue. I den nylige forskning har det vist sig, at hvidløg betydeligt kan medføre en reduktion i dannelsen af ​​kræftceller. Bortset fra det kan det også holde dine hjerteproblemer i skak, så tilføjelse af lidt hvidløg til din lille mad vil holde dem væk fra farens vej i det lange løb.

14. Mørk chokolade:

Sund, mørk chokolademad til børn

Mørk chokolade har flere grunde til at være en af ​​de sundeste fødevarer til børn. Det er på niveau og har lige så god fitnesskvotient som rå kakao. Et par af de mange fordele, chokoladebørnene fremmer, så kærlighed er et fald i det høje blodtryk, forbedring af blodårers sundhed, forbedring af kolesterolniveauer hos børn og dermed forhindrer dem i at få det samlede fedt. Børn elsker normalt mælkechokolade. Så sørg for, at den, du tilbyder dem, er en mørk, og sørg for, at de ikke spiser hele baren på én gang. Det øger igen sukkerindtaget og indirekte indfører alle de negative ting, du prøver at undgå.

15. Tomater:

Mad til børn Frisk tomat

Tomat er en af ​​de vigtige sunde fødevarer for børn. Tomater er en af ​​de vigtigste kilder, hvorfra dit barn får antioxidanter som lycopen. Tillægget er kendt for at sænke de inflammatoriske problemer og reducere kræftrisici. Tomater kan tages friske, rå eller endda kogte og som ketchup.

Så det var en liste over de 15 bedste sunde fødevarer til børn. Du kan enten bruge retterne udelukkende som kilde eller kombinere to eller flere på listen for at gøre frokosten til dit barn mere næringsrig pakket og spændende. Uanset hvad, så længe dit barn ikke mangler nogen gavnlige kosttilskud, er du god til at gå.

Sund mad til børn