13 forskellige massagetyper og deres terapeutiske anvendelser

Vi er sikre på, at du ved, hvad en massage er. Men for at være mere specifik er massage en måde at manipulere dine sener, bløde væv og muskler i kroppen, der er beregnet til at være en pålidelig terapi. Da en massage involverer muskler og væv, udføres det normalt af en ekspert og uddannet person, der kender kunsten at stryge, gnide og flytte dele af din krop for at komme frem til en løsning på dit problem. Det tryk, der normalt påføres kroppen, vil variere fra let til stærkt tryk, hver afhængigt af hvilket spørgsmål om kroppen, der skal behandles. Massagebehandlinger er således den sikre måde at smide de spændingsposer og tillade dig selv at blive nedsænket i en vis lettelse. Nogle massage udføres endda for at få lindring fra hyppig hovedpine eller forkølelse.

Forskellige typer af massage og deres terapeutiske anvendelser

Massageterapi teknikker til alle kropsdele:

Tag et kig på de forskellige massageteknikker, der praktiseres af eksperter.

1. Æltning:

Æltning beskrives bedst af den del af hånden, der bruges til at udføre massagen. For eksempel er tommelfingeren og æltning æltning populære. Trykket varierer alt efter massagen og hvad den søger at opnå. Massagens rytme og hastighed er også afgørende for massagen.

2. Trigger Point -terapi:

Denne form for terapi handler om det tryk, der påføres muskelvævet. Når et bestemt tryk påføres, lindrer det dig for smerterne og helbreder enhver dysfunktion i din krop. Disse triggerpunkter er normalt navet for muskelhyperaktivitet, der krydser akupunkturpunkterne.

3. Langsgående glidning:

Denne lyder måske stor, men det er i det væsentlige en massage i retning af blodgennemstrømningen. Det hjælper også med væskespredning fra enhver del af kroppen, hvor der er sket en skade, hvilket reducerer betændelse og hævelse.

4. Kompressionsmassage:

Kompressionsmassage er også kendt som rytmisk kompression i musklerne. Det gøres for at lave en dyb hyperæmi og vil også blødgøre vævene. Denne er mere en opvarmningsmassage, før du foretager nogen af ​​de andre massage.

Forskellige typer af massage i verden:

Bortset fra disse massageteknikker er der også former for massagemetoder, der praktiseres. Tag et kig på disse.

1. Svensk massage:

Svensk massage

Den mest almindelige metode af alle er den svenske massage. Det er det bedste til afslapning, især efter en stressende og trættende uge. Massagen er let og er beregnet til absolut afslapning. De involverer længere og mere flydende slagtilfælde, der giver en afslappet fornemmelse og skaber en positiv hormonel reaktion. Undersøgelser har vist, hvordan en enkelt svensk massage reducerer cirkulerende cortisol, som er et stresshormon. Det er især berømt i Goa, da der er mange eksperter til rådighed.

2. Deep Tissue Massage:

Deep Tissue Massage

Dyb vævsmassage hjælper med at fastsætte bevægelsesmønstre, der indebærer at gå dybt inde i en massage for at frigive triggerpunkter og dermed forbedre mobiliteten. Massagen er ikke smertefuld, men kan være ganske ubehagelig. Få denne massage kun udført under en ekspert. Dybvævsmassage udføres bedst i Kerala.

3. Rolfing:

Rolfing

Denne er en massage med en tilgang til hele kroppen. Det blev udviklet af Ida Rolf. Terapeuter stikker normalt, skubber og ælter din krop for at stimulere blodgennemstrømningen og bedre bevægelse. De bruger en teknik kaldet strukturel integration, som er en helkrops tilgang. Den indiske delstat Maharashtra har en masse certificerede rolfing -terapeuter, der er uddannet.

4. Shiatsu:

Shiatsu

Shiatsu betyder ‘fingertryk’ på japansk, hvor terapeuterne kun bruger tommelfinger, fingre og håndflade over hele kroppen. De anvendte varierende pres med det formål at helbrede og regenerere kroppen. Shiatsu er også kendt for at forbedre din søvncyklus. Kochi, i delstaten Kerala, tilbyder fremragende Shiatsu -massage.

5. Sportsmassage:

Sportsmassage

Sportsmassage bruges af atleter til at forberede dem eller top selv komme sig fra enhver sportsbegivenhed. Det gøres for at forhindre skader, øge fleksibiliteten. Det vil også forbedre den samlede atletiske præstation. Selvom du ikke er en atlet, kan du stadig få en færdig, da den kun vil behandle muskelsmerter og forbedre din samlede bevægelse. Sportsmassagen fokuserer på de muskler, som atleten er involveret i og derved øger blodgennemstrømningen. Kompression, hurtigere slagfriktion og trykpunktsterapi er nogle teknikker, som eksperten anvender.

6. Zoneterapi:

Zoneterapi

Denne er egentlig ikke en massage, men en øvelse, der lægger pres på reflekszonerne i dine fødder, dine hænder og det ydre øre. Disse dele vedrører andre specifikke organer i din og endda kirtlerne. Når disse dele stimuleres med fingertryk, hjælper det med et bedre helbred for de forbundne organer og også kirtlerne, der stimuleres via energibanerne. Stol på Kerala for dette!

7. Kranial sakral terapi:

Kranial sakral terapi

CST eller kranial sakral terapi er en type massage, der er et karosseri, der er beregnet til at lindre kompression af knoglerne i hovedet, korsbenet, som er en trekantet knogle i lænden og rygsøjlen. Det anvender kun let tryk på hovedet, nakken og ryggen for at lindre den kompression, der forårsages, og også den deraf følgende smerte. Det kan udføres af mennesker i alle aldre og hovedsageligt som behandling for migræne, forstoppelse, hovedpine, sinus, nakkesmerter og forstyrrede søvncyklusser og søvnløshed. Denne massage er berømt, og eksperter findes hovedsageligt i Delhi og Gurgaon.

8. Prænatal massage:

Prænatal massage

Denne er en almindelig form for massage, der hjælper med at slappe af de spændte muskler, lette svævende pletter, forbedre cirkulation og mobilitet. De anvendte teknikker ændrer sig i forhold til den bærende moders behov, og hvad der er passende for hende på det tidspunkt. Det afslapper ledbåndene. Det er kendt at forbedre stemningen og graviditetsdepressionen, der normalt griber fat i kvinder under hendes graviditet. Der er et par veluddannede eksperter på Hyderabad, der yder fremragende service.

9. Geriatrisk massage:

Geriatrisk massage

Her er en god massage til ældre og ældre. Det er specielt designet til at opfylde deres behov, hvor hænderne bruges til at manipulere kroppens bløde væv. Dette vil forbedre den samlede cirkulation, lindre smerter og også forbedre bevægelsesområdet. Det vil også hjælpe med at bevare deres generelle sundhed, når de bliver ældre. Enhver førende spa i en metroby vil hjælpe dig med dette.

10. Aromaterapi massage:

Aromaterapi massage

denne ligner mere den svenske massage, men med duftende olier og lugt. De æteriske olier er en god måde at fremme afslapning og aflaste dig fra stress. De har høj helbredende kraft. Lavendelolier hjælper med at slappe af, mens rosenolier beroliger og beroliger dit sind. Denne beroligende effekt kan helbrede din hovedpine, søvnløshed og andre fordøjelsesforstyrrelser. De gøres bedst, når de er i Goa eller Kerala. Staterne tilbyder en bred vifte af aromaterapimassager med ægte duftende olier.

11. Hot Stone Massage:

Hot Stone massage

Hot stone -massagen er en anden form for massage, der er beregnet til at slappe af, løsner også de spændte muskler. Hvad der sker i massagen er, at kroppen udsættes for glatte og flade opvarmede sten på bestemte dele af kroppen. Stenene indeholder basalt, der vides godt at holde på varmen. Disse sten kan placeres på maven, brystet, rygsøjlen, ansigtet eller fødderne. De kan bruge lange stokes, cirkulære bevægelser, vibrationer eller endda æltning for at imødekomme den særlige behandling. Det reducerer depression betydeligt og afslapper din krop ved at forbedre blodgennemstrømningen til det berørte område. Varme stenmassager er berømte i Udaipur.

12. Thaimassage:

Thai massage

Den ofte hørte massage ved siden af ​​svensk massage er den thailandske massage. Det bruger trykpunkter, muskelstrækning og endda kompression i en rytmisk bevægelse. Hånden, fødderne og albuen bruges af terapeuten, når man laver massagen. Den bruger ingen olier og tager kroppens energipunkter til massagen for at opnå resultaterne. Det forbedrer den samlede cirkulation og reducerer stressniveauet hos den enkelte. Hyderabad har fremragende centre for thaimassage. Stater som Goa og Kerala giver også god thaimassage.

13. Reiki -massage:

Reiki massage

Reiki handler mere om naturlig helbredelse af kroppen, der fokuserer på kropsenergi. Reiki hjælper kroppen med at frigøre spændinger ved at fokusere på de veje, der kaldes chakra, meridian og Nadi. Det er de veje, gennem hvilke liv strømmer. Det helbreder ved at strømme gennem disse berørte energidele. Du skal få dette gjort en gang i dit liv for faktisk at opleve fornøjelsen ved en massage. Reiki udføres normalt i Kerala, men mest uden for Indien.

Hvor mange typer massage i Indien, og hvor de gør:

Her er en komplet guide til, hvor du kan finde de bedste massagecentre i Indien.

1. Somatheeram Ayurveda udvej, Kerala:

Beliggende i den sydlige del af Kovalam i Trivandrum, er stedet kendt for omfattende massagebehandlinger. De har ayurvediske pakker, der har til formål at helbrede lammelse og andre nervøse lidelser. Hver session varer cirka 60-90 minutter i 7 til 21 dage. De bedste former for yoga beregnet til dit formål er også inkluderet i pakken. Deres ayurvediske behandlinger er medicinsk bevist at være effektive. Forvent kun det bedste her.

2. Devaaya:

Dette er et Ayurvedic and Nature cure center i Goa, der tager naturopati alvorligt. Behandlinger går hånd i hånd med yoga, meditation og musik. Livsstilskorrektion og kostplanlægning er andre fordele, der tilbydes her. Centret kredser om Vishnu Shastra og tilføjer harmoni til din samlede oplevelse. Hvis du troede, at Goa handlede om festhopping og drikkevarer, er det på tide, at du oplever dette.

3. Ananda, Himalaya:

Midt i de tårnhøje Himalaya er et sted, der tilbyder en salig foryngelsesproces, der hjælper dig med at helbrede gennem Ayurveda og aromaterapi. Der tilbydes europæiske og thailandske behandlinger. De bruger mindre olie og mere langsom massage med en regelmæssig kostplan for at fuldføre din helingsproces. Nyd lidt sundhedste, mens du bliver nedsænket i den betagende udsigt over bjergene.

4. Leela, Udaipur:

Udaipur, kendt som byen for søer og paladser, tilbyder fine ayurvediske helbredende behandlinger og massage. De har specialiseret sig i hot stone -massage, ansigtsbehandlinger, yoga og meditation. Spa -telte og arkitektur i haveli -stil er en godbid for øjnene og hjælper med at slappe af og give slip på livets negativitet. Forkæl dig selv med god musik og fokuser blot på at vaske dine smerter væk.

5. Kairali Ayurvedic Health Village:

En anden fra Kerala, denne er placeret i Palakkad. Bygget omkring at høste fordelene ved Ayurveda, tilbyder centret midler fra urteplanter. De har også omkring 20 centre i udlandet og 25 centre i hele Indien. Oplev godheden ved at leve et spændingsfrit og sundt liv i Western Ghats, der er malerisk.

Massage er en effektiv måde at behandle mange af kroppens smerter på. De giver dig ikke kun rigelig afslapning, men hjælper også med bedre blodgennemstrømning og øger kroppens immunitet. En god massage udføres også med varierende tryk, som altid skal udføres af en ekspert. Så hvad venter du på? Fordyb dig og oplev fordelene ved en god massage i denne weekend. Vi er sikre på, at du vil elske det!

TYPER MASSAGER