8 typer feber i Indien – du skal kende deres navne og årsager

Feber er en sygdom, der får kropstemperaturen til at stige over normal kropstemperatur på 97,6 de fri Fahrenheit til 99,6 grader Fahrenheit. De andre terminologier for feber er feber eller hypertermi (forårsaget af kraftig træning under ht klima). Ifølge ayurvedisk terminologi kaldes feber som Jwara. Under feber er der funktion i kropstemperatur tilføjet med variation set i den hypothalamiske termosregulering i hjernecentret.

Ifølge American Academy of Pediatrics siger de, at babyer yngre end 4 måneder med stigningstemperatur i endetarmen til 100,4 grader Fahrenheit og derefter rådes til øjeblikkelig konsultation med lægen.

Typer af feber i Indien, du har brug for at kende deres navne og årsager

Etiologi:

Feber forårsager frigivelse af Interleukin en og to og en anden faktor som tumornekrosefaktor, der kommer fra hvide blodlegemer.

Stedet til måling af feber:

 • Axillær del.
 • Oral hulrum.
 • Trommehinde i deres øre.
 • Rektal metode.

Årsager til feber:

 • Inflammatorisk reaktion på grund af virus- eller bakterieinfektioner.
 • Bivirkning af medicin.
 • Vacciner.
 • Lungebetændelse.
 • Kræft.
 • Hypertyreose.
 • Narkotika.
 • Reumatoid arthritis og en sådan autoimmun lidelse, som mangler at reagere på smedet antigen-antistofreaktion.

Disse årsager fører til mange typer feber, som kan påvises ved hjælp af blodprøve, urintest eller scanning. Ukendte årsager kan også føre til feber.

Forskellige febertyper i Indien:

Her er nogle af de typer feber, der bringes til viden:

1. Intermitterende feber:

Når kropstemperaturen kommer til 37 grader Celsius og i løbet af natten stiger kropstemperaturen, hvilket kaldes intermitterende feber. Denne type feber ses klassisk under parasitisk eller bakteriel infektion. Malaria, septikæmi og få andre typer er klassisk eksempel. Følgende er typer af periodisk feber

 • Quotidian Fever: Periode på 24 timer på grund af plasmodium falciparum
 • Tertian feber: Feber forekommer i 48 timers perioder på grund af Plasmodium vivax parasit
 • Quart an Fever: Feber forekommer i løbet af 72 timer på grund af Plasmodium malaria

2. Kontinuerlig feber:

Når kropstemperaturen stiger hele dagen, forbliver temperaturen kun en grad mere end normal kropstemperatur, set under tyfusfeber forårsaget af en bakterie Salmonella tyfus, Lobar lungebetændelse, Meningitis, Skarlagensfeber er få eksempler.

typer feber

3. Remit Tent Feber:

I løbet af dagen opretholdes kropstemperaturen, og om natten adskiller temperaturen sig mere end en grad Fahrenheit end normalt. Ineffektiv endokarditis og få bakterielle infektioner som Brucellos er få eksempler.

4. Pel Ebstein Feber:

Det er en slags feber forårsaget på grund af Hodgkins lymfom, dette er den tilstand, hvor de hvide blodlegemer påvirkes på grund af Ebstein Barr -virus, der fører til dannelse af lymfom og forstørrelse af lymfeknuder.

5. Neutropen feber (febril neutropeni):

Det påvirkes sædvanligvis blandt immunkompromitterede mennesker, som f.eks., Der gennemgår kemoterapi, dialyse eller en organoversat patient..

typer feber

6. Reumatisk feber:

Det er forårsaget på grund af streptokokbakterier, der forårsager halsinfektion, som når det ikke behandles fører til smertefuld feber. Streptokok halsinfektion danner hvid plet på mandlerne, tungen og betændelse med hovedpine. Når diagnosen er inficeret, er det vigtigt at starte med antibiotika.

7. Pludselig høj feber:

Når nogen tror, ​​at han eller hun er normal, men pludselig opstår der en temperaturstigning og forårsager træthed, træthed, kropssmerter, som er de klassiske symptomer på feber. Sygdom, der forårsager denne pludselige feber, er Dengue Fever.

8. Høj feber:

Denne type sygdom skyldes meget infektiøs virus eller en immunkompromitteret patient, der let kan blive ramt af virus. Et af de bedste eksempler på høj feber er mæslinger.

Der er mange typer sofafeber, der kan opdeles i dens sværhedsgrad og mild feber, som vedvarer i et eller to dage, fordi forkølelse kan behandles med håndkøbsmedicin sammen med hjemmemedicin som honning med varmt vand. Men vedvarende og høj feber bør blive straks taget til lægens varsel og behandlet.