Lungebetændelse Symptomer og årsager

Hvor ofte har du hørt advarsler fra din mor, der bad dig om at være forsigtig med kulden udenfor, hvis du ikke vil blive offer for lungebetændelse? Hvor ofte har din bedstemor sagt det samme? Selvom dette ikke direkte er forbundet med forkølelse eller forkølelse, er det patogenerne, de talte om. Der ville engang være et tidspunkt, hvor dette ville være en almindelig, men alligevel dødelig sygdom, hvor den fattige patient led gennem kuldegysninger og kulderystelser og ofte selv ofrede deres liv for denne sygdom.

De blev ofte adskilt, da folk var uvidende om sygdommen. De tog det som smitsomt. Alt dette nu er bare historier fra din mormors mund og ikke mere end det. Tiderne var anderledes dengang. Fra klynger af landsbyer til storbyerne har lungebetændelse nu reduceret meget, der giver plads til anden modificeret sygdom. Lige nu har lægerne oprettet en super procedure for at tage sig af det. Men før vi går i dybden, her er en kort indsigt i, hvad det præcis er.

Lungebetændelse Symptomer og årsager

Lungebetændelse er primært en lungeorienteret sygdom, der hovedsageligt er bakteriel, viral, svamp eller parasitisk. Det er enten eller mere end en af ​​disse patogener, der forårsager betændelse i alveolerne i lungerne, hvilket er det, der betegnes som lungebetændelse. Vores lunge er delt i to med lungeholdige luftsække. Disse luftsække er det, der defineres som alveoler. Disse luftsække bliver fyldt med væske eller pus af en af ​​de ovennævnte patogener. Lungebetændelse er sådan en sygdom, der har set både det gode og det onde hos mennesker.

For de svagere sjæle kan lungebetændelse være lige så dødelig som selve døden, men dødeligheden på grund af lungebetændelse fortsætter med at falde til en specifik. i en amerikansk undersøgelse kommer omkring 17% af patienter med lungebetændelse raske ud. Der er dog altid de andre 5 %, der falder til bytte for gråhed. I USA udvikler omkring 3 millioner mennesker lungebetændelse, og resultaterne er ofte tilfredsstillende. Selv Indien har selv set og ser stadig lungebetændelsespatienter lide, men også her har resultaterne været tilfredsstillende nok til at bevise, at lungebetændelse nu kan kontrolleres og helbredes uden at skulle bekymre sig om kun døden. Lungebetændelse har et målmarked for hovedsageligt spædbørn og yngre børn og mennesker over senioralderen, som i Indien er 60 over.

Lungebetændelse Symptomer og årsager:

Denne artikel uddanner dig om, hvad der er hovedårsagerne og symptomerne på lungebetændelse, som hjælper dig med at vide, hvad din tilstand er, når du bliver angrebet af denne ægløsning.

Årsager til lungebetændelse:

De vigtigste årsager eller årsager til lungebetændelse kan beskrives nedenfor som baseret på dens forskellige patogener her er en liste over årsager til lungebetændelse:

 1. Viral:

Denne type viral lungebetændelse påvirker normalt de små spædbørn og de ældre mennesker, hvor virussen fra luftvejene introducerer sig til luftsækkene og sidder fast i den. Hvis der er influenza på farten, kan disse vira tage en forkert retning mod alvor, men på normale tidspunkter er dette normalt harmløst, og en ordentlig pleje og behandling skal tage det lige af krogen. Indtrængen af ​​bakterier kan forværre tilstanden.

2. Bakteriel:

Endnu en anden patogen, der forårsager lungebetændelse, er bakterierne, som er en af ​​de almindelige patogener, der findes overalt, hvor de skal forårsage ødelæggelse. Da dine bedsteforældre advarede dig om kulde, er det sandsynligvis denne type lungebetændelse, de forsøgte at redde dig fra. Denne bakterielle tilstand er meget alvorlig i arbejdet og har ingen aldersgrænse. Det kan påvirke alle og enhver og opstår normalt efter en alvorlig forkølelse eller influenza, når kroppens immunsystem er nede. Bakterien, der er ansvarlig for dette, er streptococcus pneumoniae.

3. Mycoplasma:

Disse er hverken vira eller bakterier, men disse deler egenskaber ved begge patogener kombineret. Mycoplasma lungebetændelse er imidlertid meget ædru og indeholdt i natur, hvor virkningerne er sublime og let behandles. Det milde tilfælde kan omfatte let feber med lidt hoste. De styrer ofte væk fra de unge og påvirker de ældre børn eller ældre mennesker.

4. Narkotikamisbrug:

Det var patogenbaserede typer, og her kommer de forsigtighedselementer, der udløser lungebetændelse. Den første starter med stofmisbrug, især dem, der er snorret med næsehulen eller involverer oral indtagelse. Dette kan ligge direkte i luftsækkene, mens det passerer ned i mad- eller vindrøret. Det samme gælder for meget rygning, tobak for at være præcis. Alkoholforbrug i liter hver dag spiller også en vigtig rolle.

5. Medicinske forhold:

Ofte kan visse medicinske tilstande holdes ansvarlige for dannelsen af ​​lungebetændelse i din krop, den første og fremmeste tilstand er astma. Ethvert vejrtrækningsproblem inklusive den involverede lunge kan være en nøgle til lungebetændelse. Diabetes eller cystisk fibrose kan endda være tilfældet.

6. Koldt:

At få en alvorlig forkølelse kan let udløse lungebetændelse. Hvis en person lider af forkølelsessymptomer, er der stor sandsynlighed for, at han eller hun også går ned med lungebetændelse. Det er blevet set, at i det meste af lungebetændelsen er en person først blevet ramt af vital feber, og lungebetændelse er bare det næste trin. Dette er en af ​​hovedårsagerne til lungebetændelse. Kulde vil forårsage alvorlig skade på din krop, hvis du har et svagt immunsystem, og din krop ikke kan bekæmpe spredningen af ​​bakterier i din krop.

7. Sundhedsvæsenets lungebetændelse:

Denne type lungebetændelse kan siges at være en bakterieinfektion. Dette sker generelt for mennesker, der har boet på en sundhedsfacilitet i lang tid. Det er almindeligt hos både mænd og kvinder og er en af ​​de mest sandsynlige årsager til lungebetændelse. Denne type lungebetændelse kan overføres ved blot at røre ved og holde kontakten med den berørte person.

Hvis en person bor på et hospital i lang tid, er der en god mulighed for, at han eller hun vil lide af lungebetændelse ret let. Folk tager generelt antibiotika til bekæmpelse af denne type lungebetændelse.

8. Hospital erhvervet lungebetændelse:

Hospitalerhvervet lungebetændelse er også en af ​​de primære årsager til lungebetændelse. Hvis du bliver på et hospital i lang tid for at helbrede en sygdom eller noget lignende, kan et længere ophold i sådanne faciliteter vise sig at være en af ​​de mange årsager til lungebetændelse. Risikoen er endnu større for personer, der bruger en slags åndedrætsværn under deres genoprettelsesfase. Bakterierne, der forårsager denne type lungebetændelse, vil være mere resistente over for antibiotika, og i dette tilfælde vil selv medicin ikke hjælpe dig.

Fra næste gang du bliver indlagt på sådan et sundhedsfacilitet, skal du ikke glemme at sikre dig, at der er taget ordentligt hensyn til dig. Man bliver ikke bare indlagt på et hospital for at få lungebetændelse i stedet for at blive helbredt fra en anden sygdom.

9. Svampe:

Svampe er en anden årsag bag forekomsten af ​​lungebetændelse. Generelt kan svampe siges til en af ​​hovedårsagerne til lungebetændelse for de mennesker, der allerede lider af en eller anden form for kronisk smerte. Det kan også forekomme hos mænd og kvinder, der har et svagt immunsystem. Denne type svampe findes i jorden. Ifølge undersøgelser foretaget om dette emne er det blevet set, at svampene findes eller fugleklatter også.

10. Ligner bakterieorganismer:

Der er tidspunkter, hvor visse bakterielignende organismer kan være ansvarlige for at forårsage lungebetændelse. Ifølge læger er der stadig nogle organismer, der ligner bakterier, som kan forårsage lungebetændelse. Denne type lungebetændelse er dog mindre skadelig og påvirker ikke kroppen som den normale. Blandt alle årsager til lungebetændelse er dette de mest ignorerede, og det kan let skade din krop og også ødelægge din fysiske tilstand.

Symptomer på lungebetændelse:

De sædvanlige tegn og symptomer på lungebetændelse er:

1. Feber og kulderystelser:

En høj kropstemperatur skærer det ikke engang, når vi siger, at lungefeber er foran. Disse feber er noget mere overdrevne end de normale feber med en ekstrem høj kropstemperatur så dårlig, at du er sengeliggende et stykke tid. Træthed er almindelig, selvom alt hvad du gør, er at ligge i sengen. Dette er på grund af dit nu ødelagte immunsystem. Højdepunktet til dette er de knogleskærende nervepirrende kuldegysninger, der løber ned af ryggen med kold sved.

2. Åndenød:

Dette er en indlysende betingelse, da alt hvad der skal gøres er at lægge de frie luftsække sammen med patogenerne. Disse patogener, når de først begynder at fylde luftsækkene, forårsager en episode med åndenød og åndenød med susende hoste, som kan være tør eller slimfyldt.

3. Brystsmerter:

Brystet, der rummer lungerne, er naturligvis et offer for denne tilstand. En brystsmerter mærkes ofte på dette tidspunkt, som kan være mild eller skarp i naturen afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden eller patientens immunsystem. Ofte kan dette ledsage en tung brystfølelse med en fyldt kvælende fornemmelse.

4. Hoste blod:

Dette er dog forbeholdt indtil senere, når lungebetændelsestilstanden er blevet værre. Dette er den dødelige del af lungebetændelse, som er ekstremt sjælden og kun forekommer ved afslutningen af ​​den alvorlige proces. Med en slimfyldt hoste kan man endda hoste stykker blod op.

5. Træthed:

Blandt de mange symptomer på lungebetændelse er denne en af ​​de mest almindelige. Symptom på træthed er ret almindeligt under lungebetændelse. Symptomet er almindeligt hos mennesker i næsten alle aldre, og folk lider af det ret ofte. En person vil opleve dette alvorlige træthedssymptom, hvis han eller hun har led af lungebetændelse i lang tid. Træthed svækker generelt kroppen og gør den syg fra kernen. Det er virkelig svært at håndtere disse træthedsproblemer ved lungebetændelse, og det kan være virkelig svært for næsten alle at klare det.

6. Kvalme:

Følelsen af ​​kvalme er et andet almindeligt problem hos både mænd og kvinder i næsten alle aldre. En person vil opleve følelsen af ​​opkastning og tilfældige smerter og hævelse i den nedre mave, hvis han eller hun går igennem lungebetændelse. Dette særlige symptom viser, at lungebetændelse kan være virkelig skadelig, og det kan gøre dig syg, meget syg. Så hvis du ser tegn og symptomer på lungebetændelse hos dig (specifikt denne), skal du passe på det og tage nogle ordentlige foranstaltninger til også at håndtere det.

7. Åndenød:

Blandt alle symptomerne på lungebetændelse er dette den første, der beskæftiger sig med åndedrætsproblemer. En person vil også blive udsat for nogle problemer med kortånding under lungebetændelse sammen med kropssmerter og træthed (diskuteret ovenfor). Åndenød er et af de mest almindelige symptomer på lungebetændelse, der specifikt ses hos ældre mennesker. Dette er et af de mest irriterende og temmelig skadelige symptomer på lungebetændelse. Det værste tilfælde er, at du vil miste efterfølgende mængde vejrtrækning, mens du udfører enhver aktivitet, og dette vil hæmme din krops funktionsevne og bringe nogle andre problemer op, såsom fokus- og koncentrationsproblemer.

8. Diarré:

Nogle gange er maveproblemer nogle af de mest almindelige symptomer på lungebetændelse. Maveproblemer som diarré er ofte forbundet med hævelse i maven og også svære mavesmerter. Dette er et af de mest mulige symptomer på lungebetændelse og ses også almindeligt. Der er mange måder at behandle diarré på, og det anbefales, at du konsulterer en læge og fjerner dette diarréproblem, som om det ikke behandles inden for det rigtige tidspunkt, kan det vise sig at være ekstremt skadeligt for dig.

9. Hoste:

Udover hoste blod kan nogle tilfældige hoster også angives som et af de vigtigste symptomer på lungebetændelse. Hoster siges ofte at være nogle af hovedproblemerne, når det kommer til håndtering af lungebetændelse. En person hoster næsten hele dagen, hvis han eller hun har at gøre med lungebetændelse. Hoster er også forbundet med smerter i overkroppen, som også kan vise sig at være dårlige for dig.

10. Sved:

Når det kommer til de bedste symptomer på lungebetændelse, bliver du nødt til at vide næsten alt om alt dette. Overdreven svedstok siges til et relevant tegn til påvisning af lungebetændelse. Hvis en person lider af lungebetændelse, er sved en af ​​de almindelige resultater. Disse er ofte forbundet med hoste, rysten, kuldegysninger og endda brystsmerter.