Lungekræft symptomer og årsager

Billedet af et åbent hjerte er ætset hen over cigaretkartonen med dristige ord, der siger, at tobak forårsager lungekræft. En af de mest almindelige lungetilstande skabt af sygdom er lungekræft, dvs. dannelsen af ​​kræftceller i lungerne, der er progressiv og livstruende i naturen. Lige i midten af ​​vores bryst er to svampeagtige strukturer kaldet lunger, venstre lunge og højre lunge for at være præcis, hvor der dagligt kommer frisk iltberiget blod og forlader.

Luftrøret eller vindrøret tager den indåndede luft fra næserørene gennem sig selv og ender i små grene inde i lungen. Her filtreres ilten forbrugt og ledes ned til resten af ​​kroppen. Den akkumulerede kuldioxid forlader derefter gennem disse luftrørsgrene og ud gennem vores næse, når vi ånder ud. Et tyndt lag slører lungerne kaldet pleura, der hjælper lungerne med at slå mod brystet uden at forårsage friktion.

Lungekræft symptomer og årsager

Luftrøret, der når ned til lungerne inde i det, bliver delt og opdelt i dele og mindre rør kaldet bronkier. Dette er det primære sted, hvor kræftcellerne først leder efter hendeLungekræft symptomer og årsager