Lymfom symptomer og årsager

En kræft i immunsystemet eller lymfesystemet i medicinske termer defineres som lymfom. Lymfe i vores krop er defineret som leukocytter og tarmvæsker. Leukocytterne er hvide blodlegemer, og de danner basen til lymfe, som er klar væske i vores krop. Disse meget hvide blodlegemer hjælper os med at bekæmpe bakterieinfektioner og fremmede patogener i vores krop.

Derfor udgør lymfe eller lymfesystemet, der indeholder et netværk af lymfevæv, knuder, kanaler og vener en integreret del af kroppens immunsystem. Det er kræftceller, der findes i dem, der betegnes som lymfom. Mænd og kvinders krops immunsystem, lymfocytterne eller bestemte typer beskyttende hvide blodlegemer er specifikke, der påvirkes, og får kroppens immunsystem til at lukke ned.

årsager og symptomer på lymfom

For at kende kræftkilderne skal en kort viden om indholdet i lymfesystemet forklares. De tynde rør, der løber op og ned af vores krop, beskrives som lymfesystemet, hvor de store organer som milt, tonsil, adenoider osv. Udgør en del af det. Dets hovedformål er at holde kroppen sikker ved at filtrere blodkarrene, lymfevæsker og ved at hjælpe vores krop med at forberede sig på bakteriebeskyttelse mod fremmede antistoffer. Disse kræftceller er kategoriseret i to hovedafdelinger, den ene er Hodgkin lymfom og den anden non Hodgkin lymfom.

Hodgkins lymfom som opkaldt efter sin opfinder er et meget sjældent tilfælde, hvor næsten 3 % eller færre mennesker lider af det. Her er kræftcellerne af en bestemt struktur og konstruktion med samme konsistens så ens, at alle cellerne matcher hinanden under mikroskopisk udsigt. Non Hodgkin lymfom er resten 97%. Disse celler påvirker hovedsageligt to typer leukocytter eller lymfocytter, B -celle og T -celle for at være specifikke. På grund af de små årer, der løber Hayward hen over kroppen, kan disse kræftceller dannes hvor som helst.

Når man er ramt af lymfom, begynder de hvide blodlegemer at opføre sig unormalt og formere sig hurtigere end normale blodlegemer, men det er ikke modne celler, og på grund af abnormitet dør de ikke naturligt. Som en proces samles de mere og mere i kroppen. Deres manglende evne til at bekæmpe bakterier for kroppen gør dem endnu mere ubrugelige. Disse WBC’er steg i mængde og fyldte derefter marven, leveren eller milten til sidst og dannede en ondartet tumor.

Årsager og symptomer på lymfom:

Der kan være flere lymfom symptomer og årsager, men her nævner vi kun nogle af dem.

Årsager til lymfom:

Selvom lægerne ikke er sikre på kilden, kan visse årsager, der har påvirket tidligere, være:

1. Alder:

Både Hodgkin og non Hodgkin sygdomme er baseret på visse aldersarter. Inden for denne aldersgruppe vil man sandsynligvis være offer for disse svækkede immunsystemfejl på grund af kræftceller. Normalt for non Hodgkin lymfom starter aldertallet fra 60 og derover, men Hodgkin sygdomme er kendt for at påvirke mennesker enten i midten af ​​ungdommen, der er tyverne eller tyvefems eller folk over 55 år.

2. Arvelighed:

Selvom normalt ikke -Hodgkin -lymfom ikke overføres fra generation til generation, kan nogle typer lymfom, Hodgkins eller kronisk lymfatisk leukæmi være specifikke påvirke familiemedlemmer. Det ses ofte, at den næste generation sandsynligvis vil lide en chance for at få lymfom.

3. Stråling og kemikalier:

Lymfom kan være et resultat af, at du længe har været udsat for skadelig stråling. Den første stråling at tænke på er den nukleare stråling, som, selvom den måske ikke ofrer dig, generationer tidligere oplever sådan stråling, overfører generne, der gør immuniteten rystende og dermed let at erobre. Så er der også en vis kemisk eksponering, såsom skadelige virkninger i landbruget og eksponering for skadelige kemikalier som radon.

4. HIV -infektion:

Mennesker, der allerede er blevet ramt af hiv -infektion, har et meget svagt immunsystem, som er det perfekte tidspunkt for disse kræftceller at danne i kroge og kroge i din krop, hvilket gør din krop til en ideel vært til at rumme disse celler.

5. Cast og etnicitet:

Det bemærkes, at kaukasiske mennesker har større risiko for at få denne kræft end dem af afroamerikansk eller asiatisk oprindelse. Stedet har også været en væsentlig faktor, da denne tilstand i modsætning til mange andre sygdomme hovedsagelig er udbredt i de udviklede lande som USA, Storbritannien, Canada osv..

6. Immunsystem:

Nogle få personer er mere i fare for lymfom med den begrundelse, at deres sikre ramme (en ramme i kroppen, der beskytter os mod forurening og forskellige sygdomme) ikke fungerer regelmæssigt. En overaktiv sikker ramme, der kan ske, når enkeltpersoner har problemer med immunsystemet, kan ligeledes forårsage en udvidet fare for bestemte slags lymfom.

7. Infektioner:

Visse lymfomer er forbundet med specifikke sygdomme. Et par infektioner forårsager lymfomer specifikt – infektionen bor i lymfomcellerne og får dem til at udvikle og isolere. Forskellige infektioner og mikrober forårsager lymfomer på en rundkørsel – sygdommen styrker den resistente ramme kronisk (over et stykke tid), hvilket gør lymfekræft mere tilbøjelige til at skabe. En betydelig del af disse sygdomme er regelmæssige og langt de fleste, der har dem, gør det ikke ‘ t skabe lymfom. Dette indebærer, at der også skal ske forskellige ting, for at et lymfom kan dannes.

8. Familiehistorie:

Lymfom erhverves ikke – det er ikke gået ned fra æra til æra. Langt de fleste med lymfekræft har ingen familiehistorie af sygdommen. At have en søskende, søster eller værge med lymfom (eller en anden blodsygdom) giver individer en noget større fare for at skabe lymfom – groft groft chancen for nogle slags.

9. Kemikalier:

Mekaniske kemikalier, pesticider og hårfarver er alle blevet taget på prøve som farlige variabler kunne tillades. Da disse kemikalier desto mere regelmæssigt bruges som en del af bestemte erhverv, mener overvejer også at have taget et kig på det arbejde, som enkeltpersoner udfører. Et par undersøgelser har anbefalet joins, dog potentielt kun for specifikke former for lymfom.

10. Rygning:

Mange vækster er forårsaget af rygning, men der er meget mindre bevis på, at det forårsager lymfom. Rygere kan have en noget udvidet fare for follikulært lymfom og for EBV -forbundet type Hodgkin -lymfom.

Symptomer på lymfom:

Nogle symptomer, der opstår under eller før lymfom er:

1. Hævelse af lymfeknuder:

Normalt meddeles ankomsten af ​​lymfom ved, at lymfeknuderne hæver op især på steder som halsen, der formodes at være et af de mest almindelige steder, et symptom opstår. Der er også steder som baghalsen og lysken, hvor hævelse af lymfeknuder kan mærkes.

2. Gentagne feber:

Ofte kommer lymfom med en høj feber, så dårlig, at du føler kuldegysninger løbe ned i din krop, når din kropstemperatur når sit højeste. Disse feber forekommer igen i naturen.

3. Vægttab:

Når der er kræft involveret, er en vis mængde vægttab uundgåelig. Kræftcellerne, der er unormale i naturen, producerer og formerer sig hurtigt og optager under processen meget af energien fra kroppen. Dette medfører et hurtigt vægttab så dårligt, at det fjerner halvdelen af ​​den oprindelige vægt, du plejer at være.

4. Appetit tab:

Ofte følger appetittabet lige ved siden af ​​feber og kuldegysninger.

5. Hoste:

Endnu et symptom på lymfom kan forklares som overdreven hoste. Disse kan være tørre i naturen eller susende hoste, der lejlighedsvis får brystsmerter. Sammen med dette kommer træthed og åndenød, der gør brystet tungt og forårsager vejrtrækningsbesvær.

6. Kløe:

Ofte kan der opstå en episode med kløe, som kan spredes efter alkoholindtagelse.

7. Fedme:

Et par vækster har alle øremærker til at være mere normale hos individer, der er store. Bekræftelse af en forbindelse med lymfom er fundet i nogle få undersøgelser og ikke i andre. Dette indebærer sandsynligvis, at i tilfælde af at det er en farevariabel, er det ikke en solid variabel. Måske er det vigtigt, hvis enkeltpersoner er ekstremt overvægtige. På den anden side kan det være, at frygtelig spisevaner og fravær af aktivitet er de reelle farer for både stor og lymfom.

8. Mere fysisk aktivitet:

At tage mere fysisk aktivitet er blevet vist i et par undersøgelser for at reducere chancerne for at skabe lymfom.

9. Afhængighed:

Der er et bevis på, at at spise mange fødevarer, der er dyrket fra jorden, i modsætning til bundter af rødt kød, fedt fra skabninger og mejeriprodukter, gør individer mindre tilbøjelige til at skabe lymfom. Sprit, espresso og te er alle blevet taget på prøve, men der er intet bevis på, at disse udvidelse er farlig for lymfom.