Ovariecyste symptomer og årsager

Når vi taler om æggestokke, refererer vi normalt til den kvindelige gonade eller seksuelle væsen. Æggestokkene er en integreret del af det kvindelige reproduktive system, hvor æggene hver måned dannes og frigives, som enten befrugtes for at danne babyer, som vi husker i ni måneder, eller opløses i form af menstruation. Æggestokkene er den eneste producent og opbevaring af disse æg, som derefter frigives gennem æggestokshovedet, der er forbundet med et rør kaldet æggelederen, der ender i livmoderen.

Ovariecyste symptomer og årsager

En væskefyldt sæk udvikles ofte inde i kvindens æggestokke, som er beklædt med et tyndt lag eller en væg. Denne sækfyldte væske beskrives derefter som en ovariecyste. Faktisk siger lægerne, at enhver ovariefollikel, der vokser større end 2 cm i størrelse, kan betegnes som en cyste. Disse cyster er imidlertid yderst almindelige. Forskning og undersøgelser viste, at disse cyster er mere udbredt hos kvinder, der gennemgår deres reproduktive år. Men de er godartede i naturen som i helt ufarlige og kan let helbredes.

Der er normalt forskellige typer ovariecyster. Corpus luteum cyste omhandler frigivelse af et æg. Ofte når et æg frigives, passerer det gennem æggelederne og befrugtes til dannelse af en blastocyst. Hvis ikke, går det i opløsning. Folliklen, ægget er frigivet fra, kaldes derefter corpus luteum. Selvom den naturlige proces kræver, at den bryder sammen og forsvinder, kan den til tider blive fyldt med væske og blod og vedvare.

Cystadenom er en tumor, der forekommer i æggestokkens foring, som kan være så stor som 12 tommer. Ofte når der opstår indre blødninger fra cysten, betegnes tilstanden som hæmoragisk cyste. Således foregår de forskellige typer og virkninger af ovariecyster.

Normalt påvirker ovariecyste en lang række kvinder i forskellige aldre, der normalt også kaldes funktionel eller simpel cyste. Ved en ultralyd under diagnosen ligner disse cyster små bobler i æggestokken og er normalt af den funktionelle type, det vil sige, at de opstår uden nogen forudgående sygdom eller infektion, der tilskynder det. Disse er meget behandlingsbare og ikke ligefrem kræftfremkaldende, medmindre de ses i en æggestokkræftperiode.

Ovariecyste symptomer og årsager:

Denne artikel uddanner dig om, hvad der er hovedårsagerne og symptomerne på ovariecyster, som hjælper dig med at vide, hvad din tilstand er, når du bliver angrebet af denne ovariecyste.

Årsager til ovariecyste:

Nogle af hovedårsagerne eller årsagerne til, at æggestokkecysten skylder sin eksistens, er:

1. Uregelmæssig menstruationscyklus:

De funktionelle cyster skal hovedsageligt bebrejdes denne cyste -forekomst, da de direkte håndterer menstruationsproblemer. Hvis en pige har en uregelmæssig cyklus, hvor hendes menstruation til tider springer over en måned og sker to gange den næste måned eller bliver ved med at ændre tider som f.eks. Bevægelser fra den første i måneden til den allersidste, er chancerne for, at ovariecyster kan forekomme. Disse er imidlertid ikke -kræftcyster og går til tider over af sig selv. Men i de første år af menstruationen er uregelmæssigheder almindelige, så tag ikke fejl.

2. Infertilitet:

Infertilitet hos kvinder kan være årsagen til de gentagne ovariecyster, der forekommer inde i dine æggestokke til det punkt, hvor cysten vises og dukker op igen efter hvert år. Dette er dog normalt godartet, men at forlænge en voksende cyste er ikke en god idé. Cysten skal tages hånd om med det samme, før den vedvarer i æggestokkene for længe for at blive kræft. Infertilitet for en kvinde i en yngre alder er et virkelig hårdt problem, og derfor går hun igennem en bestemt medicin for at sikre, at hendes infertilitet kan vendes. Disse lægemidler, især dem med gonadotropin, kan også være årsagen til ovariecyster.

3. Hormonerstatningsterapi:

Med den forbigående alder udsætter kvinder sig ofte for hormonerstatningsterapier, og du ved det måske ikke, men dine ovariecyster er direkte relateret til disse hormonudskiftningsprocesser. Terapien omfatter visse foranstaltninger og medicin, der kan udløse problemer i æggestokken, der til sidst danner en cyste.

4. Fedme og ledighed:

Selvom fedme er en hovedårsag til, at æggestokkene cyster opstår, refererer lediggang her til de seksuelle handlinger, som mange kvinder sætter på hold, når de begynder at blive ældre. Denne lange tørre periode med ikke brugte kønshormoner inde i æggestokken bliver rusten. Nu skal æggestokke producere flere af disse kønshormoner, som de ikke gør. Dette kan derefter føre til ovariecyster.

5. Familiehistorie:

Så er der naturligvis den arvelige overgang af gener og celler, der kan være årsagen til, at du har en lang række kvinder i din familie, der lider af ovariecyster, da du ikke er anderledes.

6. Alder:

Alder er en af ​​de mest sandsynlige årsager bag ovariecyste. Hvis du leder efter årsagerne til ovariecyste, er alder en af ​​de afgørende faktorer. Hvis en kvinde bliver mere end 40 år gammel, har hun stor chance for at se tegn og symptomer på ovariecyster i dem. Det er også almindeligt hos kvinder under 30 år. Disse er ofte forbundet med overdreven smerte og indre blødninger. Man kan ikke bare ignorere denne årsag, da den er en af ​​de mest almindelige cyster på æggestokkene.

7. Totipotential kønscelle:

Der er mere end én type ovariecyste. Dermoidcysten opstår på grund af denne grund. Ofte udvikler en cyste sig fra en primær oocytkimcelle, og den kan også give anledning til andre kimholdige celler, hvilket yderligere kan øge chancerne for ovariecyster. Det er blevet set, at dermoide cyster indeholder i hår, knogler, hud, væv osv. Det ligger også i tænderne. Disse er generelt fremstillet af æg-reproducerende celler, og der er ingen anden mulighed end en operation, hvis du vil fjerne den.

8. Periodespørgsmål:

Der er nogle kvinder, der har problemer med menstruation. Hos nogle kvinder stopper menstruationsprocessen, og de har stor chance for at blive påvirket med symptomerne på ovariecyste. Ovariecyste sker også for dem, der har alvorlige problemer vedrørende perioder som infektion og andre lignende gener.

Der var årsager, når kvinder, der har månedlige menstruationer, lider af ovariecyster. Kvinder, der lider af sådanne periodeproblemer, bør straks konsultere en ekspert om dette emne.

9. Overgangsalder:

En anden almindelig blandt æggestokkene cyste årsager er overgangsalderen. Kvinder, der har været igennem overgangsalderen, kan lide af ovariecyster. Disse spørgsmål er blevet diskuteret ovenfor (tidligere punkt) kort, men her vil vi gennemgå en bred diskussion om overgangsalderen. Overgangsalderen kan defineres som det stadium, hvor en kvinde holder op med at have menstruation. Den pågældende kvinde mister også muligheden for at blive gravid naturligt. I løbet af denne fase begynder menstruationer at være mindre hyppige, og senere stopper en kvinde overhovedet med at opleve menstruationer. Hos nogle kvinder så man, at menstruationerne pludselig stoppede med at have.

10. Andre årsager:

Der er mange andre årsager, der kan være ansvarlige eller forårsage ovariecyste. En kvinde lider muligvis af symptomerne på ovariecyster, men ignorerer dem. Nå, dette kan være en årsag bag den hurtige spredning af denne type sygdom og kan også hæmme din fysiske tilstand. Rygning er blevet betragtet som en af ​​de mest potentielle årsager til ovariecyste, ifølge læger. En kvinde, der er kæderyger eller endda ryger ganske ofte, kan blive udsat for symptomerne på ovariecyste i en ung alder. Fedme er endnu en vigtig årsag blandt alle cyster på æggestokkene og kan slet ikke ignoreres.

Symptomer på ovariecyste:

Der er ofte tegn og symptomer, som disse cyster følger. De er:

1. Vægtøgning:

Når der er vanskeligheder i et af kroppens hovedorganer, følger et skift i vægt, hvad enten det er godt eller ondt. Selvom kræft normalt sænker en betydelig mængde af dine kilo, hjælper cyster dig med at få det samme, der får dig til at tage på vægten mirakuløst. Fedme er igen en årsag til ovariecyste.

2. Smerter under kopulation:

Det påvirker ofte kvinder i deres fødedygtige eller unge alder, når deres seksuelle handlinger er meget mere almindelige end alderdom. Hvis du observerer smerter under samleje, som du ikke var på forhånd, er chancerne for, at du udvikler eller allerede har udviklet en ovariecyste. Dette beskrives som en skarp smerte i underlivet, som vedvarer hver gang du udøver seksuelle handlinger.

3. Menstruationsproblemer:

Med ovariecyste i æggestokkene begynder dine æggestokke at fungere forkert. Det er derfor, man under menstruationen kan opleve smerter, hvilket er ulig de sædvanlige menstruationskramper. Den dunkende smerte vil nu blive erstattet af en skarp stikkende smerte, selvom du har menstruation. Dette kan også ledsage unormal blødning i en stor mængde.

4. Vandladningsproblem:

Det samme problem gælder for vandladningstider. Man kan opleve problemer med at urinere, hvorfor det er af største vigtighed at få foretaget en kontrol så hurtigt som muligt.

5. Abdominal oppustethed, hævelse (overdreven smerte):

En kvinde vil opleve alvorlige smerter i mavedelen, når hun lider af ovariecyster. En kvinde vil opleve alvorlige smerter i hendes nedre del af maven, mens hun lider af ovariecyste. Oppustethed eller hævelse i maveregionen er ret almindelig, og dette sker uden aldersbarriere.

6. Smertefuldt samleje:

(Dette punkt er blevet diskuteret ovenfor, men i korte træk. Dette afsnit diskuterede de smertefulde samlejespørgsmål på en beskrivende måde) Når en kvinde oplever symptomer på ovariecyster, skal hun stoppe med at have samleje, medmindre og indtil hun er fuldstændig helbredt. Hvis du planlægger eller tænker på at deltage i seksuelle aktiviteter, så sig nej til dine vækkende hormoner, da det kan være en smertefuld oplevelse for dig. I denne fase vil enhver form for seksuel aktivitet være forbundet med enorm smerte. Under æggestokkecyste, hvis en kvinde er involveret i en eller anden form for seksuel plan, kan det vise sig at være en smertefuld oplevelse for dig.

7. Kvalme og opkastning:

Hvis du oplever symptom på opkastning i dig på næsten enhver tid på dagen, så er det ikke normalt. Du lider muligvis af ovariecysten.

8. Smerter i underlårene:

Der vil være overdreven smerte i underlårene, og dette er et af de vigtigste symptomer på ovariecyste. Hvis en kvinde lider af ovariecyster, er det ret almindeligt, at han eller hun vil opleve alvorlige smerter i underlårene. Denne smerte er ekstremt skadelig, da smerten vil stamme fra lænden.

9. Bækkenpine:

Der vil også være smerter i bækkendelen. Under ovariecyste er bækkendelen af ​​en kvinde generelt et af de mest berørte områder. Bækkensmerterne kan være virkelig irriterende, da de kan opstå når som helst på dagen, og dette vil vare i en på hinanden følgende tid. Der er ingen måde, man kan undgå denne smerte, da den er naturlig og temmelig indlysende, når man lider af ovariecyster.

10. Bryst ømhed:

Et andet almindeligt symptom på ovariecyste er udbud af brystet. Kvinder, der er over 35 eller 40 år, vil opleve dette symptom mest. Blandt alle symptomerne på ovariecyster er denne den mest almindelige. : En kvinde vil mellemstort bryst eller en vellystig krop vil føle det mest. Der vil være en hængende effekt i brysterne, og mange kvinder vil blive skuffede over dette, da de er en af ​​de bedste ting ved en kvinde. Ifølge nogle læger og eksperter inden for dette emne vil kvinder, der ryger eller drikker meget, opleves mest med dette symptom. Huden omkring brystet bliver løs. Der er mange måder, hvorpå en kvinde kan forhindre, at brysterne hænger sammen. Hvis du undersøger korrekt på internettet, vil du opdage, at der er en række hjemmemediciner til rådighed, som kan bruges eller anvendes til at forhindre, at brysterne hænger sammen.