Tuberkulose (TB) symptomer og årsager

Blandt de almindelige infektioner, som mennesker rundt om i verden står over for, er en, du helt sikkert burde have hørt om, tuberkulose, også kendt som TB. Ifølge forskere oplever omkring 2 milliarder mennesker denne infektion hvert år, og omkring 3 millioner ud af disse tilfælde viser sig at være fatale for den ramte. Det bedste du kan gøre er imidlertid at starte behandlingen af ​​TB så hurtigt som muligt. Til det samme formål, sammen med at kende behandlingerne, skal du være godt opmærksom på de forskellige årsager forbundet med det samt tegn og symptomer.

Tuberkulose (tb) Symptomer og årsager

Tuberkulose (TB) symptomer og årsager:

Listen nedenfor er udarbejdet for at gøre det lettere for brugerne at faktisk forstå de påviste årsager og tegn og symptomer på tuberkulose (tb). Tjek dem ud for at få en dyb viden om krisen. Det vil helt sikkert hjælpe dig på mange måder og også holde nogle forebyggende foranstaltninger ved hånden.

Årsager til tuberkulose (TB):

1. Smittet fra person til person:

Den eneste kendte årsag til TB er kommet fra, at en person, der allerede lider af infektionen, let kan overføre den til den anden ved kontakt. Bakterierne mycobacterium tuberculosis er det, der forårsager problemet, men kun gennem overførsel. Luftbårne partikler kan være en af ​​de andre dedikerede måder, hvorpå bakterien passerer fra en person til en anden. Men bare at indånde bakterierne betyder ikke, at der vil være en reaktion af tuberkulose i kroppen.

Det er kun et svagt immunsystem, der endelig kan forårsage problemet i kroppen. I andre tilfælde kan TB (tuberkulose) infektionen komme ind i kroppen og forblive i dvale i den i lang tid, før den aktiveres til tuberkuloseinfektion.

Det er værd at bemærke hernede, at mennesker, der er i de første to uger af tuberkuloseinfektion, er dem, der er smitsomme og forårsager problemet hos andre.

Tuberkulose skyldes hovedsageligt infektion af mycobacterium, en slags bakterie. Det er derfor også kendt som mycobacterium tuberculosis. Det påvirker normalt lungerne. Tuberkulose spredes, når en person kommer i kontakt med de dråber, der udvises under hoste og nys fra en inficeret person. TB er ikke så smitsom som forkølelse eller influenza. Nedenfor er 10 hovedårsager til tuberkulose:

2. Latent eller aktiv TB:

Hos raske mennesker bekæmper kroppens immunsystem igen bakterien, der forårsager tuberkulose. Men i få tilfælde forbliver bakterierne i dvale i kroppen og viser ingen symptomer. Det har vist sig, at næsten 10% af mennesker med latente TB -bakterier har større risiko for at udvikle sygdommen i løbet af få år.

3. Tuberkulose i familien:

Selvom tuberkulose ikke er smitsom, er din chance for at få sygdommen relativt høj, hvis et af dine familiemedlemmer er inficeret med sygdommen, og du bor i samme hus.

4. Etnicitet:

En persons baggrund kan også være en af ​​risikofaktorer for tuberkulose. Det er konstateret, at hvis du bor i et land eller et sted, hvor forekomsten af ​​tuberkulose er meget høj, stiger dine chancer for at udvikle sygdommen med mangfoldige.

5. Arbejdssted:

Det har vist sig, at din chance for at udvikle tuberkulose er stor, hvis du arbejder et sted, der er udsat for mycobacterium -infektion som hospitaler, plejehjem, hjemløse krisecentre eller kriminalomsorg.

6. Alder:

Alder påvirker også udviklingen af ​​tuberkulose. Undersøgelser foretaget i den forbindelse har afsløret, at sandsynligheden for at udvikle tuberkulose er forholdsvis høj hos småbørn og ældre i forhold til normale voksne. Det skyldes, at deres immunsystem er svagere, hvilket gør chancerne for bakteriel infektion meget stor.

7. Kost:

Kost spiller også en central rolle i udviklingen af ​​tuberkulose. En dårlig kost, der er lav på essentielle vitaminer og næringsstoffer, gør kun kroppen svag; det øger også risikoen for tuberkulose.

8. Svækket immunsystem:

Svækket immunsystem er også en af ​​de 10 bedste TB årsager. Det resulterer ofte, efter at en person har gennemgået få medicinske behandlinger som kortikosteroider, tumornekrosefaktor (TNF) -hæmmere eller kemoterapi.

9. HIV eller AIDS:

Nylige undersøgelser har afsløret, at chancerne for tuberkulose hos mennesker med hiv eller aids -infektion er 20% højere end de personer, der aldrig har hiv eller aids.

10. Rygning:

Rygning er en væsentlig årsag til tuberkulose. Tobaksrøg hæmmer lungernes sunde funktion, hvilket gør kroppen mere modtagelig for TB -infektion. Det har vist sig, at mere end 20% af TB -tilfælde er relateret til rygning.

11. Alkohol:

Overdreven indtagelse af alkohol kan svække immunsystemet og derved øge chancen for at få tuberkuloseinfektion.

Symptomer på tuberkulose:

Symptomerne på tuberkulose spænder fra at være meget diskrete til at vise aktive symptomer for det samme. I de fleste tilfælde kan TB -infektion først påvises med hudtesten. En nylig undersøgelse foretaget om sygdommen har antydet, at dødeligheden af ​​tuberkulose er så høj som 50%. Tidlig opdagelse og behandling kan dog reducere risikoen for det samme. Derfor er de 10 bedste symptomer på tuberkulose angivet nedenfor, som du ikke må ignorere.

1. Kronisk hoste:

Kronisk hoste med blodfarvet sputum har vist sig at være de mest almindelige og første TB-symptomer. Generelt defineres hoste som pludselig og tilbagevendende refleks, der er forårsaget på grund af irriterende eller fremmede partikler, såsom mycobacterium. Infektioner som disse er meget smitsomme. I nogle tilfælde af tuberkulose ledsages kronisk hoste også af brystsmerter.

2. Feber:

Selvom feber eller pludselig stigning i kropstemperatur kan tilskrives flere andre medicinske tilstande, er det også kendt for at være et af tuberkulosesymptomer. I de fleste tilfælde følges feber også af kuldegysninger.

3. Kontinuerlig ubehag:

Under tuberkuloseinfektion føler patienten sig dårligt det meste af tiden. Der er en følelse af uro, der hele tiden vedvarer, selv efter at have taget tilstrækkelig hvile.

4. Hurtigt vægttab:

Der er et hurtigt og uforklarligt vægttab ved TB -infektion i kroppen. Faktisk er det et af de første få symptomer, der giver dig en fornemmelse af, at der er noget galt med de normale kropsfunktioner. Vægttabet vil imidlertid afhænge af infektionens ekstremitet og det stadium af TB, personen er i.

5. Tab/nedsat appetit:

Der er enten et fuldstændigt tab af appetit eller også et betydeligt fald i sultfølelsen, når det kommer til TB -tegn og symptomer. Dette er endnu en gang et af de sikre skudssymptomer, der er direkte forbundet med forekomsten af ​​problemet. Tab af appetit kan også svække immunsystemet og føre til forringelse af sundheden. Tab eller nedsat appetit er imidlertid et symptom på mange sundhedsmæssige forhold, så sørg for at tjekke det i kombination med andre nævnt her for at opdage TB.

6. Mavesmerter og diarré:

Når tuberkulose påvirker maveregionen, kan det forårsage smerte, diarré eller endda blødning fra endetarmen eller anus.

7. Åndenød:

Der er vejrtrækningsproblemer og åndenød, når det kommer til tuberkulose. Der er ingen tvivl om, at folk selv har ekstreme vejrtræknings- og åndedrætsproblemer i et sådant tilfælde. Imidlertid vil niveauet af dette problem igen afhænge af tuberkulosens stadium.

8. kuldegysninger og nattesved:

Kuldegysninger og kulderystelser i løbet af dagen og overdreven nattesved er nogle af de andre tegn på, at du meget vel kan forbinde problemet med tuberkulose. Det er et af de ubehagelige problemer, der er værd at nævne her, så du er forberedt.

9. Feber:

Høj kropstemperatur er et almindeligt symptom, der let opstår som et tegn på tuberkulose. Feber er utvivlsomt noget, der forbliver indtil det tidspunkt, hvor TB er fuldstændigt behandlet, selvom temperaturen hele tiden stiger og falder.

10. Træthed og træthed:

Et konstant niveau af træthed og træthed mærkes i kroppen i tilfælde af TB -infektion.

Dette er nogle af de almindelige TB -symptomer, men det kan også variere fra person til person, afhængigt af kropstypen. De fleste symptomer på tuberkulose kan også være tegn på andre lidelser som lungebetændelse eller bronkitis. Det er dog vigtigt at konsultere en læge, hvis du finder nogle af disse symptomer velkendte. Også hvis du har hyppig interaktion med en person, der lider af aktiv tuberkulose, skal du konfrontere din læge og bede om regelmæssig screening.

Uden behandling kan tuberkulose endda blive dødelig. Hvis den ikke behandles, kan sygdommen spredes til lungerne og spredes i hele kroppen via blodbanens medium. I de senere stadier af tuberkulose kan det føre til andre komplikationer som:

• Hjertelidelser:

Selvom sjældent tuberkulose også kan inficere vævene omkring lungerne. Dette fører til væskeopsamling og betændelse, der hæmmer hjertets normale funktion. Denne tilstand kaldes medicinsk som ‘tamponade’ og kan endda være dødelig.

• Nyre- eller leverproblemer:

Nyrens eller leverens funktion er at fjerne urenheder og affald fra kroppen. Men hvis disse organer er ramt af tuberkuloseinfektion, kan de ikke bevare deres normale funktion.

• Rygsmerter:

Stivhed og rygsmerter er også de to almindelige komplikationer som følge af tuberkuloseinfektion.

• Hævelse i hjernen:

Når tuberkuloseinfektion påvirker hjernen, forårsager det hævelse i membranerne, der beklæder din hjerne. Denne medicinske tilstand er kendt som ‘meningitis’ og forårsager alvorlig hovedpine, der varer i mere end få uger. I løbet af denne tid kan der også ske ændringer i den psykiske tilstand.

• Ledskade:

Tuberkulose er en sygdom, der påvirker knæ og hofter negativt.