Iráni szépségápolási tippek és titkok

Iráni szépségtippek és titkok

Annak ellenére, hogy a legtöbb muszlim nőnek minden idejét nyilvánosan kell töltenie, tetőtől talpig burkákkal borítva, mégis számos tippje van szépségének megőrzéséhez. A muszlimok elefántcsont sima bőrükről, gyönyörű szemeikről és sötét hajukról ismertek. Annak ellenére, hogy a burkák az arcuk nagy részét elfedik, a szemük továbbra is szabadon marad, és a muszlim nők, mint a világ többi részén élő nők, nem tehetnek mást, mint sminket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a burkha alatt is tökéletesen néznek ki ! Itt van egy cikk, amely összefoglalja az iráni szépségápolási tippeket.

Szem smink:

Szem smink

Ezeknek az iráni nőknek a szem sminkje a legfontosabb. Alapozót alkalmaznak a fedelükön, majd egy fekete folyékony bélést, amelyet általában túlnyúlnak a fedél végein, és a végén meggörbítik, hogy drámai hatást fejtsenek ki. Matt felületű szemhéjfestéket használnak a felső szemhéjon, néha arany vagy ezüst színűeket. Az alsó fedél Kohl béléseit is használják. A szempillák kiemelkedőbbé tételéhez szükséges szempillaspirál szintén elengedhetetlen. Néhány nő hamis szempillákat is használ ennek eléréséhez. Végül világosabb színű szemhéjfestéket használunk közvetlenül a szemöldök alatt, hogy jobban ívelt legyen.

Hajfűzés:

Hajfűzés

Az iráni nők egyedülálló technikával távolítják el a nem kívánt hajat az arcukról. A kozmetikusok speciális mozdulattal mozgatott varrócérnát használnak, amely kihúzza a hajat a tüszőből. Arra használják, hogy eltávolítsák a nemkívánatos bajuszokat, amelyek kinőhetnek, valamint a nemkívánatos arcszőrzet bármilyen más formáját. Hatékony gyógyszer, jobb, mint a fehérítés és kevésbé fájdalmas, mint a gyantázás. Kozmetikusának azonban tisztában kell lennie ezzel a módszerrel, hogy élvezhesse. Néha a szálak kiütéseket és viszketést okozhatnak. Még akkor is megfertőződhet, ha nem szakember végzi.

Orrmunkák:

Az orrmunka rendkívül gyakori Iránban. Ez inkább állapotjelentés, mint divat. A nők gyakran kapnak orrmunkát akkor is, ha nem igénylik őket csak azért, hogy megmutassák, meg tudják -e fizetni őket.

Szemöldöklevágás:

Szemöldökpiszkálás

A szemöldök fésülése vagy levágása szintén rendszeres része az iráni nők szépségápolási rendszerének. Még a szemöldökét is fogkefével mossák minden nap!

Henna festék:

Henna festék

Az iráni nők nem használnak márkás festékeket a hajfestéshez. A henna növényből saját festékeket készítenek. Néhány zúzott hennalevélhez hozzáadott citromlé teszi a dolgát. Csak fel kell kenni a pasztát a hajadra, és hagyni kell néhány órát. Ha lemosod, gyönyörű rézbarna színt kapsz a hajadban. Manapság még szőke, fekete, barna és vörös henna festékek is léteznek! Ha inkább professzionálisnak tartja a hajfestését, akkor megkérheti stylistját, hogy készítse el Önnek a hennafestéket.

Aromás testolajok:

Aromás testolajok

Az iráni sima, ragyogó bőr kulcsa a burkha alatti por és szennyeződés elleni védelem, valamint a testzsírok széles körű használata. Bár az első nem vonzó egyetlen nő számára sem, a második mindenki kipróbálhatja. A testzsírok hatékony használata segít megkötni a bőr nedvességét, rugalmassá és simává téve azt.

Természetes gyógymódok:

Az iráni nők is részesei a természetes gyógymódoknak! Szárított rózsaszirmokat adnak a fürdővizükhöz. Még edényben vizet is forralnak szárított rózsaszirommal, majd ezzel a rózsavízzel mossák meg a hajukat. A Közel -Keletről is ismert, hogy a miswak botot higiéniai célokra használják. A nők gyakran használják, hogy narancssárga színt kapjanak ajkaiknak. A bot emberi köpéssel reagál, hogy létrehozza ezt a színt.