Top 20 házi szépségtipp a nyakhoz

Gyakran összpontosítunk az arcunk és a kezünk ápolására, ennek következtében hajlamosak vagyunk a nyakunkra koncentrálni. Nagy összegeket költünk drága gyógykezelésekre is a vállunkra, a hátunkra, a lábunkra és a nyakunkra ismét figyelmen kívül hagyjuk. De elfelejtjük, hogy a nyak legtöbbször látható, és tönkreteheti arcunk varázsát, ha nem gondoskodunk róla megfelelően. Ennek eredményeként a megereszkedett bőr vagy zsírlerakódás látható a finom vonalakkal együtt, amelyek szintén megjelenni kezdenek.

A személy első pillantására való elsődleges összpontosítás mindig az arca felé irányul, de ahogy lefelé haladunk, az arc következő legjobb dolga az alatta lévő nyak. a nyakad összead egy csomó vonzótényezőt. Minél karcsúbb a nyak, annál fiatalabb a vonzereje. Az arcod ápolása azonban könnyűnek tűnik, de ugyanez sajnos nem mondható el a nyakrészről. Ebben a cikkben röviden bemutatjuk, hogyan kell jól ápolni a nyakát.

Házi szépségtippek a nyakhoz:

De ne aggódj; ma 20 legnépszerűbb házi szépségtippet fogunk megvitatni a nyak számára, amelyek segíthetnek a nyak területének szépítésében.

Házi szépségtippek a nyakhoz

Tipp 1:

A nyakrész nagyon finom és vékony. A feletti masszázs irányát nagyon fontos szem előtt tartani, mert a rossz mozgás vagy a nyak területének rossz iránya károsíthatja a bőrt. A helyes irány az, ha mindkét tenyerét az alsó és a felső régióból mozgatja a függőleges mozgások során. Soha ne masszírozzon körkörös mozdulatokkal vagy felülről lefelé, ez a bőr fellazulásához vezethet.

2. tipp:

Az olajok általában segítenek a nyak bőrének megújításában. De óvatosnak kell lennie a megfelelő olaj kiválasztásakor. Íme néhány olaj, amelyeket jó használni nyakmasszázs terápiához. A kókuszolaj nagyon kevés mennyiségben használható, vagy keverje össze egy kis vízzel a tenyerén, majd masszírozza meg vele. Még az olívaolaj, a kamillaolaj, az édes mandulaolaj, a rózsaolaj és az eukaliptuszolaj is nagyon jó lehetőségek. Ez az egyik legnépszerűbb szépségtipp a nyakon otthon, mellékhatások nélkül.

3. tipp:

A nyak túl masszírozása nem jó. A nyakmasszázsnak mindössze 10-15 percesnek kell lennie, 1–2 perces szünetekkel. A túlzott masszírozás a nyak bőrének megfeszítését eredményezheti.

4. tipp:

A maszkok ugyanúgy jók a nyak bőrére, mint az arcunk. A gyümölcsmaszkok használata a nyakon csodákra képes. Az olyan gyümölcsök, mint az érett banán, alma, szilva és avokádó, nagyon jóak a nyak bőrére.

5. tipp:

Fontos megjegyezni, hogy ha csomagokat használ a nyakán, soha ne engedje, hogy bármilyen típusú kiszáradjon a nyak bőrén, kivéve a nyak gyümölcscsomagjait. A besan (gramm liszt), agyag, búzaliszt (atta) vagy más iszapcsomagokat soha ne hagyja megszáradni a nyak bőrén. Távolítsa el őket, miközben csak egy lépéssel a repedések előtt vannak.

6. tipp:

Elmehet gyógyfürdő kezelésre, hogy megszabaduljon a fájdalom mindenféle stresszétől, vagy bármilyen simító kezelést végezhet a nyakra, de győződjön meg arról, hogy a kezelés közben megfelelő a helyzet. A legjobb helyzet az, ha laposan fekszik a hátán, majd végezze el a kezelést.

7. tipp:

A nyak hámlása szintén nagyon fontos. Használjon enyhe hámlasztót a nyak bőrén. Hámláshoz csak felfelé irányuló mozdulatokat használjon. Ennek minimális időtartama 2 perc, míg a maximális 5 perc.

8. tipp:

Fürdés közben arclemosóval tisztítsa meg a nyakát. Kerülje a kemény szappanok használatát a nyak bőrén. A pH -kiegyensúlyozott tusfürdők a nyak lemosására is használhatók. Ez egy nagyon egyszerű és hasznos természetes tipp a nyak számára.

Tipp 9:

Ha tonikot használ az arcára, ügyeljen arra, hogy vattacsomóval is vigye fel a nyakára. Ez segít megőrizni a bőr egészségét és ragyogását a nyakán. Vigye fel vagy bármely más krémet ugyanúgy, felfelé irányuló mozdulatokkal a tenyerével.

Tipp 10:

A legfontosabb pont, amelyet mindig szem előtt kell tartani, hogy győződjön meg róla, hogy eltávolítja a sminket a nyakáról, amikor eltávolítja az arcáról. A nyak bőre nagyon hasonlít az arc bőréhez. Pórusokat is tartalmaz. A smink blokkolja a pórusokat, és akadályozza a bőr megfelelő légzését, fakó és megereszkedett bőrt eredményez. Tehát mindig távolítsa el a sminket a nyakáról is, vattacsomóval és jó sminklemosóval, csak felfelé irányuló mozdulatokkal.

11. tipp:

Fényvédő ápolás: Ez az egyik alapvető szépségtipp a nyak feketeségéhez. Mindannyian részesültünk a de tan arcpakolásokból és a magas SPF -es fényvédőkből. Azonban a nyak sokkal érzékenyebb, mint az arca, jobban ki van téve a zord napsugárzásnak, ezért minden alkalommal, amikor fényvédőt alkalmaz az arcára, ügyeljen arra, hogy ugyanezt tegye a nyakára is. Még egy könnyű nyakkendőt is használhat, hogy megakadályozza a barnulást.

12. tipp:

Szokásos bozót: A hámlás a szépségápolási rendszer másik része. A nyak szépségápolási tippjei a tisztességes és fiatalos kinézetű nyakhoz kiváló hámlasztási rutint igényelnek legalább hetente kétszer, lehetőleg az elején és a végén. A hámlasztó termékek megvásárolhatók a kész kereskedelmi drogériákban, vagy egyszerűen otthon készíthetők sós cukor, joghurt vagy tejföl felhasználásával.

Tipp 13:

Nyaki jóga: A jógát a régi bölcsesség rituáléjának részeként művelik, valószínűleg olyan gyakorlatok felé hajolva, amelyeket szabályozott légzéssel, ellenőrzött környezetben végeznek. A nyaki jóga a nyaki izmok erősítésére összpontosít, miközben rugalmasabbá teszi. A nyaki jóga részt vesz a nyak körüli ráncok és ráncok csökkentésében, ezáltal a nyak sokkal fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.

Tipp 14:

Tojásfehérje és méz csomag: A házilag készített szépségtippek a nyak számára azt jelentenék, hogy konyhai tombolásba kezdesz, és a tökéletes összetevőket keresed a nyak könnyítésére és felderítésére. A nyakbarnulás visszafordítható mézzel, amely a természet gyógyítója, amely helyreállítja a sérült bőrsejteket, míg a tojásfehérje ismert a bőrfeszesítésről, ahol feszesíti a nyak környékét.

Tipp 15:

Viaszolja meg a nyakát: A karokhoz, lábakhoz és a háthoz hasonlóan a nyakának is szüksége van időszakos gyantázási rituálékra. A szőrtelenítés meglehetősen gyakori a testrészek szépítésére, és a nyak körüli gyantázás időközönként fiatalosabbá és fényesebbé teheti a nyakát.

Tipp 16:

Állgyakorlatok: Az áll az a terület, amely szomszédos és a nyakához kapcsolódik. A kettős álla előfordulásának esélyei befolyásolhatják a nyak kinézetét is, ami valójában a laza bőrre és a felesleges babazsírra róható fel. Az állgyakorlatok a nyakhoz hasonlóan egyszerűek.

17. tipp:

E -vitamin esszenciális masszázs: Az E -vitamin elengedhetetlen a bőréhez és a hajához, és itt ennek a vitaminnak az előnyeit használjuk fel, hogy tökéletes nyakfájást hozzunk létre. A nyak szépségápolási tippjei E -vitamin illóolajat masszíroznának a nyakán minden este lefekvés előtt.

18. tipp:

Gramliszt és tejkrém: Íme egy újabb otthoni gyógymód grammos liszt vagy besan és vajas tej vagy tejszín segítségével. A grammliszt rendkívül segít a bőr feszesítésében és ragyogásában. A grammliszt azonban kiszárítja a bőrt, ezért a vajtej is világosítószerként használható a bőr hidratálására.

19. tipp:

Alvásápolási rutin: Alvás közben mindig lazítsa meg a nyakát, lehetőleg csak egy párnát használjon, amely elég puha és bolyhos lenne. A nyak ellazult, amikor alszol, sokkal élénkebbnek tűnik.

20. tipp:

Hát dörzsölés és masszázs menta: Az egészséges hátdörzsölés és masszázs borsmentaolajjal valóban ellazíthatja a nyak- és hátmasszázst. Mivel a menta eltávolítja a méreganyagokat a rendszerből, világosítja és világosítja a nyakon és annak közelében lévő területet. a legtöbb szakember elmondta, hogy ez az egyik leghatékonyabb és legtermészetesebb házi tipp a nyak számára.

Ebben a cikkben egy rövid listát találunk a gyönyörű nyak tippjeiről, amelyek segíthetnek a megfelelő, fiatalos és vidám nyak megszerzésében.

A kép forrása: Shutterstock