12 berømte templer i Kolkata med detaljer

Kolkata, en integreret del af Vestbengalen, er en storby, en moderniseringsby, en tidlig himmelsk himmel mod flodlejet, et travlhed i hverdagen, der prøver at tjene hårdt på at tjene penge i denne travle by. Kolkata er en levende by bestående af kulturhistorier, der holder fast i de sidste rester, en by af kunstentusiaster, der maler deres hverdagskamp gennem det travle byliv.

Faktisk var selve navnet på Kolkata afledt af ordet Kalighat, som var en ghat for gudinde Kali. Det er også hjemsted for en af ​​de 51 Shaktipeethams i Indien, hvor det siges, at delene af den afskårne Satis krop. Blandt teknologien og urbaniseringen var en ting, der forblev stillestående for evigt, kærligheden og hengivenheden til gud, idet vi blev velsignet under den guddommelige glædesby. En rig arv af etnicitet og kultur blandet med folkelig tro integrerede en dyb hengivenhed i vores sind, grunden til at Kolkata også er et knudepunkt for mange templer, templer er et hus for de hinduistiske guder. Selvom vores guder og gudinder har et utal af grundlag, er templerne, hvad enten det er for det guddommelige idol eller den smukke indretning, virkelig et besøg værd. Denne artikel afdækker listen over alle templer i Kolkata.

12 must-visit templer i Kolkata med billeder:

1. Kalighat -templet:

templer i Kolkata

Et travlt tempel midt i en travl by, Kalighat i det sydlige Kolkata, er ikke kun berømt for den voldsomme hverdagsmængde, der strømmer til templet, men også for sin livlige fortid, hvor man mener, at gudinden, der bor i idolet, er en af den mest livlige og livlige gudinde nogensinde. En hyldest til gudinden Kali, Kalighat -templet tiltrækker en stor skare hver eneste dag.

2. Kalibari -søen:

Kalibari -søen

En anden form for gudinde Kali, gudinde karunamoyee er bosat i dette tempel, der ligger i den sydlige Avenue i Kolkata. Haripada Chakraborty var en intens tilbeder og troende på gudinden kali, og etablerede dette tempel. Mund til mund kalder dette sted Kalibari -søen, men det rigtige navn er Sree Sree 108 Karunamoyee Kalimata Mandir.

3. Dakshineshwar Kali -templet:

Dakshineshwar Kali -templet

Dakshineshwar på bredden af ​​floden Hooghly græsser City of Joy blot et par meter og er et af de mest berømte templer i byen, der tiltrækker tusindvis af tilbedere i løbet af måneden. Et must -besøg for de religiøse buffs, når Dakshineshwar i Kolkata er et Kali -tempel, der sandsynligvis beskytter en af ​​de mest lydhøre og levende guder nogensinde som betragtet.

4. Belur Math:

Belur Math

Belur Math er endnu et sted, man skal besøge, når man er i Kolkata. Endnu engang sat på bredden af ​​floden Hooghly lige overfor Dakshineshwar ligger Belur Math, etableret af hengivne Swami Vivekananda til minde om Ramkrishna Paramhansa. Hvis arkitekturen og det omkringliggende landskab ikke forvirrer dig, vil den unikke sikring af islam, hinduistiske og kristne motiver helt sikkert.

5. Birla Temple Kolkata:

Birla Temple Kolkata

Elegant struktureret i lys hvid marmor kan dette tempel ses bosat på Ballygunge, Ashutosh Chowdhury Avenue bygget af den velhavende industrifamilie, Birlas. Templet er konstrueret for at give ly til Lord Krishna og hans kone Radha, et klassisk par fra det indiske folk tror.

6. Pareshnath Jain Temple Kolkata:

Pareshnath Jain Temple Kolkata

En af de mest forbløffende skønheder, der stadig står højt og mægtigt, er Pareshnath Jain -templet Kolkata. Den rolige omgivelse blander sig med den naturskønne skønhed, der ikke kun forstyrrer stedets arkitektur, men også de strålende haver, der omgiver det. en fredelig port fra den travle by, er dette tempel bygget til minde om Pareshnath, den 23. Jain Tirthankar.

7. Kinesisk Kali -tempel:

Kinesisk Kali -tempel

Gudinde Kali betragtes hovedsageligt som en hinduistisk gud, men dette usædvanlige kinesiske Kolkata Kali -tempel er langt mere køligt end blot et gudinde -kali -tilbedelsessted. Dette forbløffende tempel er faktisk bygget til kineserne, hvor præsterne er kinesisk orienterede og serverer typisk lørdag aften kinesisk take away som Prasad.

8. Agni Mandir:

Agni Mandir

Agni mandir i Kolkata er et pulserende tempel malet i vermillionrødt etableret og tilbedt af Parsee -traditionerne herover. Parsee religion tror på ildens guddommelige kraft og direkte fra dette koncept er dette tempel med forbløffende skønhed dukket op.

9. Sai Baba Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Sai Baba -templet ligger på B.T. Road og har været åben for offentligheden fra 2013. Med det stigende antal Sai Baba -hengivne i Kolkata er dette tempel altid overfyldt med mennesker og travlt med aktiviteter. Hver dag starter med en Puja og Arti til Baba, og der udføres også ugentlige bhajans, der er fulde af energi. Aftenarti er et must -besøg i templet.

10. Shiva -templet i Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Tarakeshwar -templet i Kolkata er en af ​​de mest populære guddommelige destinationer. Dette tempel er Lord Shivas hellige bolig og blev etableret af kong Bharamalla i år 1729. Templet er placeret nær togstationen Tarakeshwar, og der er også et kongepalads ved siden af ​​det. Templet er normalt meget overfyldt, og på Shivaratri er der en enorm række hengivne, der venter på at få et glimt af deres yndlingsgud.

11. Buddhistisk tempel i Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Nipponzan Myohoji buddhistiske tempel er et af de mest besøgte steder i Kolkata. Dette er en smuk struktur og ligger i det sydlige Kolkata. Den mælkehvide bygning blev konstrueret af Nichidatsu Fujii, der var discipel af den ærede buddhistiske munk Nichiren. Dette fantastiske tempel har gyldne grænser på den hvide struktur og har en gylden stupa.

12. ISKCON Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

ISKCON -templet i Kolkata er et af de mest fredfyldte og salige steder i den travle by. Det giver fred og ro blandt det kaotiske liv i Kolkata. Kolkata er fødestedet for Srila Swami Prabhupada, og dette tempel er Indiens første ISKCON -center, der blev etableret i 1970. Hidtil er templet altid fyldt med sang og bhajaner af masser af hengivne, der bliver dybt absorberet af skønheden af templet.

Kolkata er Indiens en af ​​de mest travle byer. Over befolkning, travle liv og forurening gør byen kedelig og kaotisk. Disse templer er en frelser for byboerne, der ønsker at bryde ensformigheden i deres hverdagslige liv og ønsker at få et øjebliks fred. Hver af disse templer er betydningsfulde på deres egen måde og tilbyder en mulighed for at bruge deres personlige tid sammen med det guddommelige. På trods af den tunge skare i templerne vil et glimt af idolet helt sikkert fylde vores hjerter med fred.