12 skal besøge templer i Hampi med detaljer

Hampi, hovedstaden i det store Vijayanagara -imperium, får navnet fra Pampa -floden. Også omtalt som Kishkinda Kshetra, siges dette sted at være det samme sted, hvor Rama første gang mødte Hanuman. Det ligger på bredden af ​​floden Tungabhadra i staten Karnataka. Hampi var det rigeste sted i løbet af 1500 -tallet og tiltrak en række handlende fra Persien og Portugal. Under Sri Krishnadevaratas regeringstid voksede Hampi til at blive en af ​​de smukkeste byer. Især med hensyn til kunst og arkitektur viser templerne i Hampi en fantastisk dygtighed fra Vijayanagara -arkitekterne. Imidlertid resulterede flere invasioner af portugiserne og perserne i fuldstændig ødelæggelse af det engang herlige rige. Templerne var ukendte for verden indtil 1800 -tallet og er nu restaureret af den arkæologiske afdeling. Læs videre for at udforske den bedste liste over templer i Hampi.

Vigtige templer i Hampi med billeder:

1.Vijaya Vittala -templet:

templer i hampi

Vijaya Vittala -templet er et klassisk eksempel på fantastisk arkitektur og design i Hampi. Det er et tempelkompleks med søjlepavilloner inden for søjlepavilloner, og det siges derfor, at det mere er en by i sig selv. Templet er dateret tilbage til det 15. og 16. århundrede. Det er dedikeret til Lord Vishnu. Templet huser en berømt stenvogn, der faktisk siges at være en helligdom for Garuda, Eagle God, et køretøj af Lord Vishnu.

2. Virupaksha -templet:

Virupaksha -templet

Virupaksha -templet siges at være kronen på Indiens et af de mest berømte imperier, Vijayanagar Empire. Templet blev muligvis bygget i løbet af det 9. og 10. århundrede. Templet er dedikeret til Lord Virupaksha, en form for Lord Shiva, der også er templets præsiderende guddom. Bortset fra Lord Virupaksha huser templet også afguder fra gudinden Pampa, gudinden for floden Tungabhadra. Tempelfestivalerne fejres i februar og december måned.

3. Achyutaraya -templet:

Achyutaraya -templet

Achyutaraya tempel ligger mellem Gandhamadana og Matanga bakker og blev bygget i 1534 e.Kr. af Achyuta Deva Raya fra Vijayanagar Dynast. Templet blev bygget i klassisk Vijayanagar arkitekturstil og design og er dedikeret til Lord Venkateswara. Selvom meget af templet ligger i ruiner, er det stadig kendt for sin storslåede pragt. Templet huser også en helligdom dedikeret til Garuda, ørneguden.

4. Badavi Linga -templet:

Badavi Linga -templet

Badavi Linga -templet er et monolitisk vidunder i Hampi, der huser en 3 meter høj Shiva lingam buet ud af en enkelt sten. Templet har en stenet helligdom med et åbent tag, mens lingamens bund forbliver nedsænket i vand. Ifølge lokalbefolkningen siges det, at templet blev bygget under Vijayanagars herskere. Templets kammer forbliver fascinerende altid fyldt med vand.

5. Lakshmi Narasimha -templet:

Lakshmi Narasimha -templet

Lakshmi Narasimha -templet huser stenidolet fra Lord Narasimha, en af ​​Lord Vishnus ti avatarer. Templet blev bygget i 1528 e.Kr. under kong Krishnadevaraya. Templet havde oprindeligt et idol af gudinden Lakshmi siddende på Lord Narasimhas skød, men efter et razzia 1565 blev Lakshmis idol vandaliseret og fjernet. Således er Lord Narasimhas idol siden da kendt som Ugra Narasimha, som er den mest skræmmende form i fravær af gudinde Lakshmi.

6. Hazara Rama -templet:

Hazara Rama -templet

Hazara Rama -templet ligger i nærheden af ​​det gamle Vijayanagar -imperium og siges, at det blev betragtet som et privat tempel af kongerne og royalties i imperiet. Den episke saga om Ramayana er skåret på templets vægge i form af karakterer, historier, begivenheder, handlinger og scener.

7. Bala Krishna -templet:

Bala Krishna -templet

Bala Krishna -templet blev bygget i 1513 e.Kr. for at fejre og markere sejren ved kong Krishnadevarayas sejr over Udayagiri. Templet er dedikeret til Lord Krishna i hans elskede spædbarnsform, Balakrishna eller Gopalji. Templets idol er nu blevet flyttet til statsmuseet i Chennai. Tempelets vægge, søjler og kupler er udsøgt udskåret med skildringer fra Bhagavata, Lord Krishnas puranske historie.

8. Kadalekalu Ganesha -templet:

Kadalekalu Ganesha -templet

Kadalekalu Ganesha -templet er et andet monolitisk vidunder i Hampi. Templet er dedikeret til Kadalekalu Ganesha og har et monolitisk idol fra Lord Ganesha, som er 4,5 meter højt. Templets søjler er graveret med mytologiske karakterer og historier. Syd for Kadalekalu Ganesha -templet er en lille helligdom dedikeret til Sasivekalu Ganesha, som også er hugget ud af en enkelt sten.

9. Underjordisk Shiva -tempel:

Underjordisk Shiva -tempel

Shiva -templet i Hampi er bygget flere meter under jorden og er muligvis et af de ældste templer i byen. Templet forbliver oversvømmet det meste af året, især i løbet af monsunerne, når kamrene bliver helt utilgængelige. Den indre helligdom i templet plejede at have et idol fra Lord Shiva, men i øjeblikket er der kun piedestalen tilbage.

10. Hanuman Temple Hampi:

Hanuman Temple Hampi

Dette tempel ligger på en bakke kaldet Anjaneya Hill, som formodes at være fødestedet for Lord Hanuman. Der er omkring 570 trin at nå til toppen af ​​templet, hvor man finder et stort idol af Lord Hanuman. Der er også flydende sten til gæsternes udsigt, som er hentet fra den berømte Rama Setu. Dette tempel tilbyder en naturskøn panaromisk udsigt til dem, der besøger templet.

11. Ganigitti Jain Temple:

Ganigitti Jain -templet

Ganigitti Jain -templet blev bygget i 1386 e.Kr. og er dedikeret til Kunthunatha, der er den 17. Tirthankara. Dette smukke tempel blev bygget af Iruga, som var øverstkommanderende under Harihara II’s styre. Lygtepælen, der er installeret foran hovedhelligdommen, er forsynet med påskrifterne af templets historie. Dette tempel er bygget i ægte Vijayanagara -stil, men man finder også indflydelsen fra Chalukyan -imperiet.

12. Malyavanta Raghunatha Swamy Temple:

Malyavanta Raghunatha Swamy Temple

Dette tempel, selvom det ikke er så populært som resten af ​​templerne i Hampi, er et smukt sted at besøge. Beliggende i en afstand af 3 km fra hovedmarkedet i Hampi, er templet dedikeret til tilbedelse af Lord Rama i form af Malyavanta Raghunatha Swamy. Det fortælles, at templet er det samme sted, hvor Lord Rama og hans bror Lakshmana opholdt sig under deres ekspedition for at finde Seeta.

Hampi har siden da været opdaget fra ruinerne tiltrukket mange nationale og internationale turister. Hver tomme af dette sted taler for den herlighed, det engang var vidne til. Der er bestemt et mysterium om dette sted, som får enhver turist til at besøge Hampi igen og igen. Ruinerne ser ud til at fortælle historier om deres fortids herlige historie. Disse majestætiske ruiner er et utroligt syn at se, og man skal kun besøge disse templer for at værdsætte deres skønhed, da ingen ord kan beskrive dem.