9 Toptempler i Chennai for at vække din sjæl

En af de mest unikke byer i Indien, Chennai har en stemning, der er meget forskellig fra de andre. Her kan du finde en magisk blanding af det traditionelle og det moderne. Selvom det er kosmopolitisk, stråler det af kultur, kunst og klassiske danseformer. Faktisk er Chennai verdensberømt for Bharatnatyam! Det er et paradis for rejsende, der søger indsigt i traditioner og skikke i hinduistisk mytologi og religion.

Virkelig en by med templer, uanset om det kun er en rejsende eller faktisk religiøs, kan du vælge en tempeltur, når du er i Chennai. Hvis det er arkitektonisk ekspertise, der begejstrer dig, kan du besøge Kapaleeshwarar -templet for dets dravidiske håndværk. Eller hvad med at bede til alle de otte former for gudinde Lakshmi ved Ashtalakshmi -templet? En loyal hengiven af ​​Lord Krishna? Det berømte Parthsarthyswamy -tempel vil helt sikkert fylde dig med ro og fred som sjældent før! Hvad mere? Det sydlige Indien er kendt som stedet at finde dit åndelige selv og med rette. Historisk set blev forekomsten af ​​fremkomsten af ​​Cholas-, Pandvas- eller Pallavas -dynastierne i denne region bragt sammen med opførelsen af ​​et utal af templer til en række guder og gudinder her. Chennai er desuden kendt som porten til dette sydlige Indien og den religiøse opvågning. Det er grunden til, at byen år efter år er vidne til tusinder af hengivne, der stiller sig ved portene til disse templer i byen Chennai. Du behøver dog ikke at blive overvældet, hende

e er en udtømmende liste over de hinduistiske templer i Chennai og også rundt i byen for at få sorteret dine rejseplaner.

Hvis du er religiøs og håber at besøge nogle smukke templer, bør Chennai være stedet for dig. Templerne her er en legemliggørelse af den hinduistiske tros kultur, skikke og spiritualitet og er kendt for deres rige mytologi, traditioner og de tusinder af hengivne, der hvert år trænger sig her for at få et glimt af guderne og gudinderne. Nogle af de mest berømte templer i Chennai er virkelig et besøg værd.

Mest berømte templer i Chennai:

Her er vi kommet med en liste over de bedste templer i nærheden af ​​Chennai, som du skal besøge på din næste tur til byen.

1. Adeeswar Temple:

templer i chennai

Adeeswar -templet i Chennai er en nøjagtig kopi af det berømte tempel i Kerala ved navn Sabari Malai, hvor Lord Ayyappa tilbedes. Dette tempel er et af de fineste og mest prestigefyldte i byen og topper vores liste over must-besøg. Det ligger kun 9 km fra byen ved landsbyen Polal. Det er ekstremt populært blandt Jains i hele Indien. Faktisk markerer det rødderne til jainismen i Tamil Nadu -staten. Det er afsat til Adi Bhagwan, også kendt som Adeeswar eller Adi Jain.

 • Adresse: Red hill Lake GST Road, Balaji Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017
 • Tidspunkter: 06.00-20.30
 • Dress code: Ingen særlige krav som sådan, men anstændigt, traditionelt tøj tilskyndes på tværs af alle templer i det sydlige Indien.
 • Ca. Besøgets varighed: 1 time
 • Sådan når du: Beliggende 9 km fra byen ved landsbyen Polal. Godt forbundet på vej, så det er muligt at leje en taxa til templet.
 • Temple websted: NA
 • Bedste tidspunkt at besøge:?
 • Andre attraktioner: Iskon -templet og den armenske kirke ligger i nærheden

2. Kapaleeshwar -templet:

Kapaleeshwar -templet blev bygget i det 7. århundrede som en dedikation til den hinduistiske gudinde ved navn Karpagambal. Denne gudinde er en anden form for Parvati, som også anerkendes som Durga eller Shivas kone. Templet ligger i Mylapore i Chennai og er virkelig eksotisk og smukt i udseende. Arkitekturen og gopuraen er en farverig godbid for øjnene. Det har også en stor tank på vest og er omgivet af brede gader på alle fire sider. Hele udsigten er ekstremt fortryllende. Faktisk er den dravidiske form for dens arkitektur det, der tiltrækker tusindvis af historikere og rejsejunkier år for år til denne guddommelige placering. Templet udfører seks daglige pujas. Aftenpujaen er den smukkeste oplevelse, da Shodasa Upacharas med vinkning af lys udføres.

 • Adresse: Kapaleesvarar Sannadhi Street, Vinayaka Nagar Colony, Mylapore, Chennai, Tamil Nadu 600004
 • Tidspunkter: Puja -tjenester kl. 5, 6, 8, 8, 12 og 21. Templet er åbent fra 6:00 til 13:00 og 16:00 til 20:00 hele året.
 • Dress code: Traditionel påklædning opfordres
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Chennai lufthavn ligger 16 km væk. Temple er 6,4 km væk fra Chennai Hovedbanegård med tog, der kører hvert 15. minut til Mylapore. En direkte bus er også tilgængelig.
 • Temple websted: http://kapaleeswarartemple.com/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Nymåne, fuldmåne og Pradhosa -dag (13. fuldmånedag) – særlig service og masser af hengivne. De er også vært for en 10-dages festival (Panguni Peruvizha) i marts-april, hvilket er en værdsat oplevelse at tjene.
 • Andre attraktioner: Gaudiya Mutt, St. George’s Cathedral og Sri Parthasarathy Temple er ret tæt på. Du kan også udforske Mylapore -området og shoppe på Luz -hjørnet, et af de ældste shoppingområder.

3. Parathasarthy -tempel:

Parthasarathy -templet er Lord Krishnas berømte tempel. Det blev bygget i det 8. århundrede i Triplicane, Chennai. Ordet Parathasarthy betyder vognmand af den berømte mytologiske karakter Arjuna. Templets struktur er ganske ekstravagant, og dette tempel tjener som en af ​​de bedste tempelskabeloner for stil, teknik og billedsprog. Det er en af ​​de ældste strukturer i Chennai. Gopuram (tårne) og mandapas (søjler) er dygtigt udskåret og er typisk repræsentative for standard sydindiske templer. At besøge dette tempel vil helt sikkert blive en vidunderlig oplevelse, da det også findes på listen over de bedste templer i Chennai.

 • Adresse: Singarachari Street, Chennai 600005, Indien
 • Tidspunkter: 06.00 – 20.00.
 • Dress code: Undgå at kort eller hud viser tøj. Anstændigt fritidstøj eller traditionel kan fungere.
 • Ca. Besøgets varighed: <1 time
 • Sådan når du: Triplicane og Vivekanandar Illam er de nærmeste busstationer. Triplicane er godt forbundet med veje. Templet er 4Kms fra Chennai hovedbanegård.
 • Temple websted: http://www.sriparthasarathytemple.tnhrce.in/index.html
 • Bedste tidspunkt at besøge: Templet er vært for mange festivaler, såsom den 10-dages forårsfestival (SRI GAJENDRA VARADAR UTHSAVAM), sommerfestivalen og flydefestivalen. Bedst at besøge i den tamilske måned Chittirai (april -maj), når den store festival for gudinden afholdes.
 • Andre attraktioner: Marina Beach ligger kun 0,8 km væk, så du kan udforske.

4. Ayyappan -templet:

På listen over ayyappa -templer i Chennai er Ayyappan -templet et dedikeret til den hinduistiske gud Lord Ayyapan. Dette er det første tempel, der blev dedikeret til ham. Det rummer også afguderne Lord Vinayaka og Lord Subramanian. Templet er virkelig kunstnerisk og smukt i udseende. Smukke udskæringer og malerier og en velholdt og ren præmis gør det til et tiltalende besøg for alle. Ayyappa -hengivne ses at myldre i dette tempel på grund af dets enkelhed og ægthed. Det følger de traditionelle tjenester udført ved Kerela -stilens ayapppan -templer. Arkitekturen er også lavet omkring den typiske Kerela -fornemmelse og praksis, herunder de 18 trin til helligdommen. En kæmpe meditationshal huser pilgrimme under festivaler vidne til musikforestillinger og begivenheder. Let tilgængeligt, i hjertet af byen og helt fredeligt, det er et godt sted at gå til, hvis du håber at udforske mere af Kerela -kulturen.

 • Adresse: 18, SIR MADHAVAN ROAD, MAHALINGAPURAM, NUNGAMBAKKAM, CHENNAI 600 034.
 • Tidspunkter: 04.00 – 11.00 og 17.00 – 21.00
 • Dress code: Anstændig traditionel påklædning er mest velegnet
 • Ca. Besøgets varighed: 1 time
 • Sådan når du: let tilgængelig fra bybus eller MRT fra alle dele af Chennai. Den nærmeste station er Kodambakkam (1 km eller 5 minutters autotur fra templet).
 • Temple websted: http://www.ayyappantemplesabs.org/index.php
 • Bedste tidspunkt at besøge: Overfyldt, men kendt for at være meget lovende i Mandala pooja -månederne. 27. – 29. december er deres tempel Utsav.
 • Andre attraktioner: Jagannath -templet, Kanathuris 2,9 km væk.

5. Shirdi Sai Baba -templet:

Dette er et velkendt Sai Baba -tempel i Chennai, som ligger i Mylapore. Det blev bygget i kærligt minde om den store Sai Baba og er lavet af ren hvid marmor. En gylden bue sidder på toppen af ​​helligdommens væg. Templet er blandt de to helligdomme, der er blevet struktureret i hans navn i byen. Denne blev bygget i 1952 af Narasimhaswami, en loyal hengiven af ​​Sai Baba. En købmand fra Chettiar donerede et beløb til byggeriet, og siden er det blevet et af de mest pålidelige tilbedelsessteder. I modsætning til andre steder har hengivne lov til at røre sai baba -idolet. Der er en hellig ild, der tændes kontinuerligt, og Agni puja udføres om søndagen. Hengivne kan også tilbyde guirlander og tøj til deres guddom. En helt særlig omtale om dette tempel er, at det også glæder sig over og opretholder forskellige religiøse trosretninger og overbevisninger. De tillader ikke kun tilhængere af de andre religioner at komme ind, men har også ordninger for dem at følge deres tro, mens de stadig besøger Sai Baba. Hver torsdag læses Koranen

ud af en muslimsk helgen klokken 16.30 og hver søndag læses Bibelen højt. Hvis dette nu ikke får templet til at skille sig ud, hvad kan så muligvis? Templet bør absolut besøges af alle dem, der betragter sig selv som trofaste tilhængere af Sai Baba.

 • Adresse: 51B, V C Garden Street, Alamelu Mangapuram, Mylapore, Chennai – 600 004.
 • Tidspunkter: 05.00 – 13.00 og 16.00 – 21.00 hver dag undtagen torsdag. På torsdage er tidspunkterne fra 05:00 til 22:30.
 • Dress code: Ingen dresscode som sådan, men anstændig påklædning tilskyndes
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: let tilgængelig via vej og busser, som ligger helt i centrum. Dens 500 meter væk fra Thiru Mayilai lokale togstoppested.
 • Temple websted: https://www.facebook.com/pg/SaiMandhiratMylapore
 • Bedste tidspunkt at besøge: Hver torsdag som templet er vært for bhajans og annadhanam (fest hvor 1500 mennesker spiser) nyder en betydelig skare af hengivne. Ram Navami (når hengivne fejrer Sai Babas fødselsdag), Navaratri og Vijaya Dashmi fejres også i stor stil.
 • Andre attraktioner: Ramakrishna -templet er i nærheden. Nyd og udforsk Mylapore -området (muligheder for shopping og spisning).

6. Kalikambal -templet:

Tempelet blev dedikeret til de hinduistiske guder Kaligambal og Kamateswarar, og blev oprindeligt bygget på kysten, men blev flyttet i år 1640. Det er nu et af de største historiske templer i Chennai og ligger nu på en summende finansgade. Dette sted er kendt for sit besøg af den store Maratha -hersker, Shivaji, der kom hertil for at tilbede den 3. oktober 1667. Templet har stor historisk betydning og har et stort antal hengivne, turister og besøgende, der kommer her hvert år. Det siges, at den engang hårde form for guddom nu er blevet erstattet af en roligere form, gudinden Kamakshi. Dette er et andet gammelt tempel i Chennai.

 • Adresse: 212, Thambu Chetty Street, Near DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • Tidspunkter: 05.00 – 12.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: Nemt traditionelt slid ville fungere bedst
 • Ca. Besøgets varighed: Cirka 1-2 timer
 • Sådan når du: Let tilgængelig via vej fra alle dele af Chennai. Metrobusforbindelser og tog kan aflevere dig på Chennai Beach Togstationer, dvs. kun omkring 500m-1Km fra templet. Biler, førerhuse og rickshaws findes bekvemt i nærheden af ​​templet.
 • Temple websted: Ikke relevant
 • Bedste tidspunkt at besøge: Vaisaki, når Kinni Ther -optoget finder sted. Navaratri fejres også unikt i templet.
 • Andre attraktioner: Udforsk Burma Bazaar, der er berømt for udenlandske varer, papirvarer, metaller, hardware osv. Til engrospriser. Du kan også tjekke Chennai havn, der ligger kun 1,6 km væk.

7. Ashtalakshmi -templet:

Ashtalakshmi-templet er et velkendt og etableret tempel i Chennai. Det er dedikeret til gudinden Lakshmi, der er konsort af Lord Vishnu. Hun er guddom for rigdom og viden. Astha står som en betegnelse for en af ​​de otte former for denne smukke gudinde og er et rigt tempel at besøge. Templet ligger kun få meter fra Basant Beach. Således gør den smukke Bengalske kystindstilling atmosfæren endnu mere fascinerende. Selve templet er smukt udført med etager i flerfarver, og strukturen blev designet til at ligne det hellige symbol på ‘Om’. Hvad mere? Man kan høre bølgernes brusende lyd, selvom de går tabt i denne guddommelige omgivelser.

 • Adresse: 212, Thambu Chetty Street, Near DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • Tidspunkter: 06.30 – 12.00 og 16.00 – 21.00. Fredage – søndage, morgentimerne forlænges til kl.
 • Dress code: Beskeden tøj. Undgå kort tøj, og prøv at klæde dig konservativt.
 • Ca. Besøgets varighed: Cirka 1-2 timer
 • Sådan når du: Let tilgængelig via vej og omkring 10 km fra byens centrum. Man kan leje en taxa til templet og nå med største lethed.
 • Temple websted: http://ashtalakshmitemple.tnhrce.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Navaratri, Deepavali og Sri Krishna Jayanti er vidne til særlige festligheder og indretning i templet. Hvis du leder efter det bedste vejr, kan du besøge mellem november og februar. Hvis du vil flygte fra mængden, skal du planlægge tidlige morgener eller søndage.
 • Andre attraktioner: Marundeeswarar -templet ligger kun 1 km væk. Du kan også besøge Elliot Beach, 1 km væk. Hvad med at lære at lave traditionel sydindisk mad efter dit besøg i templet? Du kan arrangere en undervisning på kun 0,6 km væk på Traveling Spoon.

8. Madhya Kailash -templet:

På listen over Shiva -templer i Chennai er Madhya Kailash -templet et. Dette er et smukt tempelkompleks i Chennai. Det er også kendt som Nuddukayilai på tamilsk og repræsenterer hinduismens enorme og rige kultur og historie. Venkata Ananda Vinayakar er hovedguddommen omgivet af helligdomme fra Lord Shiva, Surya, Devi og Vishnu. Vinayaka er en form for ‘Om’, og for at fejre det er de berømte otte klokker blevet inkorporeret i templet. Templet er blevet berømt for sit ‘Adhyantha Prabhu’ idol. Den særlige egenskab ved denne gud er, at den manifesterer Lord Ganesha i sin højre ramme og Lord Hanuman i sin venstre. Arkitekturen er fremragende, og udseendet af dette tempel er storslået. På Vinayaka Chaturthi -dagen falder solstrålerne på hovedidolet, hvilket gør templet endnu mere lovende og berømt. Interiøret er smukt og fredeligt.

 • Adresse: Sardar Patel Rd, Sriram Nagar, Tharamani, Chennai, Tamil Nadu 600113
 • Tidspunkter: 05:30 – 12:00 og 16:00 – 20:00
 • Dress code: Beskeden tøj, traditionelt tøj ville fungere.
 • Ca. Besøgets varighed: 1 time
 • Sådan når du: Let tilgængelig via vej. Kasturba Nagar banegård er den nærmeste for dem, der tager et tog. Lej en taxa eller MTC -busser til dette tempel.
 • Temple websted: http://www.mkpk.vanamali.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: På Vinayak Chaturthi
 • Andre attraktioner: Indian Institute of Technology ligger kun 1,15 km væk, og Guindy National Park ligger kun 2,7 km derfra.

9. Vadapalani Murugan Temple:

Dette tempel begyndte lige som et stråtækt skur, da det blev bygget i omkring 1890. Det nyder således meget historie og fremtrædende plads. På listen over templer i Chennai til ægteskab er Vadapalani Murugan -templet en vigtig. Det er et berømt Murugan -tempel i Chennai. De fleste af tamilierne kan lide at få vielsesceremonier her med omkring 7000 par, der går ind for det samme hvert år. Bortset fra at være et populært hotspot for ægteskaber, har det vundet popularitet på grund af dets protektion af biografstjerner. Det er en almindelig begivenhed, at sydindiske skuespillere kommer for at bede deres bønner her inden en filmudgivelse. Det er også på listen over gamle templer, der skal besøges i Chennai på grund af dets rige arv på omkring 125 år. Turister og hengivne er altid kendt for at besøge templet. Templet er virkelig vidunderligt!

 • Adresse: Palani Andavar Koil St, Vadapalani, Chennai, Tamil Nadu 600026
 • Tidspunkter: 05.00 – 12.00 og 16.00 – 21.00
 • Dress code: Anstændigt, afslappet eller traditionelt tøj
 • Ca. Besøgets varighed: 1-2 timer
 • Sådan når du: Chennai Central og Egmore station er den nærmeste for dem, der tager et tog. Både lufthavnen og stationen er omkring 40 minutters kørsel. Lej en taxa eller bus til dette tempel.
 • Temple websted: http://vadapalaniandavartemple.tnhrce.in/
 • Bedste tidspunkt at besøge: Brahmotsav fejres storslået i 11 dage i løbet af Vaikasi -måneden.
 • Andre attraktioner: Forum mall ligger kun 0,4 km væk og en af ​​de nemmeste måder at shoppe på i Chennai

Så gør dig klar til at planlægge Chennai som dit næste stop for at finde din egen følelse af trøst! Et land med smukke strande, hjertevarme sydindiske karryretter og en kultur, der skriger traditioner frem. Chennai har så meget at tilbyde, men nu ved du, hvad der virkelig får det til at krydse af for dem, der leder efter endnu mere. Historikere, religiøse troende og beundrere af indviklet arkitektur i hjertet – Chennai får din verden til at gå rundt! Med sit store udvalg af templer er der bare så meget at suge i. Tilby dine bønner til dine mest ærede guder og specifikt til dem, du har tro på. Gape i ærefrygt over de store strukturer, der er udført så dygtigt, beundre håndværket af vores gamle forfædre og få et indblik i den hinduistiske kultur og traditioner som aldrig før. Find dig selv fortabt i guddommelighed, og hvem ved, du opdager måske bare et åndeligt jeg, som du aldrig vidste eksisterede!

Brug denne sjove liste til allerede at starte din pilgrimsrejse i og omkring Chennai. Del dine oplevelser, så vi kan tilføre endnu mere værdi for vores fremtidige læsere. Vi elsker altid at høre fra dig. Glade rejser og meget kærlighed!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvilket tempel i Chennai er kendt for at tiltrække den maksimale skare på årsbasis?

Thirumala Thirupathi Devasthanam beliggende ved bredden af ​​Sri Swami Pushkaarini. Det er populært for at have det maksimale fodfald i løbet af året. Templet har især travlt under festivaler, helligdage og om lørdagen. Det er kendt som mini Tirupathi i Chennai, og både hengivne og turister står i kø for at trængte i lokalerne for at få et glimt. Gopuramerne, vægge og søjler skriger udsøgt designet arkitektur og udskæringer. Lord Venkatachalapathi -helligdommen her ligner også meget på Tirupathi.

2. Vidste du, at der er et specifikt tempel i Chennai, der er dedikeret til ‘medicinens gud’ og især til syge eller syge?

Ja, Marundheeswarar -templet er virkelig en af ​​slagsen, hvor du finder tonsvis af hengivne, der lider af forskellige lidelser og tilbyder deres bønner med håb om at komme sig og føle sig bedre. Her tilbedes Lord Shiva som Lord Marundheeswarar – helbreder for alle lidelser, og som ville undervise i magiske medicinpraksis. Således er dette tempel kendt for sin magt til at helbrede sine hengivnes helbredsproblemer.

3. Hvilke templer i Chennai er struktureret i dravidisk arkitektur?

Forestil dig pyramideformede tårne ​​og en palet af sandsten, granit eller fedtsten. Det er præcis, hvad dravidisk arkitektur handler om. Typisk for sydindiske tempelstile, men alligevel så iboende fantastisk for øjet. Historikerne og arkitekturbesatte ved lige, hvad vi er besat af. Kapaleshwar -templet i Chennai er kendt for at være symbolet på dravidisk arkitektur generelt. Det er mildest talt storslået og et must -besøg kun for at beundre dets håndværk, om ikke andet. Andre Chennai -templer følger dog også Dravidian -stilen. Kandakottam -templet i George Town er et andet smukt eksemplar.