12 híres templom Kolkata részletekkel

Kolkata, Nyugat -Bengália szerves része, egy nagyvárosi város, a modernizáció városa, a kora reggeli vermillion -fellegek a folyó medrével szemben, a mindennapi élet nyüzsgése és nyüzsgése. Kolkata egy nyüzsgő város, amely az utolsó maradványokhoz ragaszkodó kultúrtörténetekből épül fel..

Valójában Kolkata neve a Kalighat szóból származik, amely gál volt Kali istennő számára. Itt található az egyik 51 indiai Shaktipeetham, ahol azt mondják, hogy a levágott Sati testrészei. A technológia és az urbanizáció között egy dolog, ami örökké stagnált, az Isten iránti szeretet és odaadás volt, és áldást kaptunk az öröm isteni városa alatt. Az etnikai hovatartozás és a kultúra gazdag öröksége népi hiedelmekkel keveredve mély odaadást épített az elménkbe, ezért Kolkata számos templom központja is, a templomok a hindu istenek háza. Annak ellenére, hogy isteneinknek és istennőinknek számtalan alapjuk van, a templomok, legyen az isteni bálvány vagy a gyönyörű dekoráció, valóban megérnek látogatást. Ez a cikk feltárja Kolkata összes templomlistáját.

12 kötelező templom Kolkata képekkel:

1. Kalighat templom:

templomok Kolkatában

A nyüzsgő város kellős közepén lökdösődő templom, a dél -kolkatai Kalighat nemcsak a templomba özönlő, mindennapos tömeges tömegről híres, hanem élénk múltjáról is, ahol úgy vélik, hogy a bálványban lakó istennő az egyik minden idők legélénkebb és legélénkebb istennője. A Kali istennő előtt tisztelgő Kalighat templom hatalmas tömeget vonz minden nap.

2. Kalibari -tó:

Kalibari -tó

A Kali istennő egy másik formája, a karunamoyee istennő ebben a templomban található, amely Kolkata déli sugárútján található. Haripada Chakraborty, aki intenzív imádója és hívője volt Kali istennőnek, létrehozta ezt a templomot. A szóbeszéd ezt a helyet Kalibari -tónak nevezi, de az igazi név Sree Sree 108 Karunamoyee Kalimata Mandir.

3. Dakshineshwar Kali templom:

Dakshineshwar Kali templom

Az Öröm városát csak néhány méterre legelteti Dakshineshwar a Hooghly folyó partján, amely a város egyik legismertebb temploma, amely több ezer hívőt vonz egész hónapban. Kötelező látogatás a vallási rajongók számára, amikor Kolkata, Dakshineshwar egy Kali templom, amely valószínűleg minden idők egyik legfogadékonyabb és élő istensége..

4. Belur Math:

Belur Math

A Belur Math egy másik kötelező hely, amelyet Kolkata városában kell meglátogatnia. Ismét a Hooghly folyó partján, Dakshineshwarral szemben található a Belur Math, amelyet az odaadó Swami Vivekananda alapított Ramkrishna Paramhansa emlékére. Ha az építészet és a környező táj nem zavar, akkor az iszlám, a hindu és a keresztény motívumok egyedi biztosítéka biztosan.

5. Birla Temple Kolkata:

Birla Temple Kolkata

Elegáns, világos fehér márvány szerkezetű templom látható a Ballygunge -n, az Ashutosh Chowdhury sugárúton, amelyet a gazdag ipari család, Birlas épített. A templom úgy épült, hogy menedéket adjon Lord Krisnának és feleségének, Radhának, az indiai nép klasszikus párjának..

6. Pareshnath Jain Temple Kolkata:

Pareshnath Jain Temple Kolkata

Az egyik legmeglepőbb szépség, amely még mindig magasan és hatalmasan áll, a Pareshnath Jain templom Kolkata. A nyugodt környezet ötvözi a festői szépséget, amely nemcsak a hely építészetét, hanem a környező ragyogó kerteket is megdöbbenti. békés átjáró a forgalmas városból, ez a templom Pareshnath, a 23. Jain Tirthankar emlékére épült.

7. Kínai Kali templom:

Kínai Kali templom

Kali istennőt elsősorban hindu istennek tekintik, de ez a szokatlan kínai Kolkata Kali templom sokkal hűvösebb, mint egyszerűen egy istennő kali istentiszteleti hely. Ez a lenyűgöző templom valójában a kínaiak számára készült, ahol a papok kínai orientációjúak, és tipikus szombat esti kínai elvitelre szolgál, mint a Prasad.

8. Agni Mandir:

Agni Mandir

Az Agni mandir Kolkata egy élénk, vermillió vörösre festett templom, amelyet a Parsee hagyományai alapítottak és imádtak itt. A Parsee vallás úgy véli, hogy a tűz isteni erejében van, és ebből a felfogásból jött létre ez a megdöbbentő szépségű templom.

9. Sai Baba Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

A Sai Baba templom a B.T. Road és 2013 óta nyitva áll a nagyközönség előtt. A Kolkata -i Sai Baba hívek növekvő számával ez a templom mindig tele van emberekkel és nyüzsgő tevékenységekkel. Minden nap Puja -val és Arti -val kezdődik Babához, és hetente bhajanokat is tartanak, amelyek tele vannak energiával. Az esti artit kötelezően meg kell látogatni a templomban.

10. Shiva templom Kolkatában:

Sai Baba Temple Kolkata

A Tarakeshwar templom Kolkatában az egyik legnépszerűbb isteni célpont. Ez a templom Lord Shiva szent lakhelye, és Bharamalla király alapította 1729 -ben. A templom a Tarakeshwar vasútállomás közelében található, és egy királyi palota is szomszédos vele. A templom általában nagyon zsúfolt, és a Shivaratri -n hatalmas bhakták sora várja, hogy megpillanthassák kedvenc Istenüket.

11. Buddhista templom Kolkatában:

Sai Baba Temple Kolkata

A Nipponzan Myohoji buddhista templom Kolkata egyik leglátogatottabb helye. Ez egy gyönyörű szerkezet, és Kolkata déli részén található. A tejfehér épületet Nichidatsu Fujii építette, aki a tisztelt buddhista szerzetes, Nichiren tanítványa volt. Ez a csodálatos templom arany szegéllyel rendelkezik a fehér szerkezeten, és arany sztúpája van.

12. ISKCON Temple Kolkata:

Sai Baba Temple Kolkata

Az ISKCON templom Kolkatában a nyüzsgő város egyik legnyugodtabb és legboldogabb helye. Békét és átláthatóságot kínál Kolkata kaotikus élete közepette. Kolkata Srila Swami Prabhupada születési helye, ez a templom India első ISKCON központja, amelyet 1970 -ben alapítottak. A templom mindeddig mindig tele van bhakták énekeivel és bhajanjaival, akik mélyen elmerülnek a szépségben a templomból.

Kolkata India egyik legforgalmasabb városa. A népesség, az elfoglalt élet és a szennyezés miatt a város borongós és kaotikus. Ezek a templomok megmentői a városlakóknak, akik meg akarják törni hétköznapi életük monotóniáját, és szeretnének egy pillanatra békét szerezni. E templomok mindegyike a maga módján jelentős, és lehetőséget kínál a szenteknek, hogy személyes idejüket az istenivel töltsék. Annak ellenére, hogy a templomokban nagy tömeg van, a bálvány egy pillantása biztosan békével tölti el szívünket.