9 híres buddhista templom Indiában képekkel

A buddhizmus a világ egyik fő vallása, és számos országban uralkodó. Siddhartha Gautama tanításain alapul, aki Lord Buddha néven vált ismertté, miután elérte a megvilágosodást a Kr. U. A buddhista templomok nemcsak Indiában népszerűek, hanem olyan országokban is híresek, mint Nepál, Korea és Thaiföld. A templomok művésziek, és különböző stílusokban és mintákban készülnek. Csak abban az esetben, ha azt tervezi, hogy meglátogat néhány buddhista templomot Indiában ezen az ünnepi szezonban, győződjön meg róla, hogy megpillantja néhány, a következő néhány bekezdésben felsorolt ​​templomot.

Híres buddhista templomok Indiában:

Mahabodhi templom:

Híres buddhista templomok Indiában

A Mahabodhi templom a bihari Bodh Gaya -ban található, és a buddhizmus egyik legfontosabb és legszentebb templomának tekintik, mivel ez az a hely, ahol Siddhartha Gautama elérte a megvilágosodást az ősi Bodhi fa alatt ülve. A templom építészete gyönyörű, és egyértelműen tükrözi a buddhizmus különböző szokásait, kultúráját és hagyományait.

Mahaparinirvana templom:

Híres buddhista templomok Indiában-Mahaparinirvana templom

A Mahaparinirvana templom Kushinagarban található, amely Uttar Pradesh államban található, országunk északi részén. A fekvő Buddha hat méter hosszú szobrából áll. A Chunar homokkőbe faragták, és sikeresen mutatja Buddha haldokló korát.

Ramabhar Stupa templom:

Híres buddhista templomok Indiában-Ramabhar Stupa templom

A Ramabhar Stupa templom körülbelül 1,5 km -re található a Mahaparinirvana templomtól. Körülbelül 49 méter magas és különleges jelentőséggel bír, mivel ez volt az a hely, ahol az Úr Buddhát elhamvasztották. Ennek a sztúpának a megjelenése meglehetősen gazdag, dicsőséges és vonzó.

Namdroling Nyingmapa tibeti kolostor és arany templom:

Híres buddhista templomok Indiában-Namdroling Nyingmapa tibeti kolostor

Ez a kolostor és templom Karnatakában található, és nem szabad kihagyni. Az imatermet aranyba faragták, és a látvány szinte lenyűgöző. A Buddha két aranyszobra is elbűvölő és gyönyörű megjelenésű.

Dhamekha sztúpa:

Híres buddhista templomok Indiában-Dhamekha Stupa

A Dhamekha sztúpa Sarnath egyik legszebb és legszebb temploma. 500 -ban épült, és minden évben zarándokok és bhakták ezrei veszik körül ezt a helyet, hogy imádják a nagy Buddhát.

Parinivara templom:

Híres buddhista templomok India-Parinivara templomában

A Kushinagar Parinivara temploma ma az egyik legfontosabb és legfontosabb turisztikai látványosság. Ez a buddhista templom ősi, gyönyörű és nagyon jól felépített. Nagy történelmi jelentőségű, és mindenképpen érdemes meglátogatni.

Wat Thai templom:

Híres buddhista templomok Indiában-Wat Thai templom

A Wat Thai templom India egyik legkülönlegesebb buddhista temploma. A nagy Bhumibol király győzelmének ünneplésére építették. Ezt a templomot nem szabad kihagyni, különösen festői szépsége és varázsa miatt.

Ladakh buddhista templomai:

Híres buddhista templomok Indiában-Ladakh buddhista templomai

Ladakh buddhista templomairól és kolostorairól ismert. E templomok építészete, stílusa és festése teljesen ragyogó. A régió templomainak látogatása minden bizonnyal csodálatos és gyümölcsöző élmény lesz. Erősen képviselik a buddhista vallás kultúráját, stílusát és hagyományait. A legtöbb templomot kertek veszik körül, amelyek olyan természetesek és gyönyörűek. Az idejövetel teljesen új élményt nyújt.

Delhi buddhista templomai:

Híres buddhista templomok Indiában-buddhista templomok Delhiben

Delhi buddhista templomai élénkek, színesek, szentek és csodálatosak. A Buddha arany képe, amely ezekben a templomokban található, biztosan leesik az állkapcsát. Szimbolizálják azt a szellemiséget, a nyugodt és kellemes természetet is, amelyről ez a vallás tanít. Az itteni templomok híresek és évente több ezren látogatják őket.