9 legjobb templom Chennaiban, hogy felébressze a lelkét

India egyik legkülönlegesebb városa, Chennai hangulata nagyon különbözik a többitől. Itt megtalálhatja a hagyományos és a modern varázslatos keverékét. Annak ellenére, hogy kozmopolita, sugárzik a kultúrából, a művészetekből és a klasszikus táncformákból. Valójában Chennai világhírű Bharatnatyamról! Ez egy paradicsom az utazók számára, akik betekintést keresnek a hindu mitológia és vallás hagyományaiba és szokásaiba.

Valóban a templomok városa, akár utazó, akár vallásos, választhat egy templomi túrát Chennai -ban. Ha az építészeti kiválóság izgat, akkor látogasson el a Kapaleeshwarar templomba, ahol dravid kivitelezésű. Vagy mit szólnál hozzá, ha imádkoznál Lakshmi istennő mind a nyolc formájához Ashtalakshmi templomban? Az Úr Krisna hű bhaktája? A híres Parthsarthyswamy templom minden bizonnyal olyan nyugalommal és békével tölt majd el, mint korábban ritkán! Mi több? Dél -India ismert hely, ahol lelki éned megtalálható, és helyesen. A történelemben szorgalmazott, hogy a Cholas, Pandvas vagy Pallavas dinasztiák megjelenése ezen a vidéken számtalan templom építését hozta magával a különféle istenek és istennők számára. Chennai ezen túlmenően Dél -India és a vallási ébredés kapujaként ismert. Ez az oka annak, hogy a város évről évre tanúja annak, hogy bhakták ezrei sorakoznak fel e templomok kapujában Chennai városában. Azonban nem kell túlterhelnie magát, ő

e egy kimerítő lista a hindu templomokról Chennai -ban és az egész városban, hogy rendezze utazási terveit.

Ha vallásos vagy, és abban reménykedsz, hogy meglátogatsz néhány gyönyörű templomot, akkor Chennai legyen a hely számodra. Az itt található templomok a hindu hit kultúrájának, szokásainak és szellemiségének megtestesítői, és gazdag mitológiájukról, hagyományaikról és a bhakták ezreiről ismertek, akik minden évben itt tolongnak, hogy megpillanthassák az isteneket és istennőket. Chennai néhány leghíresebb temploma valóban megér egy látogatást.

A leghíresebb templomok Chennai -ban:

Itt összeállítottuk a Chennai közelében található legnépszerűbb templomok listáját, amelyeket a következő városnézés során meg kell látogatnia.

1. Adeeswar templom:

templomok Chennai -ban

A Chennai Adeeswar -templom a másolata a híres keralai templomnak, Sabari Malai -nak, ahol Lord Ayyappát imádják. Ez a templom a város egyik legszebb és legrangosabb temploma, és a kötelező látogatások listájának élén áll. Mindössze 9 km -re található a várostól, Polal faluban. Rendkívül népszerű a dzsainok körében Indiában. Valójában ez jelzi a dzsainizmus gyökereit a Tamil Nadu államban. Adi Bhagwan -nak szentelték, más néven Adeeswar vagy Adi Jain.

 • Cím: Red hill Lake GST Road, Balaji Nagar, Chennai, Tamil Nadu 600017
 • Időpontok: 6: 00–20: 30
 • Kötelező viselet: Semmilyen különleges követelmény, de tisztességes, hagyományos ruházat nem ajánlott minden dél -indiai templomban.
 • Kb. Látogatás időtartama: 1 óra
 • Hogyan lehet elérni: 9 km -re található a várostól, Polal faluban. Közúton jól összekötve, így taxit lehet bérelni a templomhoz.
 • Templom honlapja: NA
 • A legjobb idő a látogatásra:?
 • Egyéb látnivalók: Az Iskon templom és az örmény templom a közelben találhatók

2. Kapaleeshwar templom:

A Kapaleeshwar templomot a 7. században építették, a Karpagambal nevű hindu istennő tiszteletére. Ez az istennő Parvati egy másik formája, akit Durga vagy Shiva feleségeként is elismertek. A templom a Chennai -i Mylapore -ban található, és valóban egzotikus és gyönyörű megjelenésű. Az építészet és a gopura színes élvezet a szemnek. Nyugatán is van egy nagy tankja, és mind a négy oldalán széles utcák veszik körül. Az egész kilátás rendkívül elbűvölő. Valójában építészetének dravid formája az, ami történészek és utazók kedvelőinek ezreit vonzza évről évre erre az isteni helyre. A templom napi hat pudzsát vezet. Az esti pudzsa a legszebb élmény, amikor a Shodasa Upacharas -t lámpákkal integetik.

 • Cím: Kapaleesvarar Sannadhi Street, Vinayaka Nagar Colony, Mylapore, Chennai, Tamil Nadu 600004
 • Időzítések: Puja járatok 5:00, 6:00, 8:00, 12:00 és 21:00. A templom egész évben 6: 00-13: 00 és 16: 00-20: 00 között tart nyitva.
 • Kötelező viselet: Hagyományos öltözék ösztönzése
 • Kb. Látogatás időtartama: 12 óra
 • Hogyan lehet elérni: A Chennai repülőtér 16 km -re fekszik. A templom 6,4 km -re található Chennai központi pályaudvarától, ahonnan 15 percenként indulnak vonatok Mylapore -ba. Közvetlen busz is rendelkezésre áll.
 • Templom honlapja: http://kapaleeswarartemple.com/
 • A legjobb idő a látogatásra: Újhold, telihold és Pradhosa napja (az új telihold 13. napja) – különleges szolgálat és rengeteg bhakta. Március-áprilisban 10 napos fesztiválnak is otthont adnak (Panguni Peruvizha), amely értékes tapasztalat..
 • Egyéb látnivalók: A Gaudiya Mutt, a Szent György -székesegyház és a Sri Parthasarathy -templom nagyon közel vannak. Fedezze fel Mylapore környékét, és vásároljon a Luz sarokban, az egyik legrégebbi bevásárlónegyedben.

3. Parathasarthy templom:

A Parthasarathy templom az Úr Krisna híres temploma. A 8. században épült, a Chennai-i Triplicane-ban. A Parathasarthy szó Arjuna híres mitológiai karakter szekerét jelenti. A templom felépítése meglehetősen extravagáns, és ez a templom a stílus, a technika és a képek egyik legjobb templomsablonjaként szolgál. Ez Chennai egyik legrégebbi építménye. A gopuram (tornyok) és a mandapák (oszlopok) ügyesen faragtak, és jellemzően a szokásos dél -indiai templomokat képviselik. A templom meglátogatása minden bizonnyal csodálatos élmény lesz, mivel a Chennai legjobb templomainak listáján is szerepel.

 • Cím: Singarachari Street, Chennai 600005, India
 • Időpontok: 6.00–20.00.
 • Kötelező viselet: Kerülje a rövid vagy bőrdarabokat. A tisztességes alkalmi viselet vagy a hagyományos működhet.
 • Kb. Látogatás időtartama: <1 óra
 • Hogyan lehet elérni: A Triplicane és a Vivekanandar Illam a legközelebbi buszmegállók. A Triplicane -t jól összekötik az utak. A templom 4Kms távolságra van a Chennai központi pályaudvartól.
 • Templom honlapja: http://www.sriparthasarathytemple.tnhrce.in/index.html
 • A legjobb idő a látogatásra: A templom számos fesztiválnak ad otthont, például a 10 napos tavaszi fesztiválnak (SRI GAJENDRA VARADAR UTHSAVAM), a nyári fesztiválnak és az úszófesztiválnak. A legjobb meglátogatni Chittirai tamil hónapjában (április -május), amikor az istennő nagy fesztiválját tartják.
 • Egyéb látnivalók: A Marina Beach mindössze 0,8 km -re található, hogy felfedezze.

4. Ayyappan templom:

A csennai ayyappa templomok listájában az Ayyappan templom az a hindu isten, Lord Ayyapan számára dedikált. Ez az első templom, amelyet neki szenteltek. Tartalmazza Lord Vinayaka és Lord Subramanian bálványait is. A templom valóban művészi és gyönyörű megjelenésű. A gyönyörű faragványok és festmények, valamint a jól karbantartott és tiszta helyiség mindenkit megnyerő látogatássá tesz. Látható, hogy az Ayyappa bhakták tolongják ezt a templomot egyszerűsége és hitelessége miatt. A Kerela stílusú ayapppan templomokban tartott hagyományos istentiszteleteket követi. Az építészet a jellegzetes Kerela hangulat és gyakorlat köré épül, beleértve a szentélyhez vezető 18 lépcsőt. Egy hatalmas meditációs terem zarándokokat tartogat a fesztiválok alatt, amelyeket zenei előadások és események tanúsítanak. Könnyen megközelíthető, a város szívében, és abszolút nyugodt, ez egy nagyszerű hely, ahová érdemes elmenni, ha többet szeretne felfedezni a Kerela kultúrában.

 • Cím: 18, SIR MADHAVAN ROAD, MAHALINGAPURAM, NUNGAMBAKKAM, CHENNAI 600 034.
 • Időpontok: 4: 00-11: 00 és 17: 00-21: 00
 • Kötelező viselet: A megfelelő, hagyományos öltözék a legalkalmasabb
 • Kb. Látogatás időtartama: 1 óra
 • Hogyan lehet elérni: könnyen megközelíthető városi busszal vagy MRT -vel Chennai minden részéről. A legközelebbi állomás a Kodambakkam (1 km-re vagy 5 perces autóútra a templomtól).
 • Templom honlapja: http://www.ayyappantemplesabs.org/index.php
 • A legjobb idő a látogatásra: Zsúfolt, de ismert, hogy nagyon kedvező a Mandala pooja hónapokban. December 27-29 -én a templomuk Utsav.
 • Egyéb látnivalók: A Jagannath templom, Kanathuris 2,9 km -re.

5. Shirdi Sai Baba templom:

Ez egy jól ismert Sai Baba templom Chennai -ban, amely Mylapore -ban található. A nagy Sai Baba szeretetteljes emlékére építették, és tiszta fehér márványból készült. A szentély falának tetején arany boltív áll. A templom a két szentély közé tartozik, amelyeket az ő nevére építettek a városban. Ezt 1952 -ben Narasimhaswami, Sai Baba hűséges híve építette. Egy chettiar kereskedő adományozott egy összeget az építkezéshez, és azóta az egyik legmegbízhatóbb istentiszteleti hely lett. Más helyekkel ellentétben itt a bhakták megérinthetik a sai baba bálványát. Van egy szent tűz, amely folyamatosan ég, és az Agni puja vasárnap történik. A bhakták füzéreket és ruhákat is kínálhatnak istenségüknek. Külön említést tesz erről a templomról, hogy üdvözli és fenntartja a különböző vallási hiedelmeket és hiedelmeket is. Nemcsak megengedik, hogy a többi vallás követői belépjenek, hanem intézkednek arról is, hogy kövessék hitüket, miközben Sai Babát látogatják. Minden csütörtök Korán olvasható

egy muszlim szent 16: 30 -kor és minden vasárnap hangosan olvassa a Bibliát. Ha ez nem teszi kiemelkedővé a templomot, akkor mi lehetséges? A templomot feltétlenül meg kell látogatnia mindazoknak, akik Sai Baba határozott követői.

 • Cím: 51B, V C Garden Street, Alamelu Mangapuram, Mylapore, Chennai – 600 004.
 • Időpontok: 5: 00-13: 00 és 16: 00-21: 00 minden nap csütörtök kivételével. Csütörtökön az időpontok 5:00 és 22:30 között vannak.
 • Kötelező viselet: Nincs öltözködési szabály, de tisztességes öltözék ösztönözni
 • Kb. Látogatás időtartama: 1-2 óra
 • Hogyan lehet elérni: könnyen megközelíthető közúton és busszal, mivel a központban található. 500 méterre van a Thiru Mayilai helyi vasútállomástól.
 • Templom honlapja: https://www.facebook.com/pg/SaiMandhiratMylapore
 • A legjobb idő a látogatásra: Minden csütörtökön, amikor a templomban bhajanokat és annadhanamokat rendeznek (ünnep, ahol 1500 ember eszik), jelentős bhakták tömegeit élvezik. Ram Navamit (amikor a bhakták Sai Baba születésnapját ünneplik), Navaratrit és Vijaya Dashmit is nagy módon ünneplik.
 • Egyéb látnivalók: A Ramakrishna templom a közelben van. Élvezze és fedezze fel Mylapore környékét (vásárlási és étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre).

6. Kalikambal templom:

A Kaligambal és Kamateswarar hindu istenségeknek szentelt templomot eredetileg a tengerparton építették, de 1640 -ben helyezték át. Chennai egyik legjelentősebb történelmi temploma, ma egy nyüzsgő pénzügyi utcában található. Ez a hely ismert a nagy marathi uralkodó, Shivaji látogatásáról, aki 1667. október 3 -án jött ide imádkozni. A templom nagy történelmi jelentőséggel bír, és minden évben sok bhaktát, turistát és látogatót látogat. Azt mondják, hogy az istenség egykor heves formáját most egy nyugodtabb forma, Kamakshi istennő váltotta fel. Ez egy másik ősi templom Chennai -ban.

 • Cím: 212, Thambu Chetty Street, Near DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • Időpontok: 5: 00-12: 00 és 16: 00-21: 00
 • Kötelező viselet: A nyugodt, hagyományos viselet a legjobb
 • Kb. Látogatás időtartama: 1-2 óra körül
 • Hogyan lehet elérni: Könnyen megközelíthető közúton Chennai minden részéről. A metró buszjáratok és vonatok a Chennai Beach vasútállomásokon szállhatnak le, azaz körülbelül 500-1 km-re a templomtól. Autók, taxik és riksa kényelmesen megtalálhatók a templom közelében.
 • Templom honlapja: N/A
 • A legjobb idő a látogatásra: Vaisaki, amikor a Kinni Ther felvonulásra kerül sor. A Navaratrit szintén egyedileg ünneplik a templomban.
 • Egyéb látnivalók: Fedezze fel a burmai bazárt, amely híres külföldi árukról, írószerekről, fémekről, hardverekről stb., Nagykereskedelmi áron. Megnézheti Chennai kikötőjét is, amely mindössze egy mérföldre található.

7. Ashtalakshmi templom:

Az Ashtalakshmi templom Chennai jól ismert és megalapozott temploma. Lakshmi istennőnek szentelték, aki Úr Visnu hitvese. Ő a gazdagság és a tudás istensége. Astha ennek a gyönyörű istennőnek a nyolc formájának egyike, és gazdag templom, amelyet valóban meg kell látogatni. A templom mindössze néhány méterre található a Basant strandtól. Így a Bengáli -öböl gyönyörű tengerparti környezete még varázslatosabbá teszi a légkört. Maga a templom vonzóan készült több színű réteggel, és a szerkezetet úgy tervezték, hogy hasonlítson az „Om” szent szimbólumára. Mi több? Hallhatjuk a hullámok zúgó hangját, még akkor is, ha elvesznek ebben az isteni környezetben.

 • Cím: 212, Thambu Chetty Street, Near DHL Express Courier, Chennai, Tamil Nadu 600001
 • Időpontok: 6:30 – 12:00 és 16:00 – 21:00. Pénteken – vasárnap a délelőtti órákat 13 óráig meghosszabbítják.
 • Kötelező viselet: Szerény ruházat. Kerülje a rövid ruhákat, és próbáljon konzervatív módon öltözködni.
 • Kb. Látogatás időtartama: 1-2 óra körül
 • Hogyan lehet elérni: Könnyen megközelíthető közúton és körülbelül 10 km -re a városközponttól. Bérelhet taxit a templomba, és a lehető legkönnyebben elérheti.
 • Templom honlapja: http://ashtalakshmitemple.tnhrce.in/
 • A legjobb idő a látogatásra: Navaratri, Deepavali és Sri Krishna Jayanti különleges ünnepek és dekoráció tanúi a templomban. Ha a legjobb időjárásra vágyik, látogasson el november és február között. Ha el akar menekülni a tömegből, tervezzen kora reggel vagy vasárnap.
 • Egyéb látnivalók: A Marundeeswarar templom mindössze 1 km -re található. Látogasson el az 1 km -re lévő Elliot strandra is. Mit szólnál ahhoz, hogy a templomlátogatás után megtanulj hagyományos dél -indiai ételeket főzni? Az órát mindössze 0,6 km -re, az Utazókanálon rendezheti meg.

8. Madhya Kailash templom:

A Chennai Shiva templomok listájában a Madhya Kailash templom az egyik. Ez egy gyönyörű templomkomplexum Chennai -ban. Tamil néven Nuddukayilai néven is ismert, és a hinduizmus hatalmas és gazdag kultúráját és történetét képviseli. Venkata Ananda Vinayakar a fő istenség, amelyet Lord Shiva, Surya, Devi és Vishnu szentélyek vesznek körül. A Vinayaka az „Om” egyik formája, és ennek megünneplésére a híres nyolc harangot beépítették a templomba. A templom híres lett Adhyantha Prabhu bálványáról. Ennek az istennek az a sajátossága, hogy Lord Ganesha -t a jobb keretben, Lord Hanuman -t pedig a bal oldalán mutatja meg. Az építészet kiváló, és a templom megjelenése csodálatos. Vinayaka Chaturthi napján a napsugarak a fő bálványra esnek, ami még kedvezőbbé és híresebbé teszi a templomot. A belső terek szépek és békések.

 • Cím: Sardar Patel Rd, Sriram Nagar, Tharamani, Chennai, Tamil Nadu 600113
 • Időpontok: 5:30 – 12:00 és 16:00 – 20:00
 • Kötelező viselet: Szerény ruházat, hagyományos ruha működne.
 • Kb. Látogatás időtartama: 1 óra
 • Hogyan lehet elérni: Könnyen megközelíthető úton. A Kasturba Nagar vasútállomás a legközelebbi azok számára, akik vonattal utaznak. Béreljen taxit vagy MTC buszokat ehhez a templomhoz.
 • Templom honlapja: http://www.mkpk.vanamali.in/
 • A legjobb idő a látogatásra: Vinayak Chaturthi -n
 • Egyéb látnivalók: Az Indiai Technológiai Intézet mindössze 1,15 km -re, a Guindy Nemzeti Park pedig mindössze 2,7 km -re található.

9. Vadapalani Murugan templom:

Ez a templom csak akkor kezdődött, mint egy nádfedeles fészer, amikor 1890 körül építették. Így nagy múltra tekint vissza. A csennai házasságkötési templomok listájában a Vadapalani Murugan templom fontos. Ez egy híres Murugan templom Chennai -ban. A tamiliak többsége szeret itt házassági szertartásokat tartani, és évente körülbelül 7000 pár megy ugyanazon a napon. A házasságok népszerű hotspotja mellett népszerűvé vált a mozis sztárok pártfogása miatt. Gyakori jelenség, hogy a dél -indiai színészek egy filmbemutató előtt jönnek ide imádkozni. Körülbelül 125 éves gazdag öröksége miatt a csennai régi templomok kötelező látogatásának listáján is szerepel. A turisták és bhakták mindig ismertek a templom látogatásában. A templom valóban csodálatos!

 • Cím: Palani Andavar Koil St, Vadapalani, Chennai, Tamil Nadu 600026
 • Időpontok: 5: 00-12: 00 és 16: 00-21: 00
 • Kötelező viselet: Tisztességes, alkalmi vagy hagyományos ruházat
 • Kb. Látogatás időtartama: 1-2 óra
 • Hogyan lehet elérni: Csennai központi és Egmore állomása a legközelebbi vonattal közlekedők számára. Mind a repülőtér, mind az állomás körülbelül 40 perces autóútra található. Béreljen taxit vagy buszt ehhez a templomhoz.
 • Templom honlapja: http://vadapalaniandavartemple.tnhrce.in/
 • A legjobb idő a látogatásra: Brahmotsavot nagyszerűen ünneplik 11 napon keresztül a Vaikasi hónapban.
 • Egyéb látnivalók: A fórum bevásárlóközpont mindössze 0,4 km -re található, és az egyik legegyszerűbb módja Chennai vásárlásainak

Úgyhogy készüljön el Chennai megtervezéséhez, mint a következő állomáshoz, hogy megtalálja saját vigasztalását! Gyönyörű strandok, szívmelengető dél-indiai curry és a hagyományokat kiáltó ország. Chennai sok mindent kínál, de most már tudja, mi teszi igazán pipává azok számára, akik még többet keresnek. Történészek, vallásos hívők és a bonyolult építészet csodálói szívükben – Chennai körbejárja a világot! Templomainak sokfélesége miatt csak annyi mindent kell magába szívni. Ajánlja fel imáit a legtiszteltebb istenségeihez, és különösen azokhoz, akikben hisz. Bámulja csodálattal az ilyen ügyesen felépített nagyszerkezeteket, csodálja meg a kivitelezést ősi őseinkről, és bepillantást nyerhet a hindu kultúrába és hagyományokba, mint még soha. Találd meg magad az isteniségben, és ki tudja, lehet, hogy felfedezel egy spirituális ént, amelynek létezéséről soha nem tudtál!

Ezzel a szórakoztató listával már megkezdheti zarándoklatát Chennaiban és környékén. Ossza meg tapasztalatait, hogy még több értéket adhassunk leendő olvasóinknak. Mindig szeretünk hallani felőled. Boldog utazást és sok szeretetet!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Melyik Chennai -i templom vonzza a legnagyobb tömeget évente?

A Thirumala Thirupathi Devasthanam a Sri Swami Pushkaarini partján található. Népszerű, hogy a legnagyobb léptékkel rendelkezik egész évben. A templom különösen forgalmas fesztiválok, ünnepek és szombaton. A Chennai mini Tirupathi néven, valamint a bhakták és a turisták sorban állnak a helyiségekben, hogy megpillanthassák. A gopuramok, a falak és az oszlopok gyönyörűen megtervezett építészetet és faragványokat üvöltenek. Az Úr Venkatachalapathi szentély itt nagyon hasonlít a Tirupathi -hoz.

2. Tudta -e, hogy Chennai -ban van egy különleges templom, amelyet a „gyógyszerek istenének” szentelnek, különösen a betegek vagy betegek számára?

Igen, a Marundheeswarar templom valóban a maga nemében, ahol rengeteg bhaktát talál, akik különböző betegségekben szenvednek, és imádkoznak, remélve, hogy felépülnek és jobban érzik magukat. Itt Lord Shivát Lord Marundheeswarar -ként imádják – minden betegség gyógyítójaként, és aki a mágikus gyógyászati ​​gyakorlatokról tanít. Így ez a templom arról híres, hogy képes gyógyítani híveinek egészségügyi problémáit.

3. Mely Chennai -templomok vannak felépítve a dravid építészetben?

Képzeljünk el piramis alakú tornyokat és homokkő, gránit vagy szappankő palettát. A dravid építészet pontosan erről szól. Jellemző a dél -indiai templomi stílusokra, de mégis annyira lenyűgöző a szem számára. A történészek és az építészet megszállottjai pontosan tudják, mi az, amiben megszállottak vagyunk. A Chennai -i Kapaleshwar templomról ismert, hogy általában a dravid építészet szimbóluma. Enyhén szólva csodálatos, és csak akkor kell meglátogatni, hogy megcsodálhassa kivitelezését, ha más nem. Más Chennai templomok azonban a dravid stílusát is követik. A George Town -i Kandakottam templom egy másik gyönyörű példány.