Az ivóvíz előnyei a terhesség alatt

A terhesség az élet egy szakasza, amely megköveteli, hogy sokat változtasson életének számos területén, beleértve az étkezési szokásokat, az ivási preferenciákat, az életmódválasztást és az alvási helyzetet is. Amikor terhes, gondoskodnia kell a megfelelő hidratáltságról, hogy elkerülje a sok egészségügyi problémát önmagának és fejlődő babájának. Ez a cikk gyors útmutatóként szolgál a terhesség alatti vízbevitelről.

Az ivóvíz előnyei a terhesség alatt

Az ivóvíz előnyei a terhesség alatt:

Íme néhány kényszerítő ok, amiért fontos a vízivás a terhesség alatt.

 • A vízfogyasztás elengedhetetlen a terhesség alatt, mert elősegíti az alapvető tápanyagok szállítását a magzathoz. Amikor vizet iszik, a rendszerben lévő víz oldószerként működik számos alapvető tápanyag és vitamin számára. A víz ezen energiatermelő és anyagcsere katalizáló tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok szállítását is segíti a szervezet különböző sejtjeiben, beleértve a vérsejteket. Ekkor ezek a tápanyagban dúsított vérsejtek segítik a növekedést elősegítő tápanyagok eljuttatását a babához a méhlepénynek nevezett fizikai kapcsolaton keresztül.
 • A terhesség alatt elegendő vízfogyasztás azért is fontos, mert több a salakanyag és a méreganyag, amelyet a szervezetnek ki kell választania. Ha elegendő víz van a rendszerben, az kisebb terhelést jelent a vesére.
 • Ha elegendő víz van a szervezetben, hígítja a vizeletet, és ezáltal rendszeresen kiáramlik a testéből. Koncentrált vizelet, amely túl sokáig a hólyagban marad, húgyúti fertőzést hordoz, mivel a baktériumok táptalajaként működik. Tehát, ha nem fogyaszt elegendő vizet, égési sérülésekhez vezethet vizeletürítés közben, valamint lázhoz és hidegrázáshoz, ha a vizelet megfertőződik.
 • Ha nem iszik elegendő vizet, székrekedésben és halomban vagy aranyérben szenvedhet.

  A hőmérséklet -szabályozó rendszereink enyhén megrepedtek a terhesség alatt, így a víz segít hűvösnek és nyugodtnak érezni magát.

 • A gyakori vizelés segít eltávolítani a felesleges nátriumot a szervezetből, így megakadályozza a lábak és a lábak duzzanatának kialakulását.
 • Végezetül a vízfogyasztás terhesen azért is fontos, mert ellenőrzi a fejfájást, ami a kiszáradás jele.

Mi az ajánlott napi vízszint a terhesség alatt?

– Mennyi vizet kell inni a terhesség alatt? jó kérdés. Javasoljuk, hogy a nők igyekezzenek legalább 12-14 pohár vizet inni naponta, ahol egy pohár közel 8 uncia.

Tartsa kéznél a palack vizét, és igyon vizet kortyokban, ahelyett, hogy egy pohárral megiszna egy pohárral, hogy ne érezze túl jól magát..

Biztonságos hideg vagy meleg vizet inni a terhesség alatt?

A szervezet úgy van programozva, hogy szabályozza az elfogyasztott étel hőmérsékletét. Amikor forró vagy hideg vizet iszik, a gyomor semlegesíti azt, hogy megfeleljen a test belső hőmérsékletének, ami semmilyen módon nem befolyásolja a babát. Tehát a víz hőmérséklete nem számít, ha valaki elfogyasztja a szükséges mennyiségeket. Az egyetlen probléma, amely a szélsőséges hőmérsékletek miatt felmerülhet, az a forrázott száj vagy fog érzékenysége lehet az anya számára, ha extrém meleg vagy hideg víznek van kitéve. A nyugtató hatás érdekében ajánlott meleg vizet inni.

A meleg víz rendkívül hasznos a terhesség alatt, mivel segíthet hidratált maradni, és megszabadít a székrekedéstől. Tanulmányok azt is bizonyítják, hogy a meleg víz csökkentheti a reggeli rosszullét tüneteit, és kényelmesebbnek érezheti magát. Különösen télen meleg vizet javasolnak, hogy elkerüljék a megfázás és a kisebb fertőzések áldozatát.

Hogyan kell vizet inni a terhesség alatt?

A víz az Ön egészségének forrása lehet, és a betegségeket okozó baktériumok számának hordozója is. Tartsa szem előtt az alábbi pontokat annak biztosítása érdekében, hogy Ön és gyermeke számára biztonságos vizet fogyasszon:

 • Mindig igyon forralt és hűtött vizet.
 • Kerülje a közös palackokból, nyilvános helyiségekből és nem higiénikus edényekből származó ivóvizet. Mindig vigye magával az üveget, mielőtt elmegy otthonról
 • Az RO rendszereket használó szűrt víz biztosítja a káros ásványi anyagok, például az ólom eltávolítását
 • Az italokat rendszeres időközönként kell elvégezni, és ügyeljen arra, hogy a bőre és a szája ne legyen száraz
 • Ne igyon túl sok vizet lefekvés előtt, mert így több utat kell megtennie a mosdóba
 • Néhány szelet citrom, menta vagy gyümölcsök, például kivi és görögdinnye hozzáadásával a víz tetszés szerint alakulhat

Mi történik, ha túl sok vizet iszik a terhesség alatt??

Ne feledje, hogy terhes állapotban a bevitelnek meg kell duplázódnia. Tehát a terhesség alatt nincs olyan, mint túl sok vizet inni. Valójában ajánlott annyi vizet fogyasztani, amennyit csak tudsz, és jól hidratálni a testedet. Az is mítosz, hogy a túl sok ivás túl sok magzatvizet eredményezhet a baba körül. A vízfogyasztás nem kapcsolódik ehhez az állapothoz, és nyugodtan lehet vizet inni.

A szervezet kiszáradásának és vízigényének jelei:

Egyszer maga a szomjúság az agy egyik módja annak, hogy jelezze a testének, hogy kiszáradt. Másodszor, a sötét sárga színű vizelet azt jelzi, hogy a szervezetben kevesebb víz van a kelleténél, ezért a szervezet a vizelettel koncentrálva próbálja megőrizni a vizet. A víz segíthet a fáradtság, fejfájás, duzzanat és túlmelegedés ellen.

Az ivóvíz alternatívái:

 • Terhesség alatt a vízivás a legjobb ital, ha terhes. Ha azonban túl unatkozik, akkor választhatja az alacsony zsírtartalmú tejet.
 • Vehetsz pezsgő vagy ízesített vizet. Ezt úgy készítheti el, hogy a menta, citrom vagy uborka sima vizébe mártja.
 • Gyümölcs- és zöldséglevet is ihat.
 • Fogyaszthat csirkelevest
 • A görögdinnye és a dinnye is sok vizet tartalmaz.

Amit nem szabad inni?

 • Terhesség alatt kerülni kell a kávét, a teát és a kólát.

Ha terhes, és zavart, hogy mennyi és milyen folyadékot kell ideálisan fogyasztania, akkor ebben a cikkben talál segítséget. Ez az írás őszinte kísérletet tesz arra, hogy részletesen leírja a terhesség alatti vízfogyasztással kapcsolatos összes szempontot.

Vannak hatásai annak, ha a terhesség alatt nem iszunk elegendő vizet. Dehidratált és gyenge lesz tőle, ami nem egészséges a magzat számára.

Reméljük, elegendő okot adtunk a terhesség alatti vízfogyasztásra.