Bor a terhesség alatt

Te és az alkalmi pohár borod egy történet, amelyet mindenki ismer, de az aggodalom, amely mindenkit megér, ugyanaz. Most, hogy terhes vagy, könnyű lesz megszabadulni a bor kényelmétől? Káros -e a babának a bor, amikor terhes? Összeütköző elméletekkel, amelyek végül összezavarnak, végül melyik utat követed?

Bor a terhesség alatt

Tehát mondanom sem kell, hogy terhes, mindenre különös óvatosságra és alapos vizsgálatra van szükség, mivel most minden potenciális erővel rendelkezik ahhoz, hogy kárt okozzon Önnek vagy gyermekének, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy olyan régóta fogyasztja, és biztonságosnak kell lennie . Ennek nagy része az eddig is fogyasztott borra vonatkozik. Lehet, hogy mindkét irányban hallottál történeteket- hogyan szült az anya egészséges babát a bor ellenére, és hogy egy anya nem. Tehát a bor káros mellékhatásai csak egy öregasszony meséi, és nincs hatással a gyermekére? Lehet, hogy a kockázatok nem közvetlenül érintettek, de léteznek és nagyon is valósak. Tehát tartózkodjon a pirítós emelésétől, és olvasson tovább.

Először ejtsünk néhány tényt, amelyeket tudnia kell, mielőtt újabb pohár bort öntene magának.

Nem biztonságos az alkoholfogyasztás, mivel veszélyezteti gyermekét az FSAD -vel. Az FSAD a magzat alkoholspektrum -rendellenességét jelenti, és veszélyeztetheti Önt a születendő gyermek növekedésének befolyásolása mellett.

A terhesség alatti legapróbb pohár vörösbor is olyan rossz hatással lehet, mint egy doboz sör. Gondolkodjon okosan, mivel minden alkoholja a vérben van, és a köldökzsinóron keresztül eljuthat a babához.

Minden terhesség különböző, és minden nő és testtípusa eltérő. Hogyan reagál a tested az állapotra és a borra, teljesen független mások véleményétől. Ami bajba vezethet, lehet, hogy egyetlen dolgot sem változtat meg egy másik anyában. Amit azonban tudnia kell, hogy a baba növekedését befolyásolja az ivott ital mennyisége. Minél több van, annál inkább kihat a gyermekére. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen rendben van, ha csak keveset iszik.

Ha nem vagy terhes, egy pohár bor javítja az étrendedet, és lehetővé teszi az egészséges emésztést. A terhesség alatt azonban a forgatókönyv teljesen más, és a nézetek körül vitathatóak. A vörösbor segít megnyugtatni az idegeket, és ezért a francia orvosok ajánlják, de az USA -beli orvosok teljesen elkerülik, akik úgy gondolják, hogy a vörösbor káros következményekkel járhat a születendő baba számára.

Tehát, még akkor is, ha rendben van az orvosával, mindig jegyezze fel, hogy pontosan mennyit tartja rendben. Az, hogy mennyi alkoholtartalmat tartanak biztonságosnak a borban, egy másik téma, amelyen hangsúlyozni kell. Végül is, ha gyermeke egészségi állapotáról van szó, elegendő támogatásra van szüksége ahhoz, hogy túlélje a hónapokat, különösen akkor, ha már nehézségei vannak a határokon kívül maradással.

Az alkoholfogyasztás és az FASD -kockázatok egyenesen arányosak, ezért őszintének kell lennie, és azonnal beszélnie kell egészségügyi szolgáltatójával a részletekről és arról, hogy mit lehet tenni ettől kezdve. Nyilvánvalóan nem lehet azonnal megállapítani, hogy gyermeke FASD -ben szenved. Ehelyett folytathatja a terhesség diagnosztizálását, hogy megtudja, minden rendben van -e a terhességgel. A terhesség korai segítése minden bizonnyal segíthet abban, hogy gyermeke elérje a fejlődési és növekedési lépcsőfokokat.

Néhány dolog, amely segíthet az alkoholproblémák megoldásában. Tartsa megjelölve a szülés előtti ellenőrzéseket, és keresse fel az orvost, ahogy azt tervezték. A félelem nem segít. Az optimizmus itt a kulcs. Próbáljon beszélni egészségügyi szolgáltatójával az alkohollal kapcsolatos minden gyakorlatról, amelyet a terhességig tartott. Mondja el nekik azt is, hogy mikor volt az utolsó ital és annak tartalma.

Az egészségügyi központ bármely tippje hosszú távon hasznos lehet. Vannak speciális tesztek néha a klinikákon, hogy felmérjék az alkoholfogyasztási szokásait, és ennek megfelelően gyakoroljanak rutinot, hogy elméd eltérjen. Kérje a vizsgálatokat orvosától, és tartsa szem előtt azokat a terhesség alatt.

Abban a pillanatban, amikor megtudja a terhességét, kontroll alatt kell tartania magát. Jó ötlet lenne, ha segítségül hívná barátait és családját. Mondja meg nekik, hogy mindent meg akar tenni, hogy egészséges gyermeket szüljön. Ez arra készteti őket, hogy dolgozzanak az alkoholfogyasztási szokásokon. Kérd meg őket, hogy vigyék el a vásárolt extra palackokat. Egyetlen pozitív megközelítésnek hosszú utat kell megtennie.

Lehet, hogy nem tud segíteni, de állandóan késztetést érez az ivásra. Ez kiválthatja a régi szokását. Tartsa a kapcsolatot orvosával, és írja be a számát a gyorstárcsázásba, így minden alkalommal, amikor segítségét szeretné kérni a szokásaival kapcsolatban, hatékonyan tudnak segíteni..

Foglalkozzon elméjével az olyan dolgokkal, mint a kismamavásárlás, a szülői órákra járás, az összes változás ismerete, stb. És így tovább.

Annak ellenére, hogy nincs közvetlen beavatkozás egészségügyi félelmekkel és borral a születendő babára, még akkor is szeretnénk elkerülni a legkisebb veszélyt is ebben a 9 hónapban, mert a bor hatása különböző a nők körében és ha nem a bort választja a terhesség helyett, bölcs döntés lenne.

Bor a terhesség alatt