Hogyan lehet enyhíteni a viszkető mellbimbók fájdalmát a terhesség alatt

A terhesség számos problémát és hatást nyit meg a szervezetben. Hirtelen nagyok a melleid. Észreveheti, hogy nehézkessé válnak, és a mellbimbók fájnak. A mellbimbóknak is szőrszálaik vannak. Időnként a mell is viszket. De ne feledje, hogy mindezek túlságosan normálisak, és a szervezet csupán előkészíti a melleket a laktáció megkezdésére. De aggódnia kell, ha mindez kifejezetten kényelmetlen és súlyos lesz.

Mi okozza a mell viszketését a terhesség alatt?

Amikor terhes, elkezdi észrevenni a testében bekövetkező változásokat. Az összes közül a viszkető mellek lehetnek a terhesség első tünetei. A mellbimbók, a nehézség és a viszketés a mellkason általánossá válnak, és ezek a szervezet hormonális változásainak következményei. Részben ezeket is a terület fokozott véráramlása okozza. Emiatt a mellbimbóid fájnak, és egyre érzékenyebbek a hormonokra. Így hajlamos bizsergést érezni, amikor megérinti őket.

Leggyakrabban a viszkető érzés akkor fordul elő veled, amikor a nyilvánosság előtt vagy, és meg kell karcolni őket, és így nagyon kényelmetlenül érzed magad a nyilvánosság előtt. De ne feledje, a mellei nőnek és nyúlnak, így minden készen áll a baba szoptatására. Tehát fogadja el ezt, mint nagyon normális jelenséget, és nem kell stresszelnie vagy megijednie.

A viszkető mell hatása a terhesség alatt:

De a terhesség végén a viszketés súlyosbodhat, és a mellei is nagyok lehetnek. Ennek lehetséges mellékhatása, hogy a bőr megnyúlása miatt a viszketés a test más részeire is átterjedhet. A hasa és a mellei általában hajlamosak a viszketésre, mert a bőr megnyúlik, hogy kitágítsa a babát. A száraz bőr és a hormonális változások néha súlyosbítják a problémát. Az ekcéma és más bőrbetegségek is súlyosbodnak ebben az időben.

Bár megértjük a bizsergő érzést, amit el kell viselnie, íme néhány módszer, amellyel apránként elháríthatja a problémát.

Házi készítésű természetes kezelések viszkető mellre terhesség alatt:

Próbáljon meg mindent megtenni, hogy távol tartsa a kezét a karcolástól. Ez valóban kihívást jelenthet, de a további karcolás irritálja a bőrt, és így más bőrfertőzésekhez vezethet. Abban az esetben, ha a viszketés a száraz és feszített bőr miatt következik be, íme néhány módszer a viszkető mellbimbó fájdalom enyhítésére.

A. Jégcsomag:

Feltétlenül próbáljon ki egy jégcsomagot, egy törülközőt helyezve két vagy három kocka jéggel. Használhat hűvös törülközőt is, és óvatosan nyomja meg a területet körülbelül 7-8 percig, vagy amíg a viszketés halványulni nem kezd. Ezt bármikor kipróbálhatja, amikor kényelmetlenül érzi magát a viszketés miatt. A jégcsomag vagy a nedves törülköző analógia enyhíti a bizsergést a terület zsibbadásával. Ez nagyszerű átmeneti megkönnyebbülés lehet, ha gyors gyógymódra vágyik.

B. Használjon krémet:

Fontolja meg, hogy hidratáló krémet használjon a viszkető mellre. A napi fürdés után nedvesítsen egy kevés illatmentes krémet a mellére, és masszírozza jól. Tárolja a krémet a hűtőszekrényben, hogy az alkalmazás során hűvös érzést kapjon. A hűvösség megkönnyebbülést nyújt. Előnyösen használjon E -vitamint, kakaóvajat és lanolint tartalmazó krémet. Illatos és alkoholmentes krémet csak használni szabad; ellenkező esetben a bőr kiszáradhat.

C. Kényelmes ruhák:

Válassza a laza és kényelmes ruhát. A pamut az előnyben részesített választás, amely megkönnyítheti és nyugodtnak érezheti magát. Viseljen laza melltartót vagy kifejezetten terhességre való melltartót.

D. Meleg zuhany:

A meleg zuhany és a fürdő egy másik módja annak, hogy távol tartsa a viszketést. Csak langyos meleg vizet használjon. A forró víz kiszáríthatja a bőrt. Enyhe és illatmentes szappan lehet a legjobb választás, és jól megszárítja a melleit.

Mikor kell orvoshoz fordulnia?

Bár a viszkető mellek normálisak lehetnek, itt van, amikor komolyan kell venni, és értesíteni kell orvosát.

  • Ha nagyon viszket, de még nincs kiütése, tudnia kell, hogy rohannia kell az orvoshoz.
  • Ha úgy érzi, hogy bőrének állapota rosszabbodik, és semmi sem segít, akkor a legjobb, ha konzultál orvosával a további kezelés érdekében.
  • Ha úgy látja, hogy új kiütések jelentkeztek a terhesség alatt, forduljon orvosához.

Kezelőorvosa mondja ki az utolsó szót a szükséges kezelésekben. Elmondja, mennyire súlyos ez, és miért kell beszélnie egy bőrgyógyásszal.

Nos, tudjuk, hogy van még sok kellemetlen fázis, amin keresztülmentetek, és még mindig fogtok. De ne stresszeld magad ezen. Hozzon létre pozitív hangulatot maga körül. Pár hónap múlva babát fog szülni. Őszintén szólva, fájdalmai csökkenni fognak, ha elkezdi előre tekinteni, és élvezi életének gyönyörű szakaszát.