Hogyan lehet legyőzni a reggeli betegségeket a terhesség alatt?

A várandós boldogság és a baba fogadására való készülődés közepette a terhességi reggeli rosszullét nem a legszebb vagy legkellemesebb dolog. Gyakran hányingerrel, hányással és szédüléssel jár. Ha azt feltételezi, hogy ez egy normális tendencia, hogy figyelmen kívül hagyják az összes kismamát, akkor téved! Egy betegség sem gyógyítható, és ez ugyanaz.

Most kezelje gyorsan a reggeli rosszullétet a terhesség alatt saját kezűleg otthoni gyógymódjainkkal és természetes tippjeinkkel. Ez egy természetes folyamat. Ez azonban könnyen elkerülhető és saját kezűleg kezelhető. Íme, hogyan!

Hogyan lehet legyőzni a reggeli betegségeket a terhesség alatt

Mi a reggeli betegség?

A reggeli rosszullétek gyakori esetek a terhes nőknél. Azt mondják, hogy a legtöbb nő az első trimeszterben tapasztalja ezt az állapotot. Itt a kismama súlyos hányingertől, hányástól szenved, beleértve néha a szédülést is. Bár ez leginkább napközben fordul elő, az éjszaka bármely szakában megismétlődhet. Ez az eset semmilyen módon nem befolyásolja az anya és a gyermek egészségét.

Reggeli rosszullét terhesség alatt: néhány tény

Az első trimeszterben a nők több mint 50 százaléka tapasztal reggeli rosszullétet. Ez általában a szervezetben bekövetkező hormonális változásoknak és az időnek az időtartamának köszönhető. Bár ez a terhesség negyedik hetétől kezdődik, folytatódhat a 12. hétig is. A terhesség 14. hetére a nők körülbelül fele teljes megkönnyebbülést érez ettől a kellemetlen időszaktól. A legtöbb embernek azonban körülbelül egy hónapba telik, amíg a nyugtalanság teljesen enyhül. A nők kis százalékánál a terhesség reggeli rosszullétének tünetei jelentkeznek, amelyek szinte a szülésig folyamatosan fennállnak. Nem kell félni ettől az állapottól, mivel semmilyen módon nem árt a méhlepénynek és a gyermeknek.

A reggeli rosszullét okai a terhesség alatt:

A reggeli rosszullét okai nem teljesen világosak. Az orvosok az okokat számos tényezőnek tulajdonítják.

1. ösztrogén szint:

A legtöbb szakértő és egészségügyi szakember úgy véli, hogy a reggeli rosszulléteket a kismamák magasabb ösztrogénszintje okozza. Ez többszörösen magasabb lehet, mint a normál nőknél, és ezért az állapot következmény lehet.

2. Progeszteron szint:

A magasabb koncentráció és a növekvő progeszteronszint terhes nőknél reggeli rosszulléthez is vezethet. Ez segít a méh ellazításában és megakadályozza a korai születést. Túlzott gyomorsavat okozhat.

3. Szaglás:

A terhesség alatt fokozódhat a szagérzékenység, ami reggeli rosszullétet okozhat. Ebben az állapotban hányinger léphet fel.

4. Hipoglikémia:

A méhlepény, ha kimeríti az energiát a terhes nők testéből, alacsony vércukorszintet okozhat. Ez a hipoglikémia is okozhatja a betegséget.

5. HCG:

A HCG, azaz humán koriongonadotropin is az oka lehet. Ez egy hormon, amely akkor fejlődik ki az embrióban, amikor egy nő teherbe esik, és ez reggeli rosszulléthez vezethet. A terhesség korai szakaszában a HCG gyorsan emelkedik. Hányinger szokott előfordulni, és a csúcspontja körülbelül a HCG szint emelkedésével egy időben jelentkezik. Ha a HCG szintje magas a nőkben, akkor nagyobb a hányinger és a hányás lehetősége. Ez lehet a terhes nők reggeli rosszullétének lehetséges oka.

6. Érzékeny gyomor:

Néhány nő gyomor -bél traktusa érzékenyebb lehet a terhesség alatt bekövetkező különböző változásokra. Különböző kutatások és tanulmányok szerint a Helicobacter pylori nevű baktérium gyomorban való jelenléte hányingert és hányást okoz a terhes nőknél.

A reggeli rosszullét tünetei a terhesség alatt:

A reggeli rosszulléthez kapcsolódó általános jelek a következők,

 • A hányinger jelentős tünet, amely ebben az állapotban előfordulhat.
 • A hányás sok nőt kísérhet, hányingerrel együtt. Időnként felhánytorgatás bizonyos nők számára is helyzet lehet.
 • Súlycsökkenés is lehetséges néhány esetben, de nem minden esetben. Ennek oka a hormonális változások a szervezetben.
 • Fáradtság vagy fáradtság is gyakran megfigyelhető. A kismamák nem vesznek észre energiát a feladat aktív elvégzéséhez, vagy életerősek maradnak.
 • Túl sok nyál is előfordulhat néhány nőnél. Itt sokszor köpködés az eredmény.
 • A kiszáradás a reggeli rosszullét következménye. Szédülést is okozhat, ha valaki nem fogyaszt jó mennyiségű vizet.

Terhesség reggeli betegségeinek kezelése:

A terhességi reggeli rosszullét megkönnyítése történhet a könnyen elvégezhető természetes gyógymódok és az orvosi beavatkozás révén, az állapottól függően. Íme néhány nyom. Mivel minden terhességi fázis eltérő, el kell dönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb számukra az egészségügyi egészségügyi szolgáltató segítségével.

Otthoni gyógymódok a reggeli rosszullétekhez a terhesség alatt:

Kevés könnyen elvégezhető természetes gyógymódot és módszert kell követni ebben a fázisban,

1. Pihenés:

Pihenjen sokat, mivel a test fáradt lehet az émelygés miatt. A fáradtság gyakori tünet ebben a betegségben.

2. Kerülje a kellemetlen szagokat:

Ne szagoljon és menjen közel azokhoz az anyagokhoz vagy ételekhez, amelyek kellemetlenné teszik Önt. Tovább betegíthetnek.

3. Egyél kicsi és gyakori egészséges ételeket:

Ne egyél szemetet. Kerülje a feldolgozott élelmiszereket. Fogyasszon kiegyensúlyozott, egészséges ételeket kis mennyiségben. Ne evés. Maradjon nálatok magas szénhidráttartalmú ételek.

4. Maradjon hidratált:

Igyon mindig sok vizet, maradjon hidratált. Fogyasszon folyadékot a rendszeres tevékenységek között.

5. Próbálja ki a gyömbért:

A gyömbérről ismert, hogy a terhesség alatti reggeli rosszullét természetes gyógymódja. Gyógyszerek és gyömbér -kiegészítők helyett fogyasszon forró gyömbéres teát vagy hasonló ételeket.

6. Akupresszúra:

Számos szakértő megjegyzi, hogy az akupresszúrás technikák csökkenthetik a reggeli rosszulléteket. Ha a csukló közelében nyomást gyakorol egy speciális szalagon, akkor enyhítheti a tüneteket.

7. Terhesség reggeli betegségei elleni gyógyszerek:

Ha súlyos reggeli rosszullétei vannak, forduljon orvoshoz a legjobb egészségügyi állapot érdekében. Soha ne vegyen be gyógyszereket egyedül. A legtöbb orvos javasolhat tablettákat, például antihisztaminokat, antacidokat vagy metoklopramidot a tünetek újraélésére. Egyéb alternatívák lehetnek a B6 -vitamin -kiegészítők, a gyömbér -kiegészítők és a hipnózis. De ne vegye be ezeket a gyógyszereket vagy pirulákat az egészségügyi szolgáltató belátása nélkül.

Aggályok a reggeli rosszulléttel kapcsolatban a terhesség alatt:

Egyes nők hajlamosabbnak érzik magukat a reggeli rosszullét áldozatára, mint mások. Ennek sok oka lehet,

 • Ha ikrekkel vagy több csecsemővel terhes, a hormonok, például a HCG, az ösztrogén stb.
 • Inkább hányingert érez, ha előző terhességében is ezt tette.
 • Ha rendszeres életében problémái voltak mozgásszervi betegséggel, émelygőbbnek érezheti magát.
 • A szervezete rendellenesen reagált a fogamzásgátló tablettákkal.
 • Ha migrénje és más hasonló betegségei voltak, akkor a reggeli rosszullét nagysága nő.

A betegség és a hányinger gyakori problémák a terhességgel kapcsolatban. Sok nő aggódik, hogy ez hatással lehet -e a születendő gyermekükre. A mérsékelt hányinger és az alkalmi hányás a reggeli rosszulléthez társul, és ezek nem veszélyeztetik a baba jólétét. De a heves és hosszan tartó hányás a magzat születésének nagy kockázatához vezethet, ami néha a csecsemő alacsony súlyát okozta a szüléskor a terhességi kornak megfelelően.

Tippek a reggeli rosszullét elkerülésére:

Az alábbiakban felsorolunk néhány reggeli betegség elleni gyógymódot a terhesség alatt, és hogyan lehet gyorsan megszabadulni tőlük,

 1. Naponta hat -hét kis és gyakori étkezésre vagy rágcsálnivalóra kell osztania a napját, amelyek miatt a gyomor soha nem lesz üres. Fogyasszon fehérjében gazdag ételeket. Lassan fogyasszon a megfelelő rágás és emésztés érdekében.
 2. Étkezés után kerülje a fekvést, mert ez lassíthatja az emésztést.
 3. Reggel lassan kelj fel. Üljön le néhány percig az ágyra, és ne ugorjon fel.
 4. Kerülje az émelygést kiváltó ételeket és illatokat.
 5. Egyél olyan ételt, amely nem túl forró. Egyél hidegen vagy szobahőmérsékleten, mert az étel általában erősebb aromájú lesz, ha forró.
 6. Kerülje a zsíros ételeket, mivel hosszabb ideig tart az emésztés.
 7. „Kerülje a fűszeres, savas és sült ételeket, amelyek irritálhatják és felboríthatják az emésztőrendszert.
 8. Étkezés után mosson fogat és öblítse ki a száját.
 9. Legyen sok folyadék a hidratáláshoz.
 10. Friss levegőt kapni sétálni. Nyitott ablakot tarthat a hányinger enyhítésére.
 11. A hányinger rosszabbodhat, ha fáradt. Adjon időt magának a pihenésre és a gyakori alvásra.
 12. Próbálja meg a születés előtti vitaminokat étellel vagy közvetlenül lefekvés előtt bevenni. Legalább az első trimeszterben ajánlatos olyan prenatális vitaminokat szedni, amelyek alacsony vagy egyáltalán nem tartalmaznak vasat, mivel ez befolyásolhatja az emésztőrendszert.

Mi a Hyperemesis Gravidarum: Súlyos betegség állapota

A hyperemesis Gravidarum állapota súlyos reggeli rosszullét. Ennek súlyos hányinger, folyamatos hányás és aggasztó súlycsökkenés tünetei vannak, és az elektrolit -zavar is előfordulhat. A jó pihenés és hidratálás mellett az orvos gyógyszereket írhat fel ennek az állapotnak a kezelésére. Nagyon kevés esetben kell az anyának kórházba mennie, hogy folyadékot és táplálékot kapjon.

Forduljon orvoshoz, ha ilyen tünetekben szenved. A gyógyszert csak alapos konzultáció után vegye be. Nem árthat a babának, ha a megfelelő kezelést és gyógyszereket megfelelő időben veszik be az egészségügyi szolgáltatótól.

A reggeli rosszullét a terhesség alatt elkerülhetetlen hatás a legtöbb nő számára. Ez nem árt a babának vagy az anyának, és könnyen kezelhető természetes otthoni jogorvoslatokkal és tippekkel. Próbálja ki ezeket, és mondja el tapasztalatait! Győzze le a betegséget a megfelelő módon, és ebben a fázisban biztosan színesen repül!

Szigorúan azt tanácsoljuk, hogy ne vegyen be semmilyen gyógyszert, anélkül, hogy konzultálna az egészségügyi szolgáltatóval. Beszéljen orvosával a legjobb kezelési lehetőségekről.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Rossz, ha terhesen nincs reggeli rosszullét??

Válasz: Nem kell aggódnia, ha terhes, és nincs reggeli rosszulléte. Nagyon ritkán a reggeli rosszullét nem az alacsonyabb hormonszinteknek köszönhető, ami vetélés kockázatával járhat, de nem minden esetben. Mindig rendszeresen ellenőrizheti orvosát a legjobb tanácsokért és feltételekért. A reggeli rosszullét általában csak a terhesség korai szakaszában fordul elő, mint a második vagy a késői terhességben.

Q2. A reggeli rosszullét káros a babámra?

Válasz: A reggeli rosszullét leginkább a terhesség korai szakaszában, az első trimeszterben figyelhető meg, majd a későbbi szakaszokban. Ez a terhesség jele, és semmilyen módon nem károsítja a babát. De ha súlyos betegsége van, akkor orvoshoz fordulhat a gyógyszerekért.

Q3. Mikor forduljon orvoshoz a terhesség alatti reggeli rosszullétekről?

Válasz: Jelezze az orvosnak a súlyos reggeli rosszullét és rossz hányás terhesség esetén eseteit. Ne hagyja ki, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha kedvezőtlen és jelentős tünetei vannak.