Parmezán sajt a terhesség alatt

A terhesség lenyűgöző utazás egy nő életében. A megfelelő étkezés ebben az időszakban fontos az anya és a baba egészsége szempontjából. A terhesség alatt azonban egy kismama még szokatlan vágyat is kaphat bizonyos ételek után. Az egyik lehet akár parmezán sajt is. Ha ugyanaz a vágy, és tudnia kell, hogy a terhes nők ehetnek -e parmezán sajtot, olvassa tovább ezt a bejegyzést, hogy kielégítő válaszokat kapjon. A parmezán sajt, mint a többi sajt, rendkívül tápláló, és a terhesség alatt az egyik szuperétel. Vannak azonban olyan sajtfajták, amelyeket veszélytelennek jelöltek a terhes nők számára. Ezért fontos, hogy tájékozott maradjon azokról a döntésekről, amelyeket a baba jó egészségi állapotának biztosítása érdekében tesz a terhesség alatt.

Parmezán sajt a terhesség alatt

A parmezán sajt előnyei a terhesség alatt:

A parmezán sajt a kalcium erőműve, amely létfontosságú a növekvő baba csont- és fogazatképzéséhez. A terhes anyák számára is nagyon fontos tápanyag. Mivel a magzat kalciumszükséglete teljesen függ az anyától. A kalcium hiánya a szervezetben a csontok demineralizációjához vezethet, ezáltal növelve a törések kockázatát.

A parmezán sajt gazdag fehérjeforrás, amely nagyon fontos a baba növekedéséhez. Ezenkívül a fehérje a terhesség alatt elősegíti a keringési rendszer megfelelő működését. A vörösvértestek termelésének felgyorsításával.

Parmezán sajt terhesség alatt 1

Kapcsolódó kockázatok:

A kismama legtöbbje arra keresi a választ, hogy terhesen ehet -e parmezán sajtot? Ennek oka a bakteriális fertőzések iránti fokozott érzékenység. A listeria egy nagyon gyakori baktérium, amely bizonyos sajtfajtákban található, és súlyosan károsítja az anya és gyermeke egészségét. A várandósság alatt a kismama viszonylag nagyobb kockázatot jelent a listeriosis megbetegedésére, mivel az immunrendszere gyengül. Kiderült, hogy a terhesség alatti listeriosis ételmérgezéshez és bizonyos esetekben akár vetéléshez is vezethet. Ezért a baba egészségének biztonsága érdekében. Győződjön meg arról, hogy míg a terhesség alatt parmezán sajtot eszik, az megfelelően meg van főzve. A főzés azt jelenti, hogy a sajtcső forró lesz, és nem csak megolvad. Ez elpusztítja a lisztéria fertőzés nyomát, ha van ilyen, a parmezán sajtban, és nyugodtan hozzáadhatja a szokásos terhességi étrendhez.

Listeria fertőzés:

Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a listeria fertőzés nagyobb valószínűséggel fordul elő a pasztőrözetlen tejből készült sajtokban. Ezért a terhesség alatt kerülni kell őket. A pasztőrözött vagy pasztőrözetlen tejből készült kemény sajtok azonban biztonságosnak tekinthetők a terhes nők számára. Mivel nagyon magas hőmérsékleten főznek. Ez elegendő a baktériumok elpusztításához. Néhány olyan sajtfajta, amelyet kerülnie kell a terhesség alatt:

• Lágy sajtok, mint a kék brie, Chaumes, cambozola, chevre, taleggio, pont l’eveque és vacherin fribourgeois.

• Pasztörizálatlan és lágy sajtok, például kecskesajt, torta del Casar, piramis és chabichou.

• Kék erezetű sajtok, például kék Wensleydale, dolcelatte, bergader, roncal, tomme, dán kék és Roquefort.

Parmezán sajt terhesség alatt 2

Tehát megtanulta az előnyöket és a kockázati tényezőket. A parmezán sajt fogyasztásával jár a terhesség alatt. a parmezán sajt rendkívül jó esszenciális vitaminok és ásványi anyagok forrása. Nagyon előnyös a baba és az anyja számára. Ezért adjon nagylelkűen parmezán sajtot az ételeihez, hogy javítsa ízét, és számos egészségügyi előnyt szerezzen. Ha még mindig kétségei vannak a terhesség alatt fogyasztható sajtfajtával kapcsolatban, forduljon orvosához.