Terhességszabályozó tabletták: felhasználás, hatékonyság és mellékhatások

Mik a fogamzásgátló tabletták:

A fogamzásgátló tabletták azok a tabletták vagy tabletták, amelyek hormonokat tartalmaznak. Segítenek a terhesség megelőzésében, és az ösztrogén és a progesztogén hormonok kombinációjában jönnek létre. Ezeket a nők szájon át veszik be, és így a férfiak és a nők számára egyaránt alkalmasak a terhesség megelőzésére. A leggyakoribb fogamzásgátló tabletták a kombinált tabletták, amelyek a két hormon kombinációját tartalmazzák. A nem tervezett szülői sokszor jobb, ha nem döntünk, és néhányuk garantálja a fogamzásgátló tablettákat, mint a legbiztonságosabb módszert.

Hogyan működnek a terhesség elleni tabletták?

A legnagyobb aggodalom az, hogy ezek valóban működnek -e. A legegyszerűbb válasz igen, igen. Elsősorban az ovulációt gátolják, megakadályozva a tojás felszabadulását. Természetesen a tojás nélkül a megtermékenyítés nem következhet be, ezért a terhesség nem következik be. Ezek a kombinált tabletták azt teszik, hogy vastagabbá teszik a nyaki izmok nyálkáját, ezáltal gátolják a spermiumok bejutását vagy megnehezítik azok átjutását. A nők szedhetik ezeket a kombinált tablettákat, mint bármely más tablettát, és ha helyesen szedik őket, az esetek 99,9% -ában működnek.

Mit kell tudnia, mielőtt beveszi őket?

Mit kell szem előtt tartani a terhességi tabletták fogyasztása előtt

Van egy figyelmeztető szavunk az Ön számára. A legbölcsebb és legokosabb választás mindig konzultálni orvosával, mielőtt szájon át fogyasztaná őket, és a blogunk csak arra szolgál, hogy általános betekintést nyújtson hatásmechanizmusába, hatékonyságába és általános utasításaiba.

1. A menstruáció elmulasztásától nem kell félni. Előfordul, hogy ezeknek a tablettáknak a szedésekor elmarad a menstruációja. Ez azonban semmi rendelleneset nem jelez. Mindaddig, amíg helyesen és rendszeresen veszi be a tablettákat, nincs semmi baj. Ugyanakkor az sem veszélyes, ha a tabletták szedése közben nem fordul elő menstruáció. Valójában a méhnyálkahártya elvékonyodik, ha rendszeresen fogyasztja a tablettát. Természetes, ha abbahagyja a vérzést, mert most a bélés vékony lett, és valószínűleg nincs módja a vérzésnek.

2. A fogamzásgátló tabletták kétféleképpen működnek. A kombinált tabletták az ösztrogén és a progesztin kombinációját tartalmazzák, ezért kombinált tablettáknak nevezik őket. Míg a másik típusú tabletták csak progesztint tartalmaznak. De mindkét típusnál azon dolgoznak, hogy a méhnyak nyálka vastagabb legyen.

3. Óriási szerepe van a megfelelő időben történő felvételüknek. A tabletták hatékonyságának nagy része abból származik, hogy rendszeresen szedik őket a szokásos időben. Az esetek bemutatták, hogyan működnek hatékonyan ilyen esetekben, az esetek mintegy 99% -ában. A fogamzásgátló tabletták 9% -os kudarcot mutattak.

4. Körülbelül 72 órába telik, amíg a tabletták hatni kezdenek. Míg mások nagyjából három -öt napot vesznek igénybe, hogy elkezdjenek hatni és cselekedni kezdjenek.

Ezeket a dolgokat szem előtt tartva vannak bizonyos módszerek a megfelelő terhesség elleni tabletták kiválasztására. A kombinált tabletták és a mini tabletták a rendelkezésre álló kétféle tabletták.

  • A kombinált tabletták általában kisebb görcsöket okoznak, kisebb és rövidebb ideig. Ismert, hogy csökkentik a petefészek- és méhnyálkahártya -rák esélyét. Ezeket a tablettákat azonban nem Önnek szánják, ha ösztrogén mellékhatásai vannak, például hányinger vagy mellérzékenység. Ennek segítése érdekében fontolóra veheti az alacsonyabb dózisú kombinált tablettákat, amelyek alacsonyabb ösztrogénszintet tartalmaznak. Az Alesse, Apri, Natazia, Ortho-Novum néhány kombinált tabletta.
  • A mini tabletták azok, amelyek csak progesztint tartalmaznak. Ezek azok, amelyek megvastagítják a méhnyálkahártyát, és így vékonyítják a méhnyálkahártyát. Ezeket elsősorban a magasabb ösztrogénszintre érzékeny nők számára fejlesztették ki. A mini tabletták biztonságosak azoknak a nőknek, akik erősen dohányoznak, vagy akiknél fennáll a szívbetegség vagy a stroke kialakulásának kockázata. A népszerűek Camili, Errin, Micronor.

Hogyan kell szedni a fogamzásgátló tablettákat?

Hatékonyságában óriási szerepe van a fogamzásgátló tabletták megfelelő időben és megfelelő módon történő bevételének. Íme, hogyan fogyaszthat helyesen.

  • A menstruáció első napján kezdjen el fogyasztani egy tablettát.
  • Folytassa a tabletták fogyasztását minden nap körülbelül azonos időben.

Ne feledje, ha az első tablettát a menstruációját követő öt napon belül veszi be, akkor biztonságban van. Így védelme azonnal biztosított. Azonban hamarabb is beveheti, még akkor is, ha még néhány hétig nincs ideje a menstruációnak, a terhesség elleni védelem mértéke nem lehet azonnali. Bármikor, ha kellemetlenséget vagy nehézséget tapasztal a tabletta szedése vagy bevétele után, mindig konzultáljon orvosával.

Ideális esetben a menstruáció első napja a megfelelő alkalom a menstruáció megkezdésére. Ha véletlenül bármely más időpontban beveszi őket, a terhesség elleni védelem csak hét nap múlva kezdődik. Így rendben van, ha elmulasztja a menstruáció első napját, akkor bármikor máskor is elkezdheti!

A másik dolog, amit figyelembe kell venni, a megfelelő tárolás. Az autóban vagy az erszényben tartani őket biztosan nem a helyes módszer. Mindig tárolja 25 C/77F fok alatti hőmérsékleten, különben lebomlanak. Bár ezeket a tablettákat biztosan nehéz elpusztítani, forró vagy nedves helyeken való tárolásuk valójában tönkreteszi hatékonyságukat.

5 A legbiztonságosabb fogamzásgátló tabletták listája Indiában:

Íme néhány javasolt és legbiztonságosabb fogamzásgátló a piacon.

1. tablettát szedek:

Az I tabletta a leggyakoribb márka Indiában. A jelentések szerint az esetek körülbelül 85-90% -a sikeres. A siker azonban attól függ, hogy milyen hamar veszi meg. A hatás a legnagyobb, ha 12 órán belül elfogyasztja. 72 órán belül is beveheti. Ezen kívül nem véd a terhesség ellen. Az ára 75 INR, és általában minden gyógyszertárban kapható.

Előnyök: Nagyon hatékonynak nevezik, ha 72 órán belül beveszik.

Hátrányok: Csak a 25 és 45 év közötti korosztály számára készült. Súlyos görcsöket tapasztalhat a következő menstruációiban és a mellérzékenységet a fáradtsággal együtt.

2. Nem kívánt 72:

Ez egy hormon alapú tabletta, és nem tartalmaz ösztrogént. A Mankind Pharmaceuticals indította el, és gyakran úgy írják le, mint az egyetlen adag egyetlen gyógyszer fogamzásgátlóját, amely megakadályozza a terhességet. Egy tabletta ára 80 INR, és a váratlan közösülés után 72 órán belül el kell fogyasztani (egy pirula). Segít megszabadulni a hányingertől és más gyomor -bélrendszeri problémáktól.

Előnyök: Ismert, hogy csökkenti a menopauza rövid távú változásait.

Hátrányok: Influenzaszerű tüneteket, menstruáció előtti hüvelyi vérzést, mellérzékenységet és testfájdalmakat mutat.

3. 72.

A következő típusú biztonságos fogamzásgátló a T 72 tabletta, amely 1,5 mg levonorgesztrolt tartalmaz. A pirulát egyetlen adagban kell elfogyasztani az együttélést követő 72 órán belül, és állítólag 80% -os hatású, ha a szex után három napon belül veszik be. Az ára 69 INR.

Előnyök: Blokkolja a progeszteron hatását a szervezetre, és hányinger elleni.

Hátrányok: Néha méhgörcsöt, hasmenést és méhvérzést okozhat.

4. Preventol:

Itt van egy másik legbiztonságosabb fogamzásgátló tabletta. A Preventolt a Hill Life Care Ltd. gyártja, amely két tablettát tartalmaz, 0,75 mg levonorgesztrol hormonnal. A legjobb, ha az első tablettát a lehető leghamarabb elfogyasztja a védtelen szex után, a másodikat pedig 12 óra elteltével. Azonban csak egyet venni nem segít.

Előnyök: Gazdaságos a többihez képest, ára 50 INR.

Hátrányok: Vigyázzon a hányingerre és a hüvelyi vérzésre.

5. Truston 2:

A Truston 2 egy másik biztonságos fogamzásgátló 2 -ből egy csomagban. A V care pharma Ltd. gyártja, és a márka egyáltalán nem okoz mellékhatásokat. Az első tablettát a lehető leghamarabb el kell fogyasztani védtelen együttlét után, a másodikat pedig az első bevétele után 12 óra elteltével. Az ára 60 INR.

A fogamzásgátló tabletták mellékhatásai:

Az alábbiakban felsoroljuk a fogamzásgátló tabletták néhány mellékhatását.

1. Hányinger:

a fogamzásgátló tabletták szedésének leggyakoribb mellékhatása a hányinger. Néhányan azt állították, hogy enyhe hányingert tapasztalnak, amikor először fogyasztanak. A hatások azonban láthatóan csökkennek rendszeres bevitel esetén.

2. Menstruáció közötti pecsételés:

Előfordulhat, hogy áttörést okoz a hüvelyi vérzés a várható időszakok között. Ez azonban a kezdeti adagot követő 3 hónapon belül csökken. Azonban még a foltosodás során is hatékony a tabletta, és nincs ok aggodalomra, amíg helyesen és rendszeresen veszi őket.

3. Fejfájás:

A fejfájás és a migrén egy másik gyakori mellékhatása ezeknek a tablettáknak. A különböző hormonokat és adagokat tartalmazó tabletták különböző tüneteket mutatnak. Egy kis dózisú tabletta hatékonyan megoldja ezt, és enyhülést okozhat.

4. Mell érzékenység:

A fogamzásgátló tabletták általában nagyobbá és gyengébbé teszik a melleket. Ez azonban néhány hét után megoldódik. Ha csomókat talál, vagy tartós fájdalmat tapasztal, a legjobb, ha konzultál orvosával.

A fogamzásgátlók néha az igazi megmentőink. Védelmet nyújtanak a nem kívánt vagy váratlan terhesség ellen. De nem szabad elfelejtenie, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt önállóan elkezdi szedni őket. Bármilyen kellemetlen érzés vagy bármilyen más tünet, amelyet tapasztalhat, lehet ezeknek a tablettáknak a kihagyása. Cikkünk csak betekintést nyújt a fogamzásgátlókba és a lehetséges mellékhatásokba, de ezek semmiképpen sem tudnak megalapozott döntést hozni..