7 különböző típusú mobiltelefon töltő (USB, A, B, C -18W, 30W)

A mobiltelefon mindenütt jelen van a jelenlegi társadalomban, és lehetetlen elképzelni egy életet anélkül. Az új modellek néhány havonta kerülnek piacra, és mindannyian arra gondolunk, hogy frissítjük jelenlegi verzióinkat. A műszaki specifikációk és funkciók elemzése mellett fontos a telefon töltők típusaira is gondolni. Mi van, ha olyan telefont kap, amely nem kompatibilis más töltőkkel?

A döntéshozatalhoz először meg kell értenie a piacon elérhető különböző típusú töltőket! Így nem kell a végén több töltővezetéket felhalmoznia otthon vagy az irodában!

Különböző típusú mobiltelefon töltők

7 különböző típusú mobiltelefon töltőkábel:

Most nézzük meg a különbségeket a piacon elérhető sokféle mobiltelefon -töltőkábel között:

1. USB típusú A töltő:

Az A típusú USB-töltők férfi csatlakozókkal rendelkeznek, amelyek a gazdaeszközön, például számítógépen vagy laptopon található A-típusú női portokhoz csatlakoznak. Általában ezek a kábelzsinórok téglalap alakúak, az alsó rész pedig a csapszegekből áll. A címzett oldalán bármilyen eszköz, például mobiltelefon, tápegység, ipod stb. Csatlakoztatható különböző töltővéggel, például B vagy C típusú. Az A típusú töltők meglehetősen merevek, és csak azokat a portokat tudják befogadni, amelyek mára elavultak host eszközök.

2. USB típusú B töltő:

Az USB B típusú csatlakozók illeszkednek a nagyméretű perifériás eszközök, például nyomtatók, szkennerek és külső tárolóeszközök női B típusú portjaihoz. Jellemző négyzet alakúak, felül ferde sarkokkal. A B típusú csatlakozók másik végén A vagy C típusú csatlakozók találhatók, amelyekkel külső eszközökhöz, például számítógépekhez lehet csatlakozni. A B típusú csatlakozók kifejlesztésének gondolata az, hogy megakadályozzuk annak kockázatát, hogy perifériás eszköz helyett két gazdaszámítógépet kapcsoljunk össze egymással. A B típusú portok lassan eltűnnek a kereskedelmi piacról, és utat engednek az újabb típusú USB -töltőknek

3. USB-C típusú töltő:

Az USB-C típusú töltők viszonylag újak a töltőportok világában. Néhány éven belül ezek a legjobb alternatívák a legtöbb hagyományos töltőporthoz, mint például az A vagy a B. Ezeknek a csatlakozóknak a fő előnye a visszafordítható opció. Bármilyen irányba csatlakoztathatja a csatlakozót a porthoz, hogy jól illeszkedjen. Ezenkívül az USB-C meglehetősen erős a csatlakoztathatóság, a gyorsabb adatátvitel és a portok végén csatlakoztatott más eszközök gyors töltése szempontjából. Sok márka, mint például a Samsung, a Nexus stb., A C-típusú készüléket választja alapértelmezett töltőként.

4. Mini-USB töltő:

A mini-USB töltők hivatalosan eltűntek az elektronika színpadáról! De a digitális fényképezőgépek idején ezek a töltők játékváltók voltak az eszközök töltésének módjában. Ahogy a neve is sugallja, a Mini-USB töltők sokkal kisebbek és vastagabbak, mint más típusú töltők. A töltőkábel egyik végén egy szabványos lapos USB, a másik végén pedig az A, B vagy C típusú töltők kisebb verzióját találja. A fő hátrány az, hogy ezek a töltők nem kompatibilisek menet közben, vagyis nem tudják támogatni a gazdaszervezet és az eszköz szerepköre közötti váltást.

5. Micro-USB töltő:

A mikro-USB töltők a világ egyik legszélesebb körben értékesített töltőtípusai. Valójában az olyan márkák, mint a Samsung és az LG, nagyjából szabványos mobiltelefon -töltőkké tették őket világszerte. A Micro-USB töltők sokféleképpen jobbak a Mini-USB-knél. Ezek a töltők fizikailag kisebb méretűek, mint a Mini USB-k, és OTG (On-the-Go) kompatibilisek. Emellett támogatják a nagy, 480 MBPS adatátvitelt! Ezeknek az USB töltőknek két altípusa van – A típus és B típus, bár az utóbbi gyakoribb.

6. USB 3.0 töltő:

Az USB 3.0 a mobilipar legújabb innovációja, amelyet Superspeed USB -nek is neveznek. Az USB 2.0-hoz képest az USB 3.0 nagy, akár 625 MB/s adatátvitelt és akár 900 mA-es gyorstöltést kínál, így ez a leggyorsabb a piacon. A 3.0 -t a 2.0 -ból azonosíthatja a receptorok kék színével. Napjainkban van USB 3.1, Superspeed+ és USB 3.2 töltők, amelyek kombinálják a szupersebességet és a szupersebességet+, így rendkívül magas, 2500 Mbit/s adatátviteli sebességet biztosítanak. Ezek a töltők ismét olyan altípusokkal rendelkeznek, mint az USB 3.0 Type A, B vagy C, amelyek közül a 18 W-os USB-TypeC gyors töltő nagyon népszerű.

7. Villámtöltő:

A Lightning telefon töltő akkordja teljes egészében az Apple Inc. tulajdonában van és tervezte. A Lightning Connectors helyettesítette az eredeti, 30 tűs dokkoló csatlakozókat, amelyek az I phone 4 vagy az iPhone 3 tartozéka. a női port bármely irányba. Az Apple összes legújabb modellje, beleértve az iPhone 12 -et és az Iphone 12 Max -et, Lightning töltővel érkezik. 2018-ban az Apple bejelentette, hogy minden villámcsatlakozóját lecseréli C típusú USB-re. Ezt azonban nem látjuk hamarosan!

Ezek a piacon elérhető legjobb mobiltelefon -töltők. Mielőtt frissítené telefonját, győződjön meg arról, hogy a töltő típusa kompatibilis -e a ház meglévő eszközeivel. Különben töltőkészülékeket kap, ami káoszhoz és zűrzavarhoz vezet!