9 különböző típusú csokoládé, amelyeket ki kell próbálni a csokoládé napján

A Föld boldogabb hely a csokoládék miatt! Fogadjunk, hogy ezt nem tagadhatja. A csokoládé egyfajta édes étel, amelyet kakaómag pörköléséből és őrléséből készítenek. Lehet, hogy édesek, attól függően, hogy milyen csokoládét készítenek. Cukrászdaként fogyasztják. Szilárd tömbök, por vagy akár paszta formájában készülnek. Ezen formák némelyike ​​sütemény vagy forró csokoládé tej előállításához szükséges összetevő, és jellemzően ízesítőszerként sok más élelmiszerben.

A csokoládé fajtái, amelyeket ki kell próbálni a csokoládé napján

A mérsékelt csokoládé -fogyasztásról ismert, hogy javítja a hangulatot, és boldogabbá is teszi. Ezenkívül sok antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, és így jótékony hatással van a szervezetre. Ismert, hogy javítja a kognitív képességeit és csökkenti a szív- és érrendszeri problémákat. De várj! A túl sok csokoládé fogyasztása számos olyan kockázatot üdvözölhet, mint a cukorbetegség, a szívkoszorúér -betegség és néha a magas vérnyomás. Biztos, hogy enyhe mennyiségben fogyasztható. Az étcsokoládé bizonyítottan jobb, mint a többi fajta. Vessen egy pillantást a rendelkezésre álló csokoládékra.

A csokoládé fajtái és tényei:

A csokoládék sokféle formában és formában kaphatók. Legtöbbünk különösen kedveli a sötétet, néhányan pedig a tejcsokoládét, és biztos oka van annak, hogy miért szeretjük őket. Íme azok a csokoládéfajták, amelyeket a legtöbben legalább egyszer kipróbáltunk életünk során.

1. Tejes csokoládé:

A tejcsokoládé körülbelül 10% tiszta csokoládét tartalmaz, némi extra adag hozzáadott kakaóvajjal és cukorral. Kezdetben azoknak készült, akik allergiásak a kakaóra, és több vanília aromát tartalmaznak. Általában a szájban olvadnak, és leggyakrabban öntetek készítéséhez használják sült ételekhez, vagy töltelékként és cukormázként. Ha édesszájú, akkor a tejcsokoládé az Ön számára.

2. Fehér csokoládé:

A fehér csokoládé inkább kakaóvajat, cukrot és más tejszilárd anyagot tartalmaz. Sárga vagy elefántcsont színűek, és egyáltalán nem tartalmaznak kakaót. Növényi olajból készül, és kakaó illata van az ízével együtt. A fehér csokoládét leginkább cukormázhoz és egyéb dekorációs célokra használják süteményeken és zsemléken. Ha rendben lenne egy helyettesítő csokoládéval, akkor a fehér csokoládé az Ön számára. Nem igazán fogadják el csokoládénak, kivéve, ha úgy néz ki.

3. Sötét csokoládé:

Az étcsokoládé keserű csokoládé néven is ismert. 35% -os tiszta csokoládé, nagyon kevés cukorral. Sötét megjelenésűek és jellemzően kevésbé édesek, mint a félédesek. Az étcsokoládé egészséges megoldás a sokféle közül, és köztudott, hogy magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami elősegíti az egészséges szívet. Jobb kognitív funkciót tesz lehetővé, és flavonoidokat tartalmaz. A kakaó flavonoidok kimutatták, hogy segítenek csökkenteni a vérnyomást és még a koleszterint is. Az étcsokoládé ajánlott adagja körülbelül 30-60 gramm. Süteményekben, szarvasgombákban és még habokban is használják. Ha szeretne valamit enni és mégis egészséges maradni, akkor ajánlott az étcsokoládé.

4. Cukrozatlan csokoládé:

A cukrozatlan csokoládé a legegyszerűbb csokoládé. Kakaó szilárd anyagból és kakaóvajból készül, körülbelül 55% kakaóbabot tartalmaz. 0% cukrot tartalmaz. A cukrozatlan csokoládéport leginkább süteményekben és süteményekben használják. A cukrozatlan csokoládéról ismert, hogy növeli az agyi erőt és javítja az artériák egészségét. Tehát, ha enni szeretne, ez a bűntudat mentes választás.

5. Couverture Chocolate:

A Coverture egy kiváló minőségű csokoládé, nagy százalékban kakaóvajjal és enyhe adag csokoládéval. Enyhíteni kell, és így jobban kell figyelni az elkészítése során. Ha nincs megfelelően temperálva, akkor a csokoládé nem áll jól. Tökéletesen elkészítve fényes ragyogást sugároz, és szó szerint megolvadhat a szájában. A temperálás ideális esetben növeli és csökkenti a hőmérsékletet, miközben folyamatosan keveri. A Choco fudge a burkolatot használja, így ideális a mártáshoz, bevonáshoz és díszítéshez.

6. Gianduja csokoládé:

A gianduja csokoládé gazdag, sima édesség, amelyet a mogyoró paszta keveréséből készítenek. Keverjük össze kakaóval, cukorral és kakaóvajjal. Félszilárd krémszerű állagú, és könnyen tetszőleges formákra vágható. Leggyakrabban kenetként (lekvárként helyettesítőként) használják kenyereken. Nem ismerjük mindannyian a Nutellát? Inkább hasonlít rá, de a Nutella csak a csokis-mogyorós paszta márkaneve. A Gianduja mandulából is készülhet.

7. Candy Coating Cocolate:

A cukorka bevonat, amit látsz, a csokoládé, sötét, tej vagy fehér csokoládé. A fő különbség a kakaóvaj. A cukorka bevonatú csokoládé olyan olajokat tartalmazhat, mint a pálmaolaj. A nevükhöz hasonlóan bevonásra is használják, és megfelelő adag csokoládét adnak az édességhez.

8. Félédes csokoládé:

Ezeket a szabványosakat láthatja a pék konyhájában. Csokis sütik készítésére használják. Ez étcsokoládé, kakaó szilárd anyagokkal, cukorral és más emulgeálószerekkel. Az édesség azonban márkánként eltérő lesz. Vásárlás előtt feltétlenül ellenőrizze az összetevőket.

9. Keserédes csokoládé:

A keserédes csokoládé jellemzően csokoládé. Cukrot (nagyon keveset), több kakaóvajat, vaníliakivonatot és lecitint tartalmaz. Ezért kevésbé édes, mivel a cukor kevesebb mint egyharmada. Sütéshez is használják, és félédes csokoládé helyett cserélhető.

Tehát, amikor legközelebb sütni kezd, kérdezze meg magától, hogy a megfelelő csokoládét használja -e. Nem kell bűntudatot éreznie azért sem, hogy gyakran eszik. Sok közülük bizonyítottan hasznos a szervezet számára. Ezért tartsa lenyomva a csokoládé fajtáját és azt, hogy mennyit eszik. Csak ennyit kell aggódnia és aggódnia!

csokoládéfajták