A 15 legjobb egészségbiztosító társaság listája Indiában, 2021

A régi mondás: „Az egészség gazdagság” nem igazabb, mint a jelenkor! Ha azonban az orvosi vészhelyzetek figyelmeztetés nélkül érkeznek, akkor a „gazdagság” része biztosan óriási kárt okoz. A nem tervezett kórházi kezelés nemcsak traumatikus élmény, hanem drága is! Itt az egészségbiztosító társaságok kulcsszerepet játszanak az egészségük biztosításában, anélkül, hogy pénzügyi terheket rónának rá!

Ha még nem rendelkezik egészségbiztosítással, akkor adjon meg néhány további információt, hogy meggyőzze Önt, miért van szüksége rá! Egy tanulmány szerint az orvosi tartozások a legnagyobb okok a szegénységre Indiában. Előre nem látható vészhelyzetek, például hirtelen betegség- például: a COVID-19, balesetek stb. Kimeríthetik megtakarításait, és eladósodhatnak.

Másrészt az egészségbiztosítás fedezi a kórházi ápolás előtti és utáni számlákat, és csökkenti a zsebéből fizetett összeget. Egyes irányelvek még „készpénzmentes” előnyöket is kínálnak, így minőségi kezelést kaphat díjmentesen!

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány fontos információt India legjobb egészségbiztosító társaságairól és az általuk kínált előnyökről. Olvassa tovább, hogy megtudja, melyik vállalat igazodik a céljaihoz a továbblépéshez.

A legjobb egészségbiztosító társaságok Indiában

A 15 legjobb egészségbiztosító társaság Indiában, 2021:

Íme a legmegbízhatóbb indiai egészségbiztosítási szolgáltatók részletei, amelyek magas kárrendezési arányokkal rendelkeznek:

1. Bajaj Allianz Egészségbiztosítás:

A Bajaj Allianz Egészségbiztosítás az ország egyik vezető magánbiztosítója. A társaság stratégiai szövetség a Bajaj Finserv Limited és az Allianz SE között. Bajaj széles körű egészségbiztosítási terveket kínál felnőttek és gyermekek számára, hogy fedezze a különböző betegségek orvosi költségeit. Ezenkívül nagy, 5000+ kórházból álló hálózattal rendelkezik az országban.

A 2020 -as lezárási időszakban Bajaj rekordot állított fel több mint 5 millió orvosi rendelvény kiadásáról és közel 3 millió lakossági követelésről. Bajaj egészségügyi állításainak kiegyenlítési aránya 98%, és a magánszemélyek adókedvezményeket is kapnak a 80D.

Néhány Bajaj Allianz legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Bajaj AllianzEgészségbiztosítási kötvény
 • Bajaj Allianz Prémium Személyes Őrzési Szabályzat
 • Bajaj Allianz kritikus betegségekre vonatkozó egészségbiztosítási kötvénye
 • Bajaj Allianz adónyereség -terv
 • Bajaj Allianz csillagcsomagjának egészségügyi terve

2. Aditya Birla egészségbiztosítás:

Az Aditya Birla egészségbiztosítás a magán egészségbiztosítási ágazat másik nagy szereplője. A társaság személyre szabott egészségbiztosítási kötvényeket kínál általános vagy specifikus betegségek fedezésére. Még olyan speciális szabályzatokkal is rendelkezik, mint a Corona Kavach, a Cancer Secure, a Global Health Secure stb., Hogy fedezze magát az egyre növekvő orvosi költségek ellen.

Ezen irányelvek közül sok ingyenes megelőző egészségügyi vizsgálaton is részt vesz, miután 1-4 szakpolitikai évet befejezett. Arra ösztönözve az embereket, hogy tartsák fenn jó egészségi állapotukat, a társaság kedvezményeket és kedvezményeket kínál, ha alkalmasak és egészségesek. Aditya Birla közel 6000 kórházzal rendelkezik, és a kárrendezési arány 70,81%.

Az Aditya Birla egészségbiztosítás néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Active Assure Diamond
 • Korona Kavach (átfogó COVID-19 lefedettség)
 • Rákbiztos
 • Aktív biztonságos
 • Idős állampolgári termék

3. Bharati Axa Egészségbiztosítás:

A Bharati Axa 51% -os részesedéssel rendelkező Bharat Enterprises és 49% -os részesedéssel rendelkező AXA Group közös vállalata. A vállalat pán -indiai jelenlétével büszkélkedhet, több mint 135 fiókkal. Azon túl, hogy a Bharati Axa erős tartással rendelkezik az általános és a terménybiztosítási szegmensekben, páratlan helyzetben van az egészségbiztosítási üzletágban is. Számos innovatív egészségügyi politikát kínál, amelyek olyan előnyökkel járnak, mint a kritikus egészségügyi lefedettség, az újszülöttek oltási költségei, a bariartrikus műtétek költségei stb..

A vállalat 2020-ban, 2019-ben és 2018-ban is számos díjat nyert olyan kategóriákban, mint az ügyfélszolgálati kiválóság, a legjobb kárrendezés és a technológia legjobb kihasználása stb. %.

A Bharati Axa egészségbiztosítás néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Intelligens egészségbiztosítási egészségbiztosítási terv
 • Intelligens szuper egészségbiztosítási terv
 • Bharti AXA Arogya Sanjeevani egészségbiztosítási terv

4. Edelweiss Egészségbiztosítás:

85.57%-os kárrendezési arányával az Edelweiss Health Insurance India egyik vezető szereplője az orvosi és egészségbiztosítási üzletágban. A társaság háromféle biztosítási tervet kínál a fedezeti összeg alapján – ezüst (legfeljebb 5 Lakhs), arany (legfeljebb 20 Lakhs) és Platinum (legfeljebb 1 Crore). Egy másik előny az „Egészség 241” kiegészítő, ami azt jelenti, hogy ha az első évben nincsenek követelések, és jó egészségi állapota van, akkor a második év ingyenes.!

Az Edelweiss Insurance lehetőséget biztosít akár 8 családtag felvételére is a tervbe. Bármi legyen is a házirend, bizonyos előnyökhöz juthat, mint például az orvosi felügyelet, a sürgősségi orvosi evakuálás, a második orvosi vélemény stb..

Változni fog

Néhány az Edelweiss egészségbiztosítás legjobb egészségbiztosítási szabályzatai közül:

 • Edelweiss Egészségbiztosítás Ezüst
 • Edelweiss egészségbiztosítási arany
 • Edelweiss Egészségbiztosítási Platina

5. TATA AIG Egészségbiztosítás:

A TATA AIG Egészségbiztosító a TATA csoport és az American International Group Company, egy vezető biztosítótársaság közös vállalata. A társaság 2001 -es indulása óta bebizonyítja, hogy játékváltó a biztosítási üzletágban. A vezető egészségügyi egészségbiztosító egyszerűsített egészségbiztosítási kötvényeket kínál, amelyek kiterjedt fedezetet nyújtanak.

A TATA AIG egészségügyi terveinek egyedi előnyei közé tartozik a bariatrikus műtét, a globális fedezet, a szervdonorok költségeinek fedezése, a fogászati ​​kezelések balesetek idején, az AYUSH és az oltások. A vállalat több mint 3000 kórházzal rendelkezik készpénz nélküli kórházi kezelésre, és az elszámolási igény aránya 96%.

A TATA AIG egészségbiztosítás néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • TATA AIG Medicare
 • TATA AIG Medicare Plus

6. National Insurance Company Limited:

A National Insurance Company az ország egyik legrégebbi és leghosszabb ideig működő biztosítótársasága. A társaság független biztosító társaságként alakult 2002 -ben, és több mint 1700 irodával erős jelenléte van Indiában. A NIC ismert az egészségügyi politikák megfizethető választékáról, amelyek kielégítik az egyének felmerülő orvosi igényeit.

A NIC legfontosabb előnyei-ingyenes kétévenkénti egészségügyi ellenőrzés, a biztosítás átadása egy másik biztosítónak, kiegészítők a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a súlyos betegségek esetén. Az előnyök kiterjednek az alternatív gyógyszerekre is, mint például a homeopátia, az Ayurveda stb..

A National Insurance Company Limited néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Nemzeti Mediclaim politika
 • Országos idős állampolgári Mediclaim politika
 • Korona Kavach politika – nemzeti
 • Arogya Sanjeevani Policy – Nemzeti
 • Nemzeti kritikai llness politika

7. HDFC életbiztosítás:

A HDFC Life Insurance az egyik legmegbízhatóbb magán egészségbiztosító Indiában. A vállalat az ország több mint 980 városában van jelen Mumbaiban. A HDFC számos politikát kínál, amelyek kifejezetten a nők, az idősek és a gyermekek egészségügyi szükségleteit fedezik. A társaság egyike azon kevés indiai biztosítóknak is, akik 99 évig nyújtanak életbiztosítást.

Jelenleg a HDFC Életbiztosítás különféle típusú rugalmas egészségügyi terveket kínál, mint például az Easy Health, a Corona Kavach, a szívgondozás stb. A legjobb rész a HDFC használatával? 99% -os kárrendezési arány és 10000+ hálózati kórház!

A HDFC életbiztosítás néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • HDFC Life Easy Health
 • Kattintson a 2 Corona Kavach védelme gombra
 • Kattintson a 2 gombra Egészség védelme
 • HDFC Life szívápoló

8. Star Health & Allied Insurance Co. Ltd:

A Star Health and Allied Insurance Co. Ltd. egy magán egészségbiztosító, amely 2006 -ban indult. A társaság megfizethető és kiterjedt egészségügyi terveket kínál az orvosi igények széles skálájának kielégítésére. A Star Health több mint 300 fiókteleppel rendelkezik, és 8200+ kórházzal rendelkezik az országban. Jelenleg körülbelül 20 különböző típusú orvosi tervet kínál, beleértve a szívgondozást, a cukorbetegség biztonságos, a Corona Kavach, a Corona Rakshak, a baleseti ellátást stb..

A Star Health azon kevés biztosítók egyike, amely 60–75 év közötti idősek számára különleges tervet kínál „Vörös szőnyeg” néven. A kötvénytől függetlenül a biztosítási fedezet ingyenes egészségügyi ellenőrzést biztosít minden biztosított tagja számára. A Star Health kárrendezési aránya 78,62%, az élethosszig tartó megújítás lehetőségével.

Néhány a Star Health és a Allied Insurance legjobb egészségbiztosítási politikái közül:

 • Star Novel Coronavirus (nCov) (COVID-19) biztosítás
 • Korona Kavach politika
 • Young Star biztosítási kötvény
 • Vörös szőnyeg
 • Csillag átfogó

9. ICICI Lombard Egészségbiztosítás:

Az Icici Lombard díjnyertes egészségbiztosító, amely mintegy 273 fiókteleppel rendelkezik Indiában. Átfogó egészségügyi tervek széles skáláját kínálja az ügyfeleknek, amelyek a kritikus betegségekre is kiterjednek. Az ICICI több mint 4500 kórházzal rendelkezik országszerte készpénzmentes kezelésre és kártérítésre. A kárrendezési arány 99,87%.

Az ICICI Lombard kötvényre való regisztrációhoz szükséges alsó korhatár 6 év, és nincs felső belépési kor. Ez a korhatár azonban a tervtől függően változik, és a 3 hónapos és 5 év közötti gyermekek az úszóterv hatálya alá tartoznak. A szokásos lefedettségen kívül az ICICI kiegészítő tervei bizonyos előnyöket kínálnak, például a kórházi napi készpénzt, az otthoni ápolást, a megelőző egészségügyi ellenőrzéseket, az újszülött lefedettséget stb..

Az ICICI Lombard Health Insurance néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Az ICICI Lombard teljes egészségbiztosítás
 • ICICI Lombard Health Booster
 • ICICI Lombard Personal Protect biztosítási kötvény
 • Arogya Sanjeevani politika
 • Korona Kavach politika

10. MAX Bupa Egészségbiztosító Zrt.:

A Max Bupa Egészségbiztosítás egy másik megbízható egészségügyi biztosító az országban, amely közös vállalkozásként működik a „True North” és a Bupa között. A cég arról híres, hogy számos ügyfélközpontú egészségügyi politikát kínál az egyének és a család egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. Van még egy kifejezetten indiai közös családokra szabott terve is, amely körülbelül 19 családtag számára nyújt fedezetet.

A Max Bupa 4500+ kórház hálózatával rendelkezik Indiában. A kárrendezési arány 96%, és egész életen át tartó megújítási lehetőséget biztosít. Ez a többszörösen díjazott cég különleges előnyöket kínál, mint például a készpénz nélküli kárrendezés 30 perc alatt, 24 órás online segítségnyújtás, okostelefonos alkalmazás és 5 perces megújítási folyamat.

A Max Bupa egészségbiztosítás néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Max Bupa Health Companion Egészségbiztosítási Terv
 • Max Bupa Health Premia Egészségbiztosítási Terv
 • Max Bupa GoActive egészségbiztosítási terv
 • Max Bupa Heartbeat egészségbiztosítási terv
 • Max Bupa Criticare egészségbiztosítási terv

11. Gondoskodó egészségbiztosító társaság:

A Care Health Insurance Company, korábban a Religare Insurance, az ország neves egészségbiztosító szolgáltatója. Stratégiai partnerségként működik a Care Enterprises Limited, a Union Bank of India és a Corporation Bank között. A vállalat 2012 -ben megszerezte az IRDAI jóváhagyását, és több bizalmat adott a nevének. Szakterülete a kiskereskedelmi egészségbiztosítás, személyi balesetek, súlyos betegségek stb.

A Care Health 7400+ kórházi hálózattal rendelkezik, és a kárrendezési arány 95%. Ennek a biztosítónak a legfontosabb előnyei-magas CSR, 2 órás készpénz nélküli kárfelmérés, all-inclusive politika, speciális tervek 16 kritikus szívproblémára stb..

Néhány a legjobb egészségbiztosítási házirendek közül:

 • Gondozás Egészségügyi Egészségbiztosítási Terv
 • Care Health Joy egészségbiztosítási terv
 • Gondozás Egészségügyi Senior Health Insurance Plan
 • Care Health Corona Kavach Policy
 • Gondoskodás Egészségügyi Szívbiztosítás

12. IFFCO Tokio Egészségbiztosítás:

Az IFFCO Tokio egy másik megbízható egészségbiztosítási szolgáltató az országban, amely pán-indiai jelenlétével és 20 000 ügynökhálózattal büszkélkedhet. A vállalat úgy véli, hogy az egészségbiztosítást az egyének egyedi igényeihez kell igazítani. Ezért számos rugalmas politikát kínál, amelyek fedezik az egészségügyi költségeket és az emberek felmerülő egészségügyi szükségleteit.

Az IFFCO Tokio segítségével választhat készpénz nélküli kezelést 6400+ hálózati kórházban. Szintén jó nyomon követik a 8,61 millió lakossági kárrendezést 2019 -ben, de a CSR 92,65%. Az IFFCO Tokio azon kevés biztosítók egyike is, amely 100% -ban megtéríti a teljes jogosult kárigényt, és 3 éven belül felveszi a már meglévő betegségeket a többi társaság 4 éves korához képest.

Az IFFCO Tokio Egészségbiztosító Társaság néhány legjobb egészségbiztosítási politikája:

 • Családi egészségvédő politika
 • Egyéni egészségvédő politika
 • SwasthyaKavach házirend
 • SwasthyaRakshaBima
 • Korona Rakshak házirend

13. Keleti egészségbiztosítás:

Az Oriental Health Insurance egy Delhiben működő állami szektor egészségbiztosító társaság, amely 1947-ben indult. Széles körű egészségügyi biztosítást kínál magánszemélyek és családok számára megfizethető áron. Sokan, különösen azok, akik már meglévő betegségben szenvednek, inkább ezt a céget részesítik előnyben, mivel a kezdeti orvosi szűrés elmarad akár 55 évig.

Az Oriental Health 4300+ kórházzal rendelkezik készpénz nélküli kórházi kezelésre. Az igények aránya körülbelül 90%. A standard szolgáltatásokon kívül az Oriental további előnyöket is kínál a kötvénytulajdonosoknak, mint például: rendszeres kedvezmények a díjakból, napi pénzbeli juttatás, biztosítók hordozhatósága stb..

Néhány a keleti egészségbiztosítás legjobb egészségbiztosítási politikái közül:

 • Keleti egyéni Mediclaim terv
 • Keleti Happy Family Floater terv
 • Jan Arogya terv
 • PravasiBharatiyaBimaYojna

14. SBI egészségbiztosítás:

Az SBI Health Insurance stratégiai szövetségként működik 74% -os részesedéssel az India Bank of India és 26% -os részesedéssel az IAG között. A vállalat különböző típusú egészségügyi politikákat kínál magánszemélyek, családok és vállalkozók számára megfizethető díjakkal. A pénzügyi kapacitástól függően az ügyfelek 50 000 INR és 5 Lakh között választhatnak lefedési lehetőségeket.

Az SBI Health több mint 6000 kórházzal rendelkezik készpénzmentes kezelésre. A kárrendezési arány körülbelül 96%, és a cég rekordot tart 110 milliárd INR értékű követelés kezelésében. Az SBI fő előnyei: az orvosi szűrés kizárása akár 45 évig, ingyenes állapotfelmérés 4 követelésév után, kiegészítő lehetőségek a további lefedettséghez.

Néhány az SBI egészségbiztosítás legjobb egészségbiztosítási politikái közül:

 • SBI Arogya Premier politika
 • Az SBI Kórház napi készpénzbiztosítási kötvénye
 • Az SBI csoport egészségbiztosítási kötvénye

15. Reliance Egészségbiztosítás:

A Reliance Health Insurance az egyik vezető egészségügyi biztosító az országban, több mint 139 fiókjával és 28 900+ közvetítőjével. 2000-ben alakult, és számos ügyfélközpontú egészségbiztosítási tervvel büszkélkedhet magánszemélyek és csoportok számára. A vállalatnak több, mint 7300 kórháza van Indiában, és a CSR 72,2%.

A Reliance egészségbiztosítás növekvő népszerűsége az átfogó tervek megfizethető díjakkal. Ezenkívül egyedi előnyöket is kínál, például 5% -os különleges kedvezményt nőknek vagy lánygyermekeknek, kritikus betegségre vonatkozó irányelvek 1 évvel történő meghosszabbítását, 33,33% bónuszt a kármentes év végén stb..

Néhány a megbízható egészségbiztosítási politikák közül:

 • Reliance HealthGain biztosítási kötvény
 • Reliance Health Infinity Insurance
 • Reliance Arogya Sanjeevani

Ezek a legmegbízhatóbb egészségbiztosító társaságok Indiában. Az információ csak az egyes vállalatok alapvető adatait tartalmazza, és nem teljes. Ezért kérjük, ellenőrizze a biztosítási webhelyeket, például a Policy Bazaar -t vagy a társaság hivatalos webhelyét a pontos részletekért.

NYILATKOZAT: A cikk kizárólag tájékoztató jellegű. A házirendek nevei, részletei és a CSR -százalékok évente változhatnak. Kérjük, győződjön meg arról, hogy ellenőrizte az információkat egy hivatalos webhelyen vagy a cég megbízható ügynökénél, mielőtt feliratkozik a házirendre. Nem vállalunk felelősséget az esetleges veszteségekért, amelyek a cikkben szereplő információk követése miatt merültek fel.