A fogkefe típusai: 7 fajta és előnyei

A fogmosás fogkefével elengedhetetlen rituálé, amely nélkül lehetetlen egy napot kezdeni! De ha azt gondolta, hogy a fogkefe modern találmány, akkor nagyon téved! Ennek az alázatos ecsetnek gazdag története van, 5000 éves múltra tekint vissza. A változó időkben különböző típusú fogkefék jöttek létre, hogy megfeleljenek az ügyfelek növekvő igényeinek.

Az egyszerű rágópálcától és a disznósörtéktől a modern elektromos kefékig a fogkefe útja hihetetlen!

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány érdekes információt 10 különböző típusú fogkeféről és azok előnyeiről:

7 különböző típusú fogkefe és azok előnyei:

Most nézzük meg a piacon elérhető különböző fogkefék előnyeit:

1. Kézi fogkefe:

legjobb kézi fogkefe

A kézi fogkefék az egyik legnépszerűbb és leggyakoribb fogkefe típusok. A fogantyún szorosan becsomagolt sörték vannak. Ezek az eldobható kefék a sörték keménysége, a fejforma, a textúra, a minta és a fogantyú kialakítása alapján különböző modellekben kaphatók. Lehetőség van kemény, közepes és puha sörték közül választani, amelyek közül a kemény végül károsíthatja az ínyt. A fogászati ​​igényektől függően választhat egy megfelelő ecsetet, amely kényelmesen eléri a száj minden területét és jól tisztít.

2. Elektromos fogkefe:

legjobb elektromos fogkefe

Kis fejjel és automatikus forgatással az elektromos fogkefék sokkal jobban teljesítenek, mint a kézi. A kefe két részből áll – egy levehető fejből és egy motorból. A bekapcsoló gomb megnyomásával a sörték gyorsan mozognak az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes irányban. Ezeknek az automatikus mozgásoknak köszönhetően az ecset hatékonyan eltávolítja a lepedéket a száj minden részéről, beleértve a nehezen elérhető helyeket is. Ezek az újratölthető vagy akkumulátoros kefék 3 típusból állnak, mint például a hagyományos, ultrahangos és ultrahangos fogkefék, amelyek különböző sebességgel működnek.

3. Fogközi fogkefe:

új típusú fogkefe

A fogközi fogkefék tisztítják a fogak között, ahová a legtöbb hagyományos és akár elektromos kefe sem fér hozzá. Ezek a kefék kevésbé agresszívak, mint a szájselyem, és kerek alakú fejükkel óvatosan tisztítják a fogközöket. A szakértők azt javasolják, hogy a fogak közötti keféket a szokásos kefékkel és a szájvízzel együtt használják a szájproblémák csökkentése érdekében. Ezek a kefék eldobható vagy többször használható fejjel rendelkeznek, műanyag fogantyúval. Ideálisak arra is, hogy eltávolítsák a biofilm felhalmozódását a fogszabályozó vezetékeiben, hogy megakadályozzák az üregeket, a rossz leheletet stb.

4. Sulca ecset:

okos fogkefe

A Sulca ecset egycsomós fogkefe, amely képes eltávolítani a lepedéket az ínyszegélyről anélkül, hogy károsítaná az ínyt. Azok az emberek, akiknek nehézséget okoz a fogselyem használata, előnyösek lehetnek a Sulca ecsettel. Használatához az ecset hegyét az ínyszél mentén kell elhelyezni, és hullámos mozdulatokkal el kell távolítani a lepedéket. Ha helyesen használja, a Sulca kefék masszírozhatják az ínyt, és hosszú távon erősíthetik azokat. Ezek a kefék a fogimplantátumok, a koronák, a hidak és a fogszabályozó szalagok tisztításában is hasznosak.

5. Végecsomós fogkefe:

A legjobb fogkefe 2021

A végcsomós fogkefe egyedülálló kefe, amelyet a száj hátsó oldalának tisztítására terveztek. Az ecset egy kicsi, kerek fejből áll, hét nylon nejtsörtével, amelyek szorosan össze vannak csomagolva. A sörték középen rövidre vannak vágva, hogy elérjék a szája keskeny területeit. Az ergonómikus, rugalmas fogantyúnak köszönhetően a végcsomós kefék ideálisak a nehezen elérhető helyek, például bölcsességfogak tisztítására, amelyekhez a hagyományos kefék nem férnek hozzá. Ideálisak olyan fogínyfelületek tisztítására is, amelyekben hiányzik a fogak, zsúfolt fogak vannak a száj hátsó részén, és még olyan fogászati ​​eszközöket is tisztítanak, mint a koronák.

6. Rágható fogkefe:

Rágható fogkefe

A rágható fogkefe egyfajta eldobható kefe, amely a kéz nélküli tisztítás kényelmét kínálja. A fejjel és fogantyúval ellátott normál kefékkel ellentétben a rágható kefe puha sörtékből áll, amelyeket héjba zárnak. Ideálisak azoknak az utazóknak vagy alkalmazottaknak, akik fel akarják frissíteni a szájukat anélkül, hogy végig kellene menniük a hagyományos fogmosáson. Csak helyezze az ecsetet a szájba, és rágja meg megfelelően, hogy a sörték megtisztítsák az összes területet. A rágható kefék különböző ízekben kaphatók, mint a borsmenta, a rágógumi stb.

7. Környezetbarát fogkefe:

környezetbarát fogkefe

A környezetbarát vagy nulla fogyasztású fogkefék a műanyag kefék fenntartható, környezetbarát alternatívái. Bár egyszer használatosak, az ökológiai kefék nem károsítják vagy szennyezik a környezetet, mint a normál kefék. Bontható anyagokból, például bambuszból vagy neemfából készülnek, bambuszszálakból készült sörtékkel vagy sertésszőrrel. Ezek a kefék ugyanazokat az előnyöket nyújtják, mint a hagyományos fogkefe tisztítási hatékonysága. A kefék azonban érzékenyek a penészre, ezért minden használat után jól meg kell szárítani őket.

Hogyan válasszam ki a megfelelő fogkefét??

Mivel a piacon sokféle fogkefe áll rendelkezésre, természetesen megzavarodna, hogy melyik az ideális az Ön számára. Ne izgulj! Csak kövesse az alábbi tippeket, amelyek segítenek kiválasztani az igényeinek megfelelő fogkefét:

  1. Először is, értse meg, melyik sörte keménység ideális a fogai számára. A puha sörték gyengédek lehetnek az ínyhez, de nem hatékonyak a mélyen gyökerező lepedék eltávolításában. Másrészt a közepes vagy kemény sörték eltávolíthatják a lepedéket, de károsíthatják a zománcot és az ínyt. Tehát nézze meg, melyik működik a legjobban, ha egyszer kipróbálja őket!
  2. Ezután döntse el, hogy kézi vagy elektromos fogkefét szeretne választani. A kézi modellek olcsók és könnyen beszerezhetők. A jó tisztításhoz azonban jó fogmosási technikákra van szükségük. Az elektromos fogkefék drágák, de hatékonyan eltávolítják a lepedéket a száj legtöbb területéről. Mivel nem igényelnek kézi erőfeszítéseket, az elektromos kefék ideálisak gyermekek, idős emberek vagy fogyatékkal élők számára.
  3. Ha kézi kefét választott, akkor figyelnie kell a sörték és a fogantyú alakjára is. A különböző sörtéjű minták, mint a hullámos, keresztezett, kúpos stb., Számos előnnyel járnak fogai számára. Többféle szög közül is választhat, például egyenes, csúszásmentes markolat, rugalmas, szögletes stb. Válassza ki a legkényelmesebb ecsetet.!
  4. Ne hagyja figyelmen kívül az anyagot! Az olcsó műanyag fogkefék nemcsak a környezetre, hanem a szervezetre is károsak. A műanyag nanorészecskék a rendszerbe kerülhetnek, és hosszabb távon károsíthatják azt. A fa vagy más környezetbarát fogkefe biztonságos és gyengéd a bolygón, valamint nekünk!
  5. Végül a márka is nagyon fontos! A szakértők azt javasolják, hogy vásároljon olyan megbízható márkát, mint az Oral-B, Colgate stb., Amelyek minőséget és funkcionalitást ígérnek.

Ezek a fogkefék különböző típusai és előnyei. Reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni az alapvető különbségeket ezen fogkefefajták között. Ha további kérdései vannak a kiválasztással kapcsolatban, javasoljuk, hogy beszéljen fogorvosával, aki javasolhatja az alábbi szájkefék egy vagy több kombinációját.