Ehető rákfajok: 10 különböző rákfajta képekkel

Ha a tenger gyümölcseit szereted és ínyenc vagy, tudod, milyen finom rákokat enni! Néha azonban elsöprő lehet, ha az éttermekben rákok menüjét látja, és nem tudja, melyiket vegye fel, hogy élvezze a vacsorát. Világszerte számos fajta és típusú rákot lehet enni a fajták között, és ma együtt fogjuk felfedezni veletek ezeket a finomságokat. Az ehető és fogyasztható rákok különböző fajtáinak és típusainak megismerése valóban hasznos lesz ízlelőbimbóinak és kívánságainak megértésében.!

10 különböző típusú rák, amelyeket enni kell:

Induljunk el, és fedezzünk fel mindenféle rákfajtát és fajtafajtát, amelyek ehetőek és kedvencek sokak számára szerte a világon. Nézd meg őket és szavazz, melyik lehet a kedvenced!

1. Dungeness rák:

Dungeness rák

A Dungeness rák népszerűen Alaszkában és Mexikóban található. Ez egy óriás rákváltozat, amely több mint 2 kilogrammot és könnyen akár négy kilogrammot is nyom. A rák Dungeness elnevezése a Washington állam közelében fekvő Dungeness nevű városból származik, ahol a rákot kezdetben sok évvel ezelőtt szüretelik. A rák nagyon gyengéd és édes, pelyhes édes és rózsaszín húsú. Ennek a rákfajtának a betakarítása a téli szezonban és hónapokban történik.

2. Királyrák fajok:

királyrák típusai

Talán mindenki hallott már a Királyrák névről. A rákváltozatok közé tartozik az alaszkai királyrák, a japán királyrák és az orosz királyrák is, mivel méretük lényegesen nagyobb. A királyrákok közül kevesen is népszerűek, ha olyan súlyúak, mint 20 font. Azonban még ha ilyen nagy is, nem az egész hús ehető. A hús fehérebb és vörös színű, kemény héjjal. Ezeknek a változatoknak a betakarítása általában októbertől januárig tart. Ha ételbarát vagy, akkor ez a legjobb fajta nagy rákfaj, amelyet ki kell próbálni.

3. Kőrák:

szárazföldi rák típusai

A kőrákot népiesen Morro ráknak is nevezik. A rák általában híres az Egyesült Államok régióiban és környékén, és jól ismert kemény karmairól. A legtöbb esetben a halászok lekapják a karmaikat, és a rákokat visszadobják a tengervízbe, hogy regenerálják a karmokat. A hús fehérebb színű, és híres sovány, finom húsáról, jó ízekkel.

4. Pókrák:

legjobb ízű rákfajok

A pók rákok híresek, mint az egyik legnagyobb kihívást jelentő rákok a hús megtalálására és főzésére. Hosszú és nagyon erős tüskés lábuk van, amelyek nagy méretűek. A pókrákok változatai Európában és Japánban nagyon híresek, mint mások, mivel szélesebb méretben és lábakban érkeznek, akár 9 láb felett is. A hús fehér színű, édes ízű, és leggyakrabban a pók rákokat főzik vagy sütik, majd mélyen főzik.

5. Szikla rák:

különböző típusú tengeri rákok

A sziklarákot népiesen hóráknak is nevezik. Ideális azok számára, akik szeretik az édes ízeket a húsban. A rákváltozat a legtöbb tenger gyümölcseit kínáló étteremben és büfében elterjedt, mivel több országban is könnyen elérhető, egyszerű főzési lehetőségekkel és módszerekkel. Ez a rák eredetileg Izland és Dél -Karolina régióiban található.

6. Kék rák:

Kék rák

A kék rák a tál egyik legízletesebb és legfinomabb híres rákja. A rákok körülbelül 3–5,5 hüvelyk méretűek, és nagyon vöröses húsúak a főzési folyamat során. Édes és sós ízük van, és a legjobb csemege azoknak az ízlelőbimbóknak, akik élvezik és élvezik a tenger gyümölcseit. Leggyakrabban a kék rákfajtákat párolják vagy egészben főzik.

7. Peekytoe Crab:

Peekytoe Crab

A Peekytoe rákot ki kell próbálni, ha szereted a sült vagy édes finomságokat. Népszerű változatok, amelyek tökéletesek különféle ételek készítéséhez, beleértve a rákos süteményeket, salátákat, tekercseket és más sült egészséges tenger gyümölcseit. Ezek azonban viszonylag kevésbé megtalálható fajták számos keleti országban, azonban Európa egyik legkedveltebb étele.

8. Puha héjú rák:

Puha héjú rák

Nem szereted a szívós és kemény húst? A Soft Shell rák a tökéletes fajta az Ön számára. Ezeket a változatokat főleg sült ételként vagy pirított főzési módszerként használják saláták vagy szendvicsek hozzáadásához, hogy ropogós és finom ízt kapjanak. Ezeket a héjból kinőtték, és fajtákba olvadtak, így újak még nem keletkeztek. Sósak és rágós ízűek. Ezek a valaha népszerű tengeri rákok legjobb fajtái közé tartoznak.

9. Lószőr rák:

óceáni rákok típusai

A lószőr rák elsősorban Japánban és a regionális konyhák környékén híres. Nagyon vékony és finom rákváltozatok, amelyeket héjával tálalnak. Ezekben a változatokban a hús arányuk lényegesen kisebb, mint más fajoké; mindazonáltal a legjobban ízletesek, ha forralási módszerrel főzik. Méretük alig 100 mm körül van. Narancssárga színűek, finomságukban és ízükben édesek, és a kis rákfajok közé tartoznak.

10. Barna ehető rák:

ehető rákok típusai

Mint közismert, a barna rák egy rákfajta, vörösesbarna színű és közepes méretű változat. Édes ízűek és gazdag ízűek, főleg főzve vagy főzve. A barna rákok népszerű fajok az Egyesült Királyság régióiban és környékén. Ezek azonban kevésbé elérhető fajták más keleti és déli országokban.

Reméljük, élvezte az étkezési rákok különféle fajtáinak és típusainak felfedezését. A népszerű listából melyiket próbáltad már ki? És, melyik a kedvenc? Ossza meg velünk gondolatait a megjegyzésekben!