Élet idézetek: 70 legjobb motivációs idézet az életről

Depressziós érzés? Elveszted az irányítást az életed felett? Teljesen megértjük! Mindannyian érzelmi zűrzavart élünk át a stressz, a társak nyomása, az ego problémái és a családi drámák miatt. Olyan, mint egy kő, amely hullámzó hatásával zavarja az egész vízmedencét. Az eredmény-elveszítjük a fókuszt, úgy érezzük, hogy abbahagyunk mindent, és belépünk a nagy vesztes módba.

Ez nem minden! Hajlamosak vagyunk holtpontra kerülni, amikor szorongásaink és félelmeink legyőzik erősségeinket. Ez nemcsak az önbizalom szintjére és a belső morálra, hanem az egészségi állapotra is hatással van. Ha jelenleg ezzel szembesül, javasoljuk, hogy vegyen egy mély lélegzetet, és vegye észre, hogy nem vagy egyedül. A motiváció és a fókusz visszaállítása érdekében összeállítottunk néhány inspiráló életidézetet híres tanárok és a világ vezetői által.

Motivációs idézetek az életről

A motivációs idézetek fontossága az életről:

Mindannyian gyors módszereket keresünk, hogy kikerüljünk a trükkös helyzetből. Különösen akkor, ha kevés időnk van egy terápiára vagy tanácsadásra, valóban szükségünk van jó adag pozitív életidézetekre és szavakra, amelyek azonnal megváltoztathatják tudatalattiunkat. Bizonyos életidézetek egy -két sorban feltárják az élet igazságát, ami a helyes irányba terelheti gondolkodási folyamatunkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy jobb döntéseket hozzunk.

Életfeliratok: 70+ motivációs mondás az életről:

Hallottál már a mondásról: „A tapasztalat a legjobb tanár”? Az élet túl rövid ahhoz, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, és mindig bölcs dolog tanulni más hibákból. Annak érdekében, hogy segítsünk megbirkózni az élet mindennapi kihívásaival, sok híres ember lebilincselő szó szerint ismertette élettapasztalatait, amelyek nagyjából összefoglalják a különböző helyzetekről alkotott elképzeléseiket..

Ha szüksége van egy napi motivációra, olvassa el, miközben összeállítottunk néhány félelmetes életidézetet különböző országok neves szerzőitől, vezetőitől, tanáraitól és mentoraitól.

1. Gautama Buddha Idézetek az életről:

Gautama Buddha, Siddhartha Gautama néven született, a buddhizmus alapítója. Felvilágosult tanár, aki tanította követőit a nyolcszoros útról, a három egyetemes igazságról és a négy nemes igazságról. Sok évszázad után is Buddha elvei továbbra is emberek millióit inspirálják azzal, hogy megtanítják nekik az élet alapvető értékeit és perspektíváit. Emellett a szeretet és a másokkal szembeni kedvesség megtestesítője. Íme néhány legjobb idézet Buddha életéről, amelyek tele vannak bölcsességgel a boldog és teljes életvitelhez:

 • “Ami ma vagyunk, az a tegnapi gondolatainkból származik, és a jelenlegi gondolataink építik a holnapi életünket: Életünk elménk teremtménye.”
 • “Az egyetlen igazi kudarc az életben nem az, hogy hűek vagyunk a legjobbakhoz.”
 • “Ne maradj a múltban, ne álmodj a jövőről, koncentráld az elmédet a jelen pillanatra.”
 • „A harag megtartása olyan, mint egy forró szenet megragadni azzal a szándékkal, hogy valaki másra dobja; te vagy az, aki megég ”
 • „Ahogy kincsek tárulnak fel a földről, úgy az erény is megjelenik a jó cselekedetekből, és a bölcsesség a tiszta és békés elméből. Ahhoz, hogy biztonságosan járhasson az emberi élet útvesztőjében, szüksége van a bölcsesség fényére és az erény vezetésére. ”

2. Osho idézetek az életről:

Osho vallásos istenember és misztikus, aki elindította a Rajneesh mozgalmat. Valódi neve Acharya Rajneesh, és tanítványai Osho -nak nevezik. A 20. század egyik legbefolyásosabb alakjaként emlegetik, hatásos tanításai miatt, amelyeket humor tarkít. Úgy véli, hogy minden emberben ott van Buddha, aki képes megvilágosodott és feltétel nélküli szeretet életet élni. Azonban hamis ego és szükségtelen illúziók létrehozása az elmében az érzelmek elfojtásához és valódi boldogsághoz vezet. Íme néhány boldog élete idézete:

 • „Tiszteld az életet, tiszteld az életet. Nincs szent az életnél, nincs istenibb az életnél ”
 • “A szeretet a cél, az élet az utazás.”
 • “A holnap soha nem jön el, mindig ma van.”
 • „Két elv alapján élem az életemet. Egyrészt úgy élek, mintha ma lenne az utolsó napom a földön. Másodszor, ma úgy élek, mintha örökké élnék. ”
 • „Az élet nem probléma. Ha problémának tekintjük, az rossz lépést tesz. Rejtély élni, szeretni, tapasztalni. ”

3. APJ Abdul Kalam Idézetek az életről:

Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam híres repülőgép -tudós és egyben India 11. elnöke volt. Az indiai nukleáris és rakétatechnológiák fejlesztéséhez nyújtott felbecsülhetetlen értékű hozzájárulása mellett Kalam fontos szerepet játszott abban is, hogy beszédeivel fiatalok millióit tanította és inspirálta. Csodálatos tanár, aki arra törekedett, hogy alakítsa a fiatalok karakterét és a jövő felelős és sikeres polgáraivá alakítsa őket. Íme néhány rövid idézet az életről:

 • “Álmodni kell, mielőtt az álom valóra válik.”
 • “A madarat saját élete és motivációja hajtja.”
 • „Az élet nehéz játék. Csak akkor nyerheti el, ha megtartja születési jogát, hogy személy legyen. ”
 • “Nem tudod megváltoztatni a jövődet, de megváltoztathatod a szokásaidat, és a szokásaid biztosan megváltoztatják a jövődet.”
 • “Az álom, az álom, az álom, az álom gondolattá alakul, és a gondolatok cselekvést eredményeznek.”

4. Swami Vivekananda Idézetek az életről:

Swami Vivekananda jelentős tanár és filozófus volt Indiában. Inspiráló beszédeit és írásait felhasználta az ember oktatásával és jellemformálásával kapcsolatos uralkodó kérdések kezelésére. Meggyőződése, hogy bármely ország jövője az emberektől függ, és nagyon fontos, hogy foglalkozzon az „emberalkotás” folyamatával. Ezt tette számtalan élő élete idézetével, amelyek tele vannak inspirációval és pozitivitással.

 • “Kelj fel, ébren, és ne állj meg, amíg el nem éred a célt.”
 • „Belülről kifelé kell nőni. Senki nem taníthat meg, senki sem tehet spirituálissá. Nincs más tanár, csak a saját lelked. ”
 • “Nem tudsz hinni Istenben, amíg nem hiszel magadban.”
 • “Kockáztass az életedben, ha nyersz, vezethetsz!”
 • “Vegyél fel egy ötletet, tedd ezt az egyetlen ötletet az életedbe.”

5. Lord Krishna Idézetek az életről:

A hinduizmus szerint Lord Krishna a Dvapara Yuga -hoz tartozik, és úgy gondolják, hogy Lord Vishnu nyolcadik avtára. A Sri Krishna Leela -ban megörökített élettapasztalatokon és elbeszéléseken kívül a harctéren Arjunához intézett tanításait Bhagawad Gita néven állították össze. A szent könyv 700 szanszkrit versből áll, amelyek rögzítik a kettőjük közötti filozófiai beszélgetést. Krishna beszél Jnana -ról (tudás), Bhakti -ról (istenfélelem), Karmáról (tettek) és Raja jógáról. Íme néhány legjobb életlecke -idézet, amelyeket maga az isteni forma tanított:

 • “Amikor valaki úgy reagál mások örömére és bánatára, mintha az övé lenne, elérte a spirituális egyesülés legmagasabb állapotát.”
 • “Nyugalom, szelídség, csend, önmegtartóztatás és tisztaság: ezek az elme tudománytervei.”
 • “Akinek nincs ragaszkodása, az igazán szerethet másokat, mert szeretete tiszta és isteni.”
 • “Tégy meg mindent, amit tenned kell, de ne kapzsisággal, ne egóval, ne kéjjel, ne irigységgel, hanem szeretettel, együttérzéssel, alázattal és odaadással.”
 • „Senki ne hagyjon fel feladataival, mert hibákat lát bennük. Minden cselekedetet, tevékenységet hibák vesznek körül, mint a tüzet füst. ”

6. Arisztotelész idézetek az életről:

Arisztotelész híres filozófus és sokoldalú személyiség volt, aki az ókori Görögország klasszikus korszakába tartozott. A „nyugati filozófia atyjának” is nevezték, mert bevezette a lineáris gondolkodás és a metafizika fogalmát. Azt javasolta, hogy harmadik személy szemszögéből kell gondolkodnia, hogy megértse és elemezze erősségeit és gyengeségeit. Ezzel együtt meg kell hallgatnunk mások véleményét, és az ő szemszögükből kell gondolkodnunk, és meg kell nevelnünk a nyitott elme szokását. Ez segíthet a karaktereink jobb alakításában. Íme néhány figyelemre méltó mondása az életről:

 • “Önmagad megismerése minden bölcsesség kezdete.”
 • “A legsötétebb pillanataink során kell összpontosítanunk, hogy lássuk a fényt.”
 • „A kiválóság soha nem véletlen. Mindig nagy szándék, őszinte erőfeszítés és intelligens végrehajtás eredménye; sok alternatíva bölcs választását jelenti – a választás, nem a véletlen határozza meg sorsát. ”
 • “A kritika elkerülése érdekében ne mondj semmit, ne csinálj semmit, ne legyél semmi.”
 • “A munka öröme tökéletesíti a munkát.”

7. Teréz anya idézetek az életről:

Teréz anya katolikus apáca volt, aki egész életét a szegények és rászorulók szolgálatának szentelte. Alapítója volt a Szeretetszolgálati Misszionáriusok Rendjének, ahol vakok, idősek, nyomorék és leprások látják el a központokat. Szent Mária iskolájában tanított, és végül igazgatója lett. Pályafutása során a kedvesség, a nagylelkűség és az elkötelezettség vonásait nevelte a Krisztus iránti odaadó élet irányába. Életfilozófiája nagyon egyszerű, szeress és segíts másokon, akik rászorulnak! Ideje néhány tanulságot levonni az életről szóló jó idézeteiből:

 • „Terjessz szeretetet bárhová is mész. Senki ne jöjjön hozzád anélkül, hogy boldogabban távozna. ”
 • „A tegnap elmúlt. A holnap még nem jött el. Nekünk csak ma van. Fogjunk hozzá.”
 • „Mi magunk érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp a tengerben. De az óceán kevesebb lenne a hiányzó csepp miatt. ”
 • „Légy hű az apró dolgokban, mert bennük rejlik az erőd.”
 • „Nem mindannyian tehetünk nagyszerű dolgokat. De kis dolgokat nagy szeretettel tehetünk. ”

8. Helen Keller Idézetek az életről:

Helen Keller az Egyesült Államokban, Alabamában született. Ő az első siket és vak, aki művészeti alapképzést szerzett. Keller szerző és előadó, aki számos inspiráló előadást tartott arról, hogyan lehet leküzdeni életünk kihívásait. Azt javasolja, hogy kemény munkával és elszántsággal könnyedén átvészelheti a legnehezebb körülményeket is. Idézetei az emberi élet céljáról, az éles látásmód és a tiszta boldogság fontosságáról biztosak lesznek bennünk:

 • „Az optimizmus az a hit, amely eredményhez vezet. Remény és bizalom nélkül semmit sem lehet tenni. ”
 • „A siker és a boldogság benned rejlik. Határozd el, hogy boldog maradsz, az örömöd pedig legyőzhetetlen sereget képez a nehézségek ellen. ”
 • „Soha ne hajlítsa meg a fejét. Mindig tartsa magasan. Nézz egyenesen a világ szemébe. ”
 • „Amikor az egyik ajtó bezárul, a másik kinyílik. De gyakran olyan sajnálkozva nézünk a zárt ajtóra, hogy nem látjuk azt, amelyik kinyílt számunkra. ”
 • “Az önsajnálat a legrosszabb ellenségünk, és ha engedünk neki, soha nem tehetünk semmi bölcset ezen a világon.”

9. Nelson Mandela Idézetek az életről:

Nelson Mandelát a világ egyik legnagyobb vezetőjének és inspiráló alakjának tartják. Annak ellenére, hogy 27 év börtönben szenvedésekkel teli életet élt, továbbra is reményt és pozitivitást tanúsított. Úgy véli, hogy empátiával és őszintén meg lehet gyógyítani a legmélyebb sebeket. Élete tökéletes példája annak, amit tett. Mandela ellenállt a keserűségnek és a haragnak a tisztességtelen bánásmód miatt, és igazságtalan volt vele szemben. Nagylelkűsége és nyitott szíve arra késztette, hogy megnyerje nemcsak saját népe, hanem még elnyomói szívét is. Íme néhány idézet, amelyek biztosan megváltoztatják az életfelfogásunkat:

 • “Élj úgy, mintha senki sem figyelne, és fejezd ki magad úgy, mintha mindenki hallgatna.”
 • „Amint megszabadulunk saját félelmünktől, jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat.”
 • „A nehézségek egyes férfiakat megtörnek, másokat viszont. Egyetlen fejsze sem elég éles ahhoz, hogy elvágja a bűnös lelkét, aki folyamatosan próbálkozik, és fel van fegyverezve azzal a reménnyel, hogy a végén még feltámad. ”
 • „A legmélyebb félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk. Legmélyebb félelmünk az, hogy mérhetetlenül hatalmasak vagyunk. ”
 • “Nem az a bátor ember, aki nem fél, hanem az, aki legyőzi ezt a félelmet.”

10. Mahatma Gandhi Idézetek az életről:

Mohandas Karamchand Gandhi 1869. október 2 -án született, aki kulcsszerepet játszott India szabadságharcában. Szintén fontos szerepet játszott abban, hogy az egész nemzetet összehozza az egységről, az igazságról és az erőszakmentességről szóló értékes életóráin keresztül. Gandhiji szintén a jellem fontosságát szorgalmazta, amely nélkül még a legmagasabb iskolai végzettség sem érne semmit. Az életre vonatkozó mondásait arra tanítják a gyerekeket, hogy mindezeket a tulajdonságokat utánozzák, és olyan ismeretekkel töltsék meg, amelyeket egyetlen tudományos könyv sem tud nyújtani.

 • „Az ember csak gondolatainak terméke; amire gondol, azzá válik. ”
 • “A boldogság az, amikor összhangban van az, amit gondolsz, amit mondasz és amit teszel.”
 • – Senkinek sem engedem, hogy piszkos lábával járjon az agyamban.
 • „Az erő nem a fizikai kapacitásból fakad. Ez hajthatatlan akaratból fakad. ”
 • „A gyenge soha nem tud megbocsátani. A megbocsátás az erősek tulajdonsága. ”

11. Abraham Lincoln Idézetek az életről:

Ab Lincoln az Egyesült Államok tizenhatodik elnöke, és a világ egyik legnagyobb személyisége. Autodidakta politikus és ügyvéd volt, aki harcolt az egyenlő jogokért, a rabszolgaság és a demokrácia megszüntetéséért. Lincoln is erőteljes beszédeivel motiválta népét, még a legnehezebb időkben is, mint például az amerikai polgárháború. Sok kutató és történész értékes kijelentéseket állított össze beszédeiből és írásaiból, hogy halála évei után is motiváljon és inspiráljon minket.

 • “Ne hagyj semmit holnapra, amit ma megtehetsz.”
 • „A várakozóknak megtörténhetnek a dolgok, de csak azok, amiket a nyüzsgő emberek hagynak.”
 • “A legjobb dolog a jövőben az, hogy egy nap jön.”
 • „Végül nem az évek számítanak az életedben. Ez az élet a ti éveitekben. ”
 • „Nem vagyok köteles nyerni, de köteles vagyok igaz lenni. Nem vagyok feltétlenül sikeres, de kötelességem élni a megvilágításommal. ”

12. Albert Einstein Idézetek az életről:

Nincs értékesebb, mint megtanulni néhány kulcsfontosságú életleckét a valaha volt legnagyobb elmékből! Albert Einstein német fizikus volt, aki néhány játékváltó tudományos felfedezést tett. A tudományhoz való hozzájárulása mellett nagyszerű vezető is volt, aki az élet fontos erkölcsi tanulságait tanította nekünk. Tapasztalatait és hiedelmeit apró anekdotákba foglalja össze, hogy segítsen nekünk jobb életet élni. Einstein a kitartásnak, a kíváncsiságnak, a türelemnek, a koncentrációnak és az elszántságnak köszönheti sikerét. Ezekkel a tulajdonságokkal nincs helye a kudarcnak. Az alábbiakban néhány elképesztő idézetet találsz tőle:

 • “” Bármely férfi, aki biztonságosan vezethet, miközben csinos lányt csókol, egyszerűen nem adja meg a csóknak azt a figyelmet, amit megérdemel. “
 • A képzelet minden. Ez az élet következő látnivalóinak előzetese. A képzelőerő fontosabb mint a tudás.”
 • “” Aki soha nem hibázott, soha nem próbált semmi újat. “
 • “Őrültség: ugyanazt újra és újra elvégezni, és más eredményeket várni.”
 • „Meg kell tanulni a játékszabályokat. És akkor jobban kell játszanod, mint bárki más. ”

13. Dalai Láma idézetek az életről:

Őszentsége A Dalai Láma tibeti spirituális vezető, akiről úgy tartják, hogy a Bódhiszattva megnyilvánulása. Egyszerű szerzetes életet él, és életét az emberiség szolgálatának szenteli, és a kedvesség vallásának tanítására. Prédikációi megtanulnak az együttérzés, a belső tudatosság, az etikai értékek és az erkölcsi felelősség fontosságáról. Vessünk egy pillantást a Dalai Láma néhány élettel kapcsolatos idézetére:

 • “Ha úgy gondolja, hogy túl kicsi ahhoz, hogy változtasson, próbáljon aludni egy szúnyoggal.”
 • “Újra és újra tartós erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy ápoljuk a bennünk lévő pozitív szempontokat.”
 • „Élünk és meghalunk, ez az igazság, amellyel csak egyedül tudunk szembenézni. Senki sem segíthet nekünk, még Buddha sem. Gondold át tehát, mi akadályoz meg abban, hogy úgy élj, ahogyan szeretnéd? ”
 • “Ne feledje, hogy néha az, ha nem kapja meg azt, amit szeretne, csodálatos szerencse.”
 • „Soha nem nyerhetünk békét a külvilágban, amíg nem békülünk meg önmagunkkal.”

14. Martin Luther King Jr. Idézetek az életről:

Ifj. Martin Luther King amerikai szóvivő, vezető és aktivista volt az amerikai polgárháborúban. Nagy hatással volt Mahatma Gandhi szavaira az erőszakmentességre, amelyet e mozgalom során gyakorolt. King keresztény lelkész volt, és erősen hitt Jézus Krisztus szavaiban. Beszédei elgondolkodtatóak voltak, amelyek révén képes volt befolyásolni számos követőjét és tanítványát. Élete tele van sok tanulsággal, amelyek alakíthatják jellemünket és gondolkodásmódunkat. Íme néhány valós idézete:

 • “A hit megteszi az első lépést akkor is, ha nem látja az egész lépcsőt.”
 • “Végül nem ellenségeink szavaira fogunk emlékezni, hanem barátaink csendjére.”
 • „A sötétség nem tudja kiűzni a sötétséget; erre csak a fény képes. A gyűlölet nem űzi ki a gyűlöletet; erre csak a szeretet képes. ”
 • „A megbocsátás nem alkalmi cselekedet. Ez egy állandó hozzáállás. ”
 • “” A változás nem az elkerülhetetlenség kerekeibe gördül be, hanem folyamatos küzdelemben. “

15. Walt Disney idézetek az életről:

Ha még nem hallott a Disney -ről, valószínűleg nem erről a bolygóról származik! Walt Disney vitathatatlanul a huszadik század egyik leghíresebb személyisége. Megalapította a Walt Disney produkcióit, amelyek minden idők ikonikus karaktereit alkották, mint Mickey egér, Donald Kacsa, Ostoba, stb. , tehetség és kitartás. Íme néhány jó idézet az életről, amelyet az egér ember mondott:

 • “Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk megvalósítani őket.”
 • “Minél jobban szereted magad, annál kevésbé vagy olyan, mint bárki más, ami egyedivé tesz.”
 • “Ha hiszel valamiben, akkor higgy benne mindenben, hallgatólagosan és megkérdőjelezhetetlenül.”
 • „Csak remélem, hogy egy dolgot soha nem tévesztünk szem elől – hogy az egészet egy egér kezdte.”
 • “Folyamatosan haladunk előre, új ajtókat nyitunk és új dolgokat csinálunk, mert kíváncsiak vagyunk, és a kíváncsiság új utakon vezet minket.”

Vicces idézetek az életről:

Mindannyiunknak szüksége van egy gyors adag szórakozásra és humorra az életünkben. Még Albert Einstein is hangsúlyozta annak fontosságát, hogy világos legyen, szellemes és vidám anekdotákkal és kifejezésekkel. Amellett, hogy mosolyt csal az arcodra, ezek a hűvös idézetek bölcsességgel is megtölthetnek. Íme 5 kedvenc idézetünk a szerzők nevével:

 • “A gravitáció nem tehető felelőssé azért, hogy az emberek beleszeretnek.” -Albert Einstein
 • “A jó beszédnek olyannak kell lennie, mint egy női szoknya: elég hosszú ahhoz, hogy lefedje a témát, és elég rövid ahhoz, hogy érdeklődést keltsen.” – Winston Churchill
 • „A televíziózást nagyon tanulságosnak tartom. Minden alkalommal, amikor valaki bekapcsolja a készüléket, bemegyek a másik szobába, és elolvasok egy könyvet. ” – Groucho Marx
 • – Amikor kedves lánynak udvarol, egy óra másodpercnek tűnik. Amikor egy vörös forró lepényre ül, egy másodperc egy órának tűnik. Ez a relativitás. ” -Albert Einstein
 • “Senkinek nincs elég jó memóriája ahhoz, hogy sikeres hazug legyen.”

Szomorú idézetek az életről:

Ne hagyd, hogy szomorúságod futótűzként ragadjon el! Ehelyett olvassa el ezeket a szomorúsággal kapcsolatos legfontosabb idézeteket, amelyek segítenek megérteni a kiváltó okot és kezelni azt. Továbbá, ha fájdalommal és gyötrelmekkel teli mondattal találkozik, azt érezheti, hogy helyzete jobb, mint az övék. Tehát bizonyos módon gyorsabban tud kilépni jelenlegi helyzetéből.

 • “Ha egy ideig zsibbad a fájdalom, akkor még rosszabb lesz, ha végre érzed.” – J.K. Rowling
 • “A könnyek olyan szavak, amelyeket írni kell.” – Paulo Coelho
 • „Hozza ki a legtöbbet a sajnálataiból; soha ne fojtsd el bánatodat, hanem törődj és dédelgesd, amíg külön és szerves érdeke nem lesz. Mélységesen megbánni annyit jelent, mint újra élni. ” – Henry David Thoreau
 • „Minden embernek vannak titkos bánatai, amelyeket a világ nem ismer; és gyakran hidegnek nevezzük az embert, amikor csak szomorú. ” – Henry Wadsworth Longfellow
 • „Néha szomorúak vagyunk a dolgok miatt, és nem szeretjük elmondani másoknak, hogy szomorúak vagyunk miattuk. Szeretjük titokban tartani. Vagy néha szomorúak vagyunk, de valójában nem tudjuk, miért vagyunk szomorúak, ezért azt mondjuk, hogy nem vagyunk szomorúak, de valójában azok vagyunk. ” – Mark Haddon

Reméljük, megkaptad a mindennapi élet idézeteit, amelyek visszahozhatják a lelkedet, és újra méltónak érzed magad! Ne feledje, hogy semmi sem jön könnyen, és minden siker mögött kudarcok sora áll. A cél az, hogy továbbra is motiválja magát, amennyire csak tudja, vagy amikor a dolgok kiesnek a kezéből, kérjen segítséget családjától és barátaitól. Szokja meg, hogy elolvassa ezeket az élettel kapcsolatos idézeteket, és maga is meglátja a változást!