Ruhafogasok – fontosság, felhasználás és tippek az akasztók kiválasztásához

A ruhák jobb felakasztása időnként kihívásnak bizonyul. Megtalálni a megfelelő helyet, felfüggeszteni oda úgy, hogy később fel lehessen használni, mindez kissé bonyolulttá válik. Így az akasztókról való kevéssé többet tudó tud segíteni az akasztás gyakorlatában. Ruhát, amikor leveszik a válláról, és máshol hagyják, mint az akasztókat, állítólag ügyetlen megjelenésű. A „Használható később” tényező kevésbé valószínű a benne lévő gyűrődések miatt. Ahhoz, hogy a ruhatár tisztán nézzen ki, a ruhák felakasztásának módja és elrendezése számít. A ruhafogasokat úgy tervezték, hogy megkönnyítsék a ruhák ránctalanítását. Vállszerű alakja segíti a ruhák felakasztását és megőrzi eredeti alakját. Míg a szekrények megakadályozzák a ruhák porosodását, az akasztók megvédik a gyűrődéstől. A drótfogasok kisebb súlyúak, és nem alkalmasak nehéz súlyú ruhákhoz, például kabátokhoz és kabátokhoz. Mondván, minden akasztó meghatározott céllal készült. Az akasztók általában ruhák felakasztását szolgálják; a figyelembe veendő szempont a vállfák minősége.

Különböző típusú akasztók a ruhákhoz:

Akasztók! Nem számít, hogyan néz ki, ha fel tud akasztani egy ruhát, ami rendben van; de meglepetésünkre az akasztók az egyszerű drót- vagy fémfogasoktól a klasszikus és hangulatos megjelenésű tervezőig terjednek. Az anyag, a kialakítás és a súly függ minden egyes függesztőtől, hogy megfeleljen a rendeltetésének. Íme néhány népszerű típus, amelyek közül választhat…

Fa akasztók:

A fa akasztók elég erősek ahhoz, hogy nehéz súlyú ruhákat elférjenek. A kialakítás ennek megfelelően kabátok és kabátok felfüggesztésére készült. A formatervezésű fa akasztókkal is készülnek, a szín megváltozik, és néhány további funkcióval kiegészítik a megjelenést.

Drót akasztók:

A drótfogasok súlya kisebb. Vékony fémkábelekből készül, és műanyag bevonatú. Kisebb súlya miatt könnyű ruhákat képes tartani. Mivel a fogas műanyag bevonatú, nem okoz foltot a ruhákon. Ez az egyik könnyen elkészíthető ruhafogas.

Műanyag fogasok:

A műanyag fogasok megdöbbentőbbek, az anyag elég erős ahhoz, hogy elbírja a nehéz súlyú ruhákat, de hosszú ideig nem tanácsos. Megdöbbentőbbnek tűnik, mert nincs mentség a színekre. Az anyag többféle színben kapható, így a fogasok is lesznek. Nem csak a fehér és fekete akasztók, hanem a díszes és formatervezett akasztók is.

Klip fogasok:

A kapocs akasztók alig néznek ki a többitől, mivel csipeszeket és vízszintesen igazított szerkezetet kapott. A klipek azt a szerepet töltik be, hogy azokat a ruhákat tartják, amelyeket nem lehetett felakasztani; mondjuk például a szoknyákat. A vállon kívüli ruhákat akasztóval lehet felakasztani.

Fém akasztók:

A fém akasztók bizonyos módon erősebbek, mint a drót- és acélfogasok. Lehet, hogy nem káprázatos a megjelenés, és nem a tervezők. A fém akasztók megfelelnek a célnak, de nem feltűnőek.

Több fogas:

A többféle akasztót extra vízszintes bélésekkel tervezték, amelyek mondjuk egy akasztóba akaszthatók; kabátok, stolák, nadrágok stb. A többféle akasztó egyébként helytakarékos fogasnak mondható; ahelyett, hogy ruhadarabokat akasztana külön fogasra, és több helyet foglalna el, a több akasztó segít abban, hogy sokakat egy akasztóba akasszon.

Bársony akasztók:

A bársony akasztókat vagy a csúszásgátló akasztókat kifejezetten könnyű bársony ruhák felakasztására tervezték. A ruha selymes és puha textúrája könnyen lecsúszik a fogasról; bársony akasztó megakadályozza, hogy a ruhák elcsússzanak a két oldalon lévő horpadásokkal együtt. A filc akasztók és a bolyhos akasztók ugyanúgy vannak kialakítva.

Párnázott fogasok:

A párnázott fogasok puha szatén párnákkal vannak ellátva. A puha párnák megakadályozzák a ruhák összehajtását és gyűrődését. A gyűrődött ruhák ingerlékenyek, és ez is komoly helyzetekben elutasítja az egész lelkiállapotot. A párnázott fogasok megakadályozzák a ruhák gyűrődését.

Cédrus akasztók:

A cédrusfogasok illatos akasztók, amelyek elnyelik a ruhák bűzét, és frissen tartják a ruhákat. A cédrusfogasok hasonlóak a fa akasztókhoz, de illatosak. A nedves törlőkendők, ha hosszú ideig lógnak az akasztókon, büdösek, és ezt le lehet küzdeni cédrusfogasok használatával.

Kis akasztók:

A kis fogasok kis ruhákat akaszthatnak rá. A normál méretű fogasokra akasztott kisgyermekruhák megfeszülnek és elveszítik rugalmasságukat. A kis fogasok megakadályozzák a ruhák elrontását.

Divatos akasztók:

Divatos fogasok azok, amelyek néhány hozzáadott funkcióval rendelkeznek. Gyöngyös, festett, szalaggal becsomagolt, stb. A díszes fogasok szépséget adnak a felakasztás helyének. Gyakran nem túl céltudatos, de használható a szekrény díszítésére.

Helytakarékos akasztók:

A helytakarékos akasztót úgy tervezték, hogy egyetlen ruhafogas segítségével több ruhát akaszthat fel. Egyetlen függesztő hurok egynél több vízszintes bélést tartalmaz, vállszerű szerkezettel. Mindegyik vízszintes bélés ruházatra akasztható. Ez észrevehetően helyet takarít meg a szekrényen.

Örömfogasok:

Az örömfogasok azok az egyszerű műanyag fogasok, amelyek olyan funkcióval készültek, amely megakadályozza a ruhák csúszását. Az örömfogasok kielégítik a filc és bársony akasztók használatát. A műanyag fogasokra akasztott puha ruhák nagyobb valószínűséggel csúsznak le, de az örömfogasok megakadályozzák a csúszást.

Csúszásmentes akasztók:

A csúszásmentes akasztók megegyeznek a műanyag akasztókkal, de a felülete kissé durva, ami korlátozza a ruhák könnyű lecsúszását. Az ujjatlan ruhák vékony pántokkal gyakrabban esnek le, és a csúszásmentes akasztók megakadályozhatják az esést.

Nagy teherbírású fogasok:

Nagy teherbírású fogasok azok, amelyeket nehéz súlyú ruhák, mondjuk kabátok és kabátok, nedves és nehéz ruhák felakasztására használnak. A tűzoltó kabátok és a többi bőrkabát súlya nehéz, és a nagy teherbírású fogasok elég erősek ahhoz, hogy megtartsák.

Karcsú fogasok:

A vékony akasztók hasonlóak a műanyag fogasokhoz, de függőlegesen laposak és karcsúak. Merev ruhákhoz alkalmas, míg a többi akasztó elronthatja az alakot, a vékony akasztók megtartják az alakot.

Tippek az akasztók kiválasztásához és használatához:

Bármely termék stabilitása minőségén és használati módján alapul, ugyanez vonatkozik a fogasokra is. Megfelelő méretben használva sokáig eltarthat.

  • A drótfogasokat könnyű ruhák, például stolák, sálak stb. Felakasztására kell használni.
  • A nedves ruhákat műanyag akasztókra lehet akasztani; fém akasztók és fa akasztók szennyezhetik a ruhákat.
  • A kapocs akasztók rövid ideig használhatóak, mert a csipeszek nyomot hagyhatnak a ruhákon, ha hosszú ideig lógnak.
  • A rugalmas ruházatot lazán kell felakasztani az akasztókra; kissé szorosabb felakasztás ronthatja a ruha rugalmasságát.
  • Az akasztó kialakítása nem olyan fontos, mint a stabilitása.
  • A díszes ruhafogasok káprázatosnak tűnhetnek, de nem garantáltan megfelelnek a célnak.
  • Vékony fogasok használhatók felfüggesztésre.
  • A világos színű ruhákat műanyag és drót akasztókra lehet felakasztani, mivel a fa és fém fogasok foltosak lehetnek.
  • A fehér fogasokat világos színű ruhákhoz kell használni, mert a fehér ruhákra akasztott színes ruhák színes foltokat okozhatnak az akasztókon.

A ruhák pontosan a fogasokon lógtak a szekrényekben, és az ügyetlenül elhelyezett ruhák különbözőek. Az ember személyében fontos, hogy tisztán és rendben tartsa a helyét. A megfelelő fogasok és a függő ruhák kiválasztása a végén egy jó megjelenésű szekrényt eredményez. A ruhák összehajtása kissé nehezebb és sokáig csendes, a felakasztás megkönnyíti és természetesen időt takarít meg. Így már nem kell aggódnia a ruhaápolás miatt, csak akassza fel és lógjon.