20+ Anémia okai és tünetei, amelyeket mindenkinek tudnia kell

Az egyik fő vérbetegség, amely minden korosztályt, az élet minden területéről, a társadalom minden rétegéből érinti az anémiának nevezett betegséget.

vérszegénység tünetei és okai

A testünkben lévő vér két különböző sejtformából áll, többek között. A fehérvérsejtek vagy a fehérvérsejtek és a vörösvértestek, azaz a vörösvértestek alkotják a fő részt másokkal, például kis mennyiségű plazmával és vérlemezkékkel. Gyakran előfordul, hogy olyan helyzet áll elő, amikor a vörösvértestek csökkennek a vérünkben, és ez a megfelelő mennyiségű vörösvértest hiánya anémiának nevezett egészségügyi állapotot okoz. Míg a fehérvérsejtek segítenek a nyílt véres sebek és gátak alvadásában, a vörösvértestek segítik a vért az oxigén szállításában a tüdőbe és a szívbe, ezáltal uralva létüket a fehérvérsejtek felett.

Általában a megfelelő mennyiségű vörösvértest hiánya vérszegénységet okoz, ami szintén a vérünk hemoglobinvesztésének következménye lehet. Azok számára, akik még nem tudják, mi a hemoglobin, ez egy oxigénben dúsított fehérje, amely felelős a vér vörös színéért. A hemoglobin vörösvértesteket termel, de hemoglobin jelenléte nélkül a vörösvértestek száma csökken, így vérszegénységet okoz. A vörösvértestek korong alakúak, mint egy lapított ovális frizbi, amely felelős a vérellátásért és a szén -dioxid és a toxinok eltávolításáért a vérből. Ezért a megfelelő vörösvértestek hiánya miatt bizonyos nehézségek merülnek fel.

Ezek a nehézségek nem nemi elfogultságúak. Mind a férfiakat, mind a nőket érinti, talán különböző szinteken. Ez azért van, mert a hemoglobin szintje nemenként változik. A nőknél a vérszegénység akkor fordul elő, ha a hemoglobin kevesebb, mint 12,0 gramm, a férfiaknál pedig 13,5 gramm. Az anaemia gyakori állapot, és az egyik leggyakoribb vérbetegségnek számít, amellyel az emberek szembesülnek, és körülbelül 3,5 millió ember szenved az Egyesült Államokban. A vérszegénységnek általában különböző fázisai vannak. Ez lehet rövid távú állapot vagy hosszan tartó betegség, akár egy lélegzeten belül elmúlhat, vagy hosszú ideig ragaszkodhat hozzád. Mindazonáltal megfelelő kezelésre van szükség, és figyelmen kívül hagyva életveszélyes döntéseket okozhat. Íme az összes vérszegénység oka és tünete az Ön számára.

Az anaemia tünetei és okai:

A vérszegénység okai:

Van néhány rögzített oka annak, hogy miért fordul elő anémia:

1. Rendkívüli vérveszteség:

Gyakran a túlzott vérveszteség a vérsejtek számának extrém csökkenését okozhatja, ami főként a vörösvértesteket érinti, amikor kilép. Gyakran előfordul, hogy belső vérveszteség is előfordul, ami ugyanazt jelenti.

2. Vashiány:

A hátán futó csontvelő a hemoglobin termelője, ami színt ad a vérnek. A vér, a vörösvértestek ezután oxigént szállítanak a hemoglobinból. A hátsó csontvelőnek vasnak nevezett elemre van szüksége, amelynek segítségével a hemoglobin termelődik. A vashiány a szervezetben a hemoglobin hiányát okozza, ezért az RBC szám csökkenhet.

3. Öröklődési deformitás:

Általában a vörösvértestek fánk alakú ovális alakúak és laposak, de gyakran az öröklődés miatt gyakran a szervezetben képződött vagy létező hemoglobin sejtek eltérő alakúak. A gén továbbhalad, és a szervezetben lévő deformált vörösvértestek idő előtti halált szenvednek. Ez pedig a vörösvértestek hiányát okozza, és sarlósejtes vérszegénység alakul ki.

4. Női akció:

Gyakran a nők bizonyos problémákkal szembesülnek, ahol a súlyos menstruációs ciklus vagy a terhesség alatti túlzott vérveszteség lehet az oka annak, hogy vérszegénység áldozata vagy. Ez az oka annak, hogy ha a menstruációja hosszabb ideig tart, mint korábban, és ha súlyos vérveszteséget tapasztal, akkor jobb, ha ellenőrizni kell. A többes terhesség is gyenge pont.

5. Csontvelő baj:

Gyakran a csontvelőt vagy a csontvelősejteket érintő problémák vagy betegségek, mint például a leukémia, befolyásolhatják a csontvelő vérképzését, ami viszont visszafogott hemoglobint és ezáltal vörösvérsejt -termelést okoz. Ez a vérszegénység egyik fő oka.

6. Hemolitikus anaemia:

Gyakran vannak olyan napok, amikor a vörösvérsejtek gyorsabban pusztulnak el, mint amennyit a csontvelő előidézhet, ami biztosan vérszegénységet okoz.

7. Vitaminhiány:

A vas mellett a szervezetnek szüksége van bizonyos alapvető elemekre, például a B-12-vitaminra. Ezeknek a vitaminoknak a hiánya a szervezetben ismert, hogy csökkenti a vörösvértestek számát, ami vörösvértestek hiányát okozza, ami újabb oka a vérszegénység kialakulásának. Azonban gyakran vannak olyan emberek, akik vitaminokat fogyasztanak, de vérszegénységben szenvednek, mivel szervezetük nem tudja megfelelően használni ezeket a vitaminokat. Ezután kialakul egy vitaminhiányos vérszegénységnek nevezett állapot.

8. Havi időszakok:

A havi rutinoknak köszönhetően a nők egész évben jó mennyiségű vért veszítenek. Ennek a folyamatnak köszönhetően sok vas is elvész a szervezetből. Ez elmondható az egyik fő oka a vérszegénységnek, mivel jó mennyiségű vas kiürül a szervezetből. Ez is az egyik oka annak, hogy sok nő könnyen áldozatul esik a vérszegénység különböző tüneteinek.

9. Gyulladáscsökkentő gyógyszerek:

Sok kutatási tanulmány szerint kiderült, hogy a vérszegénység egyik fő oka a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, köztük bizonyos fájdalomcsillapítók bevitele. A piacon vannak olyan felírt gyógyszerek, amelyek hatékonyan és rövid időn belül csökkenthetik a gyulladást. Az ilyen dolgoknak természetesen vannak rossz mellékhatásai. Az ilyen gyógyszerek számos mellékhatása közül a vastartalom csökkentése káros. Az ember könnyen elveszítheti a megfelelő mennyiségű vasat a szervezetből, ha elég gyakran szed gyulladáscsökkentő gyógyszereket. A számtalan vérszegénységi ok közül erre kell különös figyelmet fordítani.

10. Gyomorfekély:

Gyomorfekély -problémák kezelése? Ezeknek más mellékhatásai is lehetnek a szervezetre. A gyomorfekély miatt szervezetünk megfelelő mennyiségű vastartalmat tud kiadni. Ez lehet az egyik a sok vérszegénység oka közül. Az ember könnyen áldozatává válhat ennek a betegségnek, mivel nem oldja meg időben a gyomorfekély problémáját.

Gyakran vannak olyan finom tünetek, amelyek anémiát jeleznek. Íme néhány vérszegénység tünete, amelyekre figyelni kell.

Vérszegénység tünetei:

1. Légszomj:

A vérszegénység egyik fő tünete a légszomj, gyakran akut jellegű. Ennek oka az, hogy a vörösvérsejtek megfelelő oxigénhiánya miatt a megfelelő mennyiségű oxigén nem jut el a tüdőbe, ami súlyos mellkasi vagy légszomjat okoz. Ezt gyakran szívfájdalmak és kis mellkasi fájdalmak kísérik.

2. Bőr színe:

Miután leesett a vérszegénységről, a bőre elveszíti természetes elpirulását, ami sápadtnak és sápadtnak tűnik. A bőr fakóvá válik, ami elkerülhetetlen gesztus lesz, ha vérszegénység -vizsgálatra megy.

3. Könnyen fáradt:

Anélkül, hogy a megfelelő oxigén gazdag lenne a szívben és a tüdőben, a fáradtság általános forgatókönyve lemossa Önt. Nagyon könnyen kimerültnek érzi magát, ami megnehezíti az egész nap folytatását anélkül, hogy fáradtnak és fáradtnak érezné magát.

4. Álmatlanság:

Ha az álmatlan éjszakák újdonságnak számítanak, akkor vérszegénységre gyanakodhatnak. Az anaemia álmatlanságot okoz.

5. Energiaveszteség:

Szeretne tudni a vérszegénység tüneteiről? Ez a vérszegénység egyik leggyakrabban észlelt jele, amely a szervezet jó energiamennyiségének elvesztésével foglalkozik. Ha a szervezet jó mennyiségű energiát ad ki, és elég gyakran érzi magát fáradtnak, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy vérszegénységgel fog megbirkózni. A vérszegénység leggyakoribb tünetei között meglehetősen gyakori az energiaveszteség.

6. Szokatlan gyors szívverés:

Ha vérszegénységben szenved, akkor a szívünk gyakran fog verni, és ez nem normális, mivel a szívverés gyors lesz és károsnak tűnik, mivel ez a tünet nem normális. Itt az ideje, hogy foglalkozzon valakivel, aki szakértő ebben a kérdésben, és egyenértékű gyógyszereket és terápiákat tud biztosítani Önnek, amelyek segítenek ebben a kérdésben, amely napjainkban az ázsiai és az amerikai országokban is felmerül..

7. Szédülés:

Az ember szédülni fog, ha vérszegénységben szenved. Vannak esetek, amikor minden konkrét ok nélkül elaludsz. A szédülés az egyik leglátványosabb vérszegénységi tünet, és egyesek szerint ez az egyik legrosszabb tünete az anémiának, mivel nem lehet elmenekülni ettől a tünettől.

8. Koncentrációs kérdések:

A vérszegénység hátfájás lehet, ha nem a megfelelő időben rögzítik. Az embernek komoly problémákkal kell szembenéznie, amelyek a tanulmányokra vagy a munkára összpontosítanak. Ez az egyik leggyakoribb vérszegénységi tünet a férfiak körében. Ezzel foglalkozniuk kell a munkahelyükön, és ez valóban akadályozhatja a karrierjét. Ha nem oldja meg ezt a problémát, akkor több káros hatással lehet az agyára.

9. Lábgörcsök:

Tapasztalja a lábgörcsöket anélkül, hogy megsérülne a lába? Nagy a valószínűsége annak, hogy vérszegénységben szenved. Vérszegénység miatt lábgörcsöt kaphat, és ez elég gyakori. Férfiaknak és nőknek is foglalkozniuk kell a problémával, és ez az egyik napjainkban felmerülő probléma. 100 -ból az emberek majdnem 75% -ának meg kell szenvednie ezt a vérszegénységi tünetet.

10. Limp fájások:

Ha vérszegénységben szenved, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy fájdalmat érez a karokban és a lábakban. Ez a vérszegénység egyik leggyakoribb tünete, és szinte bárkivel és mindenkivel előfordulhat.

11. Fejfájás:

A gyakori fejfájás a vérszegénység egyik lehetséges tünete.