A limfóma tünetei és okai

Az immunrendszer vagy a nyirokrendszer daganata orvosi értelemben limfóma. A nyirok a szervezetünkben a leukociták és a bélfolyadékok. A leukociták fehérvérsejtek, és ezek képezik a nyirok alapját, amely tiszta folyadék a testünkben. Ezek a nagyon fehérvérsejtek segítenek leküzdeni a kórokozó fertőzéseket és idegen kórokozókat a szervezetünkben.

Ezért a nyirok vagy a nyirokrendszer, amely nyirokszöveteket, csomókat, csatornákat és vénákat tartalmaz, a test immunrendszerének szerves részét képezi. A bennük lévő rákos sejteket limfómának nevezik. A férfiak és nők szervezetének immunrendszere, a limfociták vagy bizonyos típusú védő fehérvérsejtek specifikusak, amelyek érintettek, és a szervezet immunrendszerének leállását okozzák.

limfóma okai és tünetei

A rákforrások megismeréséhez meg kell magyarázni a nyirokrendszer tartalmának rövid ismeretét. A testünkön fel -le futó vékony csöveket nyirokrendszerként írják le, amelynek fő szervei, például lép, mandula, adenoidok stb. Fő célja, hogy biztonságban tartsa a testet az erek, a nyirokfolyadékok szűrésével, és segíti szervezetünket felkészülni az idegen antitestek elleni csíravédelemre. Ezeket a rákos sejteket két fő osztályba sorolják, az egyik a Hodgkin -limfóma, a másik a nem -Hodgkin -limfóma.

A feltalálójáról elnevezett Hodgkin -limfóma nagyon ritka eset, csaknem 3 % vagy kevesebb ember szenved tőle. Itt a rákos sejtek határozott szerkezetűek és felépítésűek, ugyanolyan konzisztenciájúak, annyira egyformák, hogy mikroszkópos nézetben minden sejt megegyezik egymással. A többi Hodgkin -limfóma a többi 97%. Ezek a sejtek elsősorban két típusú leukocitát vagy limfocitát, a B -sejtet és a T -sejtet érintik. Mivel a Hayward testén végigfutnak a vénák, ezek a rákos sejtek bárhol kialakulhatnak.

Amikor a limfóma érintett, a fehérvérsejtek rendellenesen viselkednek, gyorsabban szaporodnak, mint a normál vérsejtek, de ezek nem érett sejtek, és rendellenességek miatt nem pusztulnak el természetes módon. Folyamatként egyre jobban összezsúfolódnak a testben. Mivel képtelenek harcolni a baktériumokkal a testért, még haszontalanabbá teszik őket. Ezek a fehérvérsejtek mennyisége megnövekedett, majd a csontvelőt, a májat vagy a lépet végül rosszindulatú daganatot képezve.

A limfóma okai és tünetei:

Több limfóma tünete és oka lehet, de itt csak néhányat említünk.

A limfóma okai:

Annak ellenére, hogy az orvosok nem biztosak a forrásban, bizonyos okok a múltban a következők lehetnek:

1. Kor:

Mind a Hodgkin, mind a nem Hodgkin -betegségek bizonyos korosztályokon alapulnak. Ebben a korosztályban az egyik valószínűleg a rákos sejtek miatti legyengült immunrendszeri kudarc áldozata lesz. Általában a nem Hodgkin-limfóma esetében az életkor 60-tól kezdődik, de a Hodgkin-betegségekről ismert, hogy vagy a fiatal koruk közepén, azaz a húszas vagy huszonöt éves korban, vagy az 55 év feletti embereket érinti..

2. Öröklődés:

Annak ellenére, hogy általában a nem Hodgkin -limfóma nem terjed át nemzedékről nemzedékre, bizonyos típusú limfómák, Hodgkin -kór vagy krónikus nyirok leukémia specifikus hatással lehetnek a családtagokra. Gyakran látható, hogy a következő generáció valószínűleg szenved limfóma kialakulásától.

3. Sugárzás és vegyszerek:

A limfóma annak következménye, hogy hosszú ideig káros sugárzásnak van kitéve. Az első sugárzás, amelyre gondolni kell, az a nukleáris sugárzás, amely bár nem áldozatul eshet önnek, de az ilyen sugárzást korábban tapasztaló generációk továbbadják a géneket, ami az immunitást remegővé teszi, és így könnyen meghódítható. Vannak bizonyos vegyi expozíciók is, például a mezőgazdasági káros hatások és az olyan káros vegyi anyagoknak való kitettség, mint a radon.

4. HIV fertőzés:

Azok az emberek, akiket már érintett a HIV -fertőzés, nagyon gyenge immunrendszerrel rendelkeznek, ami tökéletes alkalom arra, hogy ezek a rákos sejtek a test zugában kialakuljanak, így a szervezet ideális gazdaszervezet ezeknek a sejteknek a tárolására.

5. Szereplők és etnikum:

Észrevettük, hogy a kaukázusi embereknél nagyobb a veszélye annak, hogy elkapják ezeket a rákokat, nem pedig az afroamerikai vagy ázsiai származásúakat. A hely is jelentős tényező volt, mivel sok más betegséggel ellentétben ez az állapot főleg a fejlett országokban, például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában stb..

6. Immunrendszer:

Néhány személynél nagyobb a limfóma veszélye azon az alapon, hogy biztonságos keretük (a szervezetben lévő keret, amely megvéd minket a szennyeződéstől és a különböző betegségektől) nem működik rendszeresen. A hiperaktív biztonságos keretrendszer, amely akkor fordulhat elő, ha az egyének immunrendszeri problémákkal küzdenek, ugyanúgy kiválthatja a limfóma bizonyos típusainak kiterjesztett veszélyét.

7. Fertőzések:

Bizonyos limfómák bizonyos betegségekhez kapcsolódnak. Egy pár fertőzés kifejezetten limfómákat okoz – a fertőzés a limfóma sejtekben él, és fejlődést és elszigetelődést okoz. A különböző fertőzések és mikrobák körkörös módon limfómákat okoznak – a betegség krónikusan (hosszú időn keresztül) megerősíti az ellenálló keretet, ami miatt a limfóma hajlamosabb az alkotásra. E betegségek jelentős része rendszeres, és a túlnyomó többségük nem t limfóma kialakulását. Ez azt jelenti, hogy a limfóma kialakulásához különböző dolgoknak is meg kell történniük.

8. Családtörténet:

A limfóma nem szerzett – nem ment le korszakról korszakra. A limfómában szenvedők túlnyomó többsége nem rendelkezik családi betegséggel. Ha testvére, nővére vagy gyámja van limfómában (vagy más vérbetegségben), az egyének valamivel nagyobb veszélyt jelentenek a limfóma kialakulására – nagyjából megsokszorozva az esélyt bizonyos típusokra.

9. Vegyszerek:

A mechanikai vegyi anyagokat, a peszticideket és a hajfestékeket a lehető legnagyobb mértékben figyelembe vették a veszélyes változóknál. Mivel ezeket a vegyi anyagokat egyre gyakrabban használják bizonyos foglalkozások részeként, úgy véli, hogy ezenkívül szemügyre vették az egyének által végzett munkát. Néhány tanulmány javasolta a csatlakozást, de potenciálisan csak bizonyos típusú limfómák esetében.

10. Dohányzás:

A dohányzás számos növekedést eredményez, de sokkal kevesebb bizonyíték van arra, hogy ez limfómát okoz. A dohányosok némileg megnövelhetik a follikuláris limfóma és az EBV -hez kapcsolódó Hodgkin -limfóma veszélyét.

A limfóma tünetei:

Néhány tünet, amely a limfóma alatt vagy előtt jelentkezik:

1. A nyirokcsomók duzzanata:

Általában a limfóma érkezését a nyirokcsomók felduzzadása jelenti, különösen olyan helyeken, mint a nyak, amely állítólag az egyik leggyakoribb tüneti hely. Vannak olyan helyek is, mint a hátsó nyak és az ágyék, ahol a nyirokcsomók duzzanata érezhető.

2. Ismétlődő láz:

Gyakran előfordul, hogy a limfóma olyan magas lázzal kezdődik, hogy úgy érzi, hidegrázás fut végig a testén, amikor a testhőmérséklet eléri a legmagasabb értéket. Ezek a lázok ismétlődnek a természetben.

3. Fogyás:

Amikor rákos megbetegedésekről van szó, bizonyos mértékű fogyás elkerülhetetlen. A kóros természetű rákos sejtek gyorsan termelnek és szaporodnak, és a folyamat során sok energiát vesznek fel a szervezetből. Ez olyan gyors súlycsökkenést okoz, hogy a fele elveszi az eredeti súlyát.

4. Étvágytalanság:

Gyakran az étvágytalanság a láz és a hidegrázás mellett következik.

5. Köhögés:

A limfóma egy másik tünete túlzott köhögéssel magyarázható. Ezek lehetnek száraz természetűek, vagy köhögő köhögés, amely alkalmanként mellkasi fájdalommal jár. Ezzel együtt fáradtság és légszomj jelentkezik, ami megnehezíti a mellkasát, ami légzési nehézségeket okoz.

6. Viszketés:

Gyakran előfordul, hogy viszketés lép fel, amely az alkoholfogyasztás után elszaporodhat.

7. Elhízás:

Néhány növekedés minden jellemzője, hogy normálisabb a nagy testű egyéneknél. Néhány tanulmány megerősítette a limfómával való kapcsolat megerősítését, másokban nem. Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy abban az esetben, ha veszélyes változóról van szó, akkor nem szilárd. Talán elengedhetetlen, ha az egyének rendkívül túlsúlyosak. Másrészt előfordulhat, hogy a szörnyű étkezési rutin és a tevékenység hiánya valódi veszélyeket jelent mind a kopaszságra, mind a limfómára.

8. Több fizikai aktivitás:

Néhány tanulmányban több fizikai aktivitást mutattak ki, hogy csökkentsék a limfóma kialakulásának esélyét.

9. Függőség:

Bizonyos bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy sok, a földről termesztett étel fogyasztása, szemben a vörös hús csokrokkal, a lények zsírjával és a tejtermékekkel, kevésbé hajlamos az egyének limfóma kialakulására. Az alkoholt, az eszpresszót és a teát mind szemügyre vették, de nincs bizonyíték arra, hogy ezek növelik a limfóma veszélyét.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80