Mi a HIV és az AIDS – okok és tünetek

Mi a HIV és az AIDS:

A segélyek vagy szerzett immunhiányos szindróma olyan egészségügyi állapot, amelyet egy bizonyos vírus okoz, amely megtámadja a szervezet immunrendszerét, és végül teljesen felszámolja a szervezet immunitását. Általában a segédeszközök szexuális közeget vagy vérátömlesztést használnak forrásként a szervezetben való fejlődéshez, és a halálos nemi úton terjedő betegségek legfelső pozíciójába sorolják. Az ember nem kap segítséget önmagától vagy magától. Ez vagy kapcsolaton keresztül, vagy a vérén keresztül terjed. Lényegében azokat az intimitási tényezőket célozza meg, amelyek megfékezik a másik gazda testéhez vezető utat. A szexuális folyadékok, nyál vagy vér útján történő átvitel a fő érett forrás, amely a vírus átvitelét segítő utakat hordozza.

Mi a HIV és a AIDS okai és tünetei

Ha valakinek segédeszközöket kell boncolnia, az a megszerzett szóval kezdődik, amely azt jelenti, hogy megfertőződik a betegséggel. Az immunhiány önmagáért beszél, mivel a szervezet immunrendszerét célozza. A szindróma meghatározott betegségek csoportját határozza meg, amelyek együtt kollázsolnak, és így képezik a teljes egészségi állapotot. A segélyek okozójáért felelős vírus, az emberi immunhiányos vírus vagy más néven HIV átmegy egyik testből a másikba.

Testünk erős harcot folytat ezekkel a vírusokkal, de kétségbeesett idő elteltével az erősebb HIV nyeri a harcot. De a betegség csak akkor kezd tüneteket mutatni, ha később csendes. Amikor először befogadja magát a szervezetbe, lassan lekopja a szervezet immunrendszerét. Az idő múlásával észre fogja venni, hogy olyan vírusok és kórokozók áldozatává válik, amelyek korábban soha nem érintettek.

Egy egyszerű teszt ezekre az antitestekre azt mutatja meg, hogy HIV -pozitív vagy sem. A HIV -pozitív állapot azonban nem mindig azt jelzi, hogy a beteg AIDS -betegségben szenved. A segédeszközök legrosszabb része az, hogy ezek a betegségek évről évre hordoznak és nőnek az egyén testében, anélkül, hogy tüneteket mutatnának, miközben táplálják magukat. Ezért az ábrázolás szerint senki sem zavarja, hogy tegyen ellene tudatlansága miatt.

Ez csak a HIV vírus utolsó utolsó szakaszában jelentkezik, amikor az állapot javul. A segédeszközök csak akkor lépnek be, ha az immunrendszert teljesen legyilkolták. Ez az egyik leghalálosabb betegség, amelyet először 1981 -ben fedeztek fel. a több millió szenvedő közül több mint 30 millió ember halt meg az oka miatt.

Az AIDS tünetei és okai:

Ez a cikk bemutatja, hogy melyek az AIDS tünetei és okai, és milyen óvintézkedéseket kell tenni az AIDS kezeléséhez.

Az AIDS okai:

Bár az okok meglehetősen egyszerűek, itt van egy rövid megjegyzés arról, hogyan vagy milyen módon lehet beengedni a HIV -vírust a rendszerébe

1. Védtelen szexuális aktus:

A HIV -fertőzés okai A védtelen szexuális aktus

Mi emberek szexuális lények vagyunk, és megvonni tőlük nem hihető ötlet. Mivel a világ változik, és az emberek új ötleteket és szabadságokat fogadnak el, a szex ma már nem tabu, hanem szabad téma, amely nyitott a vitákra és a tudásra. Manapság a test egyik elsődleges szükségletének tekintik. Mindezek között erős grafikont mutattak be azokról az emberekről, akik általában fiatalkorukban szenvednek segélyektől. Többek között az erős gyanú azon a tényen alapul, hogy a védtelen szexuális aktus lehet az oka. A fiatalságban uralkodó emberek gyakran észreveszik, hogy a fiatalok nem szeretnek védett szexuális cselekményeket folytatni. Vannak módszerek a terhesség megelőzésére, de nincs mód arra, hogy megakadályozzák a HIV átadását egyikről a másikra.

2. Vér injekció:

a hiv fertőzés okai vér injekció

Ha drogozik, különösen azokat, amelyeket a test belsejébe kell beadni, győződjön meg arról, hogy jól ismeri partnereit, mielőtt ugyanazt a tűt megosztaná. Gyakran az ember elveszíti józan eszét, ha magas a kábítószer -fogyasztása, és pontosan így továbbíthatja a fertőzött, esetleg még tudatlan személy a vírust a barátjának. Ugyanazon tű megosztása közvetlenül a vérbe injektálja a vírust. Ugyanez történik a vérátömlesztő tűkkel is.

3. Szóbeli törvény:

Aids okozza a szóbeli törvényt

Az erőteljes társadalmi tudatosság miatt ma már az emberek biztonságosabb módszereket választanak, miközben óvintézkedésekkel szexuális aktusokat folytatnak. Ha azonban belekezdenek az orális szexuális aktusba, nagy a kockázata annak, hogy a vírus az egyén száján keresztül bejuthat a rendszerébe..

4. Megosztó tűk:

A HIV -fertőzés okai A tűmegosztás okai

A HIV könnyen átvihető fecskendőn vagy tűn keresztül. Tegyük fel, ha a HIV -vírussal fertőzött személyt tű segítségével gyógyították, és a tűt nem megfelelően ártalmatlanítják. Ez lehet az AIDS egyik oka. A tű tovább terjesztheti a vírust, és több embert is megbetegíthet ezzel a betegséggel.

5. Terhesség alatt:

Már szóba került, hogy egy anya a generáció átjutási tényezője miatt átadhatja gyermekének a vírust. A vírus terhesség alatt is átvihető. Nagy a valószínűsége annak, hogy a baba megfertőződik a HIV -vírussal a terhesség alatt.

6. Szoptatás:

A HIV és az AIDS szoptatás okai

Egy nő (anya) szoptatás közben átadhatja gyermekének a HIV -csírát. Ez a pont az adott generációátviteli pontra is vonatkozik. Ez azt bizonyítja, hogy a vírus könnyen átvihető a gyermekre, és a lánya továbbadhatja azt gyermekének ugyanilyen módon. Az anyatej megfertőződött ezzel a vírussal, és ez az oka a vírus továbbításának.

7. Szexuális aktus:

Néha a HIV -vírus akkor is átvihető, ha egy pár védett szexet él. Ez furcsa, de igaz. Nincs nagy esély, de mégis előfordulhat. Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a vírus terjedését, ha véget vetünk a gyakori szexuális tevékenységeknek.

8. Generációs átjárás:

Lehetséges, hogy élete kezdetétől a segélyek áldozata leszel, ezért mondhatjuk, hogy a családban is működik. Valóban voltak olyan esetek, amikor a HIV -vírust az anya átadta a gyermeknek, amikor még a méhében volt. Jó húsz év után, fiatalkorában tüneteket kezdett mutatni, és hamarosan segélyek áldozatává vált. Gyakran az anyatej fogyasztása is az oka lehet.

9. Rendes kapcsolattartó:

A HIV vírus nemcsak szexuális érintkezés útján terjedhet. Átmehet a szokásos érintkezésen is. Ha HIV -AIDS -ben szenved, akkor az egyik fő ok az elsődleges érintkezés lehet, például ölelés, csók és akár kézfogás. Ez az AIDS egyik legismertebb oka.

10. Egyéb okok:

Még mindig vannak bizonyos okok a HIV -vírus terjedése mögött, amelyeket az orvosok nem tudnak megmagyarázni. Ebben a témában rendszeresen kutatnak.

A segédeszköz tünetei:

A HIV tünetei általában szunnyadóak, amíg legkésőbb elkezdenek hatni, általában gyorsan halálra fokozódnak. Azonban itt vannak olyan tünetek, amelyekre figyelni kell.

1. Láz:

A segélynyújtás gyanújának korai szakaszában elkerülhető az állandó emelkedő láz. Míg a láz gyakori állapot, amely egyáltalán nem súlyos természetű, a túl hosszú ideig tartó tartós láz jele lehet annak, hogy a szervezet azt akarja, hogy olvasson. Ez a láz testfájdalommal és nyomással, izom- és ízületi fájdalmakkal, hidegrázással jár a hátán, és heves fejfájással jár.

2. Fizikai zavar:

Gyakran érezhető a duzzadt mirigyek növekedése. Ezt kiütések és bőrbetegségek kísérik, torokfájással és kimerült testtel, túl könnyen elfáradva. Szintén kérdés, hogy a vírus által megtett úton sebek alakulnak ki. lehet a szája vagy a nemi szerve, vagy a tű behelyezésének pontja.

3. Fogyás:

Érettebb állapotban gyakran a tünetek gyors súlycsökkenést mutatnak, ami kísértetiesen ijesztő. Egy egészséges és egészséges személy hirtelen túl sokat veszíthet, ami anorexiásnak minősülhet.

4. Társak:

Mivel a betegség minden alkalommal növekszik, gyakran bizonyos egyéb betegségek is kialakulhatnak az erős immunrendszer hiánya miatt. Ez lehet hasmenés vagy tüdőgyulladás.

5. Éjszakai izzadság áztatása:

Szeretne tudni a segédeszközök tüneteiről. Az éjszakai izzadás az egyik leggyakoribb, férfiaknál és nőknél egyaránt előfordul. Ezek az áztató izzadások kis lázproblémákkal is járnak, és a hőmérséklet csökkenését is okozhatják. Valóban irritálóak lehetnek, mivel az izzadság felszívódik, és a testen marad, és ez szintén szagproblémákat okoz.

6. Fáradtság:

A kitartás meglehetősen gyakori a segédeszközök során. A fáradtság a segédeszközök egyik leglátványosabb tünete. Az ember könnyen szembesülhet a fáradtsággal, ha már jó ideje szenved a segédeszközök problémáitól. A fáradtság a segédeszközök egyik legrosszabb tünete, mivel befolyásolja a koncentrációs erőt is.

7. Nyelvfoltok:

Szokatlan foltokat lát a nyelvén? Uram, lehet, hogy segédeszközökben szenved. Itt az ideje, hogy rendszeres testvizsgálaton vegyen részt. Az embernek nyelvfoltjai lesznek, ha HIV -pozitívak. Ez az egyik legfontosabb segítő tünet.

8. Bőrkiütések:

Szembe kell nézni olyan bőrproblémákkal, mint a bőrkiütések vagy kiütések, és ezeknek a bőrfertőzéseknek az oka a segédeszközök lehetnek. Az AIDS vírus hajlamos arra, hogy a bőrt a testtel együtt felszakítsa. A segédeszközök összes tünete közül a bőrre vonatkozó tünet segít az embereknek kitalálni, hogy szenvednek -e tőle vagy sem.

9. Krónikus hasmenés:

Gyomorproblémákkal szembesül? Segédeszközök lehetnek. Néha az AIDS -ben szenvedők súlyos gyomorproblémákkal szembesülnek, és ez súlyos is lehet. Ebben az időben fokozottan kell vigyáznia magára, mivel a hasmenés elviselhetetlen fájdalommal jár.

10. Ismétlődő tünetek:

Ha AIDS -ben szenved, akkor van egy egyszerű módja annak megállapítására, hogy HIV -pozitív -e vagy sem. Ez azt jelenti, hogy figyelni kell, hogy a tünetek visszatérnek -e vagy sem, miután megszűntek. Ha mégis, akkor bajban vagy.

11. Rossz fejfájás:

Egy személy súlyos fejfájással szembesül a segélyek fázisában. Ez egy a sok segítő tünet közül.