15 csodálatos turisztikai hely Orissa -ban

Orissa városában számos turisztikai látványosság található, amelyeket évente több ezer látogató és helyi lakos látogat el. Ez az állam híres építészetéről, templomairól és természeti szépségeiről. Ha azt tervezi, hogy kirándul Orissa -ba, akkor rendelkeznie kell egy alapvető elképzeléssel az itt található legjobb helyekről és helyekről. Itt egy lista ezekről.

Csodálatos turisztikai helyek Orissa -ban:

Orissa a turisták egyik leghíresebb turisztikai célpontja. Ez a cikk elkészítette az Orissa 15 csodálatos turisztikai hely listáját, amelyet érdemes meglátogatni az utazás megtervezéséhez.

1. Konark Nap templom:

konark-nap-templom_orissa-turista-helyek

Az Orissa -i Konark Nap -templomot a 13. században építették. Körülbelül 30 méter magas, és tizenkét hatalmas kerekeken áll. Az erotikus faragványok, amelyek a Khajurao templomokon láthatók, meglehetősen népszerű és érdekes vonás. A békés és nyugodt légkör az, amit szeretni fog ebben a templomban, és a délután ideérése biztosan a legjobb idő lenne.

2. Puri:

puri_orissa-turista-helyek

Amikor Orissába érkezik, feltétlenül el kell jönnie Puriba. Ennek izgalmas strandja van, és minden turista paradicsoma. Az érintetlen vizek, a tiszta égbolt és a hosszú homokszakaszok első látásra beleszeretnek ebbe a helybe. Kóstolja meg itt a pazar konyhát is. Ehető, ízletes és figyelemre méltó. Puri Orissa egyik legszebb és legromantikusabb turisztikai helyén.

3. Bhubaneswar:

bhubaneswar_orissa-tourist-places

Bhubaneshwar Orissa fővárosa, és leginkább templomairól ismert. Mindegyikük nagyon művészi, gyönyörű és lenyűgöző nézni. Részt kell vennie az itt szervezett zenei és táncos fesztiválokon, még az adivasi törzs melasában is. Biztosan sokáig szórakoztatóvá és emlékezetessé teszik az utazást.

4. Chilika -tó:

chilika-lake_orissa-tourist-places

Ha időt szeretne tölteni a természettel, akkor látogasson el a Chilika -tó célpontjára, Orissa -ba. Ez egy édesvízi test, amely Orissa -ban található, és tele van vadon élő állatokkal, halakkal és madarakkal. A legjobb az egészben az, hogy a téli hónapokban látni fogod, hogy a legexotikusabb vonuló madarak itt gyűlnek össze. A látvány lélegzetelállító és teljesen festői.

5. Raghurajpur kézműves falu:

raghurajpur-kézműves-falu_orissa-turista-helyek

A Raghurajpur kézműves falu leginkább festményeiről, fajátékairól, kőfaragásairól és fafaragásairól ismert. Kézműves termékek széles választékát találja itt, és mindegyiket olyan szépen szőtték és alkották, hogy biztosan meg fog lepődni. 15 km -re van Puri -tól, és csodálatos élményt nyújt.

6. Chandipur Beach:

chandipur-beach_orissa-turista-helyek

Az orissa -i Chandipur strand az ország legszebb és legegyedibb strandja. Itt lenyűgözni fog a zord időjárás, a tiszta szikrázó vizek, a hosszú tengerfenék és a figyelemre méltó aranyhomok. Kis halakkal, tengeri kagylókkal és még rákokkal teli kis tócsákat is talál. Ez a strand Orissa egyik legszebb turisztikai helye a városnézéshez.

7. Khandagiri barlangok:

khandagiri-barlangok_orissa-turista-helyek

Az Orissa -i Khandagiri -barlangok Orissa történelmének és kultúrájának erőteljes ábrázolása. Ősi, és körülbelül hat kilométerre van Bhubaneshwartól. Ezen a helyen összesen tizenöt barlang található, amelyeket korábban különböző dzsain tudósok laktak. Néhány fal még a jain vallás szent olvasatait és feliratait is viseli.

8. Udayagiri barlangok:

udayagiri-barlangok_orissa-turista-helyek

Ez az egyik ideális és csodálatos turisztikai hely Orissa -ban. Az Udayagiri -barlangok az Orissa -i Udayagiri -hegységben találhatók, és összesen tizennyolc barlang található. Mindegyiknek külön neve van, és olyan faragványai vannak, amelyek a királyok győzelmét ábrázolják gonosz ellenségeik felett. Ha idejön, segít bővíteni tudását és többet megtudni Orissáról.

9. Mahendragiri:

mahendragiri_orissa-tourist-places

A Mahendragiri festői és gyönyörű környezetben, Orissa Gajapati kerületében található. A zöld erdők, az egzotikus hegyek és a kis patakok különlegességei. Ha békére és nyugalomra vágyik, feltétlenül jöjjön Mahendragiri -ba.

10. Jagannath templom:

jagannath-templom_orissa-turista-helyek

A Jagannath templom Orissa egyik legjelentősebb turisztikai helye. A templom eredete a 11. századra nyúlik vissza, és köztudott, hogy egyike a hinduk négy kedvező „Char Dham” -ének. A templomot Lord Jagannathnak szentelik, akit Balabhadra és Subhadra kísér. A Jagannath templom istenségei alkalomtól és évszaktól függően díszesen vannak öltözve. Az évente megrendezésre kerülő Rath Yatra, ahol az urakat hatalmas körmenetben veszik ki a templomból, nagy tömeghúzó, és bhakták ezrei szerte Indiában pillantják meg istenségeiket..

11. Nandankanan állatkert:

nandankanan-zoological-park_orissa-tourist-places

A Nandankanan Zoological Park egy másik népszerű látogatási hely Orissa közelében. A Bhubaneshwar városában található állatkert a Chandaka erdőben található, és egy gyönyörű Kanjia -tóval tarkított. A nandankanani állatkert több mint 166 állatfajnak ad otthont, beleértve a veszélyeztetett fehér tigriseket. Ha gyermekei is vannak, vigye őket ebbe az állatkerti parkba egy jó szórakozásra.

12. Lingaraja templom:

lingaraja-templom_orissa-turista-helyek

A Lingaraja templom Bhubaneshwar egyik ősi és egyben legnagyobb temploma, és Orissa egyik leglátogatottabb helye. A templom kiemelkedő tereptárgy, amelyet egész évben zsúfolnak a turisták. A Lingaraja templomot a „Harihara” -nak szentelték, Lord Shiva és Lord Vishnu kombinált formájának. A Shivratri nagy esemény, amelyet a templomban ünnepelnek, és több mint 2 millió bhakta tanúja.

13. Bhitarkanika Nemzeti Park:

bhitarkanika-nemzeti-park_orissa-turista-helyek

A Bhitarkanika Nemzeti Parkot Ázsia egyik leglenyűgözőbb vadállataként tartják számon, ezért Orissa turistalátogatási helyei közé tartozik. A szentély 672 négyzetkilométeres területen terül el a Kendrapara kerületben. A Bhitarkanika Nemzeti Park jól ismert sűrű mangrove erdeiről és óriási sós vizű krokodiljairól. Emellett rengeteg növény- és állatvilág található a szentélyben, így ideális célpont a természet szerelmeseinek.

14. Ardhasani templom:

ardhasani-templom_orissa-turista-helyek

Az Ardhasani templom Orissa egyik fő vallási helye. 3 km -re található a puri Jagannath templomtól, és nem túl nagy szerkezetű. Az Ardhasani templomot elsősorban Szubhadrának szentelik, mivel a legendák szerint egykor megmentette Puri városát az árvizektől. A legjobb alkalom, hogy meglátogassa ezt a templomot az éves Rath Yatra körmenet során, mivel úgy gondolják, hogy a három istenség, miközben visszatér a fő templomba, megáll az Ardhasani templomban. Ezen a napon a rizsből különleges pha pitha néven ismert bhogot készítenek.

15. Törzsi falvak:

törzsi-falvak_orissa-turista-helyek

Orissa törzsi kultúrájáról híres állam, és több mint 600 törzsi közösséggel rendelkezik. A törzsi emberek misztikus módszerekkel az Orissa környéki dombos vidékeken és távoli erdőkben élnek, többnyire az állam déli nyugati régiójában. Ezeknek az ősi embereknek a napi tevékenységeit és szokatlan életmódját figyelni izgalmas élmény lehet. Mindazonáltal szervezett túrákon kell keresztülmennie, mivel ezeknek a helyeknek a többsége elérhetetlen, és törvényes engedélyekre van szüksége. Orissa -i tartózkodása alatt feltétlenül látogasson el a hetente megrendezett törzsi piacokra, hogy megismerje a törzsi munka lenyűgöző formáit.

Orissa lassan India növekvő turisztikai célpontjává válik. Ezek voltak Orissa leggyakrabban látogatott turisztikai helyei, amelyek minden utazó listáján szerepelnek. Szánjon tehát időt arra, hogy nyaralást tervezzen erre a mesés földre.

Képek forrásai: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.