15 gyönyörű Pune turisztikai hely

Pune Maharashtra állam egyik legelterjedtebb nagyvárosa. Ez az állam kulturális fővárosa, és jól ismert modern és gyors életéről. Turisztikai célokra a legjobb művészeti galériákkal, múzeumokkal, kertekkel és nemzeti parkokkal rendelkezik. Számos pazar szálloda is található itt, ahol pihenhet egy hosszú nap után. Ha Indiába szeretne nyaralni, nem engedheti meg magának, hogy kihagyja Pune -t. Ez egy nagyszerű hely a látogatáshoz, és számos látnivalóval rendelkezik.

A legjobb és legvonzóbb Pune turisztikai helyek:

Íme egy rövid idegenvezető Pune turisztikai helyeihez, csak az Ön kényelme érdekében.

1. Sinhagad:

Pune turisztikai helyek

Sinhagad körülbelül 30 kilométerre található Pune -tól. Ez egy híres erőd, ahol híres csatákat vívtak. A legfontosabb csata itt 1670 -ben zajlott. Korábban Kondhana néven ismert, és nagy történelmi jelentőséggel bír..

2. Aga Khan palota:

aga-khan-palota_pune-turista-helyek

Az Aga Khan palotát 1892 -ben építette Muhammed Shah Aga Khan szultán nagy király. Leginkább ragyogó építészetéről és szerkezetéről ismert. Ez a csodálatos szerkezet teljesen gyönyörű, és mindenképpen meg kell látogatnia a Pune -i utazás során.

3. Vetal Hill:

vetal-hill_pune-turista-helyek

A Vetal -hegy Pune legkiemelkedőbb és legszebb dombjai. Ez a város legmagasabb dombja, és körülbelül 2600 láb magasságban áll. A legismertebb a Vetala templom, amely a domb tetején található. Valóban, ezt a helyet érdemes meglátogatni.

4. Rajiv Gandhi Nemzeti Park:

rajiv-gandhi-nemzeti-park_pune-turista-helyek

A Rajiv Gandhi Nemzeti Park Katrajban található, Pune város közelében. A Pune Municipal Corporation kezeli és karbantartja. Pune -i utazásakor feltétlenül jöjjön ide, mivel ez lesz az arany lehetősége az indiai vadvilág felfedezésére és felfedezésére. Az egzotikus állatok és állatok biztosan megbabonáznak.

5. Törzsi Múzeum:

törzsi-múzeum_pune-turista-helyek

Annak érdekében, hogy megértsük India törzsi kultúráját, meg kell látogatnia a Pune Törzsi Múzeumot. Megmutatja a különböző törzsek kultúráját, szokásait és hagyományait, és betekintést nyújt a Maharashtrában és máshol élő törzsek csodálatos és színes életébe..

6. Shaniwar Wada:

shaniwar-wada_pune-tourist-places

Shaniwar Wada egy palotai erőd, amelyet 1746 -ban építettek. A mogul birodalom összes Peshwa uralkodójának székhelye volt. Ennek a palotának a megjelenése makulátlan, gyönyörű és nagyon pazar. A mogul uralom idején fennálló ragyogó építészet és hagyomány tükröződése.

7. Parvati -hegy:

parvati-hill_pune-turista-helyek

A Parvati -hegy az itt található híres Parvati templomról kapta a nevét. A Parvati, Visnu, Ganesh, Kartik és Devadeshwar nevű hindu istenségeknek szentelték. Pune déli részén található, 2100 láb tengerszint feletti magasságban. Ez Pune egyik legjobb látogatási helye.

8. Szent Mária templom:

st-marys-templom_pune-turista-helyek

St, Mária Pune -temploma Ghorpuri faluban található. Ez a legrégebbi régió az egész Deccan régióban, és nagyon híres is. Ennek a templomnak a megjelenése nagyon vonzó, és évente meglehetősen sok látogatója van.

9. Bund Garden:

bund-garden_pune-turista-helyek

A Bund kertet Sir Jamshedji Jeejeebhoy építette. A folyó közelében található, és ideális hely azok számára, akik a béke, a nyugalom és a pihenés idejét keresik. A buja zöld fű és a gondozott bokrok növelik szépségét. Csónakázási lehetőség is rendelkezésre áll azok számára, akik ki akarják próbálni.

10. Pataleshwar barlangtemplom:

pataleshwar-barlang-templom_pune-turista-helyek

Ez a történelmi templom a város szívében áll. A 8. századból származik. A templomot Lord Shivának szentelik. A szerkezetet egyetlen bazaltkődarabból faragták, amely hasonlít az Ellora -barlangokhoz, amelyek valahogy ugyanazok. A híres templom számos más hindu isten és istennő szobrát is magában foglalja, amelyeket Indiában imádnak. A faragványok és szobrok vizuális élvezet.

11. Pu La Deshpande kertek:

pu-la-deshpande-garden_pune-turista-helyek

Pune-Okayama Barátság kertnek is nevezik, ez egy buja kert, amelyet egy Okayama-i kert, Garden inspirált. A kert hatalmas területein gyönyörűen parkosított pázsit látható. A kertben játszótér is található. Pihenni és szórakozni lehet ennek a helynek a zöldje között, és felfrissülten térhet vissza. Ez a Pune egyik legszebb látnivalója.

12. Nemzeti Háborús Múzeum:

pune-turista-helyek_pune-turista-helyek

A Nemzeti Háborús Múzeum egy háborús múzeum, amelyet azoknak a katonáknak és katonáknak szenteltek, akik életüket áldozták, hogy megvédjék ezt az országot a függetlenség utáni Indiában. Van egy 25 láb magas főszerkezet. Egy MIG repülőgépet is kiállítanak az emberek számára. Az emlékmű a Pune lakosságától a katonák emlékére összegyűlt pénzből épül. Ébressze életre itt a hazafit.

13. Shaniwar Wada palota:

shaniwar-wada-palota_pune-turista-helyek

A shaniwar wada valóban dicséretes a bájos építészet és a maratha kézművesség keveréke miatt. A Mula-Mutha folyó közelében áll, és Pune egyik legjobb és legnyugodtabb történelmi helye. Élvezheti a gyönyörű kertek és szobrok látványát, valamint részt vehet a csodálatos hang- és fénybemutatón, amelyet minden este a helyszínen tartanak. maga. Továbbá, ha valaha meglátogatja Pune -t, soha nem hagyhatja ki a város közelében található kis dombállomásokat családjával és barátaival. Számos dombállomás is található Pune közelében.

14. Katraj kígyókert:

katraz-kígyó-kert_pune-turista-helyek

Pune egyik leglátogatottabb és leghíresebb turisztikai helye. A Kataráj Kígyókert kezdetben csak kígyóknak és más hüllőknek adott otthont, és Rajiv Gandhi Állatkertként is ismert. Mára teljesen teljes értékű állatkert lett, amelynek területén tó található. Ön is élvezheti és pihenhet a csónakázásban, miután befejezte a park bejárását. A fiatal látogatók örömére mini vonat is közlekedik az egész állatkertben.

15. Saras Baug:

saras-baug_pune-tourist-places

A punei Sara Baug templom a hely egyik legjellegzetesebb nevezetessége. A templom a Parvati -hegység lábánál fekszik, és élvezet a látogatók szeme számára. Diwali idején emberek ezrei gyűlnek össze itt, hogy tanúi legyenek annak, hogy a szépség a „Deepotsav” -t, azaz a fények ünnepét ünnepli. Csillogó lámpák ezrei világítanak a templom területén és a pázsiton. Ez Pune határozott látnivalói közé tartozik.

Pune kerti kerteket, templomok múzeumait és palotáit ötvözi, és mindenki számára kínál valamit. Ez a hely sok turistát vonz jelentős történelmével és gyönyörű helyszíneivel. Íme néhány a legjobb pune turisztikai helyekről, amelyeket fel kell venni az utazási naplóiba.