15 legjobb turisztikai hely Chandigarhban

Ha egzotikus turisztikai helyekről és helyszínekről van szó, Chandigarh a csúcson van. Punjab fővárosa jól fejlett, és a legszebb helyekkel rendelkezik, amelyeket valaha látni fog. Egy rövid nyaralásra eljönni erre a helyre teljesen megéri, mivel ezen a helyen minden egyedi, csodálatos és vonzó. Ha azt szeretné, hogy nyaralni menjen ide, itt van néhány javaslat a Chandigarh -i turisztikai helyekről, amelyeket nem szabad kihagyni.

 Gyönyörű Chandigarh turisztikai helyek:

Az alábbiakban felsoroljuk Chandigarh legjobb és lenyűgöző turisztikai helyeit, valamint fotóikat, amelyek boldoggá tesznek a túrán.

1. Sukhna -tó:

chandigarh-turisztikai helyek

A Sukhna -tó az egyik legvonzóbb és legszebb tó a Shivalik lábánál. Ez az ember alkotta és 1958 -ban épült. Nagyszerű hely azok számára, akik a béke és a pihenés idejét keresik egy hosszú és fárasztó nap után. Ha sport- vagy természetbarát, akkor a Sukhna -tó ideális hely az Ön számára. A legtöbb turista látogató azt mondta, hogy ez az egyik legjobb és legvonzóbb turisztikai hely Chandigarh -ban.

2. Szabadidő -völgy:

szabadidő-völgy_chandigarh-turista-helyek

A Szabadidő -völgy minden bizonnyal nagyszerű hely Chandigarh meglátogatására, mivel évente nagyszámú turista van, és széles körben kedvelték és értékelték. Csodálatos kertlánccal rendelkezik, amely körülbelül 8 kilométer hosszú. Minden évben háromnapos farsangot is tartanak, amely az ország minden tájáról vonzza az embereket.

3. Pillangó park:

pillangó-park_chandigarh-turista-helyek

A Chandigarh -i Pillangópark ideális hely a természet szerelmeseinek. Körülbelül hét hektáros, gyönyörű tájjal rendelkezik. A pálmafák itt vonzóak, és ez valóban nagyszerű hely mindazoknak, akik szívesen szórakoznának a színes és fényes pillangók között. Mivel a lepkék virágokat igényelnek, körömvirágot, dáliát, petúniát és más típusú virágokat termesztenek itt. Ez az egyik kedvenc Chandigarh turisztikai hely.

4. A Chandigarh rózsakertje:

a-chandigarh_chandigarh-turista-helyek-rózsakertje

A Chandigarh rózsakertje gyönyörű rózsaágyairól ismert. Különféle rózsái, illata, fái és cserjék biztosan elbűvölnek. Élelmiszerbódék itt érhetők el, bár itt nem szabad piknikezni, mivel ez ellentétes a szabályokkal. A Rózsakert minden évben fesztivált is szervez, ahol különböző díjakat osztanak ki a nyerteseknek. Ez a rózsakert az egyik legszebb turisztikai hely, amelyet Chandigarh -ban érdemes meglátogatni, színes rózsákkal.

5. Nemzetközi Babamúzeum:

international-dolls-museum_chandigarh-tourist-places

A híres Chandigarh -i Nemzetközi Babamúzeum 1985 -ben jött létre, és a világ egyik legszebb és legszebb babáját tartalmazza. Ez a múzeum eredetileg a gyermekek szórakoztatására épült, de idővel népszerűvé vált az emberek számára az egész országban.

6. Chokhi Dhani:

chokhi-dhani_chandigarh-tourist-places

Chokhi Dhani az a hely, ahol a radzsasztáni törzsek összes kultúrája, szokásai és hagyományai egyesültek, hogy az emberek eljöhessenek, és megtekinthessék és megismerjék a radzsasztáni gazdag örökséget és kultúrát. Nagyszerű varázslatos show -kat és teve -túrákat kínál szórakoztató célokra.

7. Illatkert:

garden-of-illat_chandigarh-turista-helyek

Az Illatoskert Chandigarh egyik jól ismert és jól fejlett kertje. Gyönyörű virágágyásokkal, fákkal és cserjékkel rendelkezik. Remek piknikhelyek azoknak a családoknak és barátoknak is, akik reggel és este barátaikkal érkeznek ide.

8. Nek Chand sziklakertje:

nek-chands-rock-garden_chandigarh-tourist-places

A Nek Chand sziklakertjét Chandigarh egyik építészeti szempontból dicséretes helyének ismerték el. A szobrok és szobrok itt nagyon szépek, és mindenkinek, aki Chandigarhba látogat, mindenképpen látogasson el erre a festői helyre. A legtöbb nemzeti turista és helyi lakos elfogadta, hogy ez az egyik turisztikai hely, amelyet Chandigarh -ban kell meglátogatni.

9. Mansa Devi templom:

mansa-devi-temple_chandigarh-tourist-places

A Mansa Devi Chandigarh temploma abszolút dicsőséges és gyönyörű. 1815 -ben épült, és a legjobb szobrokat tartalmazza, amelyeket látni fog. A templomot körülvevő szép kert miatt érdemes meglátogatni ezt a helyet.

10. Sziklakert:

rock-garden_chandigarh-turista-helyek

A Sziklakert egy ipari és városi hulladékból kialakított szoborkert. Ez egy szabadtéri kiállítóterem, színházak és egy miniatűr labirintus, amelyek a művészet és a táj hatalmas fantáziaföldjébe gördülnek. A helyszín sziklák, sziklák, törött porcelánedények, eldobott fénycsövek, törött és eldobott üvegpalackok, építési hulladékok, szén és agyag csodálatos elrendezése, amelyek a paloták, katonák, majmok, falusi élet álomvilágának megteremtéséhez állnak, nők és templomok.

11. Kaktuszkert:

kaktusz-kert_chandigarh-turista-helyek

A kaktuszkert Ázsia legnagyobb kertje, amelyet a veszélyeztetett és bizonyos régiókban ritka növényeknek szentelnek. A kertben számos kaktuszfaj és faj található. A tövises növény kertje nagyon szép és festői látványt nyújt. Határozott látogatási hely Chandigarhban. Ez az egyik legvonzóbb chandigarh látnivaló.

12. Nemzeti Galéria Portrék:

National-gallery-of-portreits_chandigarh-tourist-places

A Galéria tele van fényképekkel és arcképekkel a szabadságharc idején fontos emberekről. A hely összehozza mindazokat a nagy lelkeket, akik az országért harcoltak. Ez a cél a hazafiaknak és a művészet szerelmeseinek szól.

13. Híres virágoskert:

híres-virágoskert_chandigarh-turista-helyek

A kert hatalmas területen terül el, különböző aromákat és illatokat kínáló növényekkel. Ez az egyik legszebb kert Chandigarh közelében. Mivel a kijelző minden színe és aromája kitölti az elmédet, ez egy kötelező Chandigarh turisztikai hely.

14. Lalit Kala Akademi:

lalit-kala-akademi_chandigarh-turista-helyek

A Lalit Kala Akademi India nemzeti képzőművészeti akadémiája. Ez Chandigarh híres helyei közé tartozik. Az India minden nagy művészének szentelt akadémia elősegíti és népszerűsíti az indiai művészet megértését az országban és azon kívül. Az akadémián és környékén található festmények vizuális csemegét jelentenek a művészet szerelmeseinek vagy bárkinek, aki értékeli a művészetet.

15. Pinjore kert:

pinjore-garden_chandigarh-tourist-places

A Pinjore kert az egyik legjobb turisztikai hely Chandigarh közelében. A kert mogul stílusú és királyi hangulatot kölcsönöz. Ez a gyönyörű kert este világít, és a többszörös fények többszörösen szépítik.

A Chandigarh virágos szépségű és tisztító illatú hely. Ez a hely tele van gyönyörű kertekkel és nemzeti kincsekkel. Chandigarh közelében sok gyönyörű turisztikai hely található. Csomagoljon családi utat Chandigarhba, és jöjjön vissza megfiatalodva.