15 legjobb turisztikai hely Nyugat -Bengáliában

Nyugat -Bengália India keleti régiója, amely a negyedik legnépesebb állam. Kolkata, az állam fővárosa számos turisztikai látványosságot kínál, és a Nyugat -Bengáliba látogatók elsősorban ide szeretnének jönni. India brit fővárosa volt, és a struktúrák és műemlékek európai stílusokat tartalmaznak.

Nyugat -Bengáli turisztikai helyek:

Itt található a 15 különböző gyönyörű, híres és csodálatos turisztikai hely listája Nyugat -Bengáliában, amelyet minden korosztály számára meg kell látogatni, nagyon élvezik.

1. Kolkata:

kolkata_west-bengal-turista-helyek

Kolkata a Hooghly folyó partjának keleti oldalán található. Több mint 4,5 millió ember lakik a városban, és az ország metropolisza. Szépsége és élénk lakói miatt köztudott, hogy „az öröm városa és a„ fények városa ”. Kolkata rendelkezik India legrégebbi múzeumával, a Győzelem Emlékművel, gyönyörű kilátással a folyópartra, templomokkal és templomokkal, amelyeket a turistáknak meg kell látogatniuk. A legtöbb ember azt mondta, hogy ez a legjobb turisztikai hely Nyugat -Bengáliában, miután meglátogatta ezt.

2. Darjeeling:

darjeeling_west-bengal-turista-helyek

Darjeeling a fővároshoz közeli dombállomás. Siliguri -ból lefoglalják a személygépkocsikat, majd a turisták felfelé mennek, és útjuk során gyönyörű kilátás nyílik a domb melletti területre. Darjeeling számos virágáról híres, például magnóliákról és rododendronokról, és a turisták nem hagyhatják ki a teabirtokokat és az ezüstfenyőket. Van egy híres játékvonat, amely a dombon néhány látnivalón keresztül vezeti a turistákat. Ez a legjobb turisztikai hely Darjeelingben.

3. Hazarduari:

veszélyes_nyugat-bengáli-turistahelyek

Hazarduari palota Murshidabad városa. A palota híres arról, hogy ezer ajtóval rendelkezik, és a története jogosult rá. 114 szoba és 8 galéria áll az európai építészet stílusában. Jelenleg múzeummá alakítják, és 2700 féle fegyvert és fegyverzetet, festményeket, elefántcsont -alkotásokat mutat be Kínában. Van könyvtár is, de külön engedély nélkül nem látogatható a nyilvánosság számára. Ez az egyik legjobb és leghíresebb turisztikai hely Nyugat -Bengál közelében, amely minden bizonnyal csodálatos időt biztosíthat mindannyiunk számára.

4. Purulia:

purulia_west-bengal-turista-helyek

Purulia elviszi a turistákat a forgalmas utca nyüzsgő nyüzsgésétől, és elviszi őket a buja zöld tájakba és a sűrű erdőkbe. Természeti szépsége és csendessége miatt alkalmas turisztikai célpont. Számos ősi épület, templom és régészeti feltárt terület található itt.

5. Sundarbans:

sundarbans_west-bengal-turista-helyek

A Sundarbans a mangrove erdők területe, amelyet most tigrisrezervátummá alakítottak. Ez a terület csak vízzel érhető el, és akik vad és kalandos nyaralásra vágynak, szívesen jönnek ide. Bengal királyi Bengáli Tigris, Foltos Szarvas, Ugató Szarvas, Civetmacska, Monitorgyík és még sok más vadlakó lakja. Sundarbans Nyugat -Bengália egyik legjobb turisztikai helye.

6. Gyémánt kikötő:

gyémánt-kikötő_nyugat-bengáli-turisztikai helyek

A Diamond Harbor a legközelebbi nyaralóhely Kolkata városától, mindössze 48 km -re. Az emberek azért jönnek ide, hogy a hétvégéket családjával és szeretteivel töltsék. Ez a kikötő az a pont, ahonnan a Hooghly folyó dél felé fordul és a Bengáli -öbölbe esik.

7. Bakkhali:

bakkhali_west-bengal-turista-helyek

Bakkhali egy magányos strand, körülbelül 132 km -re Kolkata városától. Az emberek Namkhanába érkeznek, majd átkelnek a Hatania Doania folyón, majd még egy busszal eljutnak Bakkhali -ba. Az utazást turisztikai osztályok szervezik, és izgalmas és kalandos túrát kínál a turistáknak.

8. Malda:

malda_west-bengal-turista-helyek

Ez egy város, amelyről ismert volt, hogy az angol bazár, az 1771 -ben alapított angol gyár miatt. Malda gazdag örökségben és történelemben, számos templommal és palotával. A Gour, a Pandua és a Malda Múzeumokat meg kell látogatni, hogy elégedetlenség nélkül befejezzék a túrát.

9. Shantiniketan:

shantiniketan_west-bengal-tourist-places

Shantiniketan az egyik legvallásosabb és kulturális hely. A helyet Maharshi Debendranath Tagore fejlesztette ki, később Rabindranath Tagore nyitott szabadtéri iskolát, és „Patha Bhavan” -nak nevezte el. A Visva Bharati Egyetemet 1921 -ben építették itt, amely jelenleg a Központi Egyetem, és kulturális oktatásáról ismert..

10. Tudományos város Kolkatában:

science-city-in-kolkata_west-bengal-tourist-places

Kolkata, az öröm városa Nyugat -Bengália és az ország egyik legjobb helye, a Science City. Nem csak a természettudósok járnak oda. Sokan jönnek meglátogatni ezt a helyet, függetlenül attól, hogy érdeklődnek -e az ott megjelenített vagy prédikált témák iránt. Az ember szórakoztató lesz, amikor meglátogatja ezt a helyet, mivel sok mindent lehet itt csinálni. Vannak kötélutak és sok más tevékenység a tinédzserek és a gyerekek számára is. Sok ember más államokból és országokból (turisták) is ellátogat erre a helyre. Elmondható, hogy Nyugat -Bengália egyik legszebb helye és az egyik leghíresebb nyugat -bengáli turisztikai hely.

11. Az Indiai Múzeum:

indian-múzeum_nyugat-bengáli-turisztikai helyek

Nyugat -Bengália egyik legjobb turisztikai helye az Indiai Múzeum. Ez egy nagyon izgalmas hely, és a legszebb és legoktatóbb tényeket tartalmazza, amelyekkel az ember nevelheti magát. A múzeumot a 18. században alapították, és ettől kezdve Nyugat -Bengália egyik leglátogatottabb helyének minősítették. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül e hely hatalmas szépségét és vonzerejét. Rengeteg gyönyörű építészeti másolat és kulturális tény található Indiáról, amelyek lenyűgözik a látogatókat és annyira ragasztják őket a helyhez, hogy nem akarják elhagyni.

12. Tigrishegy:

tigris-domb_nyugat-bengáli-turisztikai helyek

Ez az egyik legjobb hegyállomás Nyugat -Bengáliában, és Darjeelingben található. A hely tele van szörnyű pletykákkal, de úgy tűnik, hogy ez nem csökkenti a hely népszerűségét. Inkább elmondható, hogy a kísértetjárta tények erről a helyről több látogatót vonzanak, és Nyugat -Bengália egyik legjobb látnivalója. Mindezek mellett ezen a helyen számos más gyönyörű vonzerő is található, amelyek vonzzák a turistákat, például e hely tájai. Erről a dombról gyönyörű kilátás nyílik a Kanchenjunga -ra is, ami igazán lenyűgöző, és népszerű túrázóhellyé is teszi. Sokan felmásznak erre a helyre, csak hogy gyönyörű kilátás nyíljon a Kanchenjunga hegységre.

13. Eden Gardens:

édenkertek_nyugat-bengáli-turisztikai helyek

Egy másik csodálatos turisztikai helyszín Nyugat -Bengáliában, Kolkata közelében az Eden Gardens. Ez az egyik legjobb hely a krikettmeccs megtekintésére Indiában. Mivel a krikett az egyik legnépszerűbb sportág a bongok között, nem akar kihagyni egy mérkőzést az Édenkertben, amikor Kolkata, Nyugat -Bengáliába érkezik. A légkör annyira felvillanyozó, hogy csak a stadion csúcsának távoli pillantása izgatja az embereket ezen a helyen.

14. Viktória -emlékmű:

victoria-memorial_west-bengal-turista-helyek

A Victoria Memorial egy másik gyönyörű hely Kolkata területén. A Victoria -emlékmű az egyik legszebb hely itt, és könnyen megszeretheti az embereket. A külföldiek szeretnek látogatni, különösen azért, mert ezt a helyet száz és száz ember látogatta meg az Egyesült Királyságból. A Victoria -emlékmű kilátása egyedülállóvá teszi.

15. New Town Eco Park:

újváros-öko-park_nyugat-bengáli-turisztikai helyek

Nyugat -Bengáliában számos csodálatos látnivaló található, és a legtöbb gyönyörű hely csak Kolkata területén található. Ezen a listán az utolsó az Újvárosban található Eco Park, amely egy nagyon híres terület Joy városában. Ez az Öko Park sok mindent kínál a látogatóknak. Az ember nem fog unatkozni, és rengeteg szórakozásban lesz része, amikor meglátogatja ezt a helyet.

Ez a lista csak a legjobb 15 turisztikai helyet tartalmazza Nyugat -Bengáliában. Van azonban néhány méltó említés is, például a Howrah -híd, a Darjeeling Himalája vasút stb. És még sok más. Győződjön meg arról, hogy amikor ellátogat Nyugat -Bengáliába, eljön és meglátogatja ezeket a helyeket is.