15 legjobb turisztikai hely Uttarakhandban

Uttarakhand egy észak -indiai állam, ami azt jelenti: „Istenek országa”. Ez a Himalája otthona, és számos turista célpontja van, amelyek miatt az egyik legkedveltebb állam a túrákhoz. Csak 170 km -re van Delhitől, és az állam a Himalája lábától egészen Nepál és Kína határáig terjed. A nagy államnak két részlege van, amelyeket Garhwalnak és Kumaonnak neveznek. Itt van a 15 legjobb turisztikai hely Uttarakhandban, amelyet meg kell látogatnia, valamint az alább felsorolt ​​képeket.

Híres turisztikai helyek Uttarakhandban, képekkel:

1. Nainital:

nainital-lake_uttarakhand-tourist-places

A Nainital a Kumaon régióban található, 1938 méterrel a tengerszint felett. Gyönyörű tavai miatt népiesen „India tóvidékének” nevezik. A Naini -tó a leghíresebb és minden turistának kötelező látogatás. Nainital állatkert, bevásárlóközpontok, éttermek, olyan helyek, ahol a turisták szívesen látogatnák.

2. Jim Corbett Nemzeti Park:

jim-corbett-nemzeti-park_uttarakhand-turista-helyek

A Jim Corbett Nemzeti Park Nainitalban található, és India legrégebbi nemzeti parkja, amelyet 1936 -ban alapítottak. A híres természetvédelmi szakember és szerző, Jim Corbett után nevezték el, aki segített a park létrehozásában. A park 488 féle növényt tartalmaz, és a vad életben tigriseket, elefántokat, repülő róka, chital, indiai pangolin stb. És több mint 600 madárfajt tartalmaz.

3. Mussoorie:

mussoorie_uttarakhand-tourist-places

A Mussorie egy hegyi állomás, amely 2000 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. A Himalája lábánál fekszik, és olyan gyönyörű, hogy a Hills Queen -nek nevezték el. A „mansoor” növénynév bőséges ezen a területen, innen kapta a hely nevét. A hely tiszta és zöld, gyönyörű növény- és állatvilággal. A legkedveltebb turisztikai hely a Doon -völgy.

4. Badrinath:

badrinath_uttarakhand-turista-helyek

Badrinath vallásos város a hinduk számára. A fő attrakció itt a Badrinath templom, amelyet Vishnu Úrnak és a Vaishnavities 108 szentélyének egyikének szenteltek. Itt 15 bálványt imádnak, és mindegyiket fekete kőből készítették. Ez az egyik legjelentősebb és legjobb turisztikai hely az indiai Uttarakhand államban.

5. Auli:

auli_uttarakhand-turista-helyek

Auli a Chamoli kerületben található, a Garhwal régióban. Helyi nyelvükön rétet jelent, amely nyáron gyönyörűen zöld, télen hó borítja, és ideális síeléshez.

6. Mukteshwar:

mukteshwar_uttarakhand-turista-helyek

Mukteshwar megnyugtató célpont, 2285 méter tengerszint feletti magasságban, Nainitalban. Nevét a híres Mukteshwar Dham templomról kapta. Több mint 350 éves, és Lord Shiva számára készült. A templom közvetlenül a hegy tetején található, és gyönyörű kilátást nyújt az alábbi városra és a Himalájára. Élvezheti a családjával, és a legjobb időt az Ön számára gyönyörű légkörben.

7. Haridwar:

haridwar_uttarakhand-tourist-places

A Haridwar jelentése „Kapu Istenhez”, és a hinduk hét szent helye közé tartozik Indiában. A Gangesz -folyó partján található, és ott helyezkedik el, ahol a folyó leereszkedik a síkság felé. Az indiai és más ázsiai vidékiek többsége meg akarja látogatni ezt a szent helyet uttarakhandban.

8. Lansdowne:

lansdowne_uttarakhand-tourist-places

Lansdowne egy csendes dombállomás, és a turisták kedvelik, mivel könnyen megközelíthető, és néhány más dombállomással ellentétben a motoros utakon közlekedik. 1700 méterrel a tengerszint felett fekszik, és tele van kék fenyő- és tölgyerdőkkel. Ez uttarakhand egyik legjobb és legcsodálatosabb természeti helye. Itt rengeteg templom található, és ez a hely elmondható, hogy inkább a keresztények uralják, mint bármely más szereplő. Lansdowne környékén is sok víztest található. a csónakázás és a túrázás itt is az egyik legjobb tevékenység.

9. Harsil:

harsil_uttarakhand-turista-helyek

Harsil csendes és nyugodt festői, a Bhagirathi folyó partján, 2620 méterrel a tengerszint felett. Sűrű deodár erdők közepette fekszik, ahol gyönyörű madarak élnek. Túrázási útvonalak vannak itt a kalandorok számára, a környék pedig alkalmas a meditációt és a jógát kedvelőknek.

10. Kausani:

kausani_uttarakhand-turista-helyek

A Kausani egy buja, zöld domb, amely 1890 méter tengerszint feletti magasságban található, és lélegzetelállító kilátást nyújt a fenséges Himalájára. Ami szebbé teszi, a tűlevelű fák, amelyek az egész dombon vannak. Ez az egyik szép hely uttarakhandban, ahol meglátogathatja, hogy élvezze a természetet a legszebb kilátással és a hűvös időjárással.

11. Rishikesh:

rishikesh_uttarakhand-tourist-places

Ez Uttarakhand egyik legjobb turisztikai helye, és festői szépsége miatt népszerű. A hely híres túrázási célpontként is ismert. Az ország minden tájáról érkeznek emberek, hogy meglátogassák ezt a helyet. A környező kilátás tele van természeti szépségekkel és hegyekkel. Rengeteg lehetőség van különféle tevékenységek elvégzésére. Az emberek örök békét találnak itt, és elmondható, hogy ez Uttarakhand egyik legjobb látnivalója. A hely szintén jól ismert jóga célpont. Rengeteg ember kel fel kora reggel, és mászik fel erre a helyre csak azért, hogy jógát végezzen.

12. Dehradun:

dehradun_uttarakhand-turista-helyek

Dehradun Uttarakhand egyik legszebb oldala. A hely népszerű a természeti szépségek sokfélesége miatt az itt elérhető hatalmas erdők miatt. A vásárlási helyek ezen a helyen is nagyon izgalmasak, és sok hely van itt is. A hely jól felépített városnak mondható, és számos nagyszerű oktatási intézményt tartalmaz, amelyek fiatal fiúkat és lányokat vonzanak ide tanulni. Elmondható, hogy ez az egyik legjobb Uttarakhand turisztikai hely. Dehradun egy híres nászutas hely Uttarakhandban, és párok látogatják egész évben.

13. Almora Hill állomás:

almora-hill-station_uttarakhand-tourist-places

Almora az egyik legjobb vallási helyszín Uttarakhandban, és az egyik legjobb hely Uttarakhandban. A helyek népszerű nászút célpontjai, és az emberek egész Indiából látogatják ezt a helyet. A hely természeti szépsége és megtartó minősége miatt vonzza a turistákat, hogy megtartsa a látogatókat az ideiglenes tartózkodással kapcsolatos csodálatos lehetőségekkel. A hátizsák és a templomlátogatás az egyik leghíresebb tevékenység ezen a helyen. Almora nagyon népszerű hely Uttarakhandban, és az egyik legjobb látnivaló Uttarakhandban az ott tartózkodó emberek szerint.

14. Bageshwar:

bageshwar_uttarakhand-tourist-places

Ez nem olyan, mint a kolkatai Lansdowne sáv. Ez valójában az egyik legjobb látnivaló Uttarakhandban, és elmondható, hogy az egyik legvallásosabb hely ebben az államban. A hely tele van templomokkal, és azt is mondhatjuk, hogy híres nászutas tevékenység. A hely híres természeti szépségeiről és a környező tájról. Ennek a helynek a minősége kétségkívül rendkívüli, és itt számos lehetőség áll az ügyfelek rendelkezésére..

15. Gangotri:

gangotri_uttarakhand-turista-helyek

A hely híres izgalmas környezetéről és hideg hangulatáról. Az emberek a folyók és a gleccserek miatt látogatják ezt a helyet. Vannak vízesések is, amelyek vonzzák az ügyfeleket. A hely tele van turisztikai látnivalókkal és számos helyszínnel, hogy teljesítse a kalandvágyat. Azok, akik szeretnek felfedezni, beleszeretnek ebbe a helybe, és nem akarnak elmenni. Nem mondható, hogy népszerű nászútként, de biztosan sok más tevékenységet és lehetőséget kínál az embereknek.

A folyók ezen a helyen annyira szépek, hogy a kormány úgy döntött, hogy néhány padot és ülőhelyet épít itt, hogy a turista jól érezze magát ezen a helyen. Az indiai turisztikai kormányzat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy ez Uttarakhand egyik legjobb turisztikai helye. Ennek a helynek az egyik leghíresebb látnivalója a Gangotri templom.