15 legszebb turisztikai hely Himachal Pradeshben, hogy látogassa meg ezt a szezont

A korábban erőteljes terepviszonyok miatt érintetlen külső erőktől a progresszív változás miatt Himachal Pradesh felkerült az indiai híres turisztikai célpontok térképére. Az állam különösen kedves a hegyi szerelmesek számára. Himachal Pradesh festői dombállomásaival, természeti pompájának bőségével és legismertebb kézműves munkáival mindenképpen szerepelnie kell a meglátogatandó helyek útvonalán. Nekünk van

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb Himachal Pradesh turisztikai helyeket.

Turisztikai helyek Himachal Pradesh -ben:

1. Shimla:

shimla_himachal-pradesh-tourist-places

Himachal Pradesh fővárosa India egyik legkedveltebb és leghíresebb turisztikai célpontja. Az összes dombállomás királynőjeként emlegetett Shimla a nászutasok paradicsoma és a nyaralók boldog elvonulása. Festői terepét templomok, paloták és gyarmati stílusú épületek tarkítják. A régi és impozáns Krisztus -templom ólomüveg ablakaival a város egyik legfontosabb nevezetessége, míg a The Mall, Shimla fő bevásárlóközpontja mindenképpen meglátogatandó mindenkinek.

2. Dalhousie:

himachal prades turisztikai helyek

Sűrű erdők, hófödte hegyek, kiterjedt növényzet, vízi sportok, bevásárló bazárok és kézműves üzletek csak néhány olyan dolog, ami életre kelti ezt a dombállomást. Rengeteg tennivaló van Dalhousie -ban. Süthet a Bakrota -hegyek és a Dainkund -csúcs pompájában, vagy hazavihet néhány emléket a tibeti piacról. A választás a tiéd. Ez Himachal Pradesh egyik legjobb turisztikai helye.

3. Dharamsala:

dharamsala_himachal-pradesh-tourist-places

A Dalai Láma otthona, Dharamsala egy virágzó hegyi üdülőhely. A túraútvonalakkal, templomokkal, tavakkal és múzeumokkal tarkított város szépsége nem ismer határokat. A turisztikai látványosságok listájának koronája a Triund -hegy, amely egy frissítő, egynapos túrát foglal magában a rododendroni erdőkben, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Mcleodganjra, a Dharamsala -völgyre és a Shivalik -dombokra. Nem csoda tehát, hogy a Triund Hill Dharamshala ékköveként ismert.

4. Palampur:

palampur_himachal-pradesh-turista-helyek

A fenyőerdőkkel és tea kertekkel körülvett Palampur az egyik legmenőbb lakást kínálja. A víz megtelt és bőséges ebben a zöld dombállomáson, amelynek forrása számos patak, amely a hegyekből folyik. A kalandot keresők számára Palampur ideális hely a túrázáshoz vagy a siklóernyőzéshez.

5. Kinnaur:

kinnaur_himachal-pradesh-tourist-places

Amikor a Kinnaur megnyitotta kapuit a kívülállók előtt, amit láttak, a végtelen szépség sugárútja volt. A buja zöld erdők, a gyümölcsös gyümölcsösök, a csodálatos mezők és a festői falvak teljes pompájukban borították ezt a kerületet. A Himachal Pradesh egyik vezető turisztikai célpontja, a Kinnaur fiatalokat és időseket egyaránt vonz.

6. Chail:

chail_himachal-pradesh-tourist-places

A Shimla -nál magasabb tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő Chail híres a Chail -palotáról, a Patiala maharadzsa nyári visszavonulásáról a brit Raj idején és a világ legmagasabb krikettpályájáról. A merészebbek számára Chail ösztönző kalandtevékenységeket kínál, a rock rappelléstől a repülő róka és kötél járásig, ami biztosan feldobja az ember szívét.

7. Manali:

manali_himachal-pradesh-tourist-places

Manali egykor csendes falu nyüzsgő turisztikai központtá változott. A tökéletes úti cél azoknak, akik szeretnék megismerni a Himaláját, és szemtanúi lehetnek a havazásnak, inkább a nászutasok paradicsoma.

8. Khajjiar:

khajjiar_himachal-pradesh-tourist-places

A zöld rétek és sűrű erdők közepette fekvő Khajjiar az indiai Mini Svájc nevet kapta. A buja legelők, a vastag fenyőerdők és a nyugodt tó szinte romantikus hangulatot teremt. A zöld terepen való lovaglásnak megvan a maga vonzereje, ahol be lehet szívni a friss hegyi levegőt. További látnivalók közé tartozik a Khajjiar templom és a Dauladhar -hegység.

9. Kullu:

kullu_himachal-pradesh-tourist-places

A Kullu völgye fenséges szépségéről híres fenyő- és deodárerdőkről, valamint kiterjedt almaültetvényeiről. Kullu rengeteg látnivalót és kalandot kínál a turistáknak. Ha szeretne egy kis ízelítőt a szabadban, túrázhat, síelhet vagy raftingolhat a Beas folyón. A hely is tele van templomokkal és vadon élő állatok szentélyeivel. A legjobb kincs, amelyet hazavihet, azonban a kézi szövésű Kullu kendő, amely megkülönböztethető ebben a régióban.

Ezek Himachal Pradesh híres helyei. A turisták nyáron nyüzsögnek ezeken a helyeken, mint a legyek az édes edényen. Himachal Pradesh -t hűtőszekrénynek lehet nevezni, hogy azok az emberek, akik meglátogatják, valóban hűsölhessenek családjukkal a forró fukar nyáron. A fent említett helyek az úgynevezett turisztikai hotspotok, így ne döbbenjen meg, ha barátaival vagy ismerőseivel találkozik az ünnepek alatt.

De mi van akkor, ha természetbarát vagy, és valójában a társadalmi lényektől mentes nyaralást szeretnéd tölteni, vagy ha kalandos vagy, de az egyetlen kaland, amit megtudsz, a turisták sűrű tömegén keresztül merészkedik. Tehát az emberek számára itt található a Himachal Pradesh néhány kevésbé ismert és legjobb látogatási helye, ahol elmerülhet az erdőben, érezheti a hűvös levegőt és megbabonázhatja a szemét a hegyek, völgyek, erdők és folyók festői szépségeivel és az Anyatermészet takarója borítja, mégis alig lenne turista, mivel a legtöbb turista többet követ és kevesebbet fedez fel

10. Malana:

malana_himachal-pradesh-tourist-places

Manapság a turisztikai helyek zsúfoltabbak, mint bármely istentiszteleti hely, és Himachal Pradesh turizmusának növekedésével alig van esély egy kevésbé ismert turisztikai helyszínre. Malana az egyik ilyen falu, ahol még nem özönlenek a turisták. A 21. században nehéz elhinni, hogy egy falu teljesen ki van kapcsolva a hálózatból. Az emberek itt egyek a természettel, a saját kultúrájukkal és a nyelvükkel, ami szintén a legnagyobb ártatlansággal van. A pénztárcabarát utazóknak, a természet szerelmeseinek és a tömeggyűlölőknek érdemes meglátogatni ezt a falut.

11. Jalori Jot:

jalori-jot_himachal-pradesh-turista-helyek

A Jalori Jot vagy a Jalori -hágó a kalandkeresők és a túrázók helye. A Himachal Pradesh -i Kulu kerületben található bérlet még feltáratlan, és különböző túraútvonalakkal rendelkezik. Ha nincs szüksége meleg puha ágyra vagy jól elkészített ételre, bérelhet sátrat, tábortüzet rakhat, aludhat a csillagok alatt, jól érezheti magát a természetben, majd érezheti a hűvös, kísérteties éjszakát az erdőben.

12. Hampta bérlet:

Hampta -hágó, Himalája - India

A Hamta Pass Trail egy újabb sorsa minden őrült túrázónak vagy kalandornak. A Himachal Pradesh szívében található nagyszerű útvonal a Rohtang -hágón keresztül, vagyis ha nem szeretné követni a turisták többi részét a közös jármű útvonalon, és nem bánja, ha egy kicsit túrázik.

13. Chindi:

chindi_himachal-pradesh-tourist-places

Azok számára, akik nézték a “A hobbit: Váratlan utazás” című filmet, és szerették a hobbit falujának festői felvételeit, akkor ugyanezt a kilátást láthatja Chindiben, és az egyik legjobb dolog az, hogy almaültetvények vannak így azoknak a pároknak, akik szívesen erősítenék romantikájukat színházi módon, akkor Chindi a hely az Ön számára

14. Barot -völgy:

barot-valley_himachal-pradesh-tourist-places

A magányt keresők és a mély gondolkodók számára a Barot -völgy a tökéletes nyaralóhely és ihletet ad költőknek és íróknak. A gyönyörű völgyben található házak kivételével a hely elhagyatott, és így tökéletes hely a turisták számára. Fűzd össze a fűzőidet a gyönyörű völgyben, és ne felejtsd el meglátogatni a gyönyörű uhl folyót, amely magában a völgyben található.

15. Tirthan -völgy:

A Tirthan -völgy Kullu -tól mintegy 70 km -re, Manditől pedig 75 km -re található. Manali útján is megközelíthető, amely körülbelül 105 km -re található. Ezt a völgyet szintén túrázással kell elérni, és a Nagy Himalája Nemzeti Parkban található. A völgy gyönyörűen tarkított alpesi barázdákkal és lombhullató erdőkkel. Ez a legjobb hely horgászatra, táborozásra és egyszerűen az éjszakai égbolt nézésére. Mivel ez a Nagy Himalája Nemzeti Park felé vezető út, látni fog néhány állatot, mint például a Himalája barnamedve, keselyűk, vörös róka stb..

Mikor érdemes ellátogatni:Május-október a legjobb idő a látogatásra.

Hogyan lehet elérni: Kezdje el a túrázást Gushainitől, amely a bejárati pont. Ez a pont gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik. Kullu, Mandi vagy Manali városából a helyi buszokkal Gushaini felé indulhat.

Ezek voltak a legjobb dolgok Himachal Pradeshben. Kétségei vannak, melyik a legjobb alkalom Himachal Pradesh látogatására? Az éghajlati viszonyok egész évben kellemesek maradnak Himachal Pradesh -ben, kivéve néhány várost, amelyek télen erős havazással szembesülnek. De az állam nyaranta maximális turistákat fogad a télhez képest. Legyenek természetbarátok, túrázók, kalandorok, házas/nem házas párok, Himachal Pradesh turisztikai helyei azok a helyek, ahol az izgalom és a romantika találkozik a természetes esztétikával, és a nyaralást a legemlékezetesebbé teszi.