9 híres Diu turisztikai hely

Gondolkodik azon, hogy családjával Gujarat államban szeretne nyaralni? Diu of Gujarat a megfelelő hely, ahol tartózkodhat. Számos turisztikai helyszín és hely található, amelyek emlékezetessé teszik utazását. A templomok, templomok, strandok, múzeumok és erődök Diu fő látnivalói. Évente több ezer látogatója van. A Daman és Diu turisztikai helyeket sok utazó az egyik legjobb helynek minősítette nyaraláskor. Íme néhány gyönyörű hely Diu városában.

Daman és Diu látnivalói:

1. Gangeshwar templom:

gangeshwar-templom_diu-turista-helyek

A Gangeshwar templom körülbelül három kilométerre található Fundui Diu városától. A templom a hindu Siva istennek szentelt. A tengerparton található és öt lingával rendelkezik. Úgy tartják, hogy ezeket a lingákat a híres Mahabharata eposz öt Panadava testvére építette.

2. Naida -barlangok:

naida-barlangok_diu-turista-helyek

A Naida -barlangok a Diu legérdekesebb és legkülönlegesebb helyei. Itt a portugálok feltörték az összes drága anyagot. Ezek a városon kívül találhatók, és feltétlenül meg kell látogatni, ha Diu -ban van.

3. Zampa átjáró:

zampa-gateway_diu-turista-helyek

A Zampa -átjáró Diu fontos és történelmi jegye, amelyet a középkorban fejlesztettek ki. Vörös homokkőbe épült, oroszlánok, papok és angyalok faragványaival. Itt is vannak mesterséges vízesések. Ez Diu egyik legjobb műemléke és tökéletes hely a látogatásra. Ez az egyik legjobb daman és diu turisztikai hely.

4. Kagylómúzeum:

shell-museum_diu-turista-helyek

A Diu Shell Múzeuma egy másik vonzó turisztikai helyszín. A kagylók széles választékával a múzeum gyönyörű és igazán érdekes. Mindegyiket Devjibai Fubaria kapitány gyűjtötte össze, aki majdnem ötven éve fektetett időt a kagylók megismerésére és megértésére. A csodálatos kagylók különböző formájúak és méretűek, igazán gyönyörűek.

5. Gomtimata strand:

gomtimata-beach_diu-turista-helyek

A Diu -i Gomtimata strand figyelemre méltó és nagyon vonzó hely. A zöld fák, cserjék és növények olyan szépek, ha távolról nézzük őket. Kora reggel mezítláb sétálni ezen a strandon az egyik legjobb élmény itt.

6. Vanakbara:

vanakbara_diu-turista-helyek

Vanakbara egy kis halászfalu Diuban. Mindig forgalmas, és számos színes porttal rendelkezik. A legjobb idő erre a helyre reggel 9 óra körül jönni, amikor a halászok visszatérnek a tengerből, és eladják mindazt, amit összegyűjtöttek.

7. Szent Tamás templom:

st-thomas-templom_diu-turista-helyek

A Szent Tamás -templom valóban gyönyörű hely. Ez nem csak egy vallási helyszín, hanem egy olyan hely is, ahol sok nyugalmat és nyugalmat talál. Ennek a helynek a felépítése ragyogó, és a legjobb az egészben, hogy ennyi év után is olyan jól helyreállították és megőrizték.

8. Jallandhar szentély:

jallandhar-szentély_diu-turista-helyek

A Jallandhar szentély a domb közelében található, közel a strandhoz. A szentélynek itt kupolája van, amelynek kőből faragott arca Jhalandhar démona. Chandrika istennő temploma közvetlenül a közelében található. A hely valóban ragyogó, és tükrözi Gujarat gazdag kultúráját. Daman és Diu összes turisztikai helyének egyik kedvenc helye.

9. Assisi Szent Ferenc templom:

templom-of-st-francis-of-assisi_diu-turista-helyek

Assisi Szent Ferenc templomát mára kórházzá alakították át, bár még mindig szolgálatra használják. A portugálok fejlesztették ki több száz évvel ezelőtt, és az országhoz tartozó emberek töltik be. Még mindig idegennegyed néven ismert.

Ha legközelebb utazást tervez, ne hagyja ki ezeket a csodálatos helyeket Diu -ban. Tetszik ez a bejegyzés? Hagyja alább megjegyzését.