A legjobb 16 turisztikai hely Amritsarban

Amritsar Pandzsáb állam egyik legszebb látnivalója. Minden évben sok turistát vonz, és eléggé jogosult arra, hogy India egyik turisztikai forróhelyeként jelenjen meg. Amritsar jól összefoglalható olyan helyként, amely hagyományos és történelmi elegyítéssel is rendelkezik, mivel a szabadságharcban betöltött szerepe és a kiváló szabadságharcos, Udham Singh otthona. Az Amritsar Ramdaspur néven is ismert, és közismert nevén Ambarsar. A város közúton jól összeköttetésben áll, mivel a Grand Trunk Road köti össze, és vasútállomása is van. Amritsar éghajlata többnyire félszáraz, és a legjobb idő a látogatásra október.

Amritsar turisztikai látványosságai képekkel:

Ez a cikk a legjobb és legszebb turisztikai helyek listáját állította össze Amritsarban, amelyek nagyon jól ismertek és a legtöbb turista meglátogatta.

1. Arany templom (Harmandir Sahib):

arany-templom-harmandir-sahib_tourist-places-in-amritsar

A Darbar Sahib néven is ismert Arany templomot Guru Arjun, a szikhek ötödik guruja építette. Elkészítette a szikhek, az Adi Granth szent könyvét is, amelyet a mai napig a Gurudwara őriz. Az Arany Templom négy ajtóval rendelkezik, amelyek a szikh vallás világi jellegét jelzik. Az Arany Templomot elsősorban aranykupola szerkezete miatt nevezték el így. Azt mondják, hogy az Adi Granth -t a templomban tartják a reggeli órákban, éjszaka pedig az Akal Takhtban, amelyet „örök trónnak” is neveznek. Az Akal Takht a szikh harcosok által használt ősi fegyvereket is tartalmazza. A Gurudwara naponta körülbelül kétezer embernek kínál ingyenes ételt, és a fesztiválok alatt eléri az egymilliót. Az Arany templom bármikor látogatható, mivel egész nap nyitva tart.

2. Wagah Border:

wagah-border_tourist-places-in-amritsar

A wagahi határ az egyetlen közúti határ India és Pakisztán között. A határ nevét Wagah faluról kapta, amelyen a határ húzódik. Végül a falu Pakisztán része volt, de a felosztást követően a falu keleti része Indiában, a nyugati része pedig Pakisztánban maradt. A határ a Grand Trunk úton fekszik, és ünnepélyes visszavonulása miatt rendszeresen látogatók ezreit vonzza. A nemzeti zászló felvonását a nemzetek és a felvonulást rendszeresen szervezik. Hazafias zenét játszanak, és az emberek a dallamára táncolnak a Függetlenséget ünnepelve. A Wagah határ 28 km -re található Amritsar városától, és nagyon nosztalgikus élmény. Ez az egyik legjobb városnéző turisztikai hely Amritsarban.

3. Jallianwala Bagh:

jallianwala-bagh_tourist-places-in-amritsar

A Jallianwala Bagh egy nyilvános kert Amritsarban, amely nagyon fontos szerepet játszott India szabadságharcában. A hely híres a Dyer tábornok parancsára végrehajtott tömeges mészárlás miatt. Ártatlan embereket minden korban kegyetlenül megöltek tíz körös folyamatos lövöldözéssel. Van egy fal, amelybe golyónyomok vannak vésve. Van egy emlékkút a kertben, ahol az emberek ugráltak, hogy elkerüljék a tüzelést. A helyszínen van egy mártír galéria is, amely a mészárlás során használt különféle cikkeket és fegyvereket őrzi.

4. Akal Takht:

Az Akal Takhat Sahib (a Mindenható Trónja, A halhatatlan trón) a szikh állam központja, és része a Harmandir Sahib (Arany templom) komplexumnak. Az Akal Takht Sahibot Guru Har Gobind Sahib fedte fel 1606. június 15-én. 1606-ban az Akal Takht Sahib épülete egyszintes volt. Az alapkövet maga Guru Har Gobind Sahib tette le, és az egész szerkezetet Baba Buddha és Bhai Gurdas építette. Csak a legmagasabb tiszteletre méltó és felvilágosult szikhek vehettek részt a Takhat Sahib építési folyamatában, a rendes személyzet vagy a kőművesek nem. Az Akal Takhat Sahib (a Mindenható Trónja, A halhatatlan trón) a szikh állam központja, és része a Harmandir Sahib (Arany templom) komplexumnak. Az Akal Takht Sahibot Guru Har Gobind Sahib fedte fel 1606. június 15-én. 1606-ban az Akal Takht Sahib épülete egy földszintes épület volt. Az alapkövet maga Guru Har Gobind Sahib tette le, és az egész szerkezetet Baba Buddha és Bhai Gurdas építette. Csak a legmagasabb tiszteletre méltó és felvilágosult szikhek vehettek részt a Takhat Sahib építési folyamatában, a rendes személyzet vagy a kőművesek nem vehettek részt benne..

Az Akal Takht „örök trón” néven is emlegetik. Az Arany templomban található, és a hatodik szikh guru, Hargovind Singh építette. Az Akal Takht tartják a legmagasabbnak az öt Takht közül, a többi Keshgarh Sahib, Patna Sahib, Hazur Sahib és Damdama Sahib. A Blue Star hadművelet során a Takht súlyosan megsérült, mivel az indiai hadsereg megrohamozta a helyet.

5. Durgiana templom:

durgiana-templom_túrista-helyek-in-amritsar

A Durgiana templom nevét Durga istennőről kapta, és Lakshmi Narayana templomként is ismert. A templom a Lohgarh kapu közelében található. 1908 -ban az Arany templomhoz hasonló mintát követve a Durgiana templomot Harsai Mal Kapoor építette. A templomban kevés történelmi templom található, mint Sita és Hanuman. A templomot ezüst templomnak is nevezik kifaragott ezüst ajtaja miatt. A legtöbb turisztikai hely Amritsarban szintén az egyik legjobb.

6. Ram Bagh:

ram-bagh_tourist-places-in-amritsar

Ram Bagh a Maharaja Ranjit Singh Garden néven is ismert. A kertet eredetileg Company Garden -nek hívták, de Maharaja Ranjit Singh nevét Ram Bagh -ra változtatta, hogy tiszteletét tegye Guru Ram Das -nak, aki Amritsar város alapítója. A kert a Maharaja Ranjit Singh nyári palotája volt, és a Lahorban található Shalimar Gardens stílusában épült. Ram Bagh Amritsar város születésének 400. évfordulóján múzeummá alakult. A múzeum három dimenziós fotómontázsokat mutat be, amelyek Maharaja Ranjit Singh életét ábrázolják.

7. Ram Tirath:

ram-tirath_tourist-places-in-amritsar

A Ram Tirath templom Amritsarban, a Chogawan úton található, és történelmi vallási történetek fűződnek hozzá. Úgy gondolják, hogy ez az a hely, ahol a Ramayana -t írták, valamint az a hely, ahol Sita és Ram ikertestvére született és nevelkedett, szent Valmiki. A templomhoz egy szent tartály csatlakozik, és úgy vélik, hogy a megmártózás szent és jámbor. Ez az egyik legszebb amritszári turisztikai hely, amely nagyon békés időt tölthet.

8. Mata templom:

Mata templom turisztikai helyek

A Mata templom Amritsarban, a Ranki Ka Bagh negyedben található. A templomot szentnek tartják, és olyan nők látogatják, akik terhesek akarnak lenni. A templomot a Vaishno Devi Mandir alkalmazásával építették Katrában. Látható, hogy a helyet évente több ezer ember látogatja, különösen az ünnepek idején.

9. Faridkot erőd:

faridkot-fort-turista-helyek-in-amritsar

A Faridkot erőd Amritsar számos csodálatos látnivalója. 30 km -re található Ferozepur városától, és állítólag 700 éves múltra visszatekintő ősi uralkodók építették. Az erőd fő attrakciója a Sheesh Mahal, amely tükrökből épül fel, és soha nem varázsol el senkit.

10. Gobindgarh erőd:

gobindgarh-fort_tourist-places-in-amritsar

A korábban Bhangian Da Kila néven ismert Gobindgarh erőd 1760 -ból származik. Az erőd négyzet alakú, téglából és mészkőből épült. Miután az erődöt a brit hadsereg annektálta, új zárványokkal újították fel, mint például a Darbar Hall, a Hawa Mahal és a Phansi Ghar. A Gobindgarh erőd Amritsar egyik legjobb turisztikai helye.

11. Jama Masjid Khairuddin:

jama-masjid-khairuddin_tourist-places-in-amritsar

A Masjid művészi szépsége miatt híres. A Gandhi -kapu és a bazár közelében található Masjid nagyon jól kapcsolódik a városhoz. A Masjid tele van emberekkel, különösen a namaz óráiban.

Egyéb látnivalók Amritsar környékén:-

  • Samadhi, Guru Angad Dev Ji
  • Khoo Kalyanwala
  • Történelmi Banyan Tree

Helyek Amritsar közelében:

  • Tarn Taran Sahib
  • Phu Kanjari

12. Tempio d’oro:

tempio-doro_tourist-places-in-amritsar

Ez Amritsar egyik legjobb látnivalója. A hely tele van vallási csodákkal, és az ember csodálatos időtöltést fog itt tölteni. Itt látható a szikhek valódi elkötelezettsége vallási guruk vagy Isten iránt. Ezen a helyen is sokat lehet tanulni a szikh kultúráról. Ez az egyik legizgalmasabb hely az Indiába érkező turisták számára, hogy megismerjék az indiánok kulturális hátterét. Privát túralehetőségek állnak rendelkezésre ezen a helyen, és az a tény, hogy milyen gyönyörűen karbantartják ezt a történelmi helyet, elképesztő. Sok közeli étterem található itt, amelyek ízletes ételeket kínálnak, és szinte ráveszik az egyiket, hogy menjen oda enni.

13. Színház és előadások:

Itt van egy csodálatos szórakoztató központ Amritsarban, amelyről elmondható, hogy az egyik leghatékonyabb szórakozási és barangolási hely Amritsar gyönyörű városában. Rengeteg szórakozási lehetőség van itt, mivel szinte számos szabadidős tevékenységre nyílik lehetőség. A hely tele van izgalmas rengeteg csodálatos lehetőséggel a turisták számára. Szinte a világ minden tájáról és a szomszédos kontinensről érkeznek ide emberek, hogy meglátogassák ezt a helyet, és állítólag Amritsar egyik legjobb látnivalója.

14. Tarn Taran Sahib:

tarn-taran-sahib_tourist-places-in-amritsar

Ez a szikh templom egy újabb elképesztően szép zarándokhely Amritsarban. A hely gyönyörűen készült, és elmondható, hogy az egyik legjobb hely Amritsarban. A hely szinte minden korosztály számára alkalmas. A szikh templom tele van fehér és arany színekkel, ami alapvetően fehér festék és arany (a tetején). A hely egészen elképesztő, és nyilván motiválja az embereket, és lehetővé teszi számukra, hogy higgyenek a vallásukban. Sok szárd van, és amikor együtt meglátogatják a helyet és játszanak, ez egy finom webhely lesz, ahol meg lehet nézni.

15. Pul Kanjari:

pul-kanjari_tourist-places-in-amritsar

Itt van még egy gyönyörű hely Amritsarban, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy csodálatos kilátást nyújtsanak Amritsar történelmi jelentőségére. A helyet gyakran látogatják az emberek Pandzsábból és Indiából is. A hely majdnem 36 km-re található az Amritsar-Lahore úttól. Az ember nagyon szórakoztató lesz, amikor meglátogatja ezt a helyet, amely az egyik legjobb turisztikai helyszín amritsarban. Az időjárás itt nagyon kényelmes, és sok szállítóeszköz van innen más helyekre és fordítva. Ezen a helyen is sok közeli falu található, és ez valóban gyönyörű látvány lesz, amelyet az emberek megnézhetnek.

16. Khalsa Főiskola:

khalsa-college_tourist-places-in-amritsar

Ez a fenomenális hely csodálatos látvány Amritsarban. A főiskola nagyon népszerű. Inkább a város egyik legnépszerűbb főiskolájának mondható. Ebben a főiskolában van egy speciális tanszék, amely hasonlít a szikh történelemhez. Itt dokumentumokat és egyéb érdekességeket talál. Itt bizonyítékokat találhat néhány kutatómunkáról is, amelyek rendkívül izgalmasak, és az ember nagyon jól fogja érezni magát a munkáján, és ez hasznos és hozzáértő időgyilkos lesz számukra. Az indiai emberek minden tájáról szeretnek idejönni, és rendkívül izgalmas itt lenni és minőségi időt tölteni ebben a csodálatos turisztikai látványosságban.

Íme néhány Amritsar legjobb turisztikai célpontja. A helyeket kiválasztották, és a listát a helyeket meglátogató emberek visszajelzései alapján hozták létre. A lista összeállítása során csak a pozitív válaszokat vettük figyelembe, és kiderült, hogy ez egy lista, amely tartalmazza a legjobb 15 turisztikai desztinációt Amritsarban.