15 bedste turiststeder at besøge i Chandigarh

Når det kommer til eksotiske turiststeder og steder, er Chandigarh på sit højeste. Punjabs hovedstad er veludviklet og har nogle af de smukkeste steder, du nogensinde vil se. At komme til dette sted for en kort ferie er helt det værd, da alt på dette sted er unikt, fantastisk og attraktivt. Hvis du håber at tage her på ferie, er her nogle forslag til turiststederne i Chandigarh, du ikke bør gå glip af.

 Smukke turiststeder i Chandigarh:

Følgende er en liste over de bedste og fantastiske turiststeder at besøge i Chandigarh sammen med deres fotos, som gør dig glad i din tur.

1. Sukhna -søen:

chandigarh-turist-steder

Sukhna -søen er en af ​​de mest attraktive og smukke søer ved foden af ​​Shivaliks. Det er menneskeskabt og blev bygget i år 1958. Det er et godt sted for dem, der leder efter en tid med fred og afslapning efter en lang og trættende dag. Hvis du er sport eller naturelsker, er Sukhna Lake et ideelt sted for dig. De fleste turistbesøgende sagde, at det er et af de bedste og attraktive turiststeder i Chandigarh at se.

2. Fritidsdalen:

fritid-valley_chandigarh-turist-steder

Fritidsdalen er helt sikkert et godt sted at besøge i Chandigarh, da den hvert år har et stort antal turister og er blevet ønsket og værdsat bredt. Det har en vidunderlig kæde af haver, der er omkring 8 kilometer lang. Der afholdes også et tre dages karneval hvert år, som tiltrækker folk fra hele landet.

3. Sommerfuglepark:

sommerfugl-park_chandigarh-turist-steder

Sommerfugleparken i Chandigarh er et ideelt sted for alle naturelskere. Det er på omkring syv hektar og har et dejligt landskab. Palmerne her attraktive, og dette er virkelig et godt sted for alle dem, der gerne vil hygge sig blandt de farverige og lyse sommerfugle. Da sommerfugle kræver blomster, dyrkes morgenfrue, dahlia, petunia og andre forskellige blomstetyper her. Det er et af de foretrukne turiststeder i Chandigarh.

4. Rosenhaven i Chandigarh:

the-rose-garden-of-chandigarh_chandigarh-turist-steder

Rose Garden of Chandigarh er kendt for sine smukke rosenbede. Dens forskellige roser, duft, træer og buske vil helt sikkert begejstre dig. Madboder er tilgængelige her, selvom du ikke får lov til at picnic her, da det er i strid med reglerne. Rosenhaven arrangerer også hvert år en festival, hvor der gives forskellige præmier til vinderne. Denne rosenhave er et af de smukkeste turiststeder at besøge i chandigarh med farverige roser.

5. International Dolls Museum:

internationale-dukker-museum_chandigarh-turist-steder

Det berømte International Dolls Museum of Chandigarh blev etableret i 1985 og har nogle af de fineste og smukkeste dukker samlet fra hele verden. Dette museum blev oprindeligt bygget til at give børn underholdning, men med tiden blev det populært for mennesker over hele landet.

6. Chokhi Dhani:

chokhi-dhani_chandigarh-turist-steder

Chokhi Dhani er stedet, hvor alle kulturer, skikke og traditioner i Rajasthani -stammerne er blevet forenet, så folk kan komme og se og lære om Rajasthanis rige arv og kultur. Det har store magiske shows og kamelture til underholdning.

7. Duftens have:

garden-of-duft_chandigarh-turist-steder

Duftens have er en af ​​de velkendte og veludviklede haver i Chandigarh. Det har en smuk blomsterbed, træer og buske. Det er også et godt picnicsted for familie og venner, der kommer her for at nyde det med deres venner om morgenen og aftenen.

8. Nek Chand’s Rock Garden:

nek-chands-rock-garden_chandigarh-turist-steder

Nek Chand’s Rock Garden er blevet anerkendt som en af ​​de arkitektonisk bifaldte steder i Chandigarh. Skulpturerne og statuerne her er meget smukke, og alle, der besøger Chandigarh, bør helt sikkert besøge denne naturskønne placering. De fleste af de nationale turister og lokalbefolkningen accepterede, at dette er et af turiststederne at besøge i Chandigarh.

9. Mansa Devi -templet:

mansa-devi-tempel_chandigarh-turist-steder

Mansa Devi -templet i Chandigarh er helt herligt og smukt i udsigt. Bygget i år 1815 e.Kr., indeholder den nogle af de bedste skulpturer, du skal se. Den smukke have omkring dette tempel gør dette sted et besøg værd.

10. Rock Garden:

rock-garden_chandigarh-turist-steder

The Rock Garden er en skulpturel have, der er fremstillet af industri- og byaffald, i form af en udendørs udstillingshal, teaterkammer og en miniaturelabyrint, der alle er rullet ind i et stort fantasieland af kunst og landskab. Stedet er et storslået arrangement af klipper, kampesten, ødelagt porcelæn, kasserede lysstofrør, brudte og bortkastede glasarmbånd, bygningsaffald, kul og ler-alt sammen for at skabe en drøm folkeverden af ​​paladser, soldater, aber, landsbyliv, kvinder og templer.

11. Kaktushave:

cactus-garden_chandigarh-turist-steder

Kaktushaven er den største have i Asien, dedikeret til floraerne, der er truede og er sjældne i bestemte områder. Haven er vært for talbare arter og variationer af kaktus. Haven på den tornede plante giver et meget smukt og naturskønt syn. Det er et bestemt sted at besøge i Chandigarh. Dette er et af de mest attraktive Chandigarh -sightseeingsteder at besøge.

12. Nationalgalleriet af portrætter:

national-galleri-af-portrætter_chandigarh-turist-steder

Galleriet er fyldt med fotos og portrætter af mennesker af betydning under frihedskampen. Stedet samler alle de store sjæle, der kæmpede for landet. Denne destination er for patrioterne såvel som kunstelskere.

13. Berømt blomsterhave:

berømt-blomster-have_chandigarh-turist-steder

Haven er spredt ud over et stort område med planter, der tilbyder forskellige aromaer og dufte. Dette er en af ​​de smukkeste haver nær Chandigarh. Med alle farverne i displayet og aromaer til at fylde dit sind, er denne et must -turiststed i Chandigarh.

14. Lalit Kala Akademi:

lalit-kala-akademi_chandigarh-turist-steder

Lalit Kala Akademi er Indiens nationale akademi for billedkunst. Dette er blandt de berømte steder i Chandigarh. Akademiet er dedikeret til alle de store kunstnere i Indien og fremmer og formidler forståelse for indisk kunst i og uden for landet. Malerierne i og omkring akademiet er en visuel godbid for kunstentusiaster eller alle, der værdsætter kunst.

15. Pinjore Have:

pinjore-garden_chandigarh-turist-steder

Pinjore -haven er et af de bedste turiststeder at besøge i nærheden af ​​Chandigarh. Haven er i Mughal -stil og giver en kongelig fornemmelse. Denne smukke have lyser op om aftenen med multilysene, der forskønner den flere gange.

Chandigarh er et sted med blomsterskønhed og rensende aroma. Dette sted er fuld af smukke haver og nationale skatte. Der er mange smukke turiststeder i nærheden af ​​Chandigarh. Pak en familietur til Chandigarh, og kom forynget tilbage.